Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] PalmSource: splitsing pda's en smartphones?

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 16 maart 2006


Volgens een Britse website heeft PalmSource laten uitlekken dat de volgende versie van het besturingssysteem verschillende interfaces voor pda's en smartphones krijgt.
PalmSource bouwt aan een opvolger van het PalmOS, dat de codenaam Access Linux Platform (ALP) draagt en dat gebaseerd is op Linux. Het zal gebruik maken van een nieuwe gebruikersinterface met de naam MAX. Die zou er echter niet noodzakelijk net zo uit te zien als de vertrouwde gebruikersinterface van het PalmOS, zegt directeur Corporate Communications, Maureen O'Connell: "Het is niet nadrukkelijk onze bedoeling dat MAX veel erft van de traditionele look-and-feel van het PalmOS. Dit werkt prima op pda-achtige apparaten met touchscreens, maar zal minder effectief te zijn op telefoonachtige apparaten. MAX moet geschikt zijn voor beide."
Volgens PalmSource is het in MAX mogelijk om meerdere toepassingen en taken gelijktijdig te gebruiken terwijl er tegelijk makkelijke toegang is tot taken die op de achtergrond draaien. De navigatie moet intuitief zijn voor een- en tweehandsbediening, zowel voor modellen die je met (navigatie)knoppen bedient als voor modellen met aanraakgevoelig scherm en stylus.
Bestaande middleware voor berichtenverkeer en telefonie blijven in het nieuwe besturingssysteem bestaan, net als oude bekenden zoals de PIM-applicaties, multimedia, HotSync, Palm Desktop en natuurlijk ook Access' eigen NetFront-webbrowser.
Bron: PC Pro

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door ghia
16-03-2006 12:46:07

ghia
Citaat:
[Nieuws] PalmSource: splitsing pda's en smartphones?
Volgens een Britse website heeft PalmSource laten uitlekken dat de volgende versie van het besturingssysteem verschillende interfaces voor pda's en smartphones krijgt.
Er wordt helemaal niets gesplitst!
Men heeft ergens een klok horen luiden (en dan nog gehoord van iemand die het gezien (pun intended) heeft), maar weet helemaal niet waar de klepel hangt!
Het ALP krijgt gewoon een heel andere 'look and feel'. Punt. Zie ook de diverse links en foto's in de ALP-thread.

Trouwens je link verwijst naar een webpagina met registratie. Het artikel dat daar staat is viavia geinspireerd op het eerdere Computing Unplugged artikel: PalmSource clarifies our coverage of Palm OS and ALP.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maureen O'Connell, Senior Director, Corporate Communications
I wanted to mention that it's not particularly our intention that MAX "inherit much of the traditional look and feel of the Palm OS" -- while this paradigm works fine on PDA-like devices with touchscreens, it's not as effective on more "phone like" devices -- MAX is intended to address both effectively.
Ik wil vermelden dat het niet speciaal onze bedoeling is dat MAX veel van de tradionele PalmOS 'look and feel' erft. Terwijl dit heel goed werkt op PDA,s met aanraakgevoelig scherm is het niet zo effektief op meer telefoonachtige toestellen. MAX is bedoeld om op beide zeer effektief te zijn.

Helemaal geen splitsing dus, maar een interface voor beiden!

PalmSource krijgt nu natuurlijk van alle kanten de vraag of er met het Access Linux Platform nog wat overblijft van de vertrouwde PalmOS-interface. Natuurlijk is dat zo goed als onmogelijk en daarom wordt nu het marketingtechnisch goed gevonden adagio verkondigd dat PalmOS heel goed was op PDA's en vermits die markt aan het krimpen is ten voordele van de convergentie toestellen, de smartphones dus, wordt hiervoor nu de Max-omgeving door Palmsource gepromoot, als zijnde beter geschikt, zodat iedereen alvast kan wennen aan het idee, dat ALP geen opvolger is maar een vervanger en verbetering van het PalmOS. Het enige waar de oude PalmOS-interface nog in voortleeft is Pace, de emulator die ervoor zorgt dat de oude PalmOS toepassingen ook nog zullen draaien op het nieuwe platform.

En David "Lefty" Schlesinger, Director, Core Tools and Technologie verklaart over het feit dat in de ALP-aankondiging het leek of de Linux-kernel van WindRiver-systems was, (terwijl iedereen had verwacht dat er op de eigen Chinese kernel van MobileSoft zou worden gebouwd of op die van MontaVista, waar een samenwerkingsakkoord mee bestond) dat het ALP geen voorbehoud maakt naar de Linux-kernel toe en dat de ALP-licentienemers daar vrij in zijn om de Linux-kernel te gebruiken die hun het beste past of die met de beste drivers of ontwikkeltools komt voor hun hardware. Juist die grote keuze aan ontwikkeltools bij WindRiver Systems en die bovendien goed aansloten bij de ontwikkeltools die ze zelf gebruikten bij het ALP was het argument voor PalmSource om er hun huidige voorlopige referentieplatform mee op te zetten. Wat het uiteindelijk wordt en hoe de ontwikkelomgeving er exakt komt uit te zien, daar wordt nog over nagedacht.

Verder nieuws over Access is de overname van IP Infusion. Volgens de analyse van Pikesoft, kan je nu zien waar het Access allemaal om te doen is en wat allemaal mogelijk wordt met ALP en NetFront.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android