Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

capable

capable

capable is sinds September 2005 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 1 nieuwtjes geschreven.

capable gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van capable

[Nieuws] Persconferentie Palm en Microsoft over Palm Treo 700w

 

Door: capable


Publicatiedatum: 26 September 2005


Het is nu nog moeilijk te ontkennen: de Palm Treo 700w gaat er echt komen. Bill Gates en de 'nieuwe' CEO van Palm, Ed Colligan gaan samen een persconferentie beleggen.

Al tijden doen de geruchten de ronde dat de nieuwe Palm Treo 700w door windows CE bestuurd gaat worden en het lijkt erop dat dat het nieuwtje is dat de heren gaan aankondigen. Om de Bill & Ed show te completeren zal ook de CEO van Verizon, een grote Amerikaanse provider, aanwezig zijn. Ook al ben je geen Bill Gates fan, de hoop is toch dat er ook iets verteld wordt over de Treo 700p met Palm OS. Zelf kun je ook het grote verraad/ de grote vooruitgang bekijken via een webcast om 9:00 am PDT (18:00 uur in Nederland).

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Pjotr
26-09-2005 16:08:24

Pjotr
Is het tijdverschil niet 9 uur? Dan zou de uitzending om 18.00u toch zijn??
Door Henk Vrieselaar
26-09-2005 16:13:00

Henk Vrieselaar
Klopt. Tijdverschil is 9 uur.
Heb ik even opgezocht in mijn Palm
Door metck
26-09-2005 16:16:17

metck
Aangepast
Door jempen
26-09-2005 17:47:42

Ik heb hem al aan staan, bordje op schoot voor de TV .. ben opzich best benieuwd
Door Gazpacho
26-09-2005 18:00:36

Gazpacho
Ze zijn van Smooth Jazz naar R&B gegaan op de streams, nou gaat het vast beginnen
Door GlowMouse
26-09-2005 18:03:31

GlowMouse
Sssssssst, het is begonnen
Door RonaldMarks
26-09-2005 19:02:01

RonaldMarks
Begin van het einde?
Palm OS exit?

Door Gazpacho
26-09-2005 19:03:53

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RonaldMarks
Begin van het einde?
Palm OS exit?

Nee, Ed Colligan's neus gutste een rode waterval eruit en zei dat PalmOS en Windows Mobile gewoon naast elkaar kunnen bestaan op Palm hardware.

Het was een vrij commerciele presentatie met de bazen van Palm, Verizon en Microsoft (Bill Gates dus). Ed Colligan van Palm zei dat hij de Treo on Windows Mobile (Treo 700w's naam is nog niet officieel) de afgelopen maand als "enige telefoon en PDA" heeft gebruikt en hij vindt het helemaal top.
Door Henk Vrieselaar
26-09-2005 19:08:47

Henk Vrieselaar
Voor degenen die het niet hebben gezien, hierbij twee afbeeldingen van de persconferentie.
v.l.n.r. de bazen van Verizon, Windows en Palm.

P.S. Is het niet een beetje oubollig om anno 2005 om het drietal op van die hoge houten krukken neer te zetten? Wie heeft dat in hemelsnaam bedacht.
Door Pjotr
26-09-2005 19:09:19

Pjotr
Dom, slechts het laatste halve uurtje gezien.

Dit Windows 5.0 systeem, is dat volledig nieuw ontwikkeld of draait dat nu ook op de PPC?

En wie het helemaal gezien heeft,...........is het nog wat??
Door jempen
26-09-2005 19:16:43

Wat ik wel leuk vond om te zien is dat Palm zelf ook wijzigingen in het platform heeft verwerkt zodat er een aanvulling komt op het windows mobile platform. Het gaat ze echt om de Treo experience.

