Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Internet en communicatie

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 02 september 2004, 16:32
Oscar
Guest
 
Berichten: n/a
Lightbulb Tips voor internetten via Bluetooth (ofwel: mijn leermomenten)

Lieden,

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om met mijn T|T via Bluetooth op internet te komen. Uiteindelijk is het gelukt, maar het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost. Ik ben een aantal leermomenten tegengekomen die ik wil delen - misschien dat iemand er nog 's wat aan heeft.

Nu ik terugkijk op het hele proces kan ik voor mezelf de volgende stappen onderscheiden. Als uitgangspunt heeft voor mij deze tip gediend.

VUISTREGEL: als er iest niet werkt bij een bepaalde stap, voer dan eerst een soft reset uit vrdat je weer aan de instellingen gaat rommelen!!
[list=1][*]Activeer Internet Connection Sharing[*]Controleer of de ICS-instellingen nog worden "overruled" door connection managers[*]Maak een Bluetooth netwerk met je PDA[*]Test de internetverbinding via een shared dial-up verbinding[*]Test de internetverbinding met AvantGo via een shared LAN[*]Test de internetverbinding met WebPro via een shared LAN[/list=1]

1. Activeer Internet Connection Sharing
Dit is beschreven in deze tip. Begin met het sharen van een dial-up verbinding; LAN komt later wel.

2. Controleer of de ICS-instellingen nog worden "overruled" door connection managers
Mijn laptop (een IBM ThinkPad T40P) is voorzien van een tool die luistert naar de naam IBM Access Connections. Dit is een zeer handige tool om meerdere netwerkomgevingen naast elkaar te laten bestaan en "met n druk op de knop" over te gaan naar een compleet andere configuratie (andere IP-adressen, DNS'en, etc etc). Ongetwijfeld hebben andere leveranciers ook dergelijke tools, maar ik ga hier uit van IBM Access Connections. Ieder netwerkprofiel dat hierin is gedefinierd kent ook instellingen ten aanzien van security. En van deze instellingen is Manage Location Profiles > Edit > Security > Disable Internet Connection Sharing. Concreet houdt dat in, dat de vorige stap hiermee wordt "overruled". Ook al heb je ICS correct aangezet, dan ng zal IBM Access Connections ICS blokkeren. Kortom, controleer of dit soort tools op je PC aanwezig is en zorg ervoor dat de instellingen niet conflicteren met ICS.

3. Maak een Bluetooth netwerk met je PDA
Dit is beschreven in deze tip.

4. Test de internetverbinding via een shared dial-up verbinding
Het voordeel van een dial-up verbinding is dat je linea recta naar buiten gaat. Als het werkt met een dial-up verbinding, dan is de basis goed. Zorg dat je een dial-up verbinding hebt geshared n dat je hebt aangevinkt dat andere netwerkgebruikers de verbinding mogen activeren of beindigen. Breng de Bluetooth verbinding met je PDA tot stand. Open WebPro en probeer een website te benaderen. Op het moment dat je internet content probeert te benaderen, zal de PC vanzelf gaan inbellen.
4a Werkt 't? Ga verder naar stap 5.
4b Het werkt niet? a) Controleer of er een Bluetooth verbinding is met de PC door de logfile op je PDA te bekijken. Zie deze tip. Als je IP-adres, default gateway en DNS kloppen met wat daar beschreven staat, dan is je Bluetooth netwerk OK. Doe, om helemaal zeker te zijn, het volgende. In dezelfde logfile kun je onderaan een PING uitvoeren door met graffiti daartoe opdracht te geven. Doe PING 192.168.0.1 gevolgd door een return (in graffiti: /). Als er een reply komt is je Bluetooth netwerk in orde. PING nu een externe website zoals www.nu.nl of www.microsoft.com. Als er een reply komt, dan is stap 4 gereed en kun je in ieder geval browsen via een dial-up.

