Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Opinie] Make-over voor het Palm OS: een handleiding

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 01 februari 2007


Kent Pribbernow van PocketFactory heeft een artikel geschreven met de titel 'Reinventing the Palm OS: A How-To Guide'. Hij bespreekt de PalmOS-interface, die bijna onveranderd is gebleven sinds de introductie van de Pilot 1000, tien jaar geleden. Kent stelt een aantal oplossingen voor om er iets aan te doen.

Het saaie uiterlijk van de Palm kan wel een opknapbeurt gebruiken. Zelfs PalmOS 5 gaat inmiddels heel wat jaren mee en is gedateerd. Hoe vertrouwd de interface ook mag zijn, we leven in 2007 dus er mag wel wat meer design en beleving in. De ontwerpen die Kent heeft gemaakt, doen erg aan de transparantie in Windows Vista en de bureaublad-achtergrond in Mac OS X denken.

Het complete opinieverhaal vind je op PocketFactory.


Bron: Pocketfactory ╗ Reinventing the Palm OS: A How-To Guide

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door RobB
01-02-2007 10:55:04

RobB
Als ie alleen maar kan 'zeiken' over een titelbalk en een hoe een scroll-balkje eruit moet zien neem ik deze man verder ook niet serieus.

Het is natuurlijk belangrijk hoe een UserInterface van een OS eruit ziet, al was het alleen maar om in de winkel te laten zien wat mooier is. In het gebruik prefereer ik toch een systeem wat snel is en gewoon de informatie laat zien die ik wil (zwarte letters op een witte achtergrond).

Als je dan toch iets op de UI wil op merken: maak het een standaard dat er meer dan 12 programma-iconen op het scherm kunnen (35 zoals de meeste 3rd party lauchers doen).
Door Gazpacho
01-02-2007 10:59:46

Gazpacho
Als je PalmOS anno 2007 wil verkopen, moet je helaas toch met iets gelikters komen. Niet voor niets heeft Palm in de latere modellen mogelijkheden tot achtergrondjes e.d. toegevoegd. En geliktheid hoeft natuurlijk geen antagonist te zijn voor functionaliteit. Kijk maar naar de Mac, dat ziet er ook erg gelikt uit, maar de gebruikers klagen niet over gebruiksgemak.

Anders maar met z'n allen terug naar zwart/wit Palmpjes en Norton Commander.
Door bluevoice
01-02-2007 13:07:19

bluevoice
Ook een zeer interessant artikel is verschenen op de website van GX-5 de makers van "Dial By Photo" en "Treo Memo". GX-5 heeft ook de interface ontworpen voor Pocket Tunes 4.

The Blog of an African NERD: What should Palm do about the iPhone threat?
Door Gazpacho
01-02-2007 13:17:02

Gazpacho
Ha, ik wist niet dat dat een en hetzelfde bedrijf was. Ziet er inderdaad heel gelikt uit, en zeker niet tragere schermopbouw. Alleen bij Treomemo vind ik het een beetje doorgeschoten: het gedeelte voor de tekst is simpelweg te klein.

Maar Dial by Photo en de nieuwe skin van PocketTunes zijn mooi en functioneel natuurlijk.
Door fransbr
02-02-2007 15:28:01

fransbr
Persoonlijk vind ik het nogal goedkoop om net na de introductie van de iPhone met zo'n handleiding te komen met, hoe kan het ook anders, iets wat wel heel erg op de iPhone lijkt. Waarom pakken de advocaten van Steve Jobs deze meneer Pribbernow (alleen die naam al) niet net zo hard aan als de programmeur van iPhony?

Dat neemt trouwens niet weg dat ik wel hoop dat in ALP alles er een beetje gelikter uitziet.
Door Sphermy
05-02-2007 12:14:29

Sphermy
Hmm, ook een duit in het zakje.
Heeft meneer Pribbernow er wel eens over nagedacht of het nodig is dat de vormgeving moet worden aangepast. Persoonlijk vind ik het een verademing dat de UI Úcht uniform is over de jaren, OS-versies en verschillende apparaten heen.

En, hoe leuk ook, achtergrondjes, toeters en bellen leiden alleen maar af van wat het apparaat moet doen: eenvoudig aangeven waar je de functies terugvindt Ún wat de knoppen doen.

Met alle UI-aanpassingen gaat dat veelal verloren.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android