Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > GPS en Navigatie(software)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #21  
Oud 30 november 2004, 10:53
Mr. Herm's schermafbeelding
Mr. Herm Mr. Herm is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T2
 
Geregistreerd: 14 maart 2002
Locatie: Drenthe
Berichten: 33
Unhappy

Op de site van Mapsonic is alleen V1.3 te bestellen en geen 2.0
Met citaat reageren
  #22  
Oud 30 november 2004, 13:36
Erik4281
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 30-11-2004, om 11:53 heeft Mr. Herm dit gezegd in bericht #21
Op de site van Mapsonic is alleen V1.3 te bestellen en geen 2.0
Voor de volledigheid: Mapsonic 2 bestaat helemaal niet. Mapsonic gaat volgens mij in de nieuwe versie door het leven als Viamichelin Navigator Europe. Misschien dat die wel te koop is?
Met citaat reageren
  #23  
Oud 30 november 2004, 16:06
Stone
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Voor de volledigheid: Mapsonic 2 bestaat helemaal niet. Mapsonic gaat volgens mij in de nieuwe versie door het leven als Viamichelin Navigator Europe. Misschien dat die wel te koop is?
Ik denk dat de verwarring komt door het feit dat Viamichelin een "patch" voor "Viamichelin Navigator Europe" op hun site heeft staan die ze "ViaMichelin Navigation Patch 2.5.1 " noemen...

Is het dus al versie 2.5 die we kunnen kopen via de Viamichelin site?

Maar belangrijker dan de nummers: Wat zijn de verschillen (behalve een kaart update en een snellere installatie van de kaarten naar je PDA? (hiervoor werkt de Aldi €7.99 USB card reader ook uitstekend...)), dit kan ik nog niet echt ontdekken...
Met citaat reageren
  #24  
Oud 01 december 2004, 08:29
Erik4281
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 30-11-2004, om 17:06 heeft Stone dit gezegd in bericht #23


Maar belangrijker dan de nummers: Wat zijn de verschillen (behalve een kaart update en een snellere installatie van de kaarten naar je PDA? (hiervoor werkt de Aldi €7.99 USB card reader ook uitstekend...)), dit kan ik nog niet echt ontdekken...
Ik heb ergens gelezen (vraag me niet waar) dat er standaardkaarten aanwezig zouden zijn (zoals bij Tomtom denk ik) die een stuk kleiner zouden zijn. Dus geen 145 MB meer voor alleen de Benelux of zo. Ik meen dat er stond dat heel Frankrijk in dat geval op een kaartje van 256 MB zou passen, wat overeenzou komen met Frankrijk van Tomtom.
Met citaat reageren
  #25  
Oud 08 december 2004, 19:06
Yamaki
Guest
 
Berichten: n/a
Ik heb zojuist van de Michelin e-Store vernomen dat er een Kerstpromotie is. Tijdens de promotie periode geeft men een korting van 50€ en gratis verzending.
Heeft er iemand al ervaring met ViaMichelin Navigation 2.52?. Zo heet de opvolger van Mapsonic.
Heb momenteel Mapsonic 1.32 met Emtac BT GPS.

Voornaamste minpunten voor mij zijn:
* soms slechte kaarten met dito routing
* men kan geen tussenstop bepalen
* vermijden van een straat/weg is niet mogelijk
* omkering route is niet in één handeling mogelijk.
Met citaat reageren
  #26  
Oud 09 december 2004, 09:10
Erik4281
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 08-12-2004, om 20:06 heeft Yamaki dit gezegd in bericht #25
Ik heb zojuist van de Michelin e-Store vernomen dat er een Kerstpromotie is. Tijdens de promotie periode geeft men een korting van 50€ en gratis verzending.
Heeft er iemand al ervaring met ViaMichelin Navigation 2.52?. Zo heet de opvolger van Mapsonic.
Heb momenteel Mapsonic 1.32 met Emtac BT GPS.

Voornaamste minpunten voor mij zijn:
* soms slechte kaarten met dito routing
* men kan geen tussenstop bepalen
* vermijden van een straat/weg is niet mogelijk
* omkering route is niet in één handeling mogelijk.
De gratis verzending kan ik vinden, maar waar staat de 50 Euro korting?
Met citaat reageren
  #27  
Oud 09 december 2004, 09:35
Stone
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
De gratis verzending kan ik vinden, maar waar staat de 50 Euro korting?
Ik kreeg hier gisteren een email over met dat aanbod dat speciaal voor geregistreerde gebruikers van Mapsonic 1.3 is...
Met citaat reageren
  #28  
Oud 09 december 2004, 10:32
Yamaki
Guest
 
Berichten: n/a
De info betreffende de 50€ korting heb ik inderdaad via e-mail ontvangen, deze is blijkbaar gericht aan geregistreerde gebruikers. Het heeft blijkbaar toch zin om te registreren.
Blijft de vraag of het ook zin heeft up te graden?.

