Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > webOS > Algemene discussies

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 04 oktober 2010, 12:56
shinamoto shinamoto is offline
Junior lid
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 04 oktober 2010
Berichten: 2
Data Roaming ?

hey mensen,

ik heb van het weekend ook een palm pre gehaald (via pda-shop)
bij het eerste keer aanzetten moest ik dus kennelijk een palm account aanmaken... waarvoor ik verbinding met internet nodig had

echter heb nu nog enkel een sim-only abbo (telfort) zonder internet voor zo'n 2 maanden.

heb voor dat activeren even een ander simkaartje (vodafone) van een vriend geleend en vervolgens mijn eigen sim erweer in gedaan.

wat mij opvalt is dat ik altijd naast die signaal icoontje een 'R' heb staan. ik neem aan van R = Roaming ?
betekent dat ik nog steeds constant verbind met het internet via telfort...?

ik heb bij de instellingen wel alles uitgezet, bijv. alleen 2G verbinding, geen data package, roaming uitzetten.
heb zelfs de manual instellingen van de internet gegevens veranderd naar een niet bestaande hostname (bijv. test.nl)

ik heb vervolgens mijn wifi uitgezet om te testen, en probeerde vervolgens te internetten, en krijg gelukkig geen verbinding.

echter ik zie nog altijd die 'R' staan... het is niet hinderlijk ofzo, als ik maar weet dat ik gewoon geen data gebruik...
vroeg mij af of jullie hier ook ervaring mee hadden?

alvast bedankt
Met citaat reageren
  #2  
Oud 04 oktober 2010, 15:49
RHarinck's schermafbeelding
RHarinck RHarinck is offline
Forumbikkel
Voornaam: Ries
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 14 mei 2002
Locatie: Omg. Rotterdam
Berichten: 419
Hoi!
Klop! Dataroaming op Disabled zetten en Data Usage op off zetten. Je zou nog wel kunnen internetten via WiFi. Zo heb ik het op vakantie gedaan met voor 20euro 10 dagen onbeperkt via WiFi van het hotel. En de 'R' was ook steeds in beeld totdat ik weer in Nederland was.
__________________
M515, T2, T3, T5, Treo 680, Palm Prē, Palm Prē2, HP Prē3 + HP TouchPad
Met citaat reageren
  #3  
Oud 07 oktober 2010, 10:50
montfort montfort is offline
Junior lid
Model: Palm Treo 750v
 
Geregistreerd: 07 oktober 2010
Berichten: 1
Bij mijn weten roamed Telefort altijd op het KPN netwerk, de R zal daar dan wel vandaan komen en is dan ook niet verwijderbaar.
Met citaat reageren
  #4  
Oud 11 oktober 2010, 11:53
shinamoto shinamoto is offline
Junior lid
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 04 oktober 2010
Berichten: 2
@montfort, ja dit had ik ook ergens gelezen.
heb idd nog ff getest met vodafone simkaartje, en kreeg daar geen R.
anyways bedankt voor jullie reacties
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:43.


Apple iPhone en iPad
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2021