5. Test de internetverbinding met een webclipper via een shared LAN
-Share nu je LAN-verbinding. Je hoeft de share van de dial-up niet eerst te deactiveren, de PC zet 'm vanzelf over als je een nieuwe share aanmaakt. De procedure is hetzelfde als bij dial-up.
-Neem een gratis abonnement op AvantGo (www.avantgo.com) en installeer AvantGo op je Palm. Van AvantGo ga je zonder meer een hoop lol hebben!
-Voer een HotSync uit zodat er webcontent op je Palm hebt staan.
-Zorg ervoor dat je Bluetooth netwerk geactiveerd is.
-Open (op de Palm) AvantGo. Als je Bluetooth netwerk geactiveerd is, zul je een icoontje met een mapje zien ( la Open File in Word) en een icoontje met een refresh-teken. Zie je deze knoppen niet, dan is je Palm offline.
-Bekijk wat offline webcontent om te zien of AvantGo naar behoren werkt.
-Kies Open page via het genoemde icoontje en voer de URL in van een website waarvan je zeker weet dat 'ie beschikbaar is (eerst testen op de PC). Je kunt er ook voor kiezen om een offline pagina te refreshen.
5a Werkt 't? Ga verder naar stap 6.
5b Werkt niet? Zie stap 4b.

6. Test de internetverbinding met WebPro via een shared LAN
De reden om eerst met AvantGo te testen, is dat WebPro via een proxy werkt (webpro.palm.com). En vanaf (sommige) (bedrijfs)netwerken is die proxy onbereikbaar!! Daar kom je dus pas achter als je test met een andere browser, waarbij ik gekozen heb voor AvantGo. Herhaal stap 5 gewoon met WebPro en kijk of het werkt. Krijg je de melding Communications error. Please check coverage , check that the Host Address in Preferences is correct, and try again terwijl AvantGo wl werkt, dan is de proxy het probleem. In dat geval kun je onder Preferences de proxy van je (bedrijfs)netwerk invoeren in plaats van webpro.palm.com. Daarmee zou het moeten werken. Zo niet, dan kun je terugvallen op AvantGo. Nadeel daarvan is, dat AvantGo is ingericht op het weergeven van speciaal voor PDA opgemaakte pagina's en dat dingen als frames en javascript niet altijd goed weergegeven worden. Ofwel: AvantGo is een perfecte internetoplossing als je alleen gebruik maakt van PDA-sites terwijl WebPro een zeer goede allround browser is.... ls je tenminste de proxy kunt benaderen.
Met citaat reageren
  #2  
Oud 07 september 2004, 15:46
fboecom
Guest
 
Berichten: n/a
Oscar, bedankt voor je uitgebreide verslag. Ik heb een T3 met een dell laptop op een DHCP gecontroleerd Kantoornetwerk onder Windows XP - UK versie. Gewoner kan het volgens mij niet.
Ook ik heb een tijd zitten klooien. Ondanks de vele goede aanwijzingen die ik op internet vond.

Wat ik nergens heb gevonden en jij ook wel: VOER een RESET uit na iedere wijziging. Volgens mij was dat het enige wat me uiteindelijk dwars zat.

De 'normale' stappen zijn:
1. In Windows ICS aanzetten: My Network Places - View Network Connections - Local Area Connection - Rechter Muisknop Properties - Tab Advanced - Allow Other Network Users..OK.
2. Palm BT connectie maken: Palm System - Prefs - Connection - een BT connectie naar je PC maken
3. Palm Netwerk aanleggen: System - Prefs -Network - Nieuwe netwerk service maken van de Palm naar je KantoorPC met de net gemaakte BT connectie - Details - Primair DNS 192.168.0.1 invullen; Een script maken met: SendCR; Delay 1; Send: CLIENT; Wait for: CLIENTSERVER; End. Klaar. Let op dat je CLIENT en CLIENTSERVER precies zo in hoofdletters intypt.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 09 juni 2005, 16:40
Hans Keesom Hans Keesom is offline
Senior lid
Model: Palm Tungsten|T
 
Geregistreerd: 19 januari 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 77
Klink misschien raar, maar als je via bluetooth een verbinding hebt gemaakt naar je PC en je hebt VNC-server op die PC draaien kan je dan met Palm VNC die PC bedienen?

