Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

RenÚD

RenÚD

RenÚD is sinds april 2004 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 3 nieuwtjes geschreven.

RenÚD gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van RenÚD

[Nieuws] TomTom Go en Rider gaan naar versie 6

 

Door: RenÚD


Publicatiedatum: 10 maart 2006


TomTom Go en TomTom Rider krijgen een update naar versie 6. De Plus-dienst krijgt twee extra diensten: TomTom Buddies en TomTom audiobooks. Een andere vernieuwing is de mogelijkheid te navigeren naar een bepaalde hoogte- en breedtegraad.

En een van de dingen die ze ook wel voor de TomTom Navigator mogen invoeren is:TomTom Buddies


TomTom Buddies
Een uitgebreide, nieuwe feature in versie 6 van de TomTom-firmware is TomTom Buddies. Het heeft enige trekjes van bekende chatsoftware als MSN Messenger en ICQ in zich.

Nadat twee TomTom gebruikers elkaar als Buddy hebben aangemaakt kunnen zij van elkaar zien wat hun locatie is. Dit wordt op de kaart weergegeven, mits de buddy zich 'op de kaart' bevindt die je op de GO, ONE of RIDER hebt geactiveerd. Dus: heb je de Benelux kaart geactiveerd en je Buddy bevindt zich in Duitsland, dan kun je hem niet zien. Uiteraard is het mogelijk om direct een route te laten berekenen naar je Buddy.

Het tonen van de locatie van Buddies gebeurt overigens niet altijd automatisch. Elke keer als je iets online doet met Buddies, wordt je eigen positie meegestuurd. Als je niks doet wordt dus ook jouw positie niet vernieuwd bij je Buddies.

Wil je van een bepaalde Buddy toch zijn laatste positie weten, dan kun je verzoeken deze te vernieuwen. Er wordt dan een verzoek naar je Buddy gestuurd voor een vernieuwde positie. Als je Buddy zijn PND aan heeft staan en een GPS fix heeft en telefoon verbonden, zal zijn huidige positie doorgegeven worden. Een gebruiker die de locatie van zijn Buddies wil bekijken, dient op zijn beurt zelf aan te geven van welke Buddy wil weten waar hij zich bevindt. Steeds nadat de PND is uitgeschakeld, moeten de locaties weer opnieuw worden opgevraagd.

Via TomTom Buddies is het tevens mogelijk berichten met elkaar uit te wisselen. Dit heeft veel weg van het sturen van een SMS.

Nog een nieuwe feature is: Navigeer naar lengte- en breedtegraad

Op verzoek van vele gebruikers van TomTom-systemen is het in versie 6 dan eindelijk zover: het is nu mogelijk om via het ingeven van co÷rdinaten een route te laten berekenen. Als je daarvoor kiest berekent de firmware een route die zo dicht mogelijk bij de ingevoerde co÷rdinaten uitkomt, mocht de locatie niet op of aan een weg of straat liggen.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
10-03-2006 16:18:20

Gazpacho
Leuk

Werkt het via GPRS?
Door RenÚD
10-03-2006 16:26:05

RenÚD
Citaat van TomTom:
Citaat:
Versie 6 van de TomTom-firmware heeft weer tal van nieuwe en uitgebreide features in zich. Echter, niet alle gebruikers kunnen profiteren van de vernieuwingen. Van een flink deel van de aanpassingen ten opzichte van vorige versies van de firmware ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van een Bluetooth-verbinding met een GPRS-telefoon en een TomTom PLUS-account of van de nieuwste Tele Atlas-kaarten.
Door metck
10-03-2006 17:03:14

metck
Leuk inderdaad. Een praktisch nut heb ik echter nog niet kunnen ontdekken. Anderen wel?
Door Bram
10-03-2006 17:05:30

Bram
Zou je de topicstart om willen schrijven naar een nieuwtje? Dan moet er een inleiding bij, en een plaatje als attachment bijgevoegd.
Door RenÚD
11-03-2006 11:26:18

RenÚD
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bram
Zou je de topicstart om willen schrijven naar een nieuwtje? Dan moet er een inleiding bij, en een plaatje als attachment bijgevoegd.
Nee!

Uitleg: Het is nl. nog niet bekend of dit ook voor de TomTom Navigator cq. Palm komt. Dan is het pas echt nieuws naar mijn idee. Dit topic was alleen maar om te laten zien waar TomTom mee bezig is. En wat we mischien kunnen verwachten in de toekomst.
Door jrutjes
13-03-2006 11:27:37

jrutjes
Eindelijk coordinaten rijden omdat deze funtie er niet i zat heb ik heel lang met viamichelin gewerkt.
Dit omdat o.a. mijn camperboek van de ANWB regelmatig coordinaten gebruikt
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android