Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

ghia

ghia

ghia is sinds juni 2004 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 28 nieuwtjes geschreven.

ghia gebruikt in het dagelijks leven een Palm Tungsten|W.

Bekijk alle nieuwtjes van ghia

[Nieuws] Garmin vervolgt TomTom voor patentinbreuk in de VS.

 

Door: ghia


Publicatiedatum: 17 februari 2006


In The Kansas City Bussiness Journal staat een artikel dat TomTom vervolgd wordt door Garmin voor patentinbreuk.
Citaat:
Garmin Ltd. has filed a patent-infringement lawsuit against its most visible rival, TomTom Inc.
The suit, filed Feb. 1 in federal court in Madison, Wis., alleges that TomTom infringed on three navigation-related patents. One patent lists Garmin CEO Min Kao as one of the inventors.
"TomTom Inc. rejects Garmin's claims and will vigorously defend itself," TomTom said in a written release Thursday.
Garmin Ltd heeft een klacht wegens patentinbreuk ingediend tegen zijn meest zichtbare rivaal TomTom Inc. De zaak werd op 1 februari ingediend bij het federale gerechtshof in Madison (Wisconsin) en beschuldigt TomTom voor inbreuken op 3 navigatie gerelateerde patenten. Een patent vermeld Garmin CEO Min Kao als een van de uitvinders. "TomTom Inc. verwerpt Garmin's aantijgingen en zal zich krachtig verdedigen" aldus TomTom in een geschreven persbericht op dinsdag.

Een van de aanklachten lijkt te gaan over de vormgeving van de TomTom Go. Garming maakt een soortgelijk product, de StreetPilot 2730.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door judgeblacksteel
17-02-2006 18:32:52

judgeblacksteel
Ik dacht dit model eerst gezien had bij tomtom.NIET
Door raptor
17-02-2006 19:00:15

raptor
Toch typisch dat steeds meer bedrijven hun concurrenten aanklagen als die net wat succesvoller blijken te zijn. Overigens vind ik de TomTom Go in de verste verte niet op die StreetPilot lijken. Maar daar zullen Garmin's advocaten dan ook wel weer wat op verzinnen.
Door DaiJun
17-02-2006 19:07:26

DaiJun
dat komt omdat de link fout is denk ik.... Deze lijkt er namelijk veel meer op!
http://www.garmin.com/products/sp310/
Door raptor
17-02-2006 19:14:30

raptor
Hmm, daar zie ik inderdaad al meer overeenkomsten. Maar Sony heeft toch onlangs ook een navigatiesysteem met een vergelijkbare form factor op de markt gezet. Moest Garmin hun ook maar eens gaan aanklagen...
Door DaiJun
17-02-2006 19:16:38

DaiJun
tsja, maar bij TOMTOM is op dit moment natuurlijk veel meer te halen aangezien die het nu super goed doen...
Door ghia
17-02-2006 19:16:50

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door raptor
Overigens vind ik de TomTom Go in de verste verte niet op die StreetPilot lijken.
Op de StreetPilot ix reeks of de Nüvi lijkt ie beter.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door smaus
Een van de aanklachten lijkt te gaan over de vormgeving van de TomTom Go. Garming maakt een soortgelijk product, de StreetPilot 2730.
Volgens de Wichita Eagle zou het vooral over software patenten gaan:
Citaat:
All the patents covered in the lawsuits are aimed at making GPS navigators easier to use. For example, one patent deals with technology that simplifies the maps showing a vehicle's location by eliminating streets the device determines aren't important to the driver's route.
De patenten, waar de gerechtszaak over gaat, zijn bedoeld om GPS-systemen makkelijker te maken in het gebruik. Bijvoorbeeld, een van de patenten handelt over de technologie, die de kaartvoorstelling met een rijtuig zijn positie eenvoudiger maakt, door straten weg te laten, waarvan de software denkt dat ze niet belangrijk zijn voor de bestuurder zijn route.
Door Boss
18-02-2006 13:17:02

