Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > webOS > Smartphones (Pre serie, Pixi, Veer)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 13 november 2011, 20:52
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Exclamation Scherm doet het niet op de Pre 3

Hoi allemaal,

Ik ben de trotse eigenaar van een HP Pre 3. Hoewel ik een tijd lang Android gebruikte, wilde ik graag terug naar Palm. Vroeger had ik een TX-pda, een apparaat dat erg goed beviel.

Er klopt alleen iets niet aan mijn Pre. Mijn scherm werkt perfect, alleen reageert de quick launcher niet. Om de launcher heen doet het scherm het wel gewoon. Dat kan ik onder andere zien aan de 'ribbeltjes' die ontstaan nadat ik het scherm indruk. Ik heb mijn telefoon al opnieuw opgestart en een harde reset uitgevoerd. Kan iemand me helpen?

Yoeri
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 13 november 2011, 21:08
Paul Sprangers Paul Sprangers is offline
Forumbikkel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 12 november 2008
Berichten: 150
En wat gebeurt er als je vanaf de gesture area (het gebiedje onder het scherm) een veeg naar boven maakt? (Dat is namelijk de alternatieve manier om de launcher op te roepen.)

Vriendelijke groet,
Paul Sprangers
Met citaat reageren
  #3  
Oud 13 november 2011, 21:15
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Hoi,

Wat ik zou proberen is eerst een complete restore uit te voeren.
Klik HIER om te kijken hoe dit gaat.

Gr,

Rob
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #4  
Oud 14 november 2011, 07:11
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Als ik naar boven veeg, krijg ik in de meeste gevallen een overview van mijn geopende applicaties. Een enkele keer verschijnt het hoofdmenu. Is dat een bekend probleem? Ik probeer vanavond een volledig herstel.
Met citaat reageren
  #5  
Oud 14 november 2011, 09:17
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Wat jij nu aangeeft heb ik ooit eens gehad met mijn Pre+, een herstel heeft hem toen inderdaad gefixed.

Heb je een unlocked Pre3 of eentje van AT&T? Let daar mee op welke doctor file je download.
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #6  
Oud 14 november 2011, 20:36
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Hoi allemaal,

Ik heb een complete restore uitgevoerd. Het probleem blijft echter bestaan. Het lijkt me sterk dat het scherm kapot is, aangezien voornamelijk de launcher niet reageert. Heeft iemand nog een suggestie?
Met citaat reageren
  #7  
Oud 14 november 2011, 23:11
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Doet dat deel van het scherm het wel als je een binnen een programma bent? Zo ja, lijkt het scherm me niet stuk.

Een ander dingetje wat je kan proberen (mits je in het hoofdscherm komt met alle icoontjes) is de items van de quick launcher te vervangen. Houdt een icoon van het bovenste deel een tijdje ingedrukt en probeer het richting de nu verschijnende balk onderaan te verslepen. Misschien dat dat de boel "wakker schudt."
Met citaat reageren
  #8  
Oud 15 november 2011, 07:28
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Het is erg wisselend. De ene keer kan ik in een programma goed op die plek drukken, de andere keer gaat het ietwat 'stroef'.

Ik kan de icoontjes niet vervangen, omdat ze niet reageren op enige vorm van aanraking. Net daarboven en net daaronder doet het scherm dat wel (gelet op de golfjes). Is er een optie om de launcher te verwijderen en te kijken wat het scherm dan doet?
Met citaat reageren
  #9  
Oud 15 november 2011, 07:31
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Ter info: als ik deze test uitvoer (Touch calibration - Support Community), kan in de onderste balk niet 'inkleuren'...
Met citaat reageren
  #10  
Oud 15 november 2011, 09:22
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nijscoman Bekijk bericht
Ter info: als ik deze test uitvoer (Touch calibration - Support Community), kan in de onderste balk niet 'inkleuren'...
Dan lijkt het er toch op dat er een hardware probleem is, tenminste, ik durf geen andere oorzaken meer te noemen.
Met citaat reageren
  #11  
Oud 15 november 2011, 10:57
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Dit klinkt inderdaad als een hardware defect.
Als het na een doctor operatie nog niet werkt is het vrees ik toch echt hardware...
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #12  
Oud 15 november 2011, 12:12
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Ik heb het toestel via Marktplaats gekocht. Hoewel de Pre door de vorige eigenaar bij een winkel in Frankrijk is gekocht, heb ik de bon wel meegekregen. Heb ik recht op garantie bij HP?
Met citaat reageren
  #13  
Oud 15 november 2011, 12:33
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Ja hoor!
Met de bon erbij zeker wel.
Bel HP maar eens op, al vrees ik wel dat je dan HP Frankrijk zult moeten contacten.
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #14  
Oud 15 november 2011, 18:31
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Volgens de website van HP heb ik kennelijk geen garantie. Als ik mijn serienummer en mijn productnummer invoer, staat er dat mijn overeenkomst 'niet wordt herkend'.

Voordat ik met HP ga bellen en bakken met geld ga uitgeven: bestaat er nog iets dat ik zou kunnen proberen (custom rom of iets dergelijks)?
Met citaat reageren
  #15  
Oud 15 november 2011, 19:56
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Je kan ook even kijken of MobileTechCenter iets voor je kan betekenen.
Met citaat reageren
  #16  
Oud 15 november 2011, 20:04
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Dat zou je kunnen proberen inderdaad.
En custom rom? Nee die zijn er niet.
Maar ik denk ook niet dat het een software probleem is.
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #17  
Oud 15 november 2011, 20:11
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Bedankt voor de reacties! Ik heb een mailtje naar het Mobile Tech Center gestuurd en wacht momenteel op een reactie...
Met citaat reageren
  #18  
Oud 15 november 2011, 22:21
PDATechCenter PDATechCenter is offline
PDATechCenter, Zaltbommel
Voornaam: Richard
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 09 december 2000
Locatie: Zaltbommel
Berichten: 122
Stuur een bericht via MSN naar PDATechCenter
Ik pak dit morgen even op. Ik denk wel dat ik dit onder garantie bij SBE naar binnen krijg.
Met citaat reageren
  #19  
Oud 15 november 2011, 22:37
Nijscoman Nijscoman is offline
Lid
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 13 november 2011
Berichten: 12
Ben benieuwd!
Met citaat reageren
  #20  
Oud 16 november 2011, 00:29
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Netjes Richard!
De reden waarom ik 2 Pre3's bij je gekocht heb!
Super service!
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers

Labels
pre scherm defect, scherm, webos 2.0


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:06.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019