Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Beginners / wegwijs in PalmOS

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 12 februari 2007, 09:32
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
meerdere palms op 1 computer? & vragen over draadloos internet

Hoi,
Is het mogelijk om meerdere palms met dezelfde computer te synchroniseren?
Zo ja, moeten ze dan beide ook dezelfde versie van het OS hebben?
Kan iemand mij even informeren waar ik rekening mee moet houden als dit kan?
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 12 februari 2007, 10:31
bram_nr2's schermafbeelding
bram_nr2 bram_nr2 is offline
Ik
Model: Geen
 
Geregistreerd: 06 februari 2007
Berichten: 31
Dat kan, ook met verschillende os-versies. wij doen het hier ook met een OS5 en een OS4 pda op een computer. Wil je 2 pda's op een gebruikersnaam op de palm software synchroniseren, of wil je per pda een gebruikersnaam?
Met citaat reageren
  #3  
Oud 12 februari 2007, 10:56
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Dank je wel voor je antwoord Bram. Ik wil een verschillende gebruikersnaam. Ik heb nl. een toepassing voor mijn geliefde hubby gevonden die voor mij ook veel handiger gaat werken uiteindelijk. Waarschijnlijk krijgt hij dus de mijne en wil ik een nieuwe (hij is compleet digibeet, ik heb hem nog kunnen leren hoe de computer aan en uit moet maar dan houdt het wel zo'n beetje op...) Is het dan bijvoorbeeld ook mogelijk afspraken die in zijn agenda staan over te hevelen naar de mijne of vraag ik dan weer teveel?
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #4  
Oud 12 februari 2007, 11:03
Bram's schermafbeelding
Bram Bram is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 24 januari 2003
Locatie: onder het tapijt
Berichten: 5.299
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IrmaG Bekijk bericht
Is het dan bijvoorbeeld ook mogelijk afspraken die in zijn agenda staan over te hevelen naar de mijne of vraag ik dan weer teveel?
groetjes,
Irma
Geautomatiseerd is het alles of niets. Bij alles kun je wel een onderscheid maken tussen categorieën, zodat je elkaars afspraken uit elkaar kunt houden.
Handmatig kun je natuurlijk wel afspraken beamen, maar dat gaat stuk voor stuk.
__________________
Lezen is ook een FAQ - Freeware PalmOS
Met citaat reageren
  #5  
Oud 12 februari 2007, 11:40
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Dank je wel Bram. In principe is dat laatste al voldoende lijkt mij, als ik het maar weet als hij iets afgesproken heeft zodat ik het grote overzicht houd. Ik heb nl. alles van het hele huishouden erin staan, dan is alles fijn overzichtelijk.
Ik zit inmiddels te twijfelen over de Tx, kan dat samen met de Zire31?
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #6  
Oud 12 februari 2007, 12:05
Bram's schermafbeelding
Bram Bram is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 24 januari 2003
Locatie: onder het tapijt
Berichten: 5.299
Ja, iedere combinatie is mogelijk.
__________________
Lezen is ook een FAQ - Freeware PalmOS
Met citaat reageren
  #7  
Oud 12 februari 2007, 12:15
bram_nr2's schermafbeelding
bram_nr2 bram_nr2 is offline
Ik
Model: Geen
 
Geregistreerd: 06 februari 2007
Berichten: 31
lol, ik dacht even dat je het tegen mij had. 2 brammen.

EDIT; en de naam bram was ook al in gebruik..op zn minst 3 dus
Met citaat reageren
  #8  
Oud 12 februari 2007, 12:50
Athropos's schermafbeelding
Athropos Athropos is offline
Borrelbeheerder
Voornaam: Peter
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Breda
Berichten: 929
Stuur een bericht via ICQ naar Athropos Stuur een bericht via MSN naar Athropos Stuur een bericht via Yahoo naar Athropos Stuur een bericht via Skype™ naar Athropos
En andere manier van synconiseren van agenda en adressen is bij verschillende users de map(en) adres en datebook kopieren van de ene naar de andere user.
bv. \Program Files\palmOne\Athrop naar \Program Files\palmOne\CLotho.
Dan heb je op elke user de zelfde agenda en adres en wat je nog meer wil gelijk houden (notepad).

Peter
__________________
De Softwarepacks voor de elke Palmgebruiker.

Hoeveel Palm Apparaten heb jij?

