Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > Windows Mobile - Algemeen > Palm Treo 500v (Windows Mobile)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 November 2008, 09:51
sponzert sponzert is offline
Lid
Model: Palm Treo 500
 
Geregistreerd: 12 May 2005
Berichten: 34
Treo 500 met Adapt BT receiver.

Hallo,

Ik heb sids kort een Treo 500 en heb daar een navigatie programma opgezet. In dit geval Sygic McGuider. Alles werkt prima zoals alles trouwens op de 500, maar ik krijg mijn Adapt |BT Receiver niet aan de praat.
Ik kan Sygic laten zoeken maar die vind de Adapt niet. Weet iemand welke Poort en Baud rate ik moet kiezen om hem aan de praat te krijgen op de Treo?
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 12 November 2008, 10:54
deMol deMol is offline
Forumbikkel
Voornaam: Hennie
Model: Overig
 
Geregistreerd: 20 May 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 641
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sponzert Bekijk bericht
Hallo,

Ik heb sids kort een Treo 500 en heb daar een navigatie programma opgezet. In dit geval Sygic McGuider. Alles werkt prima zoals alles trouwens op de 500, maar ik krijg mijn Adapt |BT Receiver niet aan de praat.
Ik kan Sygic laten zoeken maar die vind de Adapt niet. Weet iemand welke Poort en Baud rate ik moet kiezen om hem aan de praat te krijgen op de Treo?
Heb je een GPS icon ergens in je settings staan?

probeer dit op je Treo aan het werk te krijgen.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 12 November 2008, 12:27
sponzert sponzert is offline
Lid
Model: Palm Treo 500
 
Geregistreerd: 12 May 2005
Berichten: 34
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deMol Bekijk bericht
Heb je een GPS icon ergens in je settings staan?

probeer dit op je Treo aan het werk te krijgen.
Ik heb de Adapt ge-paired met de Treo en heb BT aanstaan(vanzelf sprekend lijkt me). Het bestand wat je door-linkt is een Win bestand (en geen Cab-file) wat ik niet op de Treo aan de praat krijg. (helaas)

Laatst gewijzigd door sponzert; 12 November 2008 om 12:33.
Met citaat reageren
  #4  
Oud 12 November 2008, 13:08
deMol deMol is offline
Forumbikkel
Voornaam: Hennie
Model: Overig
 
Geregistreerd: 20 May 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 641
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sponzert Bekijk bericht
Ik heb de Adapt ge-paired met de Treo en heb BT aanstaan(vanzelf sprekend lijkt me). Het bestand wat je door-linkt is een Win bestand (en geen Cab-file) wat ik niet op de Treo aan de praat krijg. (helaas)
Je hebt m'n vraag over die GPS icon nog niet beanwoord. Als je die niet, zie"settings? connections" of "settings>system" hebt moet je die even toevoegen dan is GPS makkelijker in te stellen.Nu wordt alles diw WiMO gemanaged en dat hoeft niet altijd goed te gaan.Dat toevoegen met mbv een registery-editor.



"In HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\GPS Settings

Delete the DWORD marked Hide (if present)
Delete the DWORD marked Redirect (if present)
Add a DWORD called Group and give it a value of 2
Soft reset the device."

Dat bestand moet je waarschijnlijk starten vanaf je PC en dan laten installeren op je Treo 500. Je kan echter een schermprobleem hebben ivm het afwijkende schermformaat.
Overigens zijn de porten van die AD-500 die in aanmerking komen 6,7 of 8

De test van de setup vind je dan hier
Met citaat reageren
  #5  
Oud 12 November 2008, 14:42
sponzert sponzert is offline
Lid
Model: Palm Treo 500
 
Geregistreerd: 12 May 2005
Berichten: 34
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deMol Bekijk bericht
Je hebt m'n vraag over die GPS icon nog niet beanwoord. Als je die niet, zie"settings? connections" of "settings>system" hebt moet je die even toevoegen dan is GPS makkelijker in te stellen.Nu wordt alles diw WiMO gemanaged en dat hoeft niet altijd goed te gaan.Dat toevoegen met mbv een registery-editor.



"In HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\GPS Settings

Delete the DWORD marked Hide (if present)
Delete the DWORD marked Redirect (if present)
Add a DWORD called Group and give it a value of 2
Soft reset the device."

Dat bestand moet je waarschijnlijk starten vanaf je PC en dan laten installeren op je Treo 500. Je kan echter een schermprobleem hebben ivm het afwijkende schermformaat.
Overigens zijn de porten van die AD-500 die in aanmerking komen 6,7 of 8

De test van de setup vind je dan hier
Goed ik heb even goed gekeken maar ik heb een andere layout dan dat erop het plaatje te zien is.

Voor de duidelijkheid ik heb Windows Mobile 6 Standaard erop staan. Tevens heb ik met een register editor naar die waardes heb gezocht maar die heb ik dus niet. Ik denk dat het daardoor komt dat ik natuurlijk geen ingebouwde GPS-ontvanger heb en ik alles via BlueTooth moet doen. Het vreemde is dat bvb Route 66 wel gewoon de Adapt vind en werkt. Alleen R66 rijd een weg naast me en vind de weg niet echt lekker vandaar dat ik Sygic eens wil proberen. Vreemd gewoon dat die niet de Adapt BT-ontvanger vind.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 12 November 2008, 16:54
deMol deMol is offline
Forumbikkel
Voornaam: Hennie
Model: Overig
 
Geregistreerd: 20 May 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 641
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sponzert Bekijk bericht
Goed ik heb even goed gekeken maar ik heb een andere layout dan dat erop het plaatje te zien is.

Voor de duidelijkheid ik heb Windows Mobile 6 Standaard erop staan.
Maakt niet uit.Dat GPS icon is er alleen verborgen.Ik heb ook nog een HTC S620 met WiMO standaard.

Citaat:
Tevens heb ik met een register editor naar die waardes heb gezocht maar die heb ik dus niet. Ik denk dat het daardoor komt dat ik natuurlijk geen ingebouwde GPS-ontvanger heb
Kan. Als je het verhaal goed gelezen hebt moet je ze, die reg entries aanmaken als je ze niet hebt. Dat GPS icon heeft niet te maken met wel of geen ingebouwde GPS ontvanger. Dat heeft mijn HTC S620 en TYTN ook niet! Het icon echter wel.

Citaat:
en ik alles via BlueTooth moet doen. Het vreemde is dat bvb Route 66 wel gewoon de Adapt vind en werkt. Alleen R66 rijd een weg naast me en vind de weg niet echt lekker vandaar dat ik Sygic eens wil proberen. Vreemd gewoon dat die niet de Adapt BT-ontvanger vind.
Da's niet zo vreemd. Zoals ik al schreef. Nu, zonder dat GPS icon en die instellingen kun je weinig zelf doen en moet je alles aan wiMO overlaten. Zoals ik al schreef. Dat gaat niet altijd goed zoals je al merkt.

Microschoft heeft zelf ook nog een tooltje en dat heet GPSID Daar kun je hetzelfde mee als met dat GPS icon en de instellingen daarvan. Dat tooltje moet op jouw Treo werken.Dan weet je inieder geval je poorten en kun je andere toewijzen.Ik denk dat die adapt poorten 6 en 7 kan gebruiken.

Ik ga er wel vanuit dat je weet hoe je programma's moet installeren op je device, cab's bijv.Het is ook wel zaak dat je een beetje weet waar je mee bezig bent.

Laatst gewijzigd door deMol; 12 November 2008 om 16:59.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:43.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2017