Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Software (synchronisatie, tips, hacks)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 02 april 2009, 16:37
Palmcool Palmcool is offline
Forumbikkel
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Vlaanderen BELGIE
Berichten: 188
X-master v1.5 en SnapCalc ?

Hoi,

Heeft er iemand Snapcalc5 v6.3 draaien op een TX ?
Op freeware vermeld men als benodigde hard/software:
1. Palm device
2. PalmOS 5
3. X-Master v1.5 or EVPlugBase

Kan iemand me vertellen of dit klopt ? En zo ja, installeer ik eerst X-master en dan SnapCalc of hoe moet dat precies.

Gewoon geinstalleerd zonder die X-Master v1.5 of EVPlugBase lukt het me niet om die SnapCalc te laten verschijnen in een progje...

Of is dit typisch voor TX ...button probleem ? Zou spijtig zijn, zo'n handig progje, tjonge...

Bedankt alvast voor iedere respons
__________________
Satisfaction is the death of desire...
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 05 april 2009, 22:31
koekiemonster's schermafbeelding
koekiemonster koekiemonster is offline
Moderatorkoek
Voornaam: Gerrit
Model: Garmin iQue 3600
 
Geregistreerd: 03 augustus 2002
Locatie: Oterleek
Berichten: 4.945
Stuur een bericht via MSN naar koekiemonster
Vergewis je ervan dat je daadwerkelijk SnapCalc5 ge´nstalleerd hebt, oudere versies werken samen met een hackprogramma dat op OS5 niet te installeren is.
Als je SnapCalc5 ge´nstalleerd hebt, dan moet het programma gewoon in je launcher verschijnen. Als je het programma opent via de launcher kun je de instellingen wijzigen om zo de manier te regelen waarop je de rekenmachine op kunt roepen.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 08 april 2009, 12:51
Palmcool Palmcool is offline
Forumbikkel
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Vlaanderen BELGIE
Berichten: 188
tja, en nu ?

Hoi,

Inderdaad ish et SnapCalc5 die ik installeerde, nogmaals gecheckt.

En inderdaad X-master v1.5 legt uit in zijn bijlage dat het niet mag geinstalleerd worden op een Palm OS5 zoals mijn TX...

Mijn vraag is: met welke launcher kan ik het dan wel laten werken ?

Alvast bedankt Koekie voor het antwoord !
__________________
Satisfaction is the death of desire...
Met citaat reageren
  #4  
Oud 08 april 2009, 20:50
koekiemonster's schermafbeelding
koekiemonster koekiemonster is offline
Moderatorkoek
Voornaam: Gerrit
Model: Garmin iQue 3600
 
Geregistreerd: 03 augustus 2002
Locatie: Oterleek
Berichten: 4.945
Stuur een bericht via MSN naar koekiemonster
Als je SnapCalc5 ge´nstalleerd hebt zou het gewoon tussen de andere programma's moeten verschijnen. Als je SnapCalc5 opent kun je instellen hoe je de rekenmachine oproept als je in een willekeurig programma zit.

Je ziet het programma nu dus niet staan?
Met citaat reageren
  #5  
Oud 09 april 2009, 08:39
Palmcool Palmcool is offline
Forumbikkel
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Vlaanderen BELGIE
Berichten: 188
Jawel, staat er, en ik kan het openen om te configureren.... Maar dat is het dan ook.

Ik heb reeds verschillende instellingen geprobeerd, uiteraard "Enable" aangevinkt en dan gekozen "Activate by"... eerst koos ik "Key"... lukt met geen enkele gezien het een TX is (of heb ik het verkeerd voor)

Ook reeds gekozen "Cmd Bar"... maar daar snap ik wat men precies bedoelt... Keuze "Swipe" ook als geprobeerd... maar moet daarvoor nog iets extra aangevikt staan (bv.graffiti ??), weet ik niet ?

Je ziet, het progje staat er, reeds verschillende instellinge uitgeprobeerd, maar zonder resultaat... daar waar het op mijn vroegere T3 wel perfect werkte... zeer handig vanuit DoctoGo om berekeningen te maken en ineens in de tekst te plakken...

Heb jij enig idee voor de "juiste instelling" voor de TX ?

