Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

ghia

ghia

ghia is sinds juni 2004 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 28 nieuwtjes geschreven.

ghia gebruikt in het dagelijks leven een Palm Tungsten|W.

Bekijk alle nieuwtjes van ghia

[Opinie] Een positieve kijk op de toekomst van Palm

 

Door: ghia


Publicatiedatum: 16 augustus 2006


Bob Russell van MobileRead ziet de toekomst van Palm ondanks de vooral negatieve berichtgeving toch rooskleurig in. Kritiek leveren is makkelijk, maar het is heel wat moeilijker als je zelf in de arena staat en zelf de strijd moet aangaan. Palm en met name Ed Colligan zijn overlevers die het wel zullen redden.
Bob Russell verwoordt het zo:
Citaat:
Wij hebben de laatste tijd heel wat negatieve berichten gehoord over Palm. Men is bezorgd over wat de toekomst brengt. Maar een recent hoofdartikel van Sammy McLoughlin op Palm Addicts herinnerde me er aan waarom ik zo optimistisch ben over de toekomst van Palm.
Het grootste deel van die bezorgdheid vloeit voort uit de onzekerheid. Het is niet duidelijk of er compatibiliteit komt met de bestaande toepassingen onder het huidige PalmOS, of wat het overheersende toekomstige besturingssysteem zelf zal zijn. Daarom vragen de mensen zich af, hoe Palm zich zo in de markt kan waarmaken.
Maar verandering en onzekerheid zijn de enige constanten in de markt van PDA's. En men kan niet ontkennen dat Palm meermaals aangetoond heeft dat het met succes door een moeilijke markt kan navigeren. Hoeveel keer hebben we al niet gehoord dat het PalmOS en Palm zelf dood waren? Hoeveel keer kregen wij niet te horen dat men zei dat de Treo-lijn niet op kon tegen de "grote jongens"? Toen Cobalt dood werd verklaard, waren velen van mening dat dit het einde van het PalmOS en Palm betekende. Daarna zagen wij succes, of hoorden dat er een reddingsplan is. Bijvoorbeeld: onlangs maakten we kennis met Treo's die onder Windows Mobile draaien en die de kansen weer sterk verhogen om ook op de zakelijke markt door te breken.
Wij horen ook geruchten over het door Palm zelf ontwikkelde Linux OS, dat compatibel zou moeten worden met de huidige PalmOS-software. Het gaat hierbij dus niet om het PalmSource Access Linux Platform, dat onafhankelijk wordt ontwikkeld. Dat de gesprekken rond Jeff Hawkins' revolutionaire derde lijn naast traditionele pdas en smartphones zijn verstomd, betekent niet dat wij niets opwindends meer op de markt zullen zien verschijnen.
Palm - vooral met Ed Colligan aan het roer - heeft bewezen een overlever te zijn. Er zijn vele uitdagingen, maar net zoals we gezien hebben van Apple, schijnen zij altijd op hun pootjes te landen en een laatste redmiddel te hebben voor succes. Ze zullen niet gemakkelijk ten onder gaan. Het is niet moeilijk een twijfelaar te zijn, maar grote daden komen van hen die bereid zijn om risico's te nemen en die de klus in tijden van rampspoed kunnen klaren.
Tijdens een toespraak in 1910 voor de Sorbonne in Parijs, zei Teddy Roosevelt: "Het is niet de criticus die telt, noch de man die wijst op de misstappen van de leider of waar de uitvoerder het beter had kunnen doen. De hulde behoort toe aan de man die zelf in de arena staat, waarvan het gezicht besmeurd is met stof, zweet en bloed, die moedig streeft, die fouten maakt en telkens opnieuw te kort schiet, omdat er geen inspanning bestaat zonder fout of tekortkoming, maar die ook groot enthousiasme kent, de grote toewijding, die zich helemaal geeft aan een waardige zaak; die, in het beste geval, uiteindelijk de triomf van grote verwezenlijkingen kent, en die, in het slechtste geval, als hij faalt, ten minste faalt, terwijl hij hard geprobeerd heeft, zodat zijn plaats nooit tussen die koude en schuchtere zielen zal zijn, die noch overwinning, noch nederlaag kenden."
Ik verheug me Palm onder de overlevers te rekenen. Om het even welk merk van mobiele apparaten je verkiest, of welk OS je het liefste hebt, je zal moeten toegeven dat de doorlopende aanwezigheid van Palm, de hele markt voor mobiele computing voor ons allemaal zal vooruithelpen.
Te midden van al die critici en onzekerheid, ben ik heel gelukkig, te weten dat Palm de strijd aangaat!

bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Ce
16-08-2006 14:10:15

Ce
Hoe graag ik zou willen dat een ieder die deze mening is toegedaan daadwerkelijk gelijk heeft zie ik veel...heel veel "wishfull thinking" in dit verhaal. Voor zover ik het kan beoordelen zie ik helemaal niets waaruit blijkt dat Palm het wel zal redden. De laatste jaren heeft Palm niets innovatiefs laten zien....is het niet in staat gebleken software oplossingen voor probleem devices uit te brengen....is het niet in staat gebleken een betere vervanger van de Treo 650 op de Europese markt te krijgen (er is nog steeds geen GSM versie van de 700 serie) en interviews met Palm bestuurders blinken uit in loze kreten en holle beloften...
Door gonny
16-08-2006 15:03:43

gonny
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ce
Hoe graag ik zou willen dat een ieder die deze mening is toegedaan daadwerkelijk gelijk heeft zie ik veel...heel veel "wishfull thinking" in dit verhaal.
Hmmm, voorgaande CEO's zoals Eric Benhamou heb ik ook nooit kunnen betrappen op acties of uitspraken die wijzen op een groot visionair of een echte vechtersmentaliteit. Ik kreeg toch altijd de indruk dat ze lekker in het pluche zaten en vooral druk waren met zakentrips en -dineetjes. Ed Colligan lijkt ook vooral lekker op de winkel te passen. Als je al zo lang bij een bedrijf zit verwacht is het misschien ook moeilijk om er met frisse moed tegenaan te gaan.

Dit soort artikelen is nou ook precies de reden waarom ik Palm Addicts steeds meer links laat liggen. Steeds die bevestiging van "we hebben TOCH het juiste apparaat gekozen". Hoe heet dat ook alweer in de marketing... cognitieve dissonantie? Dat je je afsluit voor nieuwsberichten die niet in je straatje passen...
Door ghia
18-08-2006 20:52:04

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ce
De laatste jaren heeft Palm niets innovatiefs laten zien....is het niet in staat gebleken software oplossingen voor probleem devices uit te brengen....is het niet in staat gebleken een betere vervanger van de Treo 650 op de Europese markt te krijgen (er is nog steeds geen GSM versie van de 700 serie) en interviews met Palm bestuurders blinken uit in loze kreten en holle beloften
Palm heeft de laatste jaren al heel wat uitgebracht: de Treo650, de Livedrive (eerste PDA met harddisk), de Z22 (eerste PDA onder 100$). Palm is zoals in andere threads reeds te lezen viel, een Amerikaans bedrijf en zeer sterk gericht op de Amerikaanse markt en de doorsnee gebruiker, zowel partikulier als zakelijk.
Voor topdevices wordt hier dikwijls verwezen naar Sony en hun Clie's, maar waar staat Sony met zijn PDA's nu?
Nu ook Dell zich gaat terugtrekken uit de PDA-markt en HP nog maar een schijntje is van zichzelf, doet Palm het zeker in vergelijking alles behalve slecht.
Voor dit jaar staan er nog twee nieuwe Treo's aangekondigd en voor volgend jaar komt er waarschijnlijk het nieuwe PalmLinux OS aan. Het is geen revolutie, maar toch een gestage evolutie.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny
Dit soort artikelen is nou ook precies de reden waarom ik Palm Addicts steeds meer links laat liggen. Steeds die bevestiging van "we hebben TOCH het juiste apparaat gekozen". Hoe heet dat ook alweer in de marketing... cognitieve dissonantie? Dat je je afsluit voor nieuwsberichten die niet in je straatje passen...
Het artikel is wel afkomstig van MobileRead, een site die gespecialiseerd is in nieuws over alles wat met elektronisch lezen onderweg te maken heeft. Van 'cognitieve dissonantie' gesproken!

En ja, PalmAddicts brengt zoals zijn naam (Palm verslaafden) al doet vermoeden, vooral veel verhalen over trotse Palm-gebruikers, die vertellen hoe ze gebruik maakten van hun Palm. Hoe hun Palm hen door de dag hielp of hoe ze er de wereld mee verbaasden. Maar ook hun teleurstellingen en verlangens, alsook een blik over de schutting naar apparaten met een ander OS, komen er aan bod.