Uit de beschrijving maak ik vooral op dat de kaarten compacter zijn en gemakkelijker te installeren en dat het kaartmateriaal vernieuwd is.

In de manual zijn voor mij geen ingrijpende veranderingen zichtbaar.
Met citaat reageren
  #29  
Oud 09 december 2004, 21:20
Erik076 Erik076 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 09 januari 2001
Locatie: Breda
Berichten: 269
Hoi,


In geen geval ga ik nog eens 150 euro neertellen voor dat product!

Groeten
Erik
Met citaat reageren
  #30  
Oud 05 januari 2005, 17:39
Jung
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 09-12-2004, om 22:20 heeft Erik076 dit gezegd in bericht #29
Hoi,


In geen geval ga ik nog eens 150 euro neertellen voor dat product!

Groeten
Erik
Ik heb het er wel voor over. Mapsonic 1.3 had ik van het begin af aan.
Dus nieuwe kaarten en een handvol nieuwe features in de software is mij het zeker waard. De nieuwe kaarten zijn uptodate zowel de verkeersaders rond Moerdijk en Breda zijn goed in kaart gebracht.
Een rotonde, laatste kwartaal aangelegd in 'S Hertogenbosch staan er zelfs in.

Twee nieuwe features vallen direct op:
Een sneltoets om vooraf aangegeven route te navigeren.
en de nieuwe POI manager.
Tevens is er een waarschuwings signaal als je een POI nadert.
De Kaart van Benelux is nu 98Mb met zeker zo'n mooi detail niveau.

Ik heb er 149 euro voor betaald bij Viamicheline. En dat is niet veel als je beschouwd dat je heel europa in kaart hebt van adres tot adres.

Groeten Bob

PS het is raadzaam je BT device cache weg te gooien als je nieuw installeerd ik gebruikte TOMTOM een tijd en bij de eerste navigatie craste mijn T3 met een fatal error.
Dit had ik eerder meegemaakt en wist dus dat ik mijn cache moest legen. Hierna was het probleem weg. Inmiddels 10 dagen continue mee aan het navigeren door NL en nog geen fouten ontdekt.
Met citaat reageren
  #31  
Oud 05 januari 2005, 17:40
Jung
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 09-12-2004, om 22:20 heeft Erik076 dit gezegd in bericht #29
Hoi,


In geen geval ga ik nog eens 150 euro neertellen voor dat product!

Groeten
Erik
Ik heb het er wel voor over. Mapsonic 1.3 had ik van het begin af aan.
Dus nieuwe kaarten en een handvol nieuwe features in de software is mij het zeker waard. De nieuwe kaarten zijn uptodate zowel de verkeersaders rond Moerdijk en Breda zijn goed in kaart gebracht.
Een rotonde, laatste kwartaal aangelegd in 'S Hertogenbosch staan er zelfs in.

Twee nieuwe features vallen direct op:
Een sneltoets om vooraf aangegeven route te navigeren.
en de nieuwe POI manager.
Tevens is er een waarschuwings signaal als je een POI nadert.
De Kaart van Benelux is nu 98Mb met zeker zo'n mooi detail niveau.

Ik heb er 149 euro voor betaald bij Viamicheline. En dat is niet veel als je beschouwd dat je heel europa in kaart hebt van adres tot adres.

Groeten Bob

PS het is raadzaam je BT device cache weg te gooien als je nieuw installeerd ik gebruikte TOMTOM een tijd en bij de eerste navigatie craste mijn T3 met een fatal error.
Dit had ik eerder meegemaakt en wist dus dat ik mijn cache moest legen. Hierna was het probleem weg. Inmiddels 10 dagen continue mee aan het navigeren door NL en nog geen fouten ontdekt.
Met citaat reageren
  #32  
Oud 05 januari 2005, 19:35
buggeroff's schermafbeelding
buggeroff buggeroff is offline
TAFKAB
Voornaam: Jan Karel
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 01 mei 2002
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 439
Kun je nu ook de terugreis gemakkelijk programmeren zonder helemaal vanaf nul te beginnen ?

Jan Karel
__________________
Maak niet steeds dezelfde fout ! Er is keus genoeg !
Met citaat reageren
  #33  
Oud 05 januari 2005, 20:25
Erik076 Erik076 is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 09 januari 2001
Locatie: Breda
Berichten: 269
Citaat:
Ik heb het er wel voor over.
Hoi Rob,


Het is zeker mooi dat ze wat dingen hebben verbeterd, maar hoe zit het nu met de aanwijzingen? Zijn die nu correct?

