Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > webOS > Smartphones (Pre serie, Pixi, Veer)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 26 oktober 2010, 13:01
apeka's schermafbeelding
apeka apeka is offline
Oudere webOS amateur
Voornaam: Lex
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 29 augustus 2001
Locatie: Heelsum (gem. Renkum)
Berichten: 758
Netwerktijd en tijdzone?

De "date and Time" van mijn Pré staat zo ingesteld, dat de tijd en tijdzone worden gesynchronsieerd met het netwerk van mijn provider (= KPN). Echter, bij mij staat dat al dagen te wachten ("Waiting for network time en time zone"). Ik heb ook al een paar keer geschakeld van Airplane Mode en weer terug, maar er schijnt geen tijdsynchronisatie (meer) plaats te vinden...Ligt dat aan KPN, of is er een andere oorzaak?
Het klokje van mijn Pré loopt intussen wat achter en die zet ik dan handmatig telkens weer goed, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn..? Is er een andere manier om dit forceren?
Wie heeft zijn tijd-update en tijdzone-update ook ingesteld via het netwerk van KPN en gaat het wel goed? Andere instelling?
__________________
Palm adept sinds 2000: Handspring Visor Deluxe - Handspring Visor Prism - Palm Tungsten T3 - Palm Treo 650 - Palm Treo 680 - Palm Pré Classic - HP TouchPad - HP Pré3 - ???

Laatst gewijzigd door apeka; 26 oktober 2010 om 13:07.
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 26 oktober 2010, 13:14
RHarinck's schermafbeelding
RHarinck RHarinck is offline
Forumbikkel
Voornaam: Ries
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 14 mei 2002
Locatie: Omg. Rotterdam
Berichten: 419
Zit ook bij KPN en wellicht hebben we te maken met een netwerkprobleempje. Heb ClockSync geinstalleerd en heb even geen problemen....
__________________
M515, T2, T3, T5, Treo 680, Palm Prē, Palm Prē2, HP Prē3 + HP TouchPad
Met citaat reageren
  #3  
Oud 26 oktober 2010, 13:19
apeka's schermafbeelding
apeka apeka is offline
Oudere webOS amateur
Voornaam: Lex
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 29 augustus 2001
Locatie: Heelsum (gem. Renkum)
Berichten: 758
IK neem dus aan dat ie bij jou ook staat te wachten op een signaal bij KPN? Ik ga dan ook dat ClockSync maar eens proberen..
__________________
Palm adept sinds 2000: Handspring Visor Deluxe - Handspring Visor Prism - Palm Tungsten T3 - Palm Treo 650 - Palm Treo 680 - Palm Pré Classic - HP TouchPad - HP Pré3 - ???
Met citaat reageren
  #4  
Oud 26 oktober 2010, 15:41
marcaussems marcaussems is offline
Forumbikkel
Model: HP Pre2
 
Geregistreerd: 01 februari 2010
Berichten: 142
Dat clocksync is essentieel. Bizar hoe die Pre na een dag uit de pas kan lopen. Ik hoop dat ze dat hebben gefixt bij de Pre 2
__________________
Nokia Lumia 900 & Pre2 & TouchPad
Samsung Galaxy S & iPad (Veer, Pre, iPhone 3G, iPhone 2G, Treo 650, SE P900)
Met citaat reageren
  #5  
Oud 26 oktober 2010, 15:50
apeka's schermafbeelding
apeka apeka is offline
Oudere webOS amateur
Voornaam: Lex
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 29 augustus 2001
Locatie: Heelsum (gem. Renkum)
Berichten: 758
Ik heb ClockSync inmiddels ook geďnstalleerd in de standaard Date&Time de Network Time en Network time zone settings op "Off" gezet.
Het viel me de laatste tijd ook al op, dat de Pré qua tijd aanzienlijk achterliep..Ben nu benieuwd of ClockSync (Setting: Sync every 6 hours) hem wat meer bij de tijd houdt...Maar ja, het is eigenlijk wel vreemd dat zo'n geavanceerd apparaat qua tijd zo uit de pas gaat lopen..
Misschien wordt dat verholpen met WebOS 2?
__________________
Palm adept sinds 2000: Handspring Visor Deluxe - Handspring Visor Prism - Palm Tungsten T3 - Palm Treo 650 - Palm Treo 680 - Palm Pré Classic - HP TouchPad - HP Pré3 - ???
Met citaat reageren
  #6  
Oud 26 oktober 2010, 23:28
michkoopt michkoopt is offline
Senior lid
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Berichten: 84
herkenbaar van Treo 680 mischien....
maar zet die 6 uur maar om naar twee en probleem opgelost
Met citaat reageren
  #7  
Oud 27 oktober 2010, 10:41
apeka's schermafbeelding
apeka apeka is offline
Oudere webOS amateur
Voornaam: Lex
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 29 augustus 2001
Locatie: Heelsum (gem. Renkum)
Berichten: 758
Mijn Treo 680 synchroniseerde dagelijks m.b.v. WorldMate Pro en daar had ik niet het idee van dat de klok erg achterliep..
ClockSync heb ik nu op elke 2 uur synchroniseren gezet, dus ik verwacht nu altijd de juiste tijd...
Blijft toch raar dat dat niet via het netwerk van mijn provider wordt opgepikt, maar ja, die loopt misschien zelf ook achter
__________________
Palm adept sinds 2000: Handspring Visor Deluxe - Handspring Visor Prism - Palm Tungsten T3 - Palm Treo 650 - Palm Treo 680 - Palm Pré Classic - HP TouchPad - HP Pré3 - ???
Met citaat reageren
  #8  
Oud 27 oktober 2010, 16:04
huplahoi
Guest
 