Tja.. wat betreft de aankleding had Kent best wat meer naar apple mogen kijken, die keynotes of hoe ze ook heten vind ik altijd leuk om te volgen.
Door Burn
26-09-2005 21:52:31

Burn
ik was aan het wachten op de opvolger van de 650, maar als de 700 windows gaat draaien, kijk ik wel even verder...
Door Henk Vrieselaar
26-09-2005 22:02:34

Henk Vrieselaar
In Telecomwereld staat een kort verslag van deze persconferentie:

"Palm moet het hebben van de smartphone.
Palm zag het laatste kwartaal de winst afnemen. De inzakkende pda-verkoop doet het bedrijf geen goed. Voor pda's, zoals de Palm Zire en Palm LifeDrive, weet het de klanten niet warm te maken, vooral in Europa en Azië. Het aantal verkochte pda's nam met 22% af. Palm moet het steeds meer hebben van de Treo smartphone, een handzame slimme mobiele telefoon met compact maar volledig toetsenbord. Het bedrijf zag de verkoop van de Treo's stijgen met 160% tot 470.000.

Het Palm OS heeft zijn charmes, maar in de zakelijke wereld is de software wat minder aantrekkelijk. Bedrijven zijn op zoek zijn naar een systeem dat eenvoudig is te integreren in de bestaande Windows-gestuurde computers. De stap naar Windows Mobile 5.0 is daarom begrijpelijk. Met de nieuwe Treo richt Palm zich vooralsnog alleen op de Amerikaanse markt. Een versie die geschikt is voor de Europese netwerken mogen we waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2006 verwachten."
Door Frank
26-09-2005 22:13:23

Frank
Ook al te zien op de voorpagina van www.microsoft.com:

Door jean-paul
26-09-2005 22:20:04

jean-paul
Mailtje aan geregistreerde ontwikkelaars..
Citaat:
Dear Developer,

Today, Palm and Microsoft announced a powerful, strategic alliance to bring the Palm experience to the Windows Mobile platform, aimed at growing the smartphone marketplace. This is exciting news for the Palm developer community because we?re now offering our customers a choice of two great platforms.

If you?d like to take advantage of this collaboration, to expand your solution to Windows Mobile, please log into PluggedIn, and go to My Account to modify your existing user profile. You can indicate your interest in the Windows Mobile platform, as well as update your company details, contact, and other development-related information. Current user profiles enable PluggedIn to better meet the needs of Palm's developer community.

Development resources for the Treo on Windows Mobile will be posted to PluggedIn once the product is commercially available, in early calendar 2006.

We look forward to our continuing partnership.

Sincerely,

Paul D. Leeper
Director, Developer Relations
Door Henk Vrieselaar
26-09-2005 22:33:41

Henk Vrieselaar
Betekent dit dat Palm zich voornamelijk op smartphones met Windows Mobile gaat richten en de rest van de pda-markt met PalmOS gaat verwaarlozen totdat deze vanzelf een stille dood sterft?
Als dat zo is, dan is mijn Tungsten|T mijn laatste pda geweest. De TX en de Z22 vind ik geen vooruitgang. Terug naar papier?
Door jean-paul
26-09-2005 23:15:24

jean-paul
Nee, dit betekent dat Palm de geregistreerde ontwikkelaars ook de mogelijkheid wil aanbieden om voor de Treo 700w te ontwikkelen Ik snap dat doemdenken hier niet zo Iedereen roept maar dat Palm niet innovatief is en zich vanaf nu alleen maar op Windows Mobile gaat richten, maar ik heb daar nog totaal geen bewijs voor gezien. Natuurlijk zijn voor ons powerusers de T|X en de Z22 geen opzienbarende handhelds, maar met power users houd je geen bedrijf staande. En daarbij: persoonlijk vind ik de T|X een zeer concurrende handheld. Lean & mean en met naar het zich laat aanzien een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Ik heb de afgelopen twee weken het 'genoegen' gehad om 12 verschillende Windows Mobile pda's en smartphones in huis te hebben en uitgebreid te bespreken, waaronder modellen met het inmiddels veelgeroemde Windows Mobile 5 (ik heb vandaag mijn boekje daarover ingeleverd), maar geloof me: er gaat echt niets boven de eenvoud van het PalmOS, en dat zeg ik niet eens hardcore-gebruiker. Op een gegeven moment was ik in het boekje een bepaalde handeling aan het uitleggen waar in totaal DERTIEN stappen voor nodig waren. Voor de grap deed ik dezelfde handeling op mijn Treo: drie stappen

