Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Internet en communicatie

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 18 maart 2007, 07:59
eric40 eric40 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 20 juni 2005
Berichten: 118
Slechter ontvangst na overname Telfort door KPN

Met mijn Treo 650 zit ik met mijn abonnement bij Telfort. Vermoedelijk met een heleboel Treo gebruikers hier. Maar nadat ik permanent op het KPN netwerk ben gezet (ik kan dus niet meer switchen) heb ik het idee dat mijn verbinding slechter is geworden. Het lijkt dat mijn signalering led vaker knippert en de balkjes van de signaal indicatie op het display nemen soms sneller af. Terwijl ik juist het idee had dat dit na overname door KPN helemaal niet meer zou voorkomen! Ze zouden toch een beter netwerk hebben? Wel heb ik het idee dat er een verschil in zit. Namelijk dat bij Telfort het gesprek op zich slechter werd bij een slechter signaal en bij KPN is gewoon plotseling de verbinding weg.
Ook knippert nog steeds KPN Mobile/Roaming in het scherm. Ik dacht dat dit ook zou stoppen met knipperen na de permanente overzetting!

Mijn vragen zijn nu:
Hebben anderen dezelfde ervaring met een slechter signaal?
En klopt het dat KPN Mobile/Roaming blijft knipperen ook al zit je permanent op het KPN netwerk?
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 18 maart 2007, 08:43
Graf Zum Kotzen's schermafbeelding
Graf Zum Kotzen Graf Zum Kotzen is offline
Forumbikkel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 24 december 2000
Locatie: Utrecht
Berichten: 183
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eric40 Bekijk bericht
Met mijn Treo 650 zit ik met mijn abonnement bij Telfort. Vermoedelijk met een heleboel Treo gebruikers hier. Maar nadat ik permanent op het KPN netwerk ben gezet (ik kan dus niet meer switchen) heb ik het idee dat mijn verbinding slechter is geworden. Het lijkt dat mijn signalering led vaker knippert en de balkjes van de signaal indicatie op het display nemen soms sneller af. Terwijl ik juist het idee had dat dit na overname door KPN helemaal niet meer zou voorkomen! Ze zouden toch een beter netwerk hebben? Wel heb ik het idee dat er een verschil in zit. Namelijk dat bij Telfort het gesprek op zich slechter werd bij een slechter signaal en bij KPN is gewoon plotseling de verbinding weg.
Ook knippert nog steeds KPN Mobile/Roaming in het scherm. Ik dacht dat dit ook zou stoppen met knipperen na de permanente overzetting!

Mijn vragen zijn nu:
Hebben anderen dezelfde ervaring met een slechter signaal?
En klopt het dat KPN Mobile/Roaming blijft knipperen ook al zit je permanent op het KPN netwerk?
Yup,

Ik heb ook problemen met GPRS/Edge. Op mijn Nokia N80 kan ik geen internet verbinding maken, ik zie ook geen tekentje meer dat aangeeft dat je een GPRS/Edge verbinding kan maken. Mijn vrouw heeft regelmatig dat er netwerk wordt gezocht.

Volgens mij gaat het niet helemaal goed met de omzetting.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 18 maart 2007, 13:58
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Ik heb als Telfort gebruiker in omgeving Eindhoven er (nog, klop klop) geen last van. Ik heb een Maximaal Online bundel, dus zal als een van de latere pas omgezet worden. Het lijkt er dus op dat er pas na omzetting problemen ontstaan.

Maar ik lees op Tweakers ook mensen die geen goede verbinding meer hebben na de omzetten.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #4  
Oud 19 maart 2007, 16:44
jurgen32's schermafbeelding
jurgen32 jurgen32 is offline
Senior lid
Model: Palm Treo 750
 
Geregistreerd: 07 juni 2005
Locatie: Tilburg
Berichten: 64
Hoi

Ik zit bij Tele2 gaat over Telfort netwerk, en we zijn ook overgegaan naar KPN.
En heb regelmatig last van: dat GRPS niet werkt en zonder iets te veranderen werkt het daarna weer.
Het terug schakelen van KPN naar Telfort netwerk heeft dan geen effect

