Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Opinie] Mobiele telefoon verdringt polshorloge

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 11 december 2006


De toekomst ziet er somber uit voor het polshorloge. In de 19e en 20e eeuw groeiden polshorloges uit tot ware mini-computers. Maar wanneer iemand nu vraagt hoe laat het is, kijken steeds minder mensen op hun pols, maar grijpen instinctief naar hun mobiele telefoon.

Omdat iedereen een mobiele telefoon heeft die alles kan, inclusief de tijd tonen, zijn er steeds meer mensen die hun polshorloge thuis laten liggen. De enige redenen om nog een horloge te dragen zijn gewoonte en status. Een polshorloge zegt: "Ik ben belangrijk". Maar de bezitter van een horlogeloze pols zegt: "Ik ben te hip en te intelligent om overbodige statussymbolen te kopen". Al die lege polsen bieden enorme kansen voor gadgetmakers. ComputerWorld heeft daarom een overzicht gemaakt van de meest kansrijke vervangers, bijvoorbeeld polshorloges die filmpjes kunnen afspelen, sms-berichten tonen of de cyclus van vrouwen in de gaten houden. Ook zijn er horloges die detecteren wanneer je blootstaat aan teveel UV- of gamma-stralen. De komende tijd zullen we een explosie van mini-gadgets zien, die je om je pols kunt dragen. En waar lezen we dan nog de tijd op af? Op de koffiemachine, de mobiele telefoon of je mediaspeler, want die hebben allemaal een klok. Zelfs je polsgadget heeft vast nog wel een klokje.



bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door gast
11-12-2006 16:03:48

Verdringen? Misschien. In mijn geval is het meer dan een gebruiksvoorwerp. Het is tevens een sieraad. Vooralsnog heb ik nog geen full feature horloge gezien, dat voor mij als sieraad door het leven mag.
Door RoelvdV
11-12-2006 16:35:51

RoelvdV
Ik draag ook al jaren geen normaal horloge meer. Ik heb een klokje met een kogeltje. Dat kogeltje is gelijk aan de urenwijzer, dus de tijd kun je redelijk nauwkeurig inschatten.

En ik heb een 24-uurshorloge (handig voor duikbootbemanningen, de urenwijzer bovenin geeft aan dat het 'nacht' en onderin weet je dat het boven water licht is, want overdag).

Groeten, Roel.
Door Ronald van Esch
11-12-2006 19:03:37

Ronald van Esch
Een andere oorzaak van het feit dat steeds minder mensen een horloge dragen is de complete gekte op die markt.
Prijzen die in het guldentijdperk al belachelijk waren zijn nu simpelweg in euro voortgezet.
Het allerduurste, beste quartz uurwerk op de markt kost inkoop rond de 7,50 euro. Meer betalen dan 100 euro voor een "kwartsklokkie" is dus weggegooid geld.

Het enige horloge waar je je tegenwoordig nog een beetje mee onderscheidt is zo'n mooi ouderwets automatisch of opwindmechanisme.

En dat in een beetje kwaliteit is al gauw een treootje of 3 4 minimaal......
Door rudyheidenis
11-12-2006 19:12:35

rudyheidenis
Toch wil ik nog zo'n Tissot T-Touch..http://monsterwatches.googlepages.com/T33.1.598.59.jpg
Door RobB
11-12-2006 19:50:10

RobB
Ik hou het voorlopig wel bij mijn huidige klokje, heb ik in ieder geval geen last van EMC pulsen of lege batterijen. Iemand al klaar voor de zonnestormen van 2011?
Door george
11-12-2006 20:18:59

george
Steeds minder mensen dragen een horloge???
Maar daar klopt heel weinig van.
De Zwitserse horloge industrie exporteert ieder jaar grotere aantallen.
Ook komen er steeds meer merken en exclusieve merken bij.
Een mooi horloge, is immers veel meer dan een tijd aanduider.
Geo
Door Athropos
12-12-2006 03:23:09

Athropos
Ik hou het nog steeds bij de Fossil Abacus en als ik fysieke arbeid moet doen de laatste nieuwe Casio Sport.
Zonder horloge voel ik me best naakt.

Peter
Door mrmad1909
12-12-2006 05:58:17

mrmad1909
Ik heb eigenlijk nooit een horloge gedragen. Ik vind het onhandig zitten en inderdaad compleet overbodig. Maar sommige klokjes zijn gewoon mooi en ik kan me best voorstellen dat je ze dan om doet.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android