Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > Actueel > Nieuws en Reviews

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #101  
Oud 17 december 2006, 00:14
pve74 pve74 is offline
Lid
Model: Palm LifeDrive
 
Geregistreerd: 13 juni 2005
Berichten: 49
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice Bekijk bericht
De T5 / TX / LifeDrive werken niet vanwege te weinig heap, de Tapwave Zodiac en de Sony Clie TH55 wanwege een ontbrekend audio bestand.
Sorry als dit al eerder aan de orde gekomen is, maar ik heb een Lifedrive en ben benieuwd of TT6 wel in combinatie met UDMH zou werken. Weet iemand dit toevallig?
Met citaat reageren
  #102  
Oud 17 december 2006, 08:41
Dick99999 Dick99999 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Dick
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 04 december 2004
Berichten: 189
Snelheidsverschil TT6 vs TT5 bij routeplannen

In deze thread staat verschillende keren iets over de tijdsduur van het plannen met TomTom navigator v6. Door omstandigheden moest ik 'even' terug naar TT v5.

Hier zijn wat cijfers. Veelal duurt het plannen van routes in TT v6 bij mij minimaal 2x zo lang als bij TT v5. Ik vind dat dit niet kan. Je betaalt de volledige prijs als v5 klant en je krijgt op dit belangrijke punt minder.


Code:
TTv5   TTv6  TTv6
1GB    2GB   1GB
 5.5   10.3  10.3  Leidschendam, ahoyweg 10 Rotterdam 
 4.5    9.4   8.5  Leidschendam, groenewoudseweg 2 Utrecht 
 6.0   17.6  16.7  Leidschendam, Groningen 
10.4   24.5  23.2  Groningen, den Haag 
16.2   10.7  10.3  den Haag Utrecht (??)
 7.0   14.7  13.9  Rotterdam Amsterdam
- Gemeten op een Treo 650, kaart van Europa (download versie).
- Gemeten met 'vooraf plannen',vanaf click op 'done' op snelste route keuze scherm.
- Ik weet niet wat de invloed van de snelheid van de Secure Digital kaart is, ik gebruik een 2GB kaart (60% vol) en de snelheidsmeting daarvan ziet er goed uit , zie http://www.palmclub.nl/forums/170244-post359.html
- (??) Vermoedelijk heb ik Den haag Utrecht verkeerd gemeten met V5, maar ik kan niet meer terug. Kan iemand met v5 den haag utrecht meten (centrum)?


- Tergend langzaam is de TT suggestie tijdens het intikken van een plaatsnaam, dit kan 4 a 5 sec duren na de eerste letter, meestal is de plaats al ingetikt en dan komt TT met een suggestie

herzien: SD kaart 1GB TT6 meting toegevoegd

Laatst gewijzigd door Dick99999; 17 december 2006 om 09:37.
Met citaat reageren
  #103  
Oud 17 december 2006, 14:26
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
Hoe draait TT6 nou op de 680? Ik heb al gelezen dat het werkend te krijgen is maar op die vertraging bij afslagen en herberekening die zo lang duurt dat je al vastgelopen bent ergens zit ik niet te wachten! Iemand al geprobeerd in de praktijktest?
Met citaat reageren
  #104  
Oud 17 december 2006, 14:28
bluevoice's schermafbeelding
bluevoice bluevoice is offline
Expert user
Voornaam: Adrian
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 07 december 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.357
Stuur een bericht via MSN naar bluevoice
Ja, hij doet het OK, weliswaar minder snel dan TT5 maar wel OK.
__________________
De Palm professional
Met citaat reageren
  #105  
Oud 17 december 2006, 22:38
AlfaGTV
Guest
 
Berichten: n/a
Tomtom 6 ga ik dus niet aan de praat krijgen op m'n TX, spijtig
Is het de moeite om de nieuwe kaarten te kopen voor TT5, iemand al ervaring met TT5 met de nieuwe kaarten? (ben in het bezit van TT5 west europa) Kan ik de dvd bestellen bestellen via de tomtom site? Of kan dit enkel via download? Als ik op de tomtom site een update probeer te selecteren kan ik de TX niet kiezen ...
Met citaat reageren
  #106  
Oud 27 december 2006, 20:09
texel texel is offline
Lid
Voornaam: Kasper
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 18 juli 2004
Locatie: Texel
Berichten: 12
Hoe te handelen met T3? SPOED!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bluevoice Bekijk bericht
Qua hardware moet het werken omdat de TC daar zeker aan voldoet (TT6 werkt overigens prima op de Tungsten T3 - die qua hardware overeenkomt met de TC en rond dezelfde tijd is gebouwd). Ik zal even in het "munich.bin" bestand kijken of de TC wordt vermeld. Als dat niet het geval is dan krijg je een foutmelding "Dit apparaat is niet geschikt voor deze versie van TomTom".