Vraag ik nu iets raars of is het logisch?
Met citaat reageren
  #4  
Oud 09 juni 2005, 16:44
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Het is logisch.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #5  
Oud 09 juni 2005, 16:46
Hans Keesom Hans Keesom is offline
Senior lid
Model: Palm Tungsten|T
 
Geregistreerd: 19 januari 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 77
enne... performed that een beetje behoorlijk.

Ik bedoel, stabiele verbinding, acceptabel screenupdates?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho
Het is logisch.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 09 juni 2005, 16:51
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Het presteert even behoorlijk als elke andere verbinding die met 13 Kb/s rondtuft: prima te doen dus!
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #7  
Oud 09 juni 2005, 17:05
Hans Keesom Hans Keesom is offline
Senior lid
Model: Palm Tungsten|T
 
Geregistreerd: 19 januari 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 77
okido, dat opent een paar leuke mogelijkheden. Beetje van afstand een pc in de gaten houden, dat lijkt me wel wat. Ga ik leuke toepassingen mee bedenken
Met citaat reageren
  #8  
Oud 07 juli 2005, 22:06
MeWally MeWally is offline
Forumbikkel
Voornaam: Walter
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 19 september 2003
Locatie: Haarlem
Berichten: 110
Stuur een bericht via Skype™ naar MeWally
Ik probeer dus ook zon verbinding te maken met internet...

Met webpro krijg ik dus die DNS error....
ik heb dat met dat dial up niet kunnen proberen omdat ik dat hier niet heb, maar volgesmij ligt t dan toch gewoon aan die proxy???
Hoe kom ik dr achter hoe of wat ik met da proxy dinges moet doen??

Ik heb een "gwoon" bedraad netwerkje liggen met een router en 2 computertjes...

kan iemand mij helpen???
__________________
Met citaat reageren
  #9  
Oud 07 juli 2005, 22:08
metck's schermafbeelding
metck metck is offline
Moderator
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 21 april 2003
Locatie: N 5147 / E 552
Berichten: 4.926
Walter,

Twee dingen: let je op je NLs? (serieus)
Ten tweede: welke error, welke instellingen, heb je de zoekfunctie gebruikt?
__________________
What the FAQ?
Met citaat reageren
  #10  
Oud 07 juli 2005, 22:13
MeWally MeWally is offline
Forumbikkel
Voornaam: Walter
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 19 september 2003
Locatie: Haarlem
Berichten: 110
Stuur een bericht via Skype™ naar MeWally
Ik dacht dat m'n Nederlands wel aardig ging :$
Citaat:
6. Test de internetverbinding met WebPro via een shared LAN
De reden om eerst met AvantGo te testen, is dat WebPro via een proxy werkt (webpro.palm.com). En vanaf (sommige) (bedrijfs)netwerken is die proxy onbereikbaar!! Daar kom je dus pas achter als je test met een andere browser, waarbij ik gekozen heb voor AvantGo. Herhaal stap 5 gewoon met WebPro en kijk of het werkt. Krijg je de melding Communications error. Please check coverage , check that the Host Address in Preferences is correct, and try again terwijl AvantGo wl werkt, dan is de proxy het probleem. In dat geval kun je onder Preferences de proxy van je (bedrijfs)netwerk invoeren in plaats van webpro.palm.com. Daarmee zou het moeten werken. Zo niet, dan kun je terugvallen op AvantGo. Nadeel daarvan is, dat AvantGo is ingericht op het weergeven van speciaal voor PDA opgemaakte pagina's en dat dingen als frames en javascript niet altijd goed weergegeven worden. Ofwel: AvantGo is een perfecte internetoplossing als je alleen gebruik maakt van PDA-sites terwijl WebPro een zeer goede allround browser is.... ls je tenminste de proxy kunt benaderen.

In punt 6 van z'n tut (zie hierboven) beschrijft oscar het probleem van de proxy...
ik weet echter niet wat ik hier nu mee moet....
Ik krijg dus die error maar heb geen idee hoe of wat ik met die proxy moet doen??
__________________
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:02.


Apple iPhone en iPad
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2021