PalmAddicts is een Palm-minded-site in tegenstelling tot vele andere Palm(un)Friendly sites, welke bij het minste negatieve nieuws reeds staan te dansen op Palm's graf.
Door Bram
18-08-2006 21:12:32

Bram
Citaat:
de Z22 (eerste PDA onder 100$).
De m150 was veel eerder.

Als ik zie hoelang de Treo650 staande heeft gehouden en de tijd tot een nieuwe generatie bijna heeft overbrugd, denk ik dat we in onze handen mogen wrijven. Het wachten is nog steeds op de antenneloze opvolgers, maar die lijken er spoedig aan te komen. Voordat de Tungsten|T eindelijk kwam, werd er ook gemopperd over de trage ontwikkeling bij Palm, maar tot nu toe gaat het iedere keer goed.
Waar ik erg op hoop is dat ALP (of waar Palm zelf ook aan moge werken) vrijwel oncrashbaar wordt. Dat applicaties het OS niet meer onderuit kunnen halen, en het OS zelf ook stabiel is. Vanaf dat moment heeft Palm weer een flinke streep voor op de concurrentie.
Door Ce
18-08-2006 21:16:30

Ce
Gerard, de Treo 650 is in de snelle wereld van de electronica imiddels op de VUT gerechtigde leeftijd aangekomen...de release was toch ergens begin 2004 (?) De eretitel "krasse knar" is m.i. wel terecht. De lifedrive maakt mij noch steeds boos (volgens mij was er al eerder een Sharp met een HD..maar corrigeeer mij als dit niet zo is) omdat het een erg laffe release van Palm was. Men heeft nooit het lef gehad om de gemaakte fouten te erkennen...laat staan te corrigeren door een "ik hoor niets en ik zie niets" houding aan te nemen. Dit hoort m.i. niet thuis in het rijtje "innovatie".
De Zire was evenmin innovatief, maar het heel slim schrappen en inkopen van features resp. componenten om zo onder de 100 dollar te komen, dit is m.i. ook niet "vernieuwend".

OH ja...als Palm niet heel goed oppast staat het straks in hetzelfde rijtje als Sony....langs de zijlijn...als co-maker van Microsoft.

Nu is op diverse fora het tromgeroffel al weer luid en duidelijk hoorbaar omdat er binnenkort een "nieuwe" Treo komt. Omdat ik vind dat Treo hoort bij Palm en PalmOS ben ik van mening dat de aankondiging (omdat het om een Windows machine zal gaan) beter omgezet kan worden in de aankondiging van een nieuwe Treo BEHUIZING.
Door ghia
18-08-2006 22:03:01

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ce
Gerard, de Treo 650 is in de snelle wereld van de electronica imiddels op de VUT gerechtigde leeftijd aangekomen.
Met de smartfoon-industrie is het net als met kinderen: ze worden snel groot. Maar nu ze volwassen zijn gaan de veranderingen veel geleidelijker.
Tevens zit ook de mentaliteit bij het grootste deel van de bevolking vast. Alhoewel de mobiele telefoons ook een bepaalde evolutie achter de rug hebben, gebruikt het merendeel zijn GSM alleen om te bellen en om te SMS'en. Alle andere features blijven gewoon ongebruikt. Smartfoons en PDA's blijven voorlopig een niche-markt.
Ik geniet voor het moment dagelijks van mijn Tungsten|W en vind hem helemaal nog niet rijp voor de sloop. (Downgraden naar een Treo was ook geen optie.) Natuurlijk 'ontbreken' er funkties in, welke ik zelden mis, zodat ik helemaal niet reikhalzend sta uit te kijken naar het ogenblik waarop ik hem zou kunnen vervangen door een beter toestel.
De Road HandyPC komt al aardig in de buurt, maar die heeft dan weer zo'n smal display (640 x 240), geen GPS, geen DAB, geen DVBT, geen projektie keyboard, geen beeldprojektie, geen PalmOS, geen WiMax, geen ... , zodat ik nog maar wat afwacht.
Citaat:
Men heeft nooit het lef gehad om de gemaakte fouten te erkennen...laat staan te corrigeren door een "ik hoor niets en ik zie niets" houding aan te nemen.
Dat is ook een nadeel van Amerikaanse bedrijven. Bij de minste erkenning staat er een bataljon advokaten met 'class action suits' te zwaaien.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android