Ik kom er niet helemaal uit aangaande mijn Tungsten T3. TT6 moet erop kunnen draaien, begrijp ik uit voorgaande berichten. Maar ik heb de volgende vragen:

1. De T3 staat in Munich.bin. Betekent dat dat TT6 de T3 herkend als geschikt apparaat of juist als ongeschikt?
2. Ik heb een Emtec via BT GPS muis. Gaat dat werken?
3. Welke versie moet ik van de TomTom site downloaden. Je moet aangeven welk apparaat je in bezit hebt. De T3 staat daar natuurlijk niet bij. Maar maakt het uit welk apparaat je daar in voert? Krijg ik de goede versie als ik bv. de Treo 650 in voer?

TT heeft een aanbieding: 20% korting als je voor nieuwjaar een nieuwe versie koopt. I.v.m. de lopende kortingsactie graag spoedig antwoord!!

Bij voorbaat dank!
Met citaat reageren
  #107  
Oud 27 december 2006, 20:14
bluevoice's schermafbeelding
bluevoice bluevoice is offline
Expert user
Voornaam: Adrian
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 07 december 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.357
Stuur een bericht via MSN naar bluevoice
1. Geschikt
2. Ja, ik heb er zelf ook een, doet het prima
3. De nieuwste TomTom versie voor PalmOS is versie 6.010 (je kunt de Treo 650 invoeren, gaat ook goed)
__________________
De Palm professional
Met citaat reageren
  #108  
Oud 27 december 2006, 20:19
texel texel is offline
Lid
Voornaam: Kasper
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 18 juli 2004
Locatie: Texel
Berichten: 12
Bedankt voor de snelle reactie!
Met citaat reageren
  #109  
Oud 27 december 2006, 20:23
texel texel is offline
Lid
Voornaam: Kasper
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 18 juli 2004
Locatie: Texel
Berichten: 12
Sorry, nog een vraagje:

Gaat de installatie op de T3 lukken met de download versie van de TomTomsite?
Of heb je de DVD nodig?
Met citaat reageren
  #110  
Oud 27 december 2006, 20:26
bluevoice's schermafbeelding
bluevoice bluevoice is offline
Expert user
Voornaam: Adrian
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 07 december 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.357
Stuur een bericht via MSN naar bluevoice
Ja
__________________
De Palm professional
Met citaat reageren
  #111  
Oud 04 januari 2007, 09:32
Dick99999 Dick99999 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Dick
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 04 december 2004
Berichten: 189
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gijsraggers Bekijk bericht
De DVD upgrade is dus noodzakelijk voor Palm gebruikers. Je kan kan alle mogelijke regio's installeren.
Kan iemand dit bevestigen. Kan je met de DVD v6 inderdaad gebieden uitkiezen? Hoe kies je dat, per land?
Van de TomTom helpdesk kreeg ik namelijk de volgende reactie (ik heb het snelheidsprobleem van v6 op de Treo 650 bij TomTom aangekaart):

"Helaas is het met NAVIGATOR 6 niet mogelijk om alleen kleine kaarten
te installeren. Bij NAVIGATOR 6 wordt een naadloze kaart geleverd
die er voor zorgt dat de berekening van een route iets trager gaat,
maar waardoor u niet meer van kaart hoeft te wisselen."
Met citaat reageren
  #112  
Oud 04 januari 2007, 09:40
bluevoice's schermafbeelding
bluevoice bluevoice is offline
Expert user
Voornaam: Adrian
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 07 december 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.357
Stuur een bericht via MSN naar bluevoice
Ja met de DVD kun je of de naadloze West-Europa kaart kiezen of een bepaald gebied. Dit gaat dus per gebied:
  • Nederland, BelgiŽ en Luxemburg
  • Groot-BrittanniŽ
  • Duitsland
  • Oostenrijk en Zwitserland
  • ItaliŽ
  • Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland
  • Frankrijk
  • Spanje, Portugal en Andorra

Je kunt niet zelf een uitsnede maken in een gebied. De gebieden staan dus vast.
__________________
De Palm professional
Met citaat reageren
  #113  
Oud 04 januari 2007, 18:18
texel texel is offline
Lid
Voornaam: Kasper
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 18 juli 2004
Locatie: Texel
Berichten: 12
Ik heb voor mijn T3 de update incl. v.6 gekocht (op de site van TT gedaan alsof het voor een Treo650 is). Met TThome binnengehaald. Geinstalleerd met cardreader. Blijkt inderdaad heel Europa in 1 kaart te zijn. Installatie verliep vlekkeloos en ook de applicatie lijkt prima te draaien. Heb er nog geen lange afstanden mee genavigeerd, maar voorlopig geen problemen tegen gekomen.
Bleuvoice, bedankt voor je reacties!
Met citaat reageren
  #114  
Oud 04 januari 2007, 21:18
bluevoice's schermafbeelding
bluevoice bluevoice is offline
Expert user
Voornaam: Adrian
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 07 december 2003
Locatie: Amsterdam
Berichten: 1.357
Stuur een bericht via MSN naar bluevoice
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door texel
Bleuvoice, bedankt voor je reacties!
Anytime!
__________________
De Palm professional
Met citaat reageren
  #115  
Oud 07 januari 2007, 20:42
Mattijzz Mattijzz is offline
Loyale palm gebruiker
Voornaam: Mattijs
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 12 oktober 2002
Locatie: Amsterdam
Berichten: 197
Stuur een bericht via MSN naar Mattijzz
Nog steeds langzaam bij mij