Boss
Achjee, weer een softwarepatent. Gelukkig zijn we daar in de EU nog even niet aan toe!
Door ghia
16-03-2006 19:00:11

ghia
Volgens de Kansas City Business Journal is Garmin bereid te schikken als TomTom stopt met het schenden van de patenten.
Volgens RTLZ was dit positieve nieuws de aanleiding voor een 5% koersstijging voor het aandeel van Tomtom. Uit hetzelfde bericht blijkt dat TomTom door de rechter reeds in het ongelijk werd gesteld, maar dat er nog geen strafmaat of boetes bepaald werden, zodat een regeling alsnog mogelijk is.
Volgens De Tijd ontkent TomTom dat het reeds een juridische veldslag zou hebben verloren.
Door Ce
16-03-2006 19:17:42

Ce
Als ik belegger zou zijn met aandelen Garmin zou deze aanklacht voor mij het signaal zijn de aandelen van de hand te doen. Ik bedrijf zoekt dan nl. naar inkomsten die het niet met hun handelsactiviteiten verwacht te krijgen en dus worden allerlei andere methoden tegen het licht gehouden
Door ghia
16-03-2006 19:32:56

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ce
Als ik belegger zou zijn met aandelen Garmin zou deze aanklacht voor mij het signaal zijn de aandelen van de hand te doen. Ik bedrijf zoekt dan nl. naar inkomsten die het niet met hun handelsactiviteiten verwacht te krijgen en dus worden allerlei andere methoden tegen het licht gehouden
Dan ga je niet veel Amerikaanse aandelen in portefeuille kunnen houden, want in Amerika is IP (intelektuele eigendommen) even goed een handelsgoed als andere meer tastbare produkten. Ik meen ergens gelezen te hebben dat 70% van de Amerikaanse ekonomie steunt op het verhandelen van IP. Een groot gedeelte zit natuurlijk in de audio-visuele sektor (muziek - films), maar ook allerlei licenties om van allerlei uitvindingen, technologie en patenten gebruik te kunnen maken, maken steeds een groter aandeel uit van deze IP-ekonomie.
Uiteindelijk betaalt de konsument al deze rekeningen. Zo zit in je GSM-faktuur ook een aandeel om de licentie-kosten voor het gebruik van deze GSM- en de volgend 3G-netwerk-technologie zoals UTMS te betalen. Onlangs heeft de ETSI nog de regels aangescherpt om niet meer in dergelijke patentvallen te trappen.
Door ghia
30-08-2006 12:41:40

ghia
Volgens het Kansas City Business Journal heeft Garmin op 23 augustus een tweede aanklacht wegens patent inbreuk ingediend tegen hun grootste konkurrent TomTom.
Het zou gaan om het in juni verkregen patent met de titel: "Portable navigation system and device with audible turn by turn directions."

Zoals hoger reeds te lezen was, vervolgde Garmin reeds in februari TomTom in het U.S. District Court te Madison Wisconsin voor de inbreuk op drie patenten over navigatie.
In maart diende TomTom een tegenvordering in, die stelde dat Garmin inbreuk pleegde op drie patenten waar het een exklusieve licentie voor had. In april kocht TomTom dezelfde patenten voor een niet vrijgegeven bedrag.
De zaak wacht op een uitspraak van de jury in februari 2007.
Door ghia
03-11-2006 17:37:02

ghia
In de clash tussen deze twee titanen was er deze week een rechtszaak in Den Haag.
TomTom kloeg Garmin aan in kortgeding wegens het kopieren van de 'look and feel' van zijn TomTom Go en eiste het stopzetten van de verkoop.
Er is reeds een uitspraak in deze zaak. De rechter vond de Garmin veel hoekiger, dan het meer afgeronde model van TomTom en stelde TomTom in het ongelijk.
In Amerika zijn de twee rivalen nog steeds in een aantal patentzaken (zie vorige posts) verwikkeld.
Door ghia
04-01-2007 19:26:56

ghia
Toen Garmin, eigenaar van 289 US patenten (+ nog 181 in aanvraag) zijn eerste klacht wegens vijf patentschendingen indiende, heeft TomTom, dat zelf geen patenten in Amerika bezit, er drie overgekocht van Horizon Navigation Inc en diende daarmee een tegenklacht in. In die zaak is er eind vorig jaar uitspraak gedaan en de klachten van TomTom zijn allemaal verworpen. Een aantal beweringen van Garmin bleven onbesproken, en Garmin gaat daarmee verder gaan om schadevergoeding te eisen van TomTom.
Tevens blijkt er ook nog een andere patentzaak van Garmin tegen TomTom te lopen in Texas. De uitspraak daar wordt in 2008 verwacht.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android