Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Bram

Bram

Bram is sinds januari 2003 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 57 nieuwtjes geschreven.

Bram gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van Bram

[Review] Innopocket Metal Deluxe hardcase Treo 650

 

Door: Bram


Publicatiedatum: 01 maart 2006


Om mijn Treo optimaal te beschermen koos ik direct voor de Innopocket Metal Deluxe hardcase. In de 4 maanden dat ik de Treo inmiddels gebruik, is hij reeds tweemaal gevallen, en beide keren heeft hij zonder schade overleefd. Is deze hardcase dan de ultieme beveiliging, of kleven er ook nadelen aan?

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door GJHartog
01-03-2006 14:46:33

GJHartog
De case ziet er inderdaad erg robuust uit ja. Maar wat is die groot!
Door RoelvdV
01-03-2006 15:09:01

RoelvdV
Ik heb de Proporta-uitvoering van deze case en die komt volgens mij uit dezelfde fabriek en zelfde mal.

De hele klep heeft genoeg ruimte om makkelijk een millimeter te kunnen zakken. Het is mij ook onduidelijk waarom ze zoveel ruimte genomen hebben.

Maar het is wel een stevige verpakking en ik heb nu geen last meer van gesprekken met 112, die ik hiervoor wel eens had. Blijkbaar kon mijn Treo aangaan in mijn tas, kwam dan uiteraard niet door de wachtwoordpagina heen, maar daar zit wel een optie voor het bellen van het noodnummer en dat is regelmatig gebeurd volgens mijn Call Log.

En bij het bellen heb ik geen last van deze case, blijft allemaal even duidelijk!

Groeten, Roel.
Door rx_shorty
01-03-2006 16:19:38

rx_shorty
Ik weet dat mijn vader deze ook heeft voor zijn Treo 650...

Hele goede case...
Alleen zijn klepje is lam om het zo maar eens te zeggen.

Voor de rest erg robuust en zeker een aanrader...

Ciao
Door Lindoras
01-03-2006 16:25:31

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rx_shorty
Hele goede case...
Alleen zijn klepje is lam om het zo maar eens te zeggen.Ciao
Het klepje is overigens zo "ont-lamd".
Een beetje aan de zijkant drukken en het klikt weer als nieuw.
Bij mij ook al een enkele keer gevallen.
De Treo blijft keurig op zijn plaats.
Het klepje kan wel openspringen, na de eerste stuiter.
Dus stuiteren tot n keer beperken
of uiteraard ... helemaal voorkomen
Door koekiemonster
01-03-2006 20:35:23

koekiemonster
Misschien een beetje een flauwe opmerking, maar is het bellen niet wat frisjes als je met de palm in de case belt?
Dat metaal kan immers, zeker met dit weer, best koud worden lijkt me. Metaal wordt dikwijls kouder dan het kunststof van de pda.
Door namruuh
01-03-2006 20:45:18

namruuh
Mooie review, ik twijfel nog tussen deze en de Magnesium case van Proporta. Deze kun je namelijk wel helemaal wegklappen zodat-ie niet in de weg zit, en ik vind dat zwarte ook wel erg aantrekkelijk...
Door Lindoras
01-03-2006 21:27:35

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door namruuh
ik twijfel nog tussen deze en de Magnesium case van Proporta. Deze kun je namelijk wel helemaal wegklappen zodat-ie niet in de weg zit, en ik vind dat zwarte ook wel erg aantrekkelijk...
Mijn idee.
Ben tot nu toe overigens een heel tevreden gebruiker van de alu-case.
Het nadeel van de dikte is betrekkelijk.
Je went er snel aan, ligt wel lekker in de hand
en glijdt soepel in en uit je broek, blouse- of jaszak.
Hij is zeker nog niet versleten, maar...

bij die magnesium case kan de voorzijde
inderdaad helemaal naar achter de Treo worden gevouwen n...
... er is ruimte voor twee SD-kaartjes.
Dat miste ik tot nu toe wel.
Heb hem reeds besteld, wacht tot hij binnen is.
Dan kan ik nog beter vergelijken.

