Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Mmmm

Mmmm

Mmmm is sinds april 2004 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 2 nieuwtjes geschreven.

Mmmm gebruikt in het dagelijks leven een Palm T|X.

Bekijk alle nieuwtjes van Mmmm

[Software] Graffiti 1.999: Graffiti 2 zonder lag!

 

Door: Mmmm


Publicatiedatum: 06 januari 2006


De nieuwere Palm-modellen zoals de Palm TX en LifeDrive reageren soms wat traag bij het schrijven van graffiti-karakters. Deze zgn. 'lag' wordt veroorzaakt door de nieuwere versie van Graffiti 2 die gebruikt wordt sinds PalmOS 5.4. Sommige mensen vinden deze graffiti-lag hinderlijk, maar willen ook niet terug naar Graffiti 1. Voor hen is er nu een oplossing: Graffiti 1.999

Palm-wizard Dmitry Grinberg (ook bekend van de mike-mod voor de TX) heeft op zijn site Palm Powerups de software hiervoor gepubliceerd.

Hij schrijft:
If anyone here likes graffiti 2 and used it before os 5.4 you know how snappy it was. now it is much slower - waiting for you to completel multi-stroke characters instead of how it used to act. I hate this so i patched an old graffiti version [from my zire 72] to run on the TX[or any other os 5.4 device i believe]. after installation the writing is MUCH faster and a pleasure. download is in the downloads section called "Graffiti 1.999"
Hieruit blijkt duidelijk dat er meerdere versies van graffiti 2 zijn. Waarom Palmsource in de nieuwere versie een vertraging heeft ingebouwd is onbekend. Op het forum van Palm Powerups is meer informatie te lezen: http://www.palmpowerups.com/modules....iewtopic&t=371
De software is hier te downloaden: http://www.palmpowerups.com/modules....p=getit&lid=23

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door rudyheidenis
06-01-2006 15:11:12

rudyheidenis
Net even geprobeerd, het lijkt inderdaad iets sneller te gaan. Alleen blijft volgens mij de versie van Graffiti in het about scherm gelijk, dus het kan ook wishful thinking zijn. Versie 2 v.5.2P, Jot v. 1.3.P1, kan iemand dat even vergelijken met een nog niet gepatchte versie?
Door digilb
06-01-2006 20:16:54

digilb
Volgens de info van de launcher is de niet-gepatchte versie:
- Graffiti 2 v. 5.2.1P
- Graffiti 2 Library v. 5.4.0

Volgens de info van Prefs --> Graffiti is de niet-gepatchte versie:
- Graffiti 2 v. 5.2P
- Jot v. 1.3.P1
Copyright 1998-2002 (!?)
Door rudyheidenis
07-01-2006 00:03:30

rudyheidenis
Placebo?
Door Mmmm
07-01-2006 00:23:22

Ik heb de gepatchte versie (op TX):
- About Graffiti 2 geeft: v. 5.2P, powered by Jot v. 1.3.P1
- Launcher geeft: v. 5.2.1P (library v. 5.2.1)
Dus wel degelijk een verschil met de ongepatchte versie van Digilb! (hij heeft library v. 5.4.0)

(de library-versie geeft m.i. de versie van het OS waar de Graffiti-lib oorspronkelijk in aangetroffen is)

Je kunt eenvoudig checken of je de versie met of zonder lag hebt: schrijf een 't'.
De versie mèt lag wacht even na het eerste streepje, en pas als er al of geen tweede streepje komt binnen een bep. tijd zie je een 't' of een 'l' verschijnen (vandaar dus die lag).
De versie zonder lag schrijft na het eerste streepje direct een 'l'; als er dan een tweede streepje komt, dan doet hij eerst backspace en schrijft dan alsnog een 't'.

Op TamsPalm zie je zelfs de omgekeerde tip: hoe kunnen gebruikers van OS pre-5.4 (dus met de Graffiti 2 zonder lag) hun Palm patchen met de graffiti-library van een E2 (mét lag). Zie http://tamspalm.tamoggemon.com/2006/...he-rest-of-us/
Hij geeft daar een reden voor (sommige software, m.n. toekomstige naar ik begrijp, zou niet goed om kunnen gaan met die backspace-truc), maar of dat hout snijdt??
Gebruikers met een pre-Garnet Palm kunnen in ieder geval ook genieten van de lag, als ze dat willen. En mijn TX is verlost van de lag!
Door rudyheidenis
07-01-2006 13:54:25

rudyheidenis
Nou, ik heb die versie die jij ook hebt volgens mijn launcher, alleen als ik de lag controleer zoals je aangeeft bij de "t", gebeurt er niks als ik het eerste streepje zet. Wacht ik eventjes, komt er een "l". Zet ik dan alsnog een dwarsstreepje, komt er een spatie. Ik heb de "wachttijd" tussen beide streepjes gevarieerd, steeds hetzelfde. Dus wat jij omschrijft als "lag" heb ik nog steeds op mijn LifeDrive....

Toch lijkt het schrijven beter te gaan, betere herkenning en sneller reageren op het scherm.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android