Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm Desktop bijna klaar voor Windows Vista

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 06 december 2006


Palm is druk bezig om de desktopsynchronisatiesoftware Palm Desktop aan te passen voor Windows Vista, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Intern is de compatibiliteitstest in volle gang en de aangepaste versie van Palm Desktop is op tijd klaar.

Dat wil zeggen: als Vista op 30 januari beschikbaar komt voor het grote publiek, is de nieuwe versie van Palm Desktop ook beschikbaar. Palm-woordvoerder Jimmy Johnston vertelde dat aan de website PDAStreet. Als de testfase voorbij is wordt gedetailleerde productinformatie beschikbaar gesteld en verschijnen er instructies voor gebruikers over de compatibiliteitseisen.

Palm is niet de enige die z'n synchronisatiesoftware moet aanpassen. Microsoft moest ook aanpassingen doen aan ActiveSync en besloot de gelegenheid aan te grijpen om een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk in te voeren. ActiveSync zal in Vista worden vervangen door Windows Mobile Device Center. Dit biedt een centraal toegangspunt voor alles wat met mobiele apparaten te maken heeft. Zie afbeelding 2 hieronder voor een screenshot.bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door fransbr
06-12-2006 12:42:51

fransbr
Ik ben blij dat de bron stelt dat Vista niet compatibel is met Palm Desktop. Andere bronnen als deze en deze stellen dat Palm Desktop niet compatibel is met Vista. En dat vind ik toch echt wat anders ....
Door GJHartog
06-12-2006 14:12:46

GJHartog
En voor de volledigheid, ik heb Vista thuis draaien (legaal ja), de huidige versie van PalmDesktop installeert zonder enig probleem op Vista en ook de synchronisatie met de Treo gaat als een zonnetje. Ook een testmachine op mijn werk met een Zire22 gaat prima.

Enige nadeel wat ik tot nu toe gevonden heb is een waarschuwing dat synchronisatie met Office 2007 niet mogelijk is. Verder als dat heb ik echter nog niet getest.
Door fransbr
06-12-2006 14:42:25

fransbr
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GJHartog Bekijk bericht
En voor de volledigheid, ik heb Vista thuis draaien (legaal ja), ...
Maar de versies die legaal zijn, dus beta versies en "Release Candidates" (, weer zo'n onzinnige/onduidelijke term uit het kamp van Billyboy), kunnen meer dan de werkelijk uit te leveren versies.
Wees dus niet verbaasd als het straks bij uitlevering niet meer werkt.
Door GJHartog
06-12-2006 14:45:28

GJHartog
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fransbr Bekijk bericht
Maar de versies die legaal zijn, dus beta versies en "Release Candidates" (, weer zo'n onzinnige/onduidelijke term uit het kamp van Billyboy), kunnen meer dan de werkelijk uit te leveren versies.
Wees dus niet verbaasd als het straks bij uitlevering niet meer werkt.
Nee, het is geen Beta, en ook geen Release Candidate. Hij komt bij Technet vandaan, waar de RTM al sinds eind november te downloaden is, inclusief productkeys voor abonnees hiervan. Dus ik draai op de versie die eind januari voor de 'gewone' consument in de winkel ligt. Het enige "nadeel" is dat het een engelse variant is, maar daar zit ik niet zo mee, mijn Windows versies zijn altijd engels geweest, vind ik persoonlijk wel zo makkelijk. maar da's mijn keuze
Door fransbr
06-12-2006 15:56:21

fransbr
RTM ?

Hit nr. 1 in is een of ander stoomspoormuseum (3x woordwaarde) in Ouddorp.

Word ik oud?
Ik hou al die afkortingen echt niet meer bij....

Ok: -en op "RTM Vista" levert dit op, maar betekent dit dat er straks in 2007 een RIP ( : Release In Public) versie komt?
Door GJHartog
06-12-2006 16:00:24

GJHartog


RTM betekend Release To Manufacturing. Dat wil zeggen, het OS is klaar, er wordt nu niks meer aan gewijzigd, en zo wel dan gaat dit op de normale manier via Windows Update. Met deze versie kunnen systeembouwers als Dell en HP nu gaan testen en installatieversies gaan maken voor hun systemen die volgende maand in de verkoop gaan. Voor bedrijven is het nu dus ook beschikbaar, zodat systeembeheerders (that's me) de compatibiliteit met applicaties kunnen gaan testen.

RIP is dus RTM met een andere datum
Door Athropos
06-12-2006 20:21:34

Athropos
Ik kom Vista ook al regelmatig bij bedrijven tegen. (NL - UK)
En het is een wisselend succes met Palm Desktop.
De versie op de Treo CD werkt het slechtste (1 van de 4 keer maar goed)
De d/l versie van Palm gaat beter. (3 van 5 keer).
Ik wacht nog ff met Vista.
Vindt XP al zooi genoeg.

Peter
Door ghia
07-12-2006 00:37:41

ghia
Volgens dit artikel op PalmAddicts is ook MS Office 2007 niet kompatibel met mobiele software.
Citaat:
You may have seen the news that people like Russell Shaw discussed that there are some Mac incompatibility issues with Office 2007 file formats. I am confident that someone will come out with a fix like Microsoft did for Office 2003 and if not there is always OpenOffice as an option. On the mobile side of the house, at this time I am fairly certain there is currently no mobile device application that will read these native Office 2007 Open XML formatted documents. This includes Office Mobile on Windows Mobile devices, Documents To Go from DataViz, and the Quickoffice suite. Even the extremely powerful SoftMaker Office products need to be tweaked to support the new file formats. The ClearVue Suite is included with many Windows Mobile Smartphones, but I did not find any support information for Office 2007 there either. I am sure that developers are working on updating their program to work with Office 2007, but mobile device users will want to be aware they may have issues reading documents sent to them on the go at this time. Hopefully, at least the document viewers will get support quickly as that is a more common task on a mobile device, rather than full document editing.
Door GJHartog
07-12-2006 07:49:06

GJHartog
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Athropos Bekijk bericht
Ik kom Vista ook al regelmatig bij bedrijven tegen. (NL - UK)
En het is een wisselend succes met Palm Desktop.
De versie op de Treo CD werkt het slechtste (1 van de 4 keer maar goed)
De d/l versie van Palm gaat beter. (3 van 5 keer).
Ik wacht nog ff met Vista.
Vindt XP al zooi genoeg.

Peter
Ik gebruik zowieso alleen maar de downloadversie, die is recenter dan wat er op cd staat. Overigens heb ik een hogere score, tot nog toe heb ik 5 keer Vista geďnstalleerd en daarop dus uiteraard vijf keer Palm Desktop, op een vrij brede range verschillende pc's en laptops, en geen enkele machine gaf problemen

Off-topic
Wat vind je dan zooi aan XP? Uit systeembeheer oogpunt vind ik het het beste product wat Microsoft heeft uitgebracht. Vrij eenvoudig om te gebruiken met RIS, makkelijk image maken en superstabiel in onze bedrijfsomgeving Ook privé nooit problemen gehad eigenlijk.Maar goed, een officieel door Palm supported version is uiteraard beter, en als die uitkomt zal ik hem ook meteen gaan testen.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android