Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Gebruikers willen mobiele datafuncties, maar geven snel op

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 11 november 2005


Vandaag werden de resultaten van twee onderzoeken gepresenteerd: het ene onderzoeksteam zocht uit welke geavanceerde functies gebruikers in een mobiele telefoon zoeken, het andere onderzoeksteam ontdekte dat gebruikers al snel de moed opgeven wanneer die geavanceerde functies te ingewikkeld zijn.
LetsTalk, een Amerikaanse telefoonwinkel, liet uitzoeken welke functies het meest gewenst zijn in een mobiele telefoon. Er deden 2.000 Amerikaanse 18-plussers mee aan het onderzoek. De twee meestgevraagde functies zijn e-mail (66%) en de mogelijkheid om digitale foto's te maken (63%). Ook opvallend was dat vrouwen - vooral de groep tussen 18 en 34 jaar - veel meer interesse had in e-mail, digitale foto's en muziek beluisteren via de telefoon, dan mannen in dezelfde leeftijdsgroep. Telefoons die extra functies bieden, zoals e-mail, zouden daarom het meeste succes hebben bij vrouwen.
Alles goed en wel, maar een ander onderzoek van Olista toonde aan, dat gebruikers snel opgeven wanneer een mobiele datadienst niet werkt. Uit een onderzoek onder 1.000 volwassenen bleek dat 64% daarvan na een of twee pogingen zou opgeven, wanneer het niet lukt om bijvoorbeeld foto's te versturen en ringtones of games te downloaden. Slechts 2% zou hulp vragen aan de mobiele provider en 25% (ongetwijfeld mannen) zouden doorgaan totdat het werkt.
Volgens Oren Glanz, CEO van Olista, heeft het dus weinig zin om in callcenters en ondersteunende diensten te investeren, omdat gebruikers toch niet de moeite nemen om contact op te nemen. Op de vraag wat gebruikers over de streep zou trekken om mobiele datadiensten te gebruiken, antwoordde 53% een lagere prijs en 43% een beter gebruiksgemak.
Eerder voerde Olista een onderzoek uit, waaruit bleek dat 77% van de mobiele gebruikers nog nooit een mobiele datadienst heeft geprobeerd. Van de groep die wel eens een mobiele datadienst probeerde, is maar 12% helemaal tevreden over de ervaring die ze ermee hadden.

Meer info: LetsTalk-persbericht
Bron: Geek.com en PDA Live

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door rudyheidenis
11-11-2005 21:52:09

rudyheidenis
Interessant. Ik heb er zelf een enorme hekel aan als een provider een dienst aanbiedt maar als je als consument zo ongeveer een tech geek moet zijn om het aan de praat te krijgen. En ik ben nog wel een man.....
Door HediX
14-11-2005 00:36:45

HediX
Citaat:
25% (ongetwijfeld mannen) zouden doorgaan totdat het werkt.
Mmmm, zou het? Zonder al te feministisch over te komen, in mijn omgeving zijn de vrouwen hier wat doortastender en vasthoudender dan de mannen. Wordt zelf met enige regelmaat gebruikt om dingen aan de praat te krijgen en ik ben zeker geen expert. Kan alleen niet tegen niet werkende dingen of het nou een lamp is die kapot is of mijn treo die weigert te doen wat ik wil dat hij doet. Wij zullen wel de uitzondering zijn ?

Het verbaasd me overigens wel dat vrouwen meer willen in hun telefoon dan mannen. Ik leefde in de veronderstelling dat mannen het graag willen hebben, maar er weinig tot niets mee doen, terwijl een vrouw de functionaliteit ook echt wil om te gebruiken. Weer een illusie armer.
Door gonny
15-11-2005 00:42:00

gonny
Je weet toch dat je onderzoeken altijd met een korrel zout moet nemen?
Het verbaasde mij ook hoor, dat vrouwen meer functies willen. Maar mijn toevoeging dat het ongetwijfeld mannen zijn die langer doorgaan, baseer ik op een andere veronderstelling (geen idee of het ooit serieus is onderzocht): dat mannen liever een halfuur doelloos rondrijden als ze een adres zoeken, terwijl een vrouw sneller stopt om een voorbijganger de weg te vragen. Proefondervindelijk (N=1) meermaals vastgesteld!
Door ghia
15-11-2005 01:48:11

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny
Maar mijn toevoeging dat het ongetwijfeld mannen zijn die langer doorgaan, baseer ik op een andere veronderstelling (geen idee of het ooit serieus is onderzocht): dat mannen liever een halfuur doelloos rondrijden als ze een adres zoeken, terwijl een vrouw sneller stopt om een voorbijganger de weg te vragen.
Dat is onderzocht, maar heeft met vasthoudendheid niets te maken. Een van de (oer)funkties van de man is het gids zijn. De weg vragen, betekent toegeven van de weg niet (meer) te weten. Dit komt neer op het falen van gids te zijn en dus ook een fundamentele tekortkoming in het man te zijn.
Uit onderzoeken blijkt juist dat vrouwen langer doorgaan in moeilijke omstandigheden en dus taaier zijn.
Mannen halen hun voordeel meestal door fysiek overwicht en door het kunnen negeren van pijn.
Door metck
15-11-2005 12:46:12

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia
Mannen halen hun voordeel meestal door fysiek overwicht en door het kunnen negeren van pijn.
Ik ben een grotere pieper dan mijn vriendin, en ik weet zeker dat ik hierin niet alleen sta. )

Overigens denk ik niet dat de gidsfunctie zoals jij die noemt na duizenden, zoniet tienduizenden jaren, nog steeds in elke man ingebakken is. Ik denk dat het eerder te maken heeft met het vermeende superioriteitsgevoel dat mannen hebben ten opzichte van vrouwen. Het toegeven van een nederlaag is dan natuurlijk vreselijk.

Ook belangrijk is misschien wel dat eigenwijsheid cross-gender is en dus voorkomt bij zowel mannen als vrouwen. Kortom, geslacht speelt in deze misschien wel een kleinere rol dan gedacht.

Ik blijf het overigens vreemd vinden dat JP verdwaalt...
Door Bram
15-11-2005 13:10:13

Bram
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door metck
Ik blijf het overigens vreemd vinden dat JP verdwaalt...

Off-topic
pssst, zo vreemd is dat niet

Door metck
15-11-2005 13:37:11

metck

Off-topic
aha, eigen schuld dikke bult noemen we dat

Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android