Alvast bedankt voor jouw oplossing
__________________
Satisfaction is the death of desire...
Met citaat reageren
  #6  
Oud 12 april 2009, 21:17
koekiemonster's schermafbeelding
koekiemonster koekiemonster is offline
Moderatorkoek
Voornaam: Gerrit
Model: Garmin iQue 3600
 
Geregistreerd: 03 augustus 2002
Locatie: Oterleek
Berichten: 4.945
Stuur een bericht via MSN naar koekiemonster
Citaat:
"Key"
Je kunt ook een hardkey selecteren, of een toets van de 5 way navigator.

Citaat:
"Cmd Bar"
Dat is die balk die je krijgt als je een schuine streep maakt. Ofwel in het graffitivlak of, naar ik meen, vanaf de zoektoets. Het is die balk die je ook kunt gebruiken om tekst te kopiŰren.

Citaat:
"Swipe"
Daarop heb ik het antwoord niet paraat.

Dit alles lijkt mij een gevalletje RTFM (read the fucking manual): de antwoorden hierop zou je toch ook wel in de handleiding van het programma kunnen vinden?
Als je het programma gebruikt hebt op je Tungsten|T3 weet je hoe het werkt en moet je het ook op de T|X aan de praat kunnen krijgen.
Met citaat reageren
  #7  
Oud 13 april 2009, 08:21
RHarinck's schermafbeelding
RHarinck RHarinck is offline
Forumbikkel
Voornaam: Ries
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 14 mei 2002
Locatie: Omg. Rotterdam
Berichten: 419
Hoi,

Ik heb snapcalc5 V5.6.3 draaien op mijn T5 en maak er gebruik vanuit de CommandBar (Cmd Bar). Deze commandbar roep je op door met je stylus op je scherm een 'streep' te zetten van linksonder naar rechtsboven. Dan komt de Commandbar tevoorschijn en daarin wordt een icoontje weergegeven van SnapCalc.
Instellingen:
Vinkje bij Enable snapcalc
Activate by: Cmd Bar
Vinkjebij Preserve clipboard
Vinkje bij Pass tapping outside SnapCalc

That's all!!

PS. Heb deze versie draaien omdat nieuwere een crash veroorzaakten of snapcalc werd in sommige apps niet goed weergegeven.
__________________
M515, T2, T3, T5, Treo 680, Palm Prē, Palm Prē2, HP Prē3 + HP TouchPad
Met citaat reageren
  #8  
Oud 13 april 2009, 09:00
Palmcool Palmcool is offline
Forumbikkel
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Vlaanderen BELGIE
Berichten: 188
Bedankt voor de tip !

Alles nog eens uitgetest... en ingesteld zoals je vermeldde maar spijtig genoeg lukt het niet op een TX .. Spijtig het is/was een leuk progje !
__________________
Satisfaction is the death of desire...
Met citaat reageren
  #9  
Oud 13 april 2009, 16:21
RHarinck's schermafbeelding
RHarinck RHarinck is offline
Forumbikkel
Voornaam: Ries
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 14 mei 2002
Locatie: Omg. Rotterdam
Berichten: 419
Hoi,
Is het eigenlijk duidelijk hoe je de CommandBar moet oproepen? Als SnapCalc "Enabled" is dan moet het SnapCalc icoontje toch echt weergegeven zijn in de CommandBar. Ik heb het zelfs draaiend op mijn Treo 680! En wellicht ligt het wel aan de versie......
Succes!
__________________
M515, T2, T3, T5, Treo 680, Palm Prē, Palm Prē2, HP Prē3 + HP TouchPad
Met citaat reageren
  #10  
Oud 15 april 2009, 11:19
Palmcool Palmcool is offline
Forumbikkel
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Vlaanderen BELGIE
Berichten: 188
Een goeie middag !

Heb nogmaals gecheckt en lukt niet... Wat je zei ivm oproepen Cmd bar : ik denk het begrepen te hebben, streep trekken van links onder naar rechtsboven (en in landschapsmode van linksboven tot rechtsonder).. en dat lukt me...soms. Ik denk dat ik hetgevonden heb: blijkbaar heeft het iets te maken met de drukgevoeligheid van mijn (bijna nieuwe) TX ... Maar sowieso lukt het :
- enkel in verticale mode, en ook dan
- slechts bij enkele programma's waarbij genoeg plaats vrij lijkt te zijn tussen "linksonder" en de "infobar" (net boven/ter hoogte van de zoekfunctie)
- en dan nog niet altijd (drukgevoeligheid of de screenprotector ?)

In een document (in DoctoGo bv.) lukt het niet !
__________________
Satisfaction is the death of desire...

Laatst gewijzigd door Palmcool; 15 april 2009 om 11:44.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:38.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019