Regio: Tilburg
Jurgen
Met citaat reageren
  #5  
Oud 20 maart 2007, 12:31
eric40 eric40 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 20 juni 2005
Berichten: 118
Het gaat mij er meer om dat waarschijnlijk KPN een vies spelletje speelt. Ten eerste kopen ze Telfort op om EDGE van de markt te drukken om hun duurdere UMTS te kunnen verkopen (= mijn stelling). Ten tweede, aangezien Telfort abonnees goedkoper bellen, wordt de bandbreedte beperkt zodat eigen klanten een goed signaal en bereik behouden wat door de enorme hoeveel nieuwe klanten in gedrang kan komen. Dit gaat dus niet over internetten, maar puur over bellen. Maar over punt twee ben ik niet zeker of dat dat technisch mogelijk is en hoop dus dat meerdere mensen last hebben van een slechtere belsignaal. Dan wordt het namelijk aanneembaar dat dit wel gebeurd. Als dat zo is dan kan er misschien hiervan een zaak gemaakt worden dat Telfort abonnees na overname er slechter uit zijn dan voorheen en eigenlijk op extra kosten worden gejaagd. Iedereen die een EDGE-only telefoon heeft, moet een nieuwe UMTS telefoon kopen. En vanwege een slechte belsignaal hoopt KPN dat Telfort klanten een duurdere KPN abonnement nemen.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 20 maart 2007, 13:42
metck's schermafbeelding
metck metck is offline
Moderator
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 21 april 2003
Locatie: N 51°47 / E 5°52
Berichten: 4.926
Poeh, Eric, dat is een echte complottheorie...
Met je eerste stelling ben ik het wel eens, al kun je daarom toch niet echt boos worden op KPN: die proberen winst te maken. Ik vind in deze vooral de informatievoorziening van Telfort naar haar klanten toe tekortschieten.
Je tweede stelling lijkt me, zoals jezelf ook al aangeeft, technisch niet haalbaar. KPN zou dan een overzicht moeten hebben van alle voormalige Telfort-abonnees dat gekoppeld is aan de zendmasten. Zodra een voormalig TF-abonnee belt, moet de computersystemen van KPN razendsnel kijken wat voor een type klant het is om vervolgens het signaal (deels) te blokkeren of door te laten gaan. Mij lijkt het niet aannemelijk.

Bovendien, als KPN grote wijzigingen doorvoert in haar abonnementsvormen die ook doorwerken richting voormalige TF-klanten dan kunnen deze het contract per direct kosteloos opzeggen en overstappen naar een andere provider.
__________________
What the FAQ?
Met citaat reageren
  #7  
Oud 20 maart 2007, 15:58
Boss's schermafbeelding
Boss Boss is offline
Forumbikkel
Model: Geen
 
Geregistreerd: 08 maart 2001
Locatie: Delft
Berichten: 428
Was het niet zo dat Telfort nog een 900 MHZ netwerk had en KPN alleen 1800 Mhz (of zoiets, geval klok en klepel). In ieder geval heeft het ene type signaal een beter bereik dan het ander. KAn het dat de telfort mensen nu geforceerd zijn naar de masten van KPN met een slechter signaal?

Tenminste, ik kan me herinneren ooit iets gehoord te hebben over 800/1800 netwerken en dat niet alle providers alles even goed ondersteunen.
Met citaat reageren
  #8  
Oud 20 maart 2007, 22:53
eric40 eric40 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 20 juni 2005
Berichten: 118
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Boss Bekijk bericht
Was het niet zo dat Telfort nog een 900 MHZ netwerk had en KPN alleen 1800 Mhz (of zoiets, geval klok en klepel).
Bijna goed. Ik hoorde vandaag van iemand dat KPN buiten de goede 900 MHz netwerk ook een minder goede 1800 MHz netwerk heeft. Volgens hem zou het dus goed mogelijk zijn dat Telfort abonnees op dit slechte netwerk zijn overgezet, zo mijn verhaal aangehoord te hebben.

In hoeverre dit klopt is weer een tweede.

Maar ik heb even verder gekeken en het volgende gevonden:
Bron: GSM Helpdesk Nederland :: Helpdesk :: GSM 900 Netwerken
Hier kan men lezen (citaat) ' GSM 900 heeft voor GSM's nog een redelijk lage frequentie. Hierdoor hebben GSM 900 netwerken over het algemeen ook een groter en meer doordringend bereik dan GSM 1800 en GSM 1900 netwerken'

Bron: Wat is het beste mobiele netwerk?
Hier wordt ook gezegd dat KPN twee netwerken heeft. Zoeken op Google levert meerdere resultaten op die over twee netwerken hebben.