Geef mij maar PalmOS!
Door Frank
26-09-2005 23:31:28

Frank
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jean-paul
persoonlijk vind ik de T|X een zeer concurrende handheld. Lean & mean en met naar het zich laat aanzien een prima prijs/kwaliteitsverhouding.
Hiermee ben ik het helemaal eens.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jean-paul
Op een gegeven moment was ik in het boekje een bepaalde handeling aan het uitleggen waar in totaal DERTIEN stappen voor nodig waren.
Ik heb geen idee welke handeling je bedoelt, maar veel van dit soort handelingen zijn éénmalig. In het dagelijkse gebruik vind ik persoonlijk dat Windows Mobile net wat praktischer werkt.
Door jean-paul
26-09-2005 23:45:58

jean-paul
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fazwarts
Ik heb geen idee welke handeling je bedoelt, maar veel van dit soort handelingen zijn éénmalig. In het dagelijkse gebruik vind ik persoonlijk dat Windows Mobile net wat praktischer werkt.
Dat mag je uiteraard vinden. Op mij komt het OS nog steeds als erg inconsistent over, zeker omdat dit al de vijfde incarnatie is. Daarbij - maar dat is geheel persoonlijk - ben ik helemaal verslaafd geraakt aan one-handed navigation. Dat is zo ontzettend goed geimplementeerd op de Treo (en recente modellen als de LifeDrive) dat je merkt dat je ontwikkelaars aan het vervloeken bent die er geen rekening mee hebben gehouden. Maar goed, dat is het punt niet wat ik wilde maken. In WM5 is ook one-handed navigation gekomen, op een manier die vergelijkbaar is met PalmOS (blauwomrande kaders). Helaas is het zo knullig gedaan dat je uiteindelijk toch maar steeds weer je stylus pakt. Voorbeeld: je navigeert naar een bepaalde knop of dropdown-lijst en merkt dat je niet meer terug kunt (de one-handed nav. is verdwenen) of je wilt een bepaalde optie activeren die niet als geldige one-handed nav. control wordt gezien (en waar je dus niet kunt komen). Je merkt gewoon door beide besturingssystemen continu naast elkaar te leggen en er echt veel mee te werken dat PalmOS dingen gewoon veel handiger heeft aangepakt.

Let wel: ik zeg absoluut niet dat Windows Mobile een slecht besturingssysteem is. Ik heb genoeg andere dingen gezien waarbij ik heb verzucht: 'Waarom hebben wij dit nou niet'! (en nee, ik heb het niet over het zeer overgewaardeerde multitasking).

EDIT
Toevoeging: als Palm hun eigen implementatie heeft gekozen voor de one-handed navigation op de Treo 700w dan zit ik er serieus aan te denken om die eens een tijdje te gaan gebruiken (naast mijn eigen Treo 650). Als er gekozen is voor de standaard OS-methode, laat dan maar zitten. Dan weet ik nu al dat ik me ga zitten opvreten.

Door Frank
27-09-2005 00:02:16

Frank
OK, met navigatie heb ik op beide systemen geen enkele ervaring, dus ik neem het direct aan wat je zegt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jean-paul
(en nee, ik heb het niet over het zeer overgewaardeerde multitasking).
Je brengt het zelf op Jean-Paul, maar juist multitasking is iets wat ik steeds meer leer te ontdekken (en te waarderen) op de PPC. Dit is, tezamen met het Today-scherm, één van de weinige (en belangrijke) dingen die ik zou missen als ik naar Palm terugkeer.
Door HvH
27-09-2005 10:07:57

