Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

RoelvdV

RoelvdV

RoelvdV is sinds oktober 2001 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 190 nieuwtjes geschreven.

RoelvdV gebruikt in het dagelijks leven een Overig.

Bekijk alle nieuwtjes van RoelvdV

[Gerucht] Gaat RIM Palm kopen?

 

Door: RoelvdV


Publicatiedatum: 09 november 2005


Het gerucht dat RIM (Research In Motion, de maker van de BlackBerry) Palm op wil kopen begint nu overal op te duiken, onder andere op Engadget.

Een theorie is dat RIM een ontsnappingsroute wil hebben voor het geval ze moeten stoppen met het verkopen van de BlackBerry in de VS, omdat met de e-mailtechnieken van de BlackBerry mogelijk patenten worden geschonden.

En mochten ze dit proces winnen, dan kunnen de Treo gaan voorzien van BlackBerry-functionaliteit. Daar zijn trouwens al langer plannen voor .

Het zijn geruchten, maar RIM heeft het geld en een reden. Nu alleen nog de aandeelhouders van Palm weten te overtuigen.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door digilb
09-11-2005 09:06:20

digilb
Op BargainPDAlas ik hierover:
Citaat:
In any event, RIM could probably pull off such a deal. They're valued at $2.6 billion dollars, compared to about $950 million for Palm.
Dat RIM zoveel meer waard is dan Palm!

Er is echt voortdurend beweging rondom het product Palm (Handspring, PalmSource, Access, nu weer RIM). Dat schept natuurlijk kansen, maar ik moet ook vaak denken aan de werknemers: hoeveel tijd & energie er verloren gaat aan splitsingen, fusies, verhuizingen etc. Allemaal tijd & energie die niet besteed kunnen worden aan nieuwe devices en het OS! (Cobalt, anyone?)
Door metck
09-11-2005 09:22:34

metck
Die 2,6 miljard dollar is natuurlijk de waarde van de aandelen op de beurs en zegt dus betrekkelijk weinig over de werkelijke waarde van RIM. Helemaal als blijkt dat ze inderdaad patenten hebben geschonden; de waarde zal dan snel kelderen.
Door domo
09-11-2005 10:39:38

domo
Geinig, ik heb ooit eens gelezen dat in de meeste sectoren na een hete opstartperiode de markt stabiliseert en er vaak twee grote concurrenten overblijven (bijvoorbeeld Intel versus AMD). Dus als Palm en RIM samengaan, houd je de Microsoft Windows Mobile producten en Symbian producten over. Hmm, dat is drie...
Door tomas
09-11-2005 10:44:30

tomas
Dit lijkt mij een goede zaak.

Blackberry richt zich meer op de zakelijke markt.
Hierdoor kan het gebruik van Palm een enorme boost krijgen.
Blackberry heeft een server versie voor zowel Exchange als voor Lotus Notes.
Vooral deze software heeft een enorme toegevoegde waarde voor bedrijven.

Dit is ook volgens mij het gebrek van Palm. Een centraal beheersbare server tool voor je devices. Wanneer je praat over meer dan 20 devices is dit gewoon een must have. Wanneer RIM dit gaat toevoegen voor de Palm devices zal dit ongetwijfeld zorgen voor een groter marktaandeel binnen de zakelijk markt.
En daar zit toch het grote geld!
Door RoelvdV
01-12-2005 08:56:48

RoelvdV
RIM heeft (weer) een stap verloren in de patent-rechtszaak tegen NTP.

RIM had een schikkingsvoorstel van US$ 450 miljoen gedaan en de rechter gevraagd om NTP te dwingen dit voorstel aan te nemen. De rechter was het hier niet mee eens, dus de kans dat RIM binnenkort de verkoop en het gebruik van de Blackberry in de VS moet staken wordt weer groter. Wereldwijd zijn er 4 miljoen gebruikers, waarvan de meeste in de VS.

En of dat dan voor hun een reden is om naar andere markten te gaan kijken, bijvoorbeeld door het opkopen van Palm, zal afwachten zijn.

Zie: Schikkingsvoorstel over BlackBerry afgewezen op nu.nl

en: Setback for BlackBerry maker op CNNMoney, het aandeel van Research in Motion schoot direct naar beneden met $3.79 tot $61.13.

Groeten, Roel.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android