Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > GPS en Navigatie(software)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 13 september 2002, 21:26
marcleroy marcleroy is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 22 januari 2001
Locatie: Brugge
Berichten: 24
overlap tomtom citymaps

Ik gebruik tomtom citymaps reeds en tijdje en dat bevalt best. Ook het opslaan van de kaarten op SD lukt aardig. Echter, er is flink wat overlap tussen de kaarten van aangelegen zones. Sommige gemeentes staan er gewoon dubbel op. Dit vreet alleen maar geheugen en maakt het moeilijk om te orienteren wat je echt wil downloaden. Bestaat er zoiets als een overzichtje (voor belgie) van welke gemeentes waaronder vallen ?? (cfr de vierkantjes van de detailkaarten van Michelin???)
Met citaat reageren
  #2  
Oud 15 september 2002, 00:22
GJHartog's schermafbeelding
GJHartog GJHartog is offline
Moderator
Voornaam: Gert-Jan
Model: Overig
 
Geregistreerd: 19 februari 2001
Locatie: Purmerend
Berichten: 2.788
Mij was dit ook wel eens opgevallen, maar heb zo'n dergelijk staatje niet kunnen ontdekken, misschien kan je de makers eens mailen...?
__________________
Tip! Heb je de zoekfunctie al eens geprobeerd?
Met citaat reageren
  #3  
Oud 16 september 2002, 10:02
dirk's schermafbeelding
dirk dirk is offline
Ere-moderator Palmclub
Model: TRG Pro
 
Geregistreerd: 03 januari 2001
Locatie: In the car ;-)
Berichten: 3.017
Ja, dat is best irritant. Ik dacht eerst nog dat er een gebied rond
de door jouw gekozen stad werd toegevoegd maar dat is niet zo. Soms
zoek je een dorp en dat ligt dan net op de rand van het kaartgebied.
Dat is niet zo handig. Eigenlijk moet je desktopsoftware hebben
waarin je (meerdere) kaarten kan uitlezen. (zoals bij mijn GPS)
__________________
Word wordt nooit Perfect
Met citaat reageren
  #4  
Oud 16 september 2002, 11:26
patrickl's schermafbeelding
patrickl patrickl is offline
ex-lid
Voornaam: Patrick
Model: Sony Clie PEG-NX70V
 
Geregistreerd: 08 mei 2001
Locatie: Amstelveen
Berichten: 3.239
Dat komt doordat je met die vaste kaartjes zit. Als je geen overlap zou hebben zou je een probleem hebben als je een adres aan de rand van de kaart wilt bezoeken. Je hebt bij vaste kaartjes dan dus altijd overlap nodig. Zeker las de kaart niet vanzelf meegaat als je van gebied naar gebeid gaat.

Bij MapViewer en DigiMap (en Atlas ) kies je gewoon zelf het gebied dat je wilt meenemen. Dat is inderdaad een stuk handiger.
Met citaat reageren
  #5  
Oud 16 september 2002, 20:05
jeeptricks's schermafbeelding
jeeptricks jeeptricks is offline
Forumbikkel
Model: PocketPC
 
Geregistreerd: 29 november 2000
Locatie: Madurodam
Berichten: 598
Ik heb TomTomsoftware nu alweer een tijdje niet gebruikt, maar ik weet nog dat als je op de CD klikt je prcies ziet welke kaartjes je nodig hebt om een hele provincie af te dekken. Die plaats je op je SD. Binnen die kaartjes vallen dan wel meerdere plaatsen. Al die plaatsen komen dan slechts één keer voor op je SD. Simpel.
Groet, Roel
__________________
[][][][][][][]
Met citaat reageren
  #6  
Oud 17 september 2002, 22:34
marcleroy marcleroy is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 22 januari 2001
Locatie: Brugge
Berichten: 24
Ik mis toch iets, denk ik. Waar ik in slaag is :

via explorer een lijst van de kaartjes vinden
via het tomtom setup tool per kaart een lijst van de gemeentes

Echter je moet haast de volledige lijst ergens samenstellen en dan nog op een echte kaart gaan kijken om een gevoel te krijgen wat je nu al of niet moet installeren om een redelijke dekking te krijgen.
Handig is anders, of .... ???????

