Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm geeft informatie voor Windows Vista-gebruikers

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 02 februari 2007


Palm heeft een webpagina online gezet waarop informatie te vinden is over het gebruik van de Palm in combinatie met Windows Vista. De Palm Desktop-software zou volgens het bedrijf zonder problemen gebruikt kunnen worden en ook synchroniseren van data is mogelijk.

Volgens de informatiepagina die Palm online heeft gezet, moet de Palm Desktop software voor PalmOS handhelds en smartphones zonder problemen ge´nstalleerd kunnen worden op Windows Vista. Ook het synchroniseren van de PIM-applicaties (Calendar, Contacts, Tasks, Memos) zal moeten werken. Hier geldt wel de kanttekening - niet op de Palm-pagina genoemd - dat de conduit voor de PIM-applicaties nog niet compatible zijn met Outlook 2007.

Wat op dit moment nog niet compatible is met Vista, zijn de Palm Quick Install Tool (voor het snel installeren van bestanden op je Palm) en de Palm Lifedrive mobile manager software. Ook zijn bepaalde 3rd party applicaties, waaronder bepaalde specifieke GSM-operator DUN-software, nog niet compatible met Vista. De unlocked Treo's die in Nederland worden verkocht, zullen met dit laatste weinig te doen hebben. Tenslotte meldt Palm ook dat de meegeleverde help-bestanden het waarschijnlijk niet doen.

Wat betreft de Treo 750v en andere Windows Mobile apparaten: Activesync wordt niet langer ondersteund. Je moet nu gebruik maken van de Windows Mobile Device Center (WMDC), die te downloaden is van het internet.

De informatiepagina van Palm wordt constant bijgewerkt, dus Vista-gebruikers doen er goed aan de pagina regelmatig te checken. Mocht je iets nieuws zien, geef dan een reactie op dit bericht of op het forum!


Bron: Palm Desktop Windows Vista Compatibility

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door GJHartog
02-02-2007 10:06:44

GJHartog
Zover was ik enkele weken geleden inderdaad ook al gekomen met mijn Vista en Palm Desktop installatie.

Ik hoop wel dat de Quick Install applicatie snel werkend gemaakt wordt, een nieuwe applicatie of databases voor FBTV synchroniseren wordt er op het moment niet makkelijker op.
Door jean-paul
02-02-2007 11:34:05

jean-paul
Eigenlijk is Palm me net voor met de pagina ('Saved by the bell'), want ik had echt een hele boze rant in gedachten. En eigenlijk ben ik nog steeds niet happy.

Hoe lang geleden is Vista al aangekondigd? En nog heeft Palm NIETS echt klaar of (blijkbaar) ook maar enige moeite gedaan om een belangrijk en gebruikersvriendelijk onderdeel van hun synchronisatiesoftware klaar te hebben gelijk met de introductie van Vista.
Nog schunniger vind ik het feit dat de PIM-conduits nog niet klaar zijn voor Outlook 2007. Dat is volgens mij gewoon luiheid/goedkoopheid (geen beter woord), want dezelfde conduits van Chapura zijn er al lang en gebruik ik naar volle tevredenheid met Outlook 2K7. Palm had die gewoon woensdag met de gecombineerde Vista- en Outlook 2007-launch beschikbaar moeten hebben.

Natuurlijk heeft Microsoft op dit punt een flinke voorsprong. Het zijn immers hun applicaties. Natuurlijk is WMDC (Windows Mobile Device Center) ook nog in beta, maar het is wel een werkende beta.

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Palm - een bedrijf dat het zo graag zo goed wil doen in het bedrijfsleven - juist op dit punt gewoon steken laat vallen. Dan moet je dus ook niet gaan miepen dat Microsoft ze aan alle kanten voorbijstreeft.

Palm: get a grip!

(zo, dat was alsnog mijn rant)
Door Gazpacho
02-02-2007 11:36:27

Gazpacho
/me gooit emmer water over JP heen

Maarrr je hebt wel gelijk natuurlijk. Misschien *kuch* zijn er teveel engineers bij Palm bezig *kuch* met het nieuwe OS en andere nieuwe producten *kuch*.
Door jean-paul
02-02-2007 13:48:54

jean-paul
Microsoft heeft inmiddels haar final van het Windows Mobile Device Center klaar: Pocketinfo.nl - Nieuws: Windows Mobile Device Center officieel gelanceerd
Door metck
03-02-2007 21:33:59

metck
Ik denk dat het bedrijfsleven niet zo heel erg snel op Vista zal overstappen. Dus daarvoor hoeft Palm d'r software niet aan te passen aan Vista. Natuurlijk wel voor ons, nerds
Door jean-paul
04-02-2007 14:21:46

jean-paul
Het gaat om principe en perceptie, ook in het bedrijfsleven. Wie neem jij liever als partner? Iemand die zijn zaakjes op tijd voor elkaar heeft of iemand die continu achter de feiten aanloopt?
Door domo
04-02-2007 14:24:07

domo
Of ze doen het net als Apple: Just Don't Get Vista! Mensen het advies geven geen Vista te nemen totdat iTunes weer goed werkt over een paar weken.
Door metck
04-02-2007 14:24:42

metck
Mijn perceptie is dat bedrijven in principe niet snel van een bestaand en (relatief goed) werkend computersysteem zullen afwijken
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android