Bij mapsonic 1.3 had ik vaak dat hij afslagen naar links miste ('go straight on' of helemaal niets). En hoe zit het met het 3 keer links afslaan in plaats van 1 keer rechtsaf?

Zijn deze problemen opgelost? Was er overigens ook niet een mogelijkheid om korting te krijgen als je mapsonic 1.3 al had?

Groeten
Erik
Met citaat reageren
  #34  
Oud 06 januari 2005, 12:43
Maarten's schermafbeelding
Maarten Maarten is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Helvoirt
Berichten: 34
Nieuwe Maponic op Tungsten T?

Heeft iemand de nieuwe versie van Mapsonic al draaiend op de Tungsten T?

Op papier staat dat ie ook zou moeten kunnen draaien op de T. Ik heb er echter een hard hoofd in aangezien de vorige patch 1.3.2. ook niet werkte... Verderop staat: "Required configuration: Palm OS 5, 14 Mb of RAM or more, 8 to 14 Mb for running the program"

Wie weet wat de praktijk is?

Ik hoor graag jullie ervaringen....

Groet
Maarten
Met citaat reageren
  #35  
Oud 13 januari 2005, 08:10
Maarten's schermafbeelding
Maarten Maarten is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Helvoirt
Berichten: 34
Op herhaling...

Is er echt niemand die kan helpen...?

"Heeft iemand de nieuwe versie van Mapsonic al draaiend op de Tungsten T?" (zie boven)

Dank alvast en groet
Maarten
Met citaat reageren
  #36  
Oud 13 januari 2005, 09:16
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.157
Citaat:
"Required configuration: Palm OS 5, 14 Mb of RAM or more, 8 to 14 Mb for running the program"
Met deze eisen kun je het volgens mij vergeten op een Tungsten|T, want die haalt dit nooit, ook niet als je verder niets geinstalleerd hebt.

Ik ben geen mapsonic gebruiker, maar dit zijn wel hele forse eisen voor een PalmOS applicatie.

Hopelijk reageert er iemand die dit wel aan de praat heeft gekregen, maar of die er zijn???

Groeten, Roel.
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee
Met citaat reageren
  #37  
Oud 13 januari 2005, 10:35
Maarten's schermafbeelding
Maarten Maarten is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 09 september 2004
Locatie: Helvoirt
Berichten: 34
ik wacht nog even in spanning af....
Met citaat reageren
  #38  
Oud 13 januari 2005, 18:41
Jung
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 05-01-2005, om 20:35 heeft buggeroff dit gezegd in bericht #32
Kun je nu ook de terugreis gemakkelijk programmeren zonder helemaal vanaf nul te beginnen ?

Jan Karel
Nee dat kan niet. Mapsonic kan wel van te voren een route bepalen.
Als je het pakket dan start in de auto is de route nog steeds aanwezig. En hoef je alleen de (N) toets in te drukken direct op het scherm (dus niet meer door een menu opstarten.) Staat de stand op deactivated(altijd zo laten) zal de T3 vragen om welk BT hij moet opstarten. Via outlook kom je bij al je adressen. Het is echter nogsteeds jammer dat je 3x ok moet indrukken voor je kan navigeren.

Groeten Bob.
PS dat je af en toe een foute melding krijgt zit er nog steeds in. (TOMTOM betrap ik er ook regelmatig op) echter de route geeft altijd perfect aan. Dus wat de oorzaak is van rechtsaf terwijl het scherm linksaf laat zien weet ik niet. Het feit blijft dat je zelf altijd moet opletten.
Met citaat reageren
  #39  
Oud 14 januari 2005, 14:20
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Staat het beeld nog steeds stil als er een gesproken aanwijzing wordt gegeven?
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #40  
Oud 14 januari 2005, 16:53
Jung
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 14-01-2005, om 15:20 heeft Gazpacho dit gezegd in bericht #39
Staat het beeld nog steeds stil als er een gesproken aanwijzing wordt gegeven?
Ja dat staat nog steeds stil je moet de kaart bekijken en daar beslissingen op nemen. Als ea zich te snel opvolgt kan je in de stad wel eens een probleem hebben. Echter dat gaat alleen op als je boven de 50 rijdt in bochten gebied. Als je gewoon rijdt en bij slecht overzicht niet harder gaat dan 30-40 heb je geen enkel probleem.
Dit gaat op voor een T3, hoe dit bij andere machines werkt weet ik niet.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:09.


Apple iPhone en iPad
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2021