Vraag ook gesteld aan tomtom service maar die zwijgen in alle talen
Met citaat reageren
  #7  
Oud 19 september 2002, 21:04
jeeptricks's schermafbeelding
jeeptricks jeeptricks is offline
Forumbikkel
Model: PocketPC
 
Geregistreerd: 29 november 2000
Locatie: Madurodam
Berichten: 598
Talking

Ik heb om mijn geheugen op te frissen even gekeken op de Citymaps CD. de twaalf Nederlandse provincies op je kaart krijgen kan heel gestructureerd, daar ze ook op die manier geclusterd zijn op de CD. Met de betreffende grote plaatsen per provincie. Zet je bijv. alle 9 kaarten van hangmap Drenthe op je mmc of SD, dan dek je in één keer de hele provincie Drenthe af.

Maar ik zie ook dat dat voor de Belgische kaarten net even anders gaat. Daar zijn wel 40 hangmappen met elk één of meerdere kaarten. Die hangmappen en de onderliggende kaarten overigens wel een herkenbare plaatsnaam. Daarmee denk ik dat je door middel van de zelfde 'spiek'-routine de juiste plaatsnamen kunt aanvinken ter download.
Let er wel op dat je de kaarten eerst even laadt in je gewone geheugen en niet meteen op je SD. Zie daarvoor ook mijn eerdere beschrijving

Succes!
__________________
[][][][][][][]
Met citaat reageren
  #8  
Oud 26 september 2002, 13:33
marcleroy marcleroy is offline
Lid
Model: Palm Tungsten|T3
 
Geregistreerd: 22 januari 2001
Locatie: Brugge
Berichten: 24
Ondertussen toch reactie van Tomtom

Eerste reactie : kan je wat voorbeelden sturen ...

Ik heb een kleine analyze van West-Vlaanderen gemaakt (is in excell, als iemand interesse heeft ...). Besluit : 50% van de gemeentes staan er 2 of meer keer op als je alle kaarten van West-Vlaanderen download.

Tweede reactie totom : inderdaad, je hebt gelijk, daar kunnen we niets aandoen.

Vraagje : zijn de kaartjes voor Drente wel eenduidig, of heb je daar ook een grote overlap ????
Met citaat reageren
  #9  
Oud 27 september 2002, 11:49
jeeptricks's schermafbeelding
jeeptricks jeeptricks is offline
Forumbikkel
Model: PocketPC
 
Geregistreerd: 29 november 2000
Locatie: Madurodam
Berichten: 598
Markleroy,

Ik kan je helaas niet een eenduidig antwoord geven op je vraag of de afzonderlijke kaarten van Drenthe geen overlap met elkaar hebben. ik gebruik TomTom niet meer. Wat ik weet is dat als er overlap was, deze door mijn genoemde methode* van bepaling welke kaarten echt belangrijk zijn, zeker niet hinderlijk veel geheugenruimte op mijn MMC in beslag nam. En daar gaat het uiteindelijk om.
Hoeveel Mb is geheel (en blijkbaar wellicht vaak dubbel) België?


(*: Ik herinner me nog dat me opviel dat als je een plaats inlaadt je soms in het scherm ziet dat dan de kaart van een andere en grotere plaats wordt opgehaald ter Hotsync. Dat triggerde me om dus alleen die plaatsen over te zetten op mijn MMC om toch een geheel gebied af te dekken)

Groet,
__________________
[][][][][][][]
Met citaat reageren
  #10  
Oud 20 oktober 2002, 18:14
telenetbelgium
Guest
 
Berichten: n/a
Overlap TomTom CityMaps Europe nodig ?

Beste Palmclub leden,

Er zijn blijkbaar heel wat mensen
die graag de overlap zouden kennen
tussen de kaarten van TomTom CityMaps
Europe.

Daarom heb ik van de volledige CD een
lijst gemaakt in CSV formaat (alle 15
landen). België is zowat 160 kB groot
en Nederland 260 kB.

Degene die mij het part no en streepjescode
kunnen geven van de originele verpakking (die
ik hier bij mij liggen heb natuurlijk) wil ik
beide lijsten wel opzenden via mail.

Telenetbelgium
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:25.


Apple iPhone en iPad
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2023