Enne Koekoemonster...
Citaat:
Misschien een beetje een flauwe opmerking, maar is het bellen niet wat frisjes als je met de palm in de case belt?
Dat metaal kan immers, zeker met dit weer, best koud worden lijkt me. Metaal wordt dikwijls kouder dan het kunststof van de pda.
Waarschijnlijk heb ik van mezelf grote oorwarmers,
(= oren die als warmers dienen)
maar ben nog niet vast blijven plakken door de kou,
wel blijven plakken in een lang gesprek,
al gebruik ik meestal mijn BT oortje voor het bellen,
heb je de handjes vrij om ondertussen wat te schrijven of gamen...
Door namruuh
01-03-2006 22:48:22

namruuh
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindoras
Heb hem reeds besteld, wacht tot hij binnen is.
Dan kan ik nog beter vergelijken.
Laat het even weten als-ie binnen is! Ik ben erg geneigd om die ook te kopen. Heb je hem bij palm2you besteld?
Door Lindoras
01-03-2006 23:52:03

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door namruuh
Laat het even weten als-ie binnen is! Ik ben erg geneigd om die ook te kopen. Heb je hem bij palm2you besteld?
Klopt helemaal.
Levering is normaliter de volgende dag al,
maar heb nog iets anders besteld wat nog niet binnen was.
Heb afgesproken alles in n keer te leveren, bespaart weer porto h.
Dus wacht ik nog even af....
Door gast
02-03-2006 13:40:59

Ik heb deze ook. Om te bellen klap ik altijd het klepje open. Erg robuust. Ook mijn Treo is een keer gevallen, zonder schade. Alleen schuift het pinnetje waarmee het klepje vastzit er af en toe uit waardoor het klepje eraf kan vallen. Kwestie van regelmatig nakijken.
Door Lindoras
02-03-2006 19:30:28

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mym
Ik heb deze ook.
Welke "deze" bedoel je: de alu of de magnesium?
Door gast
02-03-2006 23:25:19

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindoras
Welke "deze" bedoel je: de alu of de magnesium?
Aluminium.
Door Lindoras
02-03-2006 23:54:38

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mym
Aluminium.
Ok bedankt.
Nu weet ik waar je het over had.

@ Bram
Heldere review Bram. Chapeau
Door HediX
02-03-2006 23:58:56

HediX
Ik heb de alu case ook. Ben er eigenlijk zeer tevreden over. Pijnlijk puntje voor mij is dat ik mijn treo 1 keer heb laten vallen ( ) en uiteraard viel mijn treo exact op het punt dat niet geschermd wordt door de alu case........ de antenne.

Die lag er dan ook direct af. Maar wat secondenlijm en hij is weer als nieuw.

Koude oren krijg ik niet als ik bel. Heb meestal een oortje in. Maar ook als ik geen oortje in heb, dan ben ik zo warmbloedig, dat ik de telefoon zo warm heb.

Heb wel een (veel te dure) leren case in de bestelling (vaja). Iets minder robuust, zullen we maar zeggen. En ik vond hem echt heel mooi. De magnesium case heb ik ook naar gekeken. Vond ik ook mooi, maar voor de afwisseling (blijf een vrouw he ) toch maar een leren case.
Door Lindoras
03-03-2006 00:01:59

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HediX
(blijf een vrouw he ) toch maar een leren case.
Mag ik toegeven dit niet te begrijpen
Door george
03-03-2006 07:11:47

george
En de Innopocket is er ook in het zwart.
Heel fraai wel.
Door ghia
03-03-2006 12:11:53

ghia
Voor wie een alternatief zoekt voor deze case, kan een kijkje nemen bij Treonauts. Ze hebben er maar liefst 94 verschillende (en dan tellen we de kleurvariaties er nog niet eens bij) in hun shop.
Tijd dus om eens een top-10 te maken van hun best verkochte cases. In hetzelfde artikel vind je ook nog top-3's voor 8 types van casing.
Die van de hard cases ziet eruit als volgt:
1. MC6 Magnesium Hard Case
2. Innopocket Hard Case
3. Pacific Rim Open Hard Case

Waarschuwing
: Het bekijken van al deze alternatieven kan leiden tot frustratie en besluitloosheid! Ook koopwoede valt niet uit te sluiten.
Door Lindoras
03-03-2006 13:20:06

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia
Waarschuwing: Het bekijken van al deze alternatieven kan leiden tot frustratie en besluitloosheid! Ook koopwoede valt niet uit te sluiten.
Is dat nieuw Ghia:
een bijsluiter bij elk advies
Door koekiemonster
03-03-2006 17:37:37

koekiemonster
Citaat:
Heb wel een (veel te dure) leren case in de bestelling (vaja).
Je wil niet weten hoeveel hoon ik in mijn richting kreeg na de bestelling van een Vaja-case voor m'n iQue. En te duur, zoals standaard is bij Vaja, en volgens velen ook nog eens in een belachelijke kleur (maak daar liever gedurfd van ).
Dus sterkte. Ik kan je in ieder geval melden dat mijn case na ruim een jaar nog prima werkt.
Door M'jos
03-03-2006 21:40:32