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jean-paul
Nee, dit betekent dat Palm de geregistreerde ontwikkelaars ook de mogelijkheid wil aanbieden om voor de Treo 700w te ontwikkelen Ik snap dat doemdenken hier niet zo Iedereen roept maar dat Palm niet innovatief is en zich vanaf nu alleen maar op Windows Mobile gaat richten, maar ik heb daar nog totaal geen bewijs voor gezien. Natuurlijk zijn voor ons powerusers de T|X en de Z22 geen opzienbarende handhelds, maar met power users houd je geen bedrijf staande. En daarbij: persoonlijk vind ik de T|X een zeer concurrende handheld. Lean & mean en met naar het zich laat aanzien een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Geef mij maar PalmOS!
Ik weet niet of ik ook in de categorie 'doemdenkers' val, maar het signaal is toch enigszins zorgwekkend: de laatste serieus te nemen licentiehouder van het PalmOS gaat apparaten ontwikkelen voor een ander platform. Dat bekeken in het licht van stagnatie van de ontwikkeling van het PalmOS (de laatste 2-2.5 jaar is er toch niet heel veel veranderd aan het PalmOS of zie ik dat verkeerd? Misschien NVFS, maar dat is op z'n zachtst gezegd een discutabele vooruitgang) ben ik niet zo heel erg overtuigd dat het PalmOS in staat zal zijn zijn voorsprong te behouden/achterstand in te lopen (afhankelijk van een specifiek onderdeel van het OS).

Let wel ik ben geen 'geconvergeerde gebruiker'; heb dus geen smartphone en ik kan ook niet beoordelen wat de vooruitgang is op dat gebied.

Voor wat betreft innovatie bij Palm valt het allemaal wel mee: de LifeDrive kun je toch wel vernieuwend noemen. Ook de prijs/prestatie van de aankomende TX is volgens mij uitstekend. Maar voor de power-users (waar ik mezelf zeer zeker onder reken) is er toch maar weinig te beleven geweest sinds de introductie van de T3.
Door metck
27-09-2005 10:35:20

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HvH
Maar voor de power-users (waar ik mezelf zeer zeker onder reken) is er toch maar weinig te beleven geweest sinds de introductie van de T3.
Nou, de Treo 650 was voor mij in ieder geval een leuke beleving. En de TH55 ook. En nu ik toch bezig: menig poweruser is erg tevreden met zijn Lifedrive.
De soep wordt niet zo heet gegeten denk ik, als dat 'ie in deze thread af en toe wordt opgediend.
Door HvH
27-09-2005 10:56:34

Helemaal mee eens! Ik drukte mijn lichte gevoel van teleurstelling uit dat ik sinds oktober 2004 heb. De nieuwe apparaten na de introductie van de T3 in oktober 2003 hadden gewoon niet die features die ik zocht.

Overigens is die TH-55 volgens mij ook al 2 jaar oud hoor!
Door metck
27-09-2005 11:11:19

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HvH
Overigens is die TH-55 volgens mij ook al 2 jaar oud hoor!
Maar wel van na de T3
Door HvH
27-09-2005 11:36:25

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door metck
Maar wel van na de T3
Touché! Jammer dat Sony het schip verlaten heeft... zucht.
Door Henk Vrieselaar
27-09-2005 12:10:03

Henk Vrieselaar
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jean-paul
... maar geloof me: er gaat echt niets boven de eenvoud van het PalmOS, en dat zeg ik niet eens hardcore-gebruiker.
Geef mij maar PalmOS!
Helemaal mee eens, Jean-Paul. Dat is mede de reden (ik heb nog meer redenen) dat ik absoluut niet overstap naar een Windows-like pda, maar blijf bij palmOS.
Ik wacht eerst 12 oktober wel af, tenzij ik eerder iets anders (TH55?) tegenkom. Tot die tijd sukkel ik nog wel even door met mijn T|T. En als ik die zat ben (i.v.m. digitizer problemen) zie ik wel verder.
Door r. dohmen
27-09-2005 13:07:38

r. dohmen
Hier staan nog wat leuke interviews mbt de nieuwe Treo.

Wat opmerkingen in Jenny Schroder's interview:
- awsome
- [over webbrowsen met edvo] it's there instaniously
- going to meet Bill Gates

Kortom: een beetje vooruitgang en een beetje verraad.

Ik kan me overigens niet voorstellen dat googelen op een 240x240 scherm leuk is, ook al is het instantaan. Op een Th55 met 320x480 is het hooguit 'wel aardig'.