Berichten: n/a
Toch gek, dat ze zo'n eenvoudige dingen niet in orde kunnen maken. De treo 680 had er, zoals reeds gezegd, ook last van (in bijzonder na een reset) en de Centro ook.
Met citaat reageren
  #9  
Oud 27 oktober 2010, 17:06
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Same here. Geen Network Sync meer van KPN en verholpen met Clock Sync
Met citaat reageren
  #10  
Oud 01 november 2010, 15:10
apeka's schermafbeelding
apeka apeka is offline
Oudere webOS amateur
Voornaam: Lex
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 29 augustus 2001
Locatie: Heelsum (gem. Renkum)
Berichten: 758
Wat is KPN toch eigenlijk een vreemd bedrijf...Kreeg vanmorgen een mailtje van de Klantenservice naar aanleiding van mijn vraag over het niet werken van de netwerktijd. Daarin stelden zij dat het niet aan KPN, maar aan mijn telefooninstellingen lag en dat ik dus naar de winkel terug moest...Jaja...Toevallig controleerde ik daarna de instellingen van Date & Time en nu bleek het weer wel te werken en krijgt mijn Preetje de tijdinformatie van KPN. En wat mooier is: het klopt ook mog precies tot op de seconde...
@Ries: Controleer het ook weer eens bij jou Pré. Misschien werkt het bij jou nu ook weer via KPN?
__________________
Palm adept sinds 2000: Handspring Visor Deluxe - Handspring Visor Prism - Palm Tungsten T3 - Palm Treo 650 - Palm Treo 680 - Palm Pré Classic - HP TouchPad - HP Pré3 - ???
Met citaat reageren
  #11  
Oud 01 november 2010, 16:11
RHarinck's schermafbeelding
RHarinck RHarinck is offline
Forumbikkel
Voornaam: Ries
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 14 mei 2002
Locatie: Omg. Rotterdam
Berichten: 419
Had ClockSync verwijderd na m'n laatste posting en sindsdien geen problemen meer gehad.
__________________
M515, T2, T3, T5, Treo 680, Palm Prē, Palm Prē2, HP Prē3 + HP TouchPad
Met citaat reageren
  #12  
Oud 02 november 2010, 08:54
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Ja, ook bij mij doet ie het weer.
Met citaat reageren
  #13  
Oud 02 november 2010, 12:29
apeka's schermafbeelding
apeka apeka is offline
Oudere webOS amateur
Voornaam: Lex
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 29 augustus 2001
Locatie: Heelsum (gem. Renkum)
Berichten: 758
Ze dachten natuurlijk bij KPN: "Daar heb je die zeixxrd weer, laten we het nu maar gauw gaan maken"....
__________________
Palm adept sinds 2000: Handspring Visor Deluxe - Handspring Visor Prism - Palm Tungsten T3 - Palm Treo 650 - Palm Treo 680 - Palm Pré Classic - HP TouchPad - HP Pré3 - ???
Met citaat reageren
  #14  
Oud 02 november 2010, 12:33
huplahoi
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apeka Bekijk bericht
Ze dachten natuurlijk bij KPN: "Daar heb je die zeixxrd weer, laten we het nu maar gauw gaan maken"....
Met citaat reageren
  #15  
Oud 02 november 2010, 13:09
Latu Latu is offline
Lid
Voornaam: Martin
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 05 oktober 2004
Locatie: Vlaardingen
Berichten: 41
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apeka Bekijk bericht
Wat is KPN toch eigenlijk een vreemd bedrijf...Kreeg vanmorgen een mailtje van de Klantenservice naar aanleiding van mijn vraag over het niet werken van de netwerktijd. Daarin stelden zij dat het niet aan KPN, maar aan mijn telefooninstellingen lag en dat ik dus naar de winkel terug moest...Jaja...Toevallig controleerde ik daarna de instellingen van Date & Time en nu bleek het weer wel te werken en krijgt mijn Preetje de tijdinformatie van KPN. En wat mooier is: het klopt ook mog precies tot op de seconde...
@Ries: Controleer het ook weer eens bij jou Pré. Misschien werkt het bij jou nu ook weer via KPN?
Ik heb hetzelfde probleem, doet zich soms voor maar lost zichzelf ook weer op.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:37.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019