Volgende vrouw meldt zich , en, toeval of niet: heb nu deze alu en ook een Vaja in bestelling . Had voor mn Vx ook een vaja case en was geweldig.
De alu (be)valt goed omdat mn treo nogal wat te lijden heeft op werk (zit los in zak bij beweeglijk beroep). Maar die klep vindt ik niet prettig bij bellen dus wat dat betreft had ik liever die magnesium gehad, maar om nou drie cases .. (ben verder wel zielsgelukkig met Treo, nu drie weken).
Door Graf Zum Kotzen
05-03-2006 15:18:24

Graf Zum Kotzen
Tja,

De case is misschien erg degelijk, maar ik vond dat mijn Treo 650 toch meer op een baksteen begon te leiden met deze case dan op een telefoon.

Ik heb deze case meteen aangeschaft met de treo 650, maar na een paar weken gebruik weggelegd. Alleen als ik moet volleyballen stop ik mijn telefoon in deze case in mijn rugzak, maar anders doe ik liever toch zonder.

GZK
Door capable
06-03-2006 15:25:28

capable
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bram
Om mijn Treo optimaal te beschermen koos ik direct voor de Innopocket Metal Deluxe hardcase. Review Innopocket Metal Deluxe hardcase Treo 650
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door namruuh
Mooie review, ik twijfel nog tussen deze en de Magnesium case van Proporta. Deze kun je namelijk wel helemaal wegklappen zodat-ie niet in de weg zit, en ik vind dat zwarte ook wel erg aantrekkelijk...
Ik heb alle twee de cases en wil graag mijn mening daarover met jullie delen! Ik heb er wel eens aan gedacht om in het thread 'Welke palms heb je allemaal gehad' een post te zetten met: welke hardcases heb je allemaal al gehad... Ik heb een case voor mijn Vx, m505 en 3 (!) voor mijn Treo 650...

Over de aluminium versus de magnesium case: de magnesium case is duidelijk beter, alhoewel ik ook tevreden was met mijn aluminium versie.

Nadelen van aluminium case vind ik de manier waarop het frontje wegvouwt (houdt vervelend vast), het verschuiven van het pinnetje in het schanier en het gemak waarmee de case verbuigt en vooral de een beetje 'goedkope' look. Ook had de klep de neiging open te gaan net op het moment dat mijn Treo viel... Dat klinkt allemaal heel negatief maar 'k was er erg blij mee en de case heeft mijn palm gered toen iemand erop ging staan ( case venster kapot maar treo had helemaal niets!).

Magnesium versie is echt 'bomb-proof', zelfs de kleinste dunste elementen zijn echt totaal onbuigbaar. Het wegvouwen is beter maar nogsteeds niet optimaal (vouwt net niet volledig weg). Ook past de treo er beter in (hij zit vooral net iets vaster terwijl er prettiger in en uit geschoven kan worden) en kun je heel veel beter bij de knoppen. Voelt ook prettiger aan door de zwarte coating. Persoonlijker vind ik deze case er ook veel beter afgewerkt en mooier uitzien. Hij is wel zwaarder en nog net iets dikker dan de alu case. Kortom als je nog de keuze hebt zou ik de magnesium versie definately adviseren, maar als je de alu al hebt kun je gerust zijn, dat is ook een prima case...

PS Voor degene onder ons die vooral voor de looks gaan: een foof-pod beschermt je treo op een stijlvolle en super originele wijze en er zijn bijna netzoveel kleuren/stijlen als je garderobe heeft!
Door Lindoras
06-03-2006 20:35:01

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door capable
Ik heb alle twee de cases en wil graag mijn mening daarover met jullie delen!
Inmiddels heb ik ook beide cases.
Ik onderschrijf de mening van Capable.
De zwarte magnesium case is inderdaad wat dikker, maar dat komt door de twee sleufjes waarin je SD kaartjes kunt opbergen.
Het scharnier is eveneens niet zoals bij de Alu een dun pinnetje, maar een stevige sluiting.
Het is dan ook nodig met een stevige klik het frontje te sluiten.
Groot voordeel is zeker dat je het front helemaal naar achter kunt openen,
zodat je gemakkelijk met twee handen je Treo kunt bedienen.
Vreemd blijf ik vinden dat er aan de achterzijde een resetgaatje zit,
maar dat dit niet overeenkomt met die van de Treo 650.
Ik heb begrepen, dat deze case eerst ontworpen is voor de Treo 600,
waar de resetknop aan de andere kant zou zitten...