Tegen de tijd dat de 700w (of hoe ie ook mag komen te heten) te koop is hebben we ook een hp6715 (=treo met gps), misschien een motorola Q (320x240 scherm) en binnen een paar weken al een HTC Apache (bijvoorbeeld in de vorm van de i-Mate KJam, 320x240+wifi+vrij mini sd-slot)

Ik mag hopen dat er dit najaar een PalmOS opvolger voor Treo 650 komt, maar ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren en dat zou triest voor Palm zijn.
Door bluevoice
27-09-2005 22:10:25

bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jean Paul
En daarbij: persoonlijk vind ik de T|X een zeer concurrende handheld. Lean & mean en met naar het zich laat aanzien een prima prijs/kwaliteitsverhouding.
Ben blij dat er nog mensen zijn die positief denken over de nieuwe modellen. Ik ben er ook van mening dat de TX een uitstekend model is.

Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen, zoals ik het al eerder heb gezegd, heeft Tapwave dit met de Zodiac bewezen. Ik vind het persoonlijk jammer dat de Zodiac (en voornamelijk de Zodiac 2) nooit in Nederland te koop is geweest. Ik weet zeker dat de T3 en de TH55 eigenaren versteld zouden hebben gestaan.

Alleen het scherm al is heel bijzonder, met de ingebouwde 8MB ATI videokaart ziet het er beter uit dan het scherm van welke palm dan ook. En met 128 MB "echte" RAM, Bluetooth en mogelijkheid tot Wi-Fi (via de Palm Wi-Fi kaart, de Sandisk Wi-fi kaart of de Sandisk 256 MB + Wi-Fi ) een hele lange batterijduur (de baterij is met de 1540 mAh beter nog dan de batterij van de Tungsten C), twee speakers, trilbatterij en een zeer vernieuwende PalmOs interface is de Zodiac naar mijn mening een van de beste palms ooit gemaakt. Jammer dat de Tapwave Farallon (een op de zakelijke markt gerichte palm en opvolger van de Zodiac) nooit het daglicht meer heeft gezien.


P.S: Ik zou jullie graag willen laten zien hoe goed Tomtom 5 draait op deze palm.
Door Henk Vrieselaar
27-09-2005 22:14:24

Henk Vrieselaar
Er is in 2004 een review over de Tapwave Zodiac geschreven. Inderdaad (bijna) niets dan lof.
Door GlowMouse
27-09-2005 22:33:05

GlowMouse
Heb de Zodiac ook een tijdje gebruikt, maar vond het echt niks. Peter (Drake) wou ook een tijdje een Zodiac, totdat hij hem een keer gezien had. Hij houdt erg slecht vast, en landscape minder goed mee te werken omdat lang niet alle programma's er goed mee overweg kunnen, waardoor je vaak met een graffiti-area zit.

Ook de Zodiac heeft veel hardwareproblemen gehad: het joypad (die ronde knop links, hoe je hem ook noemt) werkte erg slecht bij de eerste generatie zodiacs.
Door bluevoice
28-09-2005 10:51:52

bluevoice
Ik heb absoluut geen last van het joypad, Tapwave heeft net als alle andere hardware producenten in het begin de "gebruikelijke" hardware problemen gehad, maar mijn Z2 is prima.

Wat het vasthouden betreft, je moet even wennen dat je deze palm (bijna) altijd in "landscape" modus gebruikt. Er zijn inderdaad programma's die "landscape" niet ondersteunen, maar dan krijg je twee zwarte balken links en rechts op het scherm.

Wat ik leuk vind aan een nieuw Palm model is op het moment dat je de verpakking open doet en je een "WOW" gevoel krijgt. Dat heb ik destijds met mijn T3 gehad (het scherm was heel vernieuwend destijds terwijl de palm compact bleef), maar ik heb dit wel in de nieuwere modellen gemist. Daarom snap ik ook de reactie van menig Palmclub-gebruiker over de vernieuwingsfactor van de nieuwe Palm modellen.

Ik heb het voorbeeld van de Zodiac 2 aangehaald omdat ik bij deze Palm dit gevoel weer kreeg, het was geheel in de lijn van de te verwachten ontwikkelingen, met twee SD/MMC slots en alles erop wat een palmgebruiker kan wensen. Het ontwerp, de buttons en de interface zijn zeer vernieuwend terwijl het OS zeer vertrouwd is.
Door Henk Vrieselaar
28-09-2005 12:57:08

Henk Vrieselaar
Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen maandag verschijnen her en der vanzelfsprekend reacties op het samengaan van Palm en Windows.
Hier een wat pessimistische kijk op de toekomst:

"Colligan's biggest mistake
To understand the what's really going on around Palm licensing to Microsoft we have to step back in time, when Ed Colligan announced the division of Palm and PalmSource, and even before, the suprising surrender of Sony in the PDA market. These two facts have been key and concluded in the fatidic press conference that took place yesterday.

