Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Hardware - algemeen > Palm Treo

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 05 oktober 2003, 13:22
hakvoort31
Guest
 
Berichten: n/a
Beeldsherm (lcd) zonder licht (treo 270)

Hallo,

Ik heb sinds kort een Treo 270 van Handspring.
Nu zit ik zonder licht in het scherm. Er is wel beeld maar bijna niet te zien omdat het licht niet werkt.....

Heb ik dat per ongeluk uitgezet? Hoe zet ik dat dan weer aan? Of is ie defect en moet ik terug naar de winkel?

Martijn
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 05 oktober 2003, 13:26
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Dat kun je wel eens per ongeluk uitgezet hebben ja. Powerknop 1-2 seconden indrukken zodat het lichtje weer aangaat. Andere mogelijkheid is dat je het lichtje heel dim hebt gezet, in dat geval de brightnessbalk ff vinden en het lampje opkrikken.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #3  
Oud 05 oktober 2003, 13:31
hakvoort31
Guest
 
Berichten: n/a
1-2 tellen op powerknopje zorgt ervoor dat de wreless-mode aan of uit gaat....
Brightness en contrastoptie haalt niets uit.
Dat heeft ook niets van doen met licht. Er is gewoon geen licht in het scherm meer.....
Maar bedankt voor je bijdrage...


Martijn
Met citaat reageren
  #4  
Oud 05 oktober 2003, 13:51
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Citaat:
Op 05-10-2003, om 14:31 heeft hakvoort31 dit gezegd in bericht #3
1-2 tellen op powerknopje zorgt ervoor dat de wreless-mode aan of uit gaat....
Brightness en contrastoptie haalt niets uit.
Dat heeft ook niets van doen met licht. Er is gewoon geen licht in het scherm meer.....
Maar bedankt voor je bijdrage...


Martijn
Hmm... blijkbaar is de Treo 270 een van de weinige Palms waarbij de powerknop niet als backlight toggle functioneert.

Sliden met de brightness optie zou sowieso de backlight weer aan moeten zetten, dus dan vermoed ik dat de backlight van je Treo kapot is. Even repareren dus.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #5  
Oud 05 oktober 2003, 13:54
hakvoort31
Guest
 
Berichten: n/a
Ben er inmiddels achter dat dit een erkend probleem is bij sommige treo 270's. Ik heb hem pas een week of twee. Las dit op TREOCENTRAL.COM

Bedankt!!!
Met citaat reageren
  #6  
Oud 05 oktober 2003, 13:57
hakvoort31
Guest
 
Berichten: n/a
Zie deze link:

http://www.treocentral.com/content/Stories/130-1.htm
Met citaat reageren
  #7  
Oud 05 oktober 2003, 13:57
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Hmm ja, ik lees het ook hier bij Treocentral. Nouja, bad luck...
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #8  
Oud 05 oktober 2003, 15:19
broodjeham
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 05-10-2003, om 14:57 heeft Gazpacho dit gezegd in bericht #7
Hmm ja, ik lees het ook hier bij Treocentral. Nouja, bad luck...
Helaas ben ik afgelopen week ook door dit onheil getroffen. Ik heb een mailtje aan het pdatechcenter in Maarssen gestuurd en kreeg onderstaand antwoord:

QUOTE:
-De backlight van de Treo zit niet standaard in ons pakket, echter
wij kunnen de Treo vrijblijvend onderzoeken, en je van advies voorzien, als wij niet tot reparatie over kunnen gaan.
No-cure-No-pay. De kosten zijn vooraf niet bekend. Vul s.v.p. het formulier in en gebruik de Handspring PRISM als PDA, de Treo staat niet in de lijst. Gebruik vervolgens het commentaarveld om aan te geven wat het probleem is.-

Inmiddels verstuurd naar Pdatechcenter, ik zal de vorderingen in deze thread vermelden.
Met citaat reageren
  #9  
Oud 18 oktober 2003, 13:34
broodjeham
Guest
 
Berichten: n/a
Citaat:
Op 05-10-2003, om 16:19 heeft broodjeham dit gezegd in bericht #8


Helaas ben ik afgelopen week ook door dit onheil getroffen. Ik heb een mailtje aan het pdatechcenter in Maarssen gestuurd en kreeg onderstaand antwoord:

QUOTE:
-De backlight van de Treo zit niet standaard in ons pakket, echter
wij kunnen de Treo vrijblijvend onderzoeken, en je van advies voorzien, als wij niet tot reparatie over kunnen gaan.
No-cure-No-pay. De kosten zijn vooraf niet bekend. Vul s.v.p. het formulier in en gebruik de Handspring PRISM als PDA, de Treo staat niet in de lijst. Gebruik vervolgens het commentaarveld om aan te geven wat het probleem is.-

Inmiddels verstuurd naar Pdatechcenter, ik zal de vorderingen in deze thread vermelden.
Volgens PDAtechcenter is de kabel naar de LCD-unit gescheurd en moet de LCD-unit in z'n geheel vervangen worden. Alleen Dekatel kan dit doen en rekent hiervoor Euro 200,- Kan ik nu beter een nieuwe bij PDAshop kopen voor Euro 299,- Jammer, maar helaas...
Met citaat reageren
  #10  
Oud 19 oktober 2003, 17:36
hakvoort31
Guest
 
Berichten: n/a
Nou,

Ik heb het geloof ik en stuk simpeler aangepakt.
Naar de winkel gegaan en ze het uitgelegd en gezegd dat ik recht heb op een nieuwe. Ze zeiden eerst dat IK het op moest sturen en dat klopt ook wel maar ik zei dat zij dat net zo goed kunnen doen omdat ik met een abbo zit en dan geen telefoon meer heb.
Ik kreeg een nieuwe en het gaat tot nog toe goed.....
Met citaat reageren
  #11  
Oud 25 november 2003, 17:50
broodjeham
Guest
 
Berichten: n/a
Treo scherm stuk

Inmiddels heb ik van een andere palmclub-adept (die nu van een Treo 600 geniet) een stukke Treo 270 (gratis)gekregen, waarvan de klep was afgescheurd. Beide Treo's gestript en met enig soldeerwerk de speaker overgezet en het binnenwerk van de een naar de case van de ander getransplanteerd. Nu werkt -ie- weer; ik blij.
Met citaat reageren
  #12  
Oud 26 november 2003, 09:31
Peter Drake's schermafbeelding
Peter Drake Peter Drake is offline
Gadgetfreak
Voornaam: Peter
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 06 juni 2003
Locatie: Schipluiden
Berichten: 1.211
Stuur een bericht via MSN naar Peter Drake
Dat moet een gewaagd klusje zijn geweest. Ik heb een keer een PalmIII uit elkaar gehaald, en toevallig weer netjes in elkaar gekregen. Het probleem is vaak dat je zelf een apparaat niet met de precisie van een Robot weer in elkaar kan zetten. Laat staan bij de V modellen, die zaten met lijm vast (toch?).
__________________
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:20.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019