Hmmm ik ben heel benieuwd naar ervaringen van andere treo 650 geruikers met de west europa kaart. Ik krijg het dus echt niet werkbaar. Hij is zo erg langzaam: niet alleen bij berekenen maar ook bij het rijden. Wie herkent dit probleem? En wat kan ik er tegen doen?

Ik heb tt5 geupdate en een 4gb card...


Ik ben weer terug gegaan naar TT5, wat wel jammer is....De helpdesk van tt vertelt mij dat het gewoon moet werken....
Met citaat reageren
  #116  
Oud 07 januari 2007, 20:54
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
Op de 680 werkt het niet zo snel als TT5 op de TX zoals elders al gemeld in de thread maar wel acceptabel. Het herberekenen van een route duurt aardig wat langer dan bij versie 5, tussen de 5 en 10 sec. is hij wel bezig. De aanwijzigen (ook de gesproken) vind ik een stuk beter.
Met citaat reageren
  #117  
Oud 08 januari 2007, 11:55
Dick99999 Dick99999 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Dick
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 04 december 2004
Berichten: 189
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mattijzz Bekijk bericht
Hmmm ik ben heel benieuwd naar ervaringen van andere treo 650 geruikers met de west europa kaart. Ik krijg het dus echt niet werkbaar. Hij is zo erg langzaam: niet alleen bij berekenen maar ook bij het rijden. Wie herkent dit probleem? En wat kan ik er tegen doen?

Ik heb tt5 geupdate en een 4gb card...


Ik ben weer terug gegaan naar TT5, wat wel jammer is....De helpdesk van tt vertelt mij dat het gewoon moet werken....
Inmiddels heb ik in ieder geval de uitspraak van TT dat V6 langzamer is (niet letterlijk weergegeven). Ook is toegegeven dat er 2 producten zijn. Vermoedelijk zal het DVD product niet veel langzamer zijn als de daar de Benelux kiest.

Wat is bij jouw langzaam? bv hoelang neemt het pre-plannen van (centrum) Groningen, den Haag of (centrum ) Rotterdam Amsterdam?
Met citaat reageren
  #118  
Oud 09 januari 2007, 00:11
Mattijzz Mattijzz is offline
Loyale palm gebruiker
Voornaam: Mattijs
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 12 oktober 2002
Locatie: Amsterdam
Berichten: 197
Stuur een bericht via MSN naar Mattijzz
Angry

Bij mij duurt het minuten. Wat erger is dat tt6 ook heel onregelmatig kaarten weergeeft (met horten en stoten). de herberekeningen duren ook erg lang zodat ik langs de kant van de weg koffie kan drinken. tt zegt dat het komt door de sd card...maar die is 150x....snel zat lijjkt me. Ik gebruik fat 32 driver...
Met citaat reageren
  #119  
Oud 09 januari 2007, 07:17
Dick99999 Dick99999 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Dick
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 04 december 2004
Berichten: 189
Zou het aan die FAT32 driver kunnen liggen? Minuten lijkt mij wel erg lang, zie de tijdverschillen die ik heb gemeten ik herinner mij 2 zaken, maar weet niet meer waar dat staat.
- TT zou niet goed lopen met FAT32
- FAT32 driver zou beter presteren met FAT (16) geformatteerde SD kaarten.
Met citaat reageren
  #120  
Oud 09 januari 2007, 09:09
ghia's schermafbeelding
ghia ghia is offline
Senior Palmer
Voornaam: Gerard
Model: Palm Tungsten|W
 
Geregistreerd: 22 juni 2004
Locatie: Ottenburg (B)
Berichten: 2.254
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dick99999 Bekijk bericht
Zou het aan die FAT32 driver kunnen liggen? Minuten lijkt mij wel erg lang, zie de tijdverschillen die ik heb gemeten ik herinner mij 2 zaken, maar weet niet meer waar dat staat.
- TT zou niet goed lopen met FAT32
- FAT32 driver zou beter presteren met FAT (16) geformatteerde SD kaarten.
Je metingen geven daar geen uitsluitsel over. Daarvoor zou je de snelheidstesten moeten herhalen met de SD-kaart geformateerd als FAT16 en daarna met hezelfde kaartje geformateerd als FAT32.
__________________
Keep on Palming !
Gerard
FFII News
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:31.


Apple iPhone en iPad
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2021