Ontmoet graag mensen uit de hele wereld zonder (voor)oordelen.

"Computers are like Old Testamants Gods; Lots of rules and no mercy"
Met citaat reageren
  #9  
Oud 12 februari 2007, 19:34
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Grijn, ach, hoe meer Brammen hoe meer vreugd toch?

Inderdaad Peter, dat is ook nog een mogelijkheid, simpeler kan eigenlijk niet eens... Weet overigens niet of hij dat fijn vindt, dat alles er in staat, maar dat zoek ik nog wel uit. Voor adressen is het zeker handig om het zo aan te pakken.
Mensen, nogmaals bedankt!
(nu nog uitzoeken welke ik echt wil, toch Tx of E2, internet ga ik niet gebruiken via palm...).
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #10  
Oud 13 februari 2007, 10:48
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Oké, vergeet even mijn laatste opmerking, over internet...
Kan iemand mij misschien uitleggen hoe dat nu precies in zijn werk gaat, internet mbv Tx. Daar kan ik nl. niks van vinden en ik snap het niet helemaal nog.
Betekent dat bijvoorbeeld dat ik gewoon via mijn eigen router op internet kan?
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #11  
Oud 13 februari 2007, 12:05
metck's schermafbeelding
metck metck is offline
Moderator
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 21 april 2003
Locatie: N 51°47 / E 5°52
Berichten: 4.926
Erg kort door de bocht: via Wifi of bluetooth of infrarood kun je een verbinding maken met een apparaat (pc, gsm, router) en dan kun je internetten.

Kijk ook nog even in de Tips voor veel meer informatie.
__________________
What the FAQ?
Met citaat reageren
  #12  
Oud 13 februari 2007, 12:33
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Dank je wel Metck. Als ik het dus goed begrijp dan moet mijn pc toch aanstaan, en omdat de pc draadloos op de router zit moet er nog een usb-ding voor draadloos in om met de palm te communiceren?
De palm zit dus niet rechtstreeks via wifi op de router?
Snap ik het zo goed?
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #13  
Oud 13 februari 2007, 12:49
metck's schermafbeelding
metck metck is offline
Moderator
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 21 april 2003
Locatie: N 51°47 / E 5°52
Berichten: 4.926
De router verdeelt het 'internetsignaal' over de apparaten (pc, pda). En als die router draadloos werkt, kan je met de TX ook draadloos via je router internetten. Daar heb je dan verder niets voor nodig dus ook geen usb-ding. De palm kan dus wel rechtsstreeks op de router.

Wat zou dat usb-ding in jouw ogen trouwens moeten doen?
__________________
What the FAQ?
Met citaat reageren
  #14  
Oud 13 februari 2007, 14:06
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Dus dan zou ik zonder computer mail moeten kunnen lezen... oké, klinkt aantrekkelijk.
En wat zijn dan wifi-punten oid, waar ik hier over lees, zijn er dan andere plekken waar je ook op internet kan? Hoe werkt dat dan, hoe weet je waar die punten zijn?

Enneh, ik heb in mijn computer op usb zo'n geval dat contact maakt met de router, er zit nl. geen wlan in, wel gewoon lan. Ik dacht dat er dan 2 in zouden moeten, 1 voor de router en de andere voor de palm. Maar als het rechtstreeks kan dan hoeft dat niet, dat snap ik nog wel...
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #15  
Oud 13 februari 2007, 14:46
metck's schermafbeelding
metck metck is offline
Moderator
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 21 april 2003
Locatie: N 51°47 / E 5°52
Berichten: 4.926
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IrmaG Bekijk bericht
Dus dan zou ik zonder computer mail moeten kunnen lezen... oké, klinkt aantrekkelijk.
En wat zijn dan wifi-punten oid, waar ik hier over lees, zijn er dan andere plekken waar je ook op internet kan? Hoe werkt dat dan, hoe weet je waar die punten zijn?
Wifipunten zoals jij ze noemt zijn niets anders dan apparaten die een wireless internet signaal uitzenden. Ze worden ook wel accesspoints of hotspots genoemd. Je hebt op internet wel overzichten (zoek maar eens op wardriving ). Op je TX kun je naar die wifipunten scannen.