Colligan's strategy is now based on the perspective of a PDA manufacturer and hence, the goal is to increase the market share of handhelds sold. Sure, the quickest way is to licence to one of the biggest software developper in the world: Microsoft. Worse, PalmSource is now in Access's hands and the future is more than uncertain.
If we can step forward in time in let's say three years, I am afraid PalmOS market will remain only in the existing devices, and will surely disappear in the hands of an super powered Microsoft.
If you like comparisons, I would say that this battle is very similar to the one held by Apple long ago, but Steve Jobs stood still and now Apple is enjoying of a promising future competing against Microsoft."
Door bluevoice
28-09-2005 14:12:42

bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Amstel van PalmInsider
If you like comparisons, I would say that this battle is very similar to the one held by Apple long ago, but Steve Jobs stood still and now Apple is enjoying of a promising future competing against Microsoft
Ik vind deze vergelijking niet helemaal opgaan, ik kan me nog heel goed herinneren dat Apple op een gegeven moment heeft besloten om niet alleen Mac OS te ondersteunen en dat vanaf de I-mac G4 ook Windows XP werd ondersteund.

Palm past eigenlijk dezelfde strategie als Apple toe, alleen wat later. Ik kan me nog goed herinneren dat zo'n jaar of anderhalf jaar geleden een bericht kwam dat Palm in samenwerking met Windows een device uit zal brengen (ik kan hem helaas niet meer zo snel vinden). Je moet je ook voorstellen dat het een tijdje kan duren totdat een device zoals de WinMob Treo wordt ontwikkeld en uitgebracht. Ik vind het nog steeds een goede zet van Palm.
Door Henk Vrieselaar
28-09-2005 15:31:18

Henk Vrieselaar
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice
Ik vind deze vergelijking niet helemaal opgaan, ik kan me nog heel goed herinneren dat Apple op een gegeven moment heeft besloten om niet alleen Mac OS te ondersteunen en dat vanaf de I-mac G4 ook Windows XP werd ondersteund.
Dat is niet helemaal juist. Apple ondersteunt geen Windows XP. Vanaf 2006 (maar misschien wel later) zal Apple in zijn nieuwe machines niet de gebruikelijke IBM-processoren stoppen, maar die van Intel. Ze krijgen dus een andere, snellere motor.
Het is zeker niet de bedoeling dat je Windows XP kunt draaien op een Mac of omgekeerd (ja, Ok, met een emulator).
http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=46247

Los van dat: het is uitermate onwaarschijnlijk dat er iemand Windows wil draaien op een mac...
Door domo
28-09-2005 15:49:41

domo
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk Vrieselaar
Het is zeker niet de bedoeling dat je Windows XP kunt draaien op een Mac of omgekeerd (ja, Ok, met een emulator).
Als kleine voetnoot wil ik daaraan toevoegen dat de snelste Mac OS X systemen momenteel computers met een AMD-processor zijn Dat is wel tegen de regeltjes en ook zeker niet de intentie van Apple.

Volgens mij is het grootste verschil dat Apple het OS nog altijd in huis heeft en er ook vierkant achter staat. Palm doet dat niet, ze geloven er blijkbaar niet meer in.
Door Seven
28-09-2005 16:01:23

Voor mij heel simpel, ik wil ergens tussen nu en volgend jaar mei een nieuwe mobiele telefoon, en dat wordt of een Treo 700p, of een Treo 650. Ik zit gewoon niet te wachten op een Palm die ik niet met mijn (Linux) masjien kan syncen.
Door bluevoice
28-09-2005 16:02:04

bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk
Het is zeker niet de bedoeling dat je Windows XP kunt draaien op een Mac of omgekeerd (ja, Ok, met een emulator).
Neem even een kijkje:

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/...319947-2032624
Door jean-paul
28-09-2005 16:06:01

jean-paul
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice
Da's een vrij oude versie VirtualPC 7 is al een tijdje uit En daarbij, Henk zei al: Ok, met een emulator (wat VPC in feite is)
Door bluevoice
28-09-2005 16:13:20

bluevoice
@ Jean Paul: bedankt voor je link, ik kon het niet zo snel vinden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo
Volgens mij is het grootste verschil dat Apple het OS nog altijd in huis heeft en er ook vierkant achter staat. Palm doet dat niet, ze geloven er blijkbaar niet meer in.
Ik zou niet te snel conclusies trekken, palm zit wel de komende 10 jaar door het nieuwe contract vast aan PalmSource dus denk ik dat ze dit zeker zullen uitnutten. Vergeet niet dat het ontwikkelen van PalmLinux gewoon doorgaat en dat we met een beetje geluk in Q3 van 2006 nieuwe Palm modellen met PalmLinux OS gaan zien.
Door ghia
28-09-2005 16:55:56

ghia
Het verschijnen van de MS Mobile Treo 700w baart mij toch wat betreft PalmLinux toch wel een beetje zorgen.
Alhoewel er ook geruchten zijn dat er een test Treo Symbian bestaat, vraag ik mij af of Palm(one) er nog wel een OS kan bijnemen?
Ed liet in het bijzijn van Bill misschien niet het achterste van zijn tong zien, maar het ontwijkende bij vragen over PalmLinux was niet hoopvol.
Geeft Access wel iets om PalmLinux of is ze het alleen om de Chinese markt te doen?
Het gerucht gaat dat naast PalmOne, ook Nokia in the running was om PalmSource over te nemen. Dit zou m.i. wel een betere garantie geweest zijn voor de toekomst van PalmLinux.

En dan is er nog een gewetensvraagje voor de PalmClub:
nu de Treo700w een feit is, komt er nu ook een subforum waar MSMobile (previously known as the "Dark Side") topics behandeld worden?
Of wordt de verdere integratie met de PocketPcClub nu versneld ingezet?
Door metck
28-09-2005 16:59:47

metck
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia
Of wordt de verdere integratie met de PocketPcClub nu versneld ingezet?
Dit is nieuw voor me.
Door jean-paul
28-09-2005 18:35:53

jean-paul
voor mij ook
Door bluevoice
28-09-2005 20:50:44

bluevoice
De Nederlandse Windows Mobile op Palm - club
Door bluevoice
28-09-2005 22:44:39

bluevoice
No comment...
Door Frank
28-09-2005 23:46:21

Frank
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice
No comment...
Pas maar op, straks wordt deze photoshop nog de aanleiding voor een nieuwe geruchtenstroom.... over de Lifedrive-W haha
Door bluevoice
29-09-2005 09:53:48

bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fazwarts
Pas maar op, straks wordt deze photoshop nog de aanleiding voor een nieuwe geruchtenstroom.... over de Lifedrive-W haha
Om dat te voorkomen zal ik even de bron vermelden:

Palm Should Not Reject the Idea of Windows Mobile Handhelds

Ik vond het een interessant artikel. Hieronder een aantal "highlights":

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Hardy | Editor-in-Chief @ Brighthand
I put this question to Marlene Somsak, a Palm VP, who said, "We have no plans for a Windows Mobile handheld. We have a robust and exciting roadmap of Palm OS handhelds (and also Palm OS smartphones)."
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Hardy | Editor-in-Chief @ Brighthand
Heck, changes were made to Windows Mobile 5.0 specifically so Palm could write applications that will be available only on its smartphones and none others. This is something that Palm has a lot of experience in.
Door Smart_Jim
04-10-2005 00:04:48

Het inmiddels wel bekend met wat voor software de nieuwe Treo komt. Hoe zit het met de hardware?

Behoort de Treo 650 nog bij de techniek van nu en over 12 maanden. Of is 'i al rijp voor "kunst en kitsch".
Door koekiemonster
04-10-2005 14:35:40

koekiemonster
Die gegevens zijn toch bekend?

Zie de Treo700W-thread op de forums.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android