Bron: TelecomVergelijker.nl
Hier kan men teruglezen dat waar zowel een Telfort als een KPN 1800 antenne staat er één verdwijnt, tenzij de hoeveelheid telefoonverkeer toch twee antennes benodigd.

Dus kan het zijn dat Telfort klanten die permanent overgezet zijn naar het KPN netwerk, op de 1800 MHz netwerk van KPN komen te zitten. Hierdoor zou KPN dus wel onderscheid kunnen maken tussen Telfort klanten en eigen klanten. Eigen klanten zouden dus het alleenrecht hebben om ook op de 900 MHz netwerk te bellen. Dit zou ook logische zijn gezien het verschil in abonnementsprijzen. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat de dekking van de 1800 MHz netwerk van KPN slechter is dan die van Telfort. Wat mijn signaalverlies zou verklaren. En pas als iedereen van Telfort over is dat men dan de antennes van Telfort volledig integreert in het 1800 MHz netwerk van KPN waar KPN nog onvoldoende dekking heeft met dat netwerk.

Het is dus wachten totdat iedereen over is en hopen dat mijn ontvangst verbeterd.
Met citaat reageren
  #9  
Oud 21 maart 2007, 07:19
Paul Sondervan Paul Sondervan is offline
Junior lid
Voornaam: Paul
Model: Palm Tungsten|T5
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Locatie: Den Haag
Berichten: 8
Sinds de combinatie van het Telfort en KPN netwerk is bij mij de beschikbaarheid enorm toegenomen.
Ik heb nu bijna constant maximale ontvangststerkte, ongeacht waar ik me bevind.
Mij hoor je dus niet klagen.

p.s. Ik heb het dan over mijn 'gewone' mobiele telefoon, want ik heb helaas geen Treo.
Met citaat reageren
  #10  
Oud 01 april 2007, 22:20
Elmo Elmo is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|W
 
Geregistreerd: 04 maart 2007
Berichten: 25
Ik bel alleen met Tele2, eerst via het Telfort netwerk en nu dus via KPN. Ik moest dat na contact met de klantenservice handmatig als vaste keus instellen, want als m'n gsm zelf mocht zoeken kon ik geen netwerk krijgen. En ik had dus voor de overgang geen brief gehad dat dat kon gebeuren, zoals de bedoeling was. Maar nadat ik gebeld had en het KPN netwerk vast heb ingesteld werkt het prima. Dat deed het eerder ook al, maar nu via het KPN netwerk heb ik ook geen problemen.
Met citaat reageren
  #11  
Oud 02 april 2007, 08:24
basvandesande's schermafbeelding
basvandesande basvandesande is offline
Forumbikkel
Voornaam: Bas
Model: Palm Treo 500
 
Geregistreerd: 23 november 2000
Locatie: Rhenen
Berichten: 169
ik had er ook last van. kreeg vaak klachten dat ik slecht verstaanbaar was als ik in de auto zat (badkuip geluid). Ik ben nu overgestapt naar tmobile en alles werkt nu als een trein...

moraal van het verhaal: telfort sucks!
Met citaat reageren
  #12  
Oud 29 april 2007, 14:23
eric40 eric40 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 20 juni 2005
Berichten: 118
Nog steeds pet. Signaal sterkte is wel goed, alleen is die er vaak helemaal niet meer aanwezig. Alle balkjes in één keer weg! En even later zijn ze er weer. Dit gebeurd zo'n 10 keer op een dag. Ik gebruik het programmaatje LedOff, waarbij 'In coverage' uit staat, zodat de signaalled niet meer knippert als ik signaal heb. Maar nu knippert dat ding zo vaak op de dag dat ik misschien voor 'In coverage' weer aan moet zetten en voor 'Out of coverage' uit moet zetten . En als ik het niet ziet dan hoor ik het getetter wel van de speakers van de radio of computer die dat schakelen veroorzaakt.

