Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Gerucht] Is de Foleo een nieuw product van Palm?

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 29 januari 2007


Een oplettende bezoeker van PalmAddicts heeft een zoektocht gehouden in de database van het patentenbureau van de VS. Hij stuitte daarbij op een aantal interessante zaken: is de Foleo het geheime project van Jeff Hawkins en Palm?

Zoals al een tijdje bekend is, gaat Palm dit jaar hoogstwaarschijnlijk een nieuw product lanceren dat geen smartphone of handheld is. Ed Colligan, de CEO van Palm, heeft alleen vage hints gegeven in de richting van een data-centrisch apparaat dat van mobiele breedbandverbindingen gebruik maakt. Dat is volgens Palm de lijn waarop mobiele apparatuur zich doorontwikkeld - we zijn immers steeds meer verbonden.

In de database van het patentenbureau (USPTO) van de VS vinden we op nummer #78555579 een actieve registratie van Palm Inc., genaamd de "Folio". Dit is de beschrijving in het Engels:

"Apparatus for recording, transmission or reproduction of sound or images; computer hardware and peripherals and manuals sold therewith; computer hardware and embedded software for use in accessing storing, managing, synchronizing, transferring, transporting and sharing digital information and files over the global communications network and other networks and/or between computers, electronic organizers, electronic notepads, mobile telephones and pagers, PIMs, PDAs and mobile computing and communications devices; computer laptops and mobile computers; computer monitors; computer keyboards; computer software for use in accessing, storing, managing, synchronizing, transferring, transporting and sharing music, photos, videos, address books, calendars, e-mail, PIM data, PDA data, office and personal documents, streamed and multimedia information and files over the global communications network and other networks and/or between computers, electronic organizers, mobile telephones and pagers, PIMs, PDAs and mobile computing and communications devices; computer software for synchronization of data, information and files, for mobile communications and computing, for personal information management, database management and synchronization, for character recognition, and for secure data access, storage and transfer; computer software for web publishing, providing alerts to various informational and environmental conditions , for accessing, browsing and searching online databases, for data and file backup and storage, and for duplicate file management across multiple devices ; telephony management software; electronic mail and messaging software, paging software, and manuals provided therewith"

Interessant zijn de volgende zinsnedes: "... opslaan, beheren, synchroniseren, verzenden, transporteren en delen van digitale informatie en bestanden over een wereldwijd communicatienetwerk en andere netwerken" en "streamed en multimedia informatie en bestanden over een wereldwijde communicatienetwerk en andere netwerken".

De naam Foleo kan een woordspeling zijn op 'portfolio', met nadruk op de betekenis als een soort informatiedrager: een boek, een manuscript of een collectie informatiebestanden. Een portfolio suggereert verder ook dat het een soort boek of manuscript is dat gevouwen kan worden. Palm heeft twee patenten op zulke technologieën. Daarnaast lijkt dit woord met de laatste twee letters uiteraard veel op de bestaande Treo.

Al met al een leuke serie clou's die misschien wel een kern van waarheid bevatten.


Bron: PalmAddicts: Palm Foleo = Secret Third Business?

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door bluevoice
29-01-2007 19:17:00

bluevoice
Als ik Foleo lees dan moet ik gelijk aan Foldable denken (opvouwbaar). Ben benieuwd naar het OS maar het ziet er veelbelovend uit.

Op de afbeelding is een patent te zien uit 2003. Ben benieuwd hoe de Foleo anno 2007 uitziet. Hoe dan ook, dit jaar krijgen we er wel mee te maken.
Door Gazpacho
29-01-2007 19:21:55