Citaat:
Enneh, ik heb in mijn computer op usb zo'n geval dat contact maakt met de router, er zit nl. geen wlan in, wel gewoon lan. Ik dacht dat er dan 2 in zouden moeten, 1 voor de router en de andere voor de palm. Maar als het rechtstreeks kan dan hoeft dat niet, dat snap ik nog wel...
Oh, oke. Als het goed is heb je, als je wilt internetten op je TX niets te maken met je pc.
__________________
What the FAQ?
Met citaat reageren
  #16  
Oud 13 februari 2007, 15:02
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Oké, nogmaals bedankt Metck, ik begin het te snappen. De Tx wordt steeds aantrekkelijker, ik denk toch dat het die gaat worden. Hoef ik op zondag niet meer kantoor in te sjezen om mail te lezen!

Enneh, als mijn buurman van drie huizen verderop draadloos internet zou hebben dan zou ik dus via zijn router ook op internet moeten kunnen? (tenzij het beveiligd is uf curse) Klinkt wel leuk moet ik zeggen, toch.
Bedankt voor je hulp.
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #17  
Oud 13 februari 2007, 15:43
Athropos's schermafbeelding
Athropos Athropos is offline
Borrelbeheerder
Voornaam: Peter
Model: Palm Centro
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Breda
Berichten: 929
Stuur een bericht via ICQ naar Athropos Stuur een bericht via MSN naar Athropos Stuur een bericht via Yahoo naar Athropos Stuur een bericht via Skype™ naar Athropos
Je kan dat wel doen, maar als je op de router van de buren aan het inloggen en/of surfen bent, ben je volgens de hedendaagse wet wel strafbaar.
Let daar dus goed op.

Op je eigen router (draadloos/wireless) kan je altijd surfen en mail lezen.
Let op signaal sterkte. (hoe minder signaal, hoe zwakker de verbinding, maar zegt niks over je internetsnelheid, die blijft gewoon)

Peter
__________________
De Softwarepacks voor de elke Palmgebruiker.

Hoeveel Palm Apparaten heb jij?

Ontmoet graag mensen uit de hele wereld zonder (voor)oordelen.

"Computers are like Old Testamants Gods; Lots of rules and no mercy"
Met citaat reageren
  #18  
Oud 13 februari 2007, 17:20
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Ja Peter, daar zeg je nog eens zoiets. Hoe merk ik dat een signaal al dan niet legaal is.... Hoe merk ik überhaupt dat er ergens een wifiding is? Krijg ik dan melding?
Ik ben dus nog echt leek op dit gebied, ben al blij dat ik mijn router hier aan de praat heb gekregen.
groetjes,
Irma
Met citaat reageren
  #19  
Oud 13 februari 2007, 17:37
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door IrmaG Bekijk bericht
Ja Peter, daar zeg je nog eens zoiets. Hoe merk ik dat een signaal al dan niet legaal is....
Dat is vrij simpel Als je zelf een draadloze router hebt zal je waarschijnlijk daarmee verbinden, die naam is je bekend. Ken je de netwerknaam (de zogeheten SSID) niet, is de router niet van jou, dus is het illegaal.

In het scherm waar je je WiFi-verbinding regelt kan je doorgaans alle beschikbare netwerken bekijken. Afgezien van het wel of niet illegaal zijn om daarop in te loggen, kan je sowieso niet met ieder netwerk verbinden. Netwerken zijn vaak wel beveiligd waardoor dat niet mogelijk is.
Met citaat reageren
  #20  
Oud 13 februari 2007, 18:12
IrmaG's schermafbeelding
IrmaG IrmaG is offline
Senior lid
Voornaam: Irma
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 06 oktober 2005
Locatie: een idioot gat in Limburg
Berichten: 87
Dank je wel Doménique!
Een netwerk dat beveiligd is, is dus sowieso niet voor openbaar gebruik, snap ik wel
Maar niet beveiligd, kan toch ook illegaal zijn?
En ik zie dat jij studeert in de stad waar ik graag eens ga winkelen. Nu zie ik daar op een wardriving map (met dank aan Metck) een heleboel blauwe stipjes, waarbij vermeld staat 'Wep not shown to prevent misuse data'. Die zijn dan ook niet bruikbaar?
Waar vind je openbaar iets bruikbaars?
(haha, alsof ik in de stad tijd heb voor internet... maar ja, ik beweerde gisteren nog dat ik niet wou internetten op mijn palm dus tja...)
groetjes en bedankt!
Irma
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:47.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019