Maar nu zit ik met een ander probleem!
Nu heb ik zelfs helemaal geen internet meer. Ook na een harde reset op een kale Treo 650 werkt het niet. Of moet de netwerk instellingen ook aangepast worden nu ik via Telfort op het KPN netwerk zit? Kan alleen zoiets niet op de Telfort site vinden!
Iemand anders hetzelfde (internet) probleem gehad en op kunnen lossen? Behalve dan door te switchen naar T-mobile ofzo!
Met citaat reageren
  #13  
Oud 29 april 2007, 15:35
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Ik heb ook geen internet meer. Niemand op het Telfort netwerk.

Maar ik ben vanaf 1 Mei gratis geen abonnee meer van Telfort. Stelletje paupers.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #14  
Oud 29 april 2007, 16:58
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
Dat kan kloppen, ik heb ook geen internet meer. Wel via wap trouwens, ik zit ook nog steeds op het Telfort netwerk.
Is gewoon bellen voldoende om je abonnement gestopt te krijgen wegens contractbreuk? Dan kan ik meteen met nummerbehoud iets anders gaan zoeken....
Met citaat reageren
  #15  
Oud 29 april 2007, 17:00
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Rudy, nee, je moet een brief sturen. Ik weet niet of je te laat bent eigenlijk, want die brief moet voor 1 Mei bij Telfort liggen, aangezien ze ook vanaf 1 Mei 0,20 EUR per minuut gaan vragen voor de klantenservice, en dat is de (mijn) reden waarom je kunt opzeggen.

Niet geschoten is altijd mis.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #16  
Oud 29 april 2007, 17:02
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
Okee, bedankt Karel, ga nog snel proberen....
Met citaat reageren
  #17  
Oud 29 april 2007, 19:45
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Ik heb ook geen internet meer. Niemand op het Telfort netwerk.

Maar ik ben vanaf 1 Mei gratis geen abonnee meer van Telfort. Stelletje paupers.
Wat mis ik hier...Niemand op het telfort netwerk heeft nog internet"?????. Ik kan het niet checken omdat ik net ben begonnen aan het opnieuw opzetten van mijn telefoon.......
Met citaat reageren
  #18  
Oud 29 april 2007, 19:59
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ce Bekijk bericht
Wat mis ik hier...Niemand op het telfort netwerk heeft nog internet"?????. Ik kan het niet checken omdat ik net ben begonnen aan het opnieuw opzetten van mijn telefoon.......
Gewoon, GPRS-netwerk van Telfort en KPN roaming ligt gewoon al 3 dagen op z'n gat in heel Nederland. De Tweakertjes op GoT zitten ook al te zeuren.

Het moment dat de laatste Telfort-klanten (degenen met maximaal online bundel) definitief overgezet worden naar het KPN-netwerk, en het Telfort EDGE-netwerk eruit gaat, nadert snel. Ik denk dat ze een paar verkeerde stekkers er ergens uit hebben getrokken als anticipatie hierop.

Ik verwacht dat ze het na Koninginnedag wel weer gerepareerd hebben. Overigens was er de weken hiervoor ook al steeds vaker uitval van GPRS, maar nog nooit zo lang en in heel Nederland.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #19  
Oud 30 april 2007, 17:27
eric40 eric40 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 20 juni 2005
Berichten: 118
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Maar ik ben vanaf 1 Mei gratis geen abonnee meer van Telfort.
Dit geld zeker voor mensen met een data bundel, want zelf heb ik niets over een 1 mei opzegging vernomen! (Ik heb geen data bundel).

Ik heb Telfort trouwens wel een klacht gestuurd, of dat KPN iedere Telfort klant weg wil hebben omdat het er niet beter op is geworden maar slechter sinds de omzetting. I.i.g. in mijn geval. En dat EDGE weg te doen de grootste fout is, want vermoedelijk iedere klant met een EDGE only telefoon voelt zich nu niet meer verbonden aan Telfort.

Ga zelf ook eens rondkijken. Heeft iemand al een goede alternatief dan Telfort (en KPN natuurlijk)? Want deze laatste zou natuurlijk lachen als veel Telfort klanten naar KPN gaan. Precies wat ze wilden.
Met citaat reageren
  #20  
Oud 30 april 2007, 17:33
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
T-Mobile...
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:48.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019