Gazpacho
Misschien een eetbare handheld
Door bluevoice
29-01-2007 19:24:45

bluevoice
Ook lekker

Ik denk trouwens dat de lijn in het midden tussen de 2 displays zeer geschikt is als je met een soort boekje te maken hebt waarbij de middenlijn (tussen de bladzijden) overeenkomt met de scheidingslijn van de displays.
Door bluevoice
29-01-2007 19:25:55

bluevoice
Op de foto kun je alleen sheet 3 van de 6 zien. Ik ben ook benieuwd naar de andere sheets.
Door gonny
29-01-2007 19:58:39

gonny
Er zijn 3 dingen die me wel fascineren: dat vouwbare, het feit dat er een Graffiti-veldje op zit en het feit dat het in 2001/2003 al is bedacht. Daar moet je wel heel erg visionair voor zijn. Van de andere kant: bedenken is één ding, maar de technologie moet er ook klaar voor zijn. Nu pas zijn de flexibele displays ver genoeg ontwikkeld en hopelijk inmiddels in kleur.

Eigenlijk had ik bij dit soort schermen meer gehoopt op een oprolbaar schermpje. Beetje zoals zo'n balpen met uitrolbaar 'projectiescherm' aan de zijkant (ik heb er eentje met Palm Treo-opdruk, maar ze zijn vast wel meer gemaakt).

Voorbeeld

Maar zoiets wordt het dus duidelijk niet.
Door bluevoice
29-01-2007 20:08:01

bluevoice
Naar mijn schatting nog 3 a 4 maanden te gaan!
Door gast
29-01-2007 20:38:56

foleo.com is in ieder geval niet meer vrij...
Door Gazpacho
29-01-2007 20:47:07

Gazpacho
Treo.com ook niet
Door RobB
29-01-2007 20:47:17

RobB
Ziet er spannend uit.

Vouwbaar scherm? Volgens mij zijn die er (nog) niet in kleur. Het laatse wat ik gezien heb is een 16 grijswaarden versie. En in combinatie met een touchscreen ben ik zo ook nog niet tegengekomen.

GSM? Op het plaatje lijkt het alsof er toetsen, een speakertje en microfoon op zitten. Nou ja, als het schermpje veilig aan de binnenkant zit ben ik er wel voor.

Dan zal er ook vast wel een camera (3MPixel ??), WiFi (WiMax?) en Bluetooth op zitten.

Of droom ik nu te veel. Met ALP of MS-Windows zal het eerder een nachtmerrie worden.
Door robvanvliet
29-01-2007 23:32:36

robvanvliet
Zo ver ik weet is de text gewoonweg standaard voor PDA's/smartphones. De formfactor is wel erg interessant. Mensen die studeren of dat gedaan hebben kunnen misschien de gratis "Volkskrant agenda" herinneren die aan studenten werd/wordt weggegeven. Dit was mijn laatste papieren agenda, en die had voor mij de perfecte formfactor. Inclusief het feit dat hij openklapts als een boek. Het zou de perfecte oplossing zijn voor het vorm/schermgrootte probleem: een als een boek openklappende smartphone.

De oplossing zou inderdaad wel eens een scherm van folie kunnen zijn...

Rob
Door rharing
29-01-2007 23:47:32

rharing
interessant,

Zou dit bedrijfje op de eindhovense high tech campus er iets mee te maken hebben?? http://www.polymervision.com
Door Gazpacho
01-02-2007 20:03:52

Gazpacho
Een ander persoon van Palmaddicts heeft zelf ook een speurtocht gehouden met iets minder interessante resultaten, maar wellicht toch de moeite waard om te lezen.

PalmAddicts: More on the the Palm Third Product Line for 2007
Door bluevoice
06-02-2007 16:38:07

bluevoice
Gisteren verscheen een interessant artikel over een nog niet uitgebrachte mobiele telefoon met een opvouwbaar scherm:

Cellular-Book Rollable Display Mobile Device Unveiling at 3GSM

Zal de Foleo ook zo uitzien?
Door rharing
06-02-2007 22:32:53

rharing
Aha...en in samenwerking met polymer vision uit Eindhoven. Bravoooo voor mijn zwager die daar werkt ! Hij wordt nu eindelijk een rijk man
Door gonny
07-02-2007 19:34:17

gonny
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android