Al met al een echte tank.
En zeker ook nog stijlvol ook, zo'n zwart robuust monster.
Een aanrader dus...
Door bluevoice
06-03-2006 21:20:48

bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindoras
Vreemd blijf ik vinden dat er aan de achterzijde een resetgaatje zit,
maar dat dit niet overeenkomt met die van de Treo 650.
Ik heb begrepen, dat deze case eerst ontworpen is voor de Treo 600,
waar de resetknop aan de andere kant zou zitten...
Even ter verduidelijking; de Magnesium case van Proporta is zowel geschikt voor de Treo 600 als de Treo 650. De Treo 600 heeft het resetgaatje aan de rechter kant van het toestel, vandaar het gaatje aan de rechter kant van de hoes.

Het resetgaatje van de Treo 650 is oorspronkelijk (als je de "Treo 650 vervangende batterijklep met resetgaatje" van Seidio niet meetelt) enkel te benaderen door de batterijklep te verwijderen, vandaar dat er geen resetgaatje aan de linker kant van de case zit.
Door Smart_Jim
07-03-2006 00:31:12

De Aluminium case bevalt me goed. Alleen de klep trok een beetje krom toen die op de grond viel, gelukkig zat de Treo er op dat moment niet in. De Magnesium Hardcase ziet er trouwens ook goed uit. Vooral omdat de toegang tot de knopjes wanneer de klep gesloten is zeer goed toegankelijk zijn + de opslag van SD-kaarten + dat de klep geheel naar achteren kan, vergeleken met de Aluminium case.

Als me Treo in de (vooralsnog) aluminium case uit de binnenzak komt is i warm en in de zomer is i lekker cool.
Door namruuh
08-04-2006 18:30:35

namruuh
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lindoras
Inmiddels heb ik ook beide cases.
Ik onderschrijf de mening van Capable.
Ik sta op het punt om de magnesium case aan te schaffen, maar ik blijf nog met 1 vraag zitten: hoe eenvoudig is de Treo uit de case te halen? Ik gebruik 'm namelijk vrij veel in combinatie met een Seidio houder en TomTom in de auto, en ik wil niet iedere keer 5 minuten lopen 'pielen' om de Treo in en uit de case te krijgen...
Door Lindoras
08-04-2006 22:09:42

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door namruuh
Ik sta op het punt om de magnesium case aan te schaffen, maar ik blijf nog met 1 vraag zitten: hoe eenvoudig is de Treo uit de case te halen? Ik gebruik 'm namelijk vrij veel in combinatie met een Seidio houder en TomTom in de auto, en ik wil niet iedere keer 5 minuten lopen 'pielen' om de Treo in en uit de case te krijgen...
Helemaal geen probleem. Als de case dcht is, zit hij veilig als in een kluis.
Wil je hem eruit, klep open klikken en je schuift je TReo vloeiend uit de case.
(en later weer terug natuurlijk). Gaat eigenlijk soepeler als uit de Alu case,
omdat je daar een beetje voorzichtig mee moest zijn om de case niet te verbuigen.
Met de magnesium case heb je een stevig houvast.

P.S. Ook ik gebruik het intensief i.c.m. een Seidio houder en Tom Tom in de houder.
Door Bram
01-12-2006 19:57:12

Bram
Het metalen pinnetje viel er bij mij de laatste tijd steeds sneller uit. Ik heb het geprobeerd vast te lijmen met metaallijm, maar dat liet steeds na een week los. Uiteindelijk heb ik secondenlijm geprobeerd, en inmiddels zit hij al een maand goed vast. Let op dat je het pinnetje f aan het middenstuk (lastig) f aan de boven en onderkant vastmaakt, anders kan hij niet meer scharnieren. Zelf heb ik van bovenaf wat secondenlijm tussen de pin en het scharnier gedruppeld/gedrukt.
Door capable
03-05-2007 18:19:43

capable
Ik heb magnesium hardcase ondertussen ook kapot gekregen. Na voor de zoveelste keer uit mijn handen/tas/zak gevallen te zijn, brak de klep van de rest van de case af. En dat is dan alweer een paar keer achter elkaar gebeurd, zodat het ook niet meer te verlijmen valt. Maar mijn Treo is al die tijd onbeschadigd gebleven wat ik toch zie als een verdienste van de case. Ik denk eraan om er gewoon nog een keer eentje te kopen. Wat bied nu zoveel bescherming en is nog enigszins redelijke looks?
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android