Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 80 nieuwtjes geschreven.

Jean-Paul Horn gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Jean-Paul Horn

[Review] Review PalmOS mp3-spelers

 

Door: Jean-Paul Horn


Publicatiedatum: 14 juli 2005


Het aanbod van mp3-spelers voor het PalmOS mag redelijk gevarieerd genoemd worden. Zowel gratis te verkrijgen programma's als RealPlayer (standaard op veel Palm's aanwezig) en DioPlayer als betaalde alternatieven als Busker, Pocket Tunes en Aeroplayer zijn meer dan geschikt voor het luisteren van muziek op je pda. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze applicaties; de één moet het vooral van de uitgebreide playlistmogelijkheden hebben, de ander zoekt het meer in uitgebreide features als streaming audio. De Palmclub plaatst vijf mp3-applicaities onder de loep en legt de verschillen bloot.
Citaat:
Onderweg, tijdens het sporten of gewoon lekker op de bank; er is altijd wel een moment om naar muziek te luisteren. Gelukkig bieden zeer veel handhelds die mogelijkheid tegenwoordig, zodat je niet nog een extra mp3-speler nodigt hebt. Maar welk programma voor je PalmOS-handheld is nu het beste? In dit (samengevoegde) review worden door Doménique (Domo) RealPlayer, DioPlayer, Busker besproken en vergelijkt Karel (Gazpacho) de zwaargewichten Aeroplayer en Pocket Tunes.
Lees meer in ons review: Review MP3-spelers: Realplayer, Busker, DioPlayer, Pocket Tunes en AeroPlayer

Het is overigens niet toevallig dat we dit review vandaag plaatsen: de extensie .mp3 bestaat vandaag namelijk officieel 10 jaar! Meer over dat nieuwtje kun je in deze discussie lezen. Via die link kun je de besproken mp3-spelers uit het review vandaag (14-7-2005) voor de halve prijs aanschaffen!

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door digilb
15-07-2005 09:34:06

digilb
Citaat uit de review van RealPlayer:
Citaat:
Als RealPlayer nog niet standaard in ROM staat - zoals bij de Tungsten|E - moet je via de desktopinstallatie vanaf de cd-rom met meegeleverde software veel onnodige extra's installeren. Hierbij wordt vooral onnodige rommel op je computer geïnstalleerd. Aangezien je feitelijk enkel de installatiebestanden voor je handheld nodig hebt, is het zeer storend dat je niet kan kiezen alle extra's weg te laten.
Volgens mij valt dit echter wel mee: ga naar https://www.real.com/realcom/palmVer...mVersion=1.6.0, vul een e-mailadres in, kies een Palm-model en download de exe. Na installatie van de exe staan in de map Program Files\Install\HotSync-naam\Install de bestanden waar het om gaat. Die kun je nu op de gewone manier op je Palm zetten.
Om de hele tussenstap van het installeren van die exe over te slaan, heb ik hier de 'kale' RealPlayer 1.6.0 neergezet. Bedenk wel als je deze versie gebruikt, dan je dan geen gebruik kunt maken van de snelle file-transfer tussen PC en Palm. Dat is natuurlijk geen probleem als je een kaartlezer gebruikt of je Palm als verwisselbare schijf laat herkennen.
Door RoelvdV
18-07-2005 09:13:46

RoelvdV
Aeroplayer is nu toe aan versie 5.5 en de grootste verandering daarin is dat ook Aeroplayer nu albumart kan tonen:
Citaat:
Just added: Album Art
View your embedded album art images on the track info screen
Dit werkt via het track-info scherm. Je krijgt in eerste instantie een thumbnail te zien en als je die aanklikt krijg je de albumhoes vergroot te zien.

Ik moet deze versie nog installeren, dus ik kan geen voorbeeldje geven (jammer genoeg ook nog niet te vinden op de Aeroplayer-site .

Tevens hebben ze weer wat foutjes weggewerkt en is het geheugengebruik verbeterd, zodat het geheel nog soepeler moet draaien.

Groeten, Roel.
Door RoelvdV
12-08-2005 10:24:33

RoelvdV
Weer een nieuwe site met PocketTunes Skins .

Nu nog maar drie skins, maar dat gaan er vast en zeker meer worden.

Groeten, Roel.
Door RoelvdV
16-08-2005 10:05:23

RoelvdV
Nu hoor je het eens van een pro: AeroPlayer is echt veel beter dan PocketTunes bij het goed weergeven van muziek. Dit gaat dus niet om de bediening van het pakket of het gebruik van skins enzovoort, maar puur om waar het om gaat: hoe klinkt mijn muziek?

Citaat:
Now, to qualify my thoughts, I should point out that I'm a sound engineer by profession
...
Unprocessed sound alone is much better on AP, but when you get down to the built in EQ/other processing effects, AP blows PT out of the water. They wrote real high quality tone-control engines from the ground up, and it shows. Whether you use a preset or tweak it with the 5-band EQ, as Paul said, it just sounds better with AP.
Groeten, Roel.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android