Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Bram

Bram

Bram is sinds januari 2003 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 57 nieuwtjes geschreven.

Bram gebruikt in het dagelijks leven een Palm Treo 650.

Bekijk alle nieuwtjes van Bram

[Nieuws] Software updates Treo650 en LifeDrive

 

Door: Bram


Publicatiedatum: 17 juni 2005


PalmOne heeft updates voor de Treo650 en de LifeDrive op hun site gezet.

Treo 650
Er is een patch uitgekomen voor de Treo650 zonder simlock: GSM software v1.13. Hoewel deze firmware upgrade al een ruime maand op internet rondzwerft, heeft palmOne hem nu officieel uitgegeven. Deze update biedt de volgende vernieuwingen:
- Betere geheugenafhandeling. NVFS (non-volatile file system) is flink verbeterd. Bij het uitkomen van de Tungsten|T5 was de eerste kritiek dat elk record in een database minimaal 512 bytes innam, zelfs als er maar enkele bytes aan data instaat. Met deze update kunnen er maximaal 12 records in een blocks van 512 bytes geplaatst worden, zodat data in het gunstigste geval 12x minder ruimte inneemt.
- Verbeterde geluidskwaliteit
- VersaMail update voor enkele verbeteringen (oa stabiliteit)
- Laatste carrier instellingen

LifeDrive
De LifeDrive update 1.0 is een software patch (geen firmware). Helaas biedt het geen verbetering in stabiliteit, maar verhelpt het wel problemen met 2 WiFi routers. Dit zijn de Linksys WRT54G Wireless-G Broadband Router en de Belkin High-Speed Mode Wireless G Router. Als je zelf niet één van deze 2 routers hebt, kan het toch verstandig zijn te updaten. Het kan namelijk zo zijn dat een public access point waarvan je gebruik wilt maken wel één van deze routers heeft.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Bram
17-06-2005 10:53:25

Bram
Discussie over de Treo650 update graag in deze thread. Deze thread blijft open voor discussie over de LifeDrive update.
Door Bram
17-06-2005 23:05:43

Bram

Modbreak:
Een vraag over de Treo650 update is afgesplitst naar de Treo 650 thread.
Reageren op de modbreak: Graag hier melden

Door Peter Drake
17-06-2005 23:09:06

Peter Drake
Het is toch goed dat deze updates er zijn. Ik kan best voorstellen dat het vrijwel onmogelijk is om alle apparaten te controleren op ondersteuningsproblemen. Voor de Treo vind ik de officiele patch een beetje aan de late kant, maar dat zijn we van ze gewend; beter laat dan nooit. Zelf had ik nog wel gehoopt op een update voor de Lag van de Lifedrive d.m.v. een verbeterd Cache-systeem, maar ik denk dat een kwestie van dromen zal blijven.... ach, wie weet.
Door factotum
17-06-2005 23:33:50

peter ik denk zelf ook dat ze beter iets langer kunnen wachten met het steeds maar weer en sneller uit brengen van nieuwe types tot dat ze ze iets beter hebben kunnen uit testen. dit roep geen vertrouwen op bij mensen die niet zo fanatiek zijn als wij, zoals mijn vrouw die de helft niet gebruikt.
Door Peter Drake
18-06-2005 17:01:32

Peter Drake
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door factotum
peter ik denk zelf ook dat ze beter iets langer kunnen wachten met het steeds maar weer en sneller uit brengen van nieuwe types tot dat ze ze iets beter hebben kunnen uit testen. dit roep geen vertrouwen op bij mensen die niet zo fanatiek zijn als wij, zoals mijn vrouw die de helft niet gebruikt.
Ik begrijp niet zo goed wat je met deze zin probeert te zeggen, kun je iets duidelijker zijn in je taalgebruik?
Door factotum
18-06-2005 23:46:21

wat ik bedoel: de treo 600 komt uit en pas een half jaar later na de update werd tie een stuk stabieler en dat is nu ook weer met de 650, somige app. werken maar half en hij reset gemiddeld eens per dag en dan moet je weer wachten op de update voordat het eindelijk is zo word als dat de bedoeling was. kijk wij vinden het geklooi leuk maar mijn vrouw niet die wil gewoon een apperaat dat het altijd doet zo als het zegt dat het doet, die word al geirriteerd als ze mij belt het hij gaat weer is een reset uitvoeren. vroeger (o god ik wor 50) kwam pas iets op de markt nadat het tot in de treuren was uit getest nu komt het in de testfase op de markt en mogen wij het doen maar tegen de tijd dat we der uitzijn is der alweer een nieuwer type.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android