Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > webOS > Smartphones (Pre serie, Pixi, Veer)

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 12 september 2011, 13:13
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Lightbulb [Pre2/Pre3/Veer] Activeren bij nieuw toestel!

Als je pas gekochte toestel binnen krijgt is het heel erg belangrijk dat je deze goed activeerd, zodat je gebruik kan maken van de App catelogus met je Nederlandse creditcard.

Helaas is dit zo geregeld dat je ieder toestel maar 1 keer kan activeren.
Dit word gedaan bij de eerste keer opstarten.

Mocht je dus een nieuwe apparaat binnen hebben gekreeg lees dit eerst!
  1. Start je toestel op ZONDER simkaart.
  2. Als hij is opgestart laat hij zien dat je er een simkaart in moet doen, doe dit NIET.
  3. Druk nu via je toetsenbord in: #*
  4. Nu komt het groene scherm tevoorschijn en typ dan in: 3386633# Nu zal er #*3386633# staan en druk op groene knop om te bellen. (Dit alles nog steeds zonder simkaart!)
  5. Nu start het programma: Developer Mode. Kies voor Turn on. En voer GEEN wachtwoord in. Het apparaat zal herstarten.
  6. Als het apparaat is opgestart zul je connectie moeten maken met een Wifi netwerk met internet toegang.
  7. Installeer Preware (KLIK HIER voor een handleiding)
  8. Via Preware installeer je Impostah.
  9. Open Impostah en ga hier naar Activation (rechtsbovenin)
  10. Pas hier het volgende aan. Country: United Kingdom en Language: English .
  11. Log nu in met je Palm Profile via Impostah
  12. Sluit de telefoon af en stop de simkaart erin.

Als dit alles gedaan is kun je in de UK App Catalog dingen kopen met je Nederlandse creditcard.

De BRON
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 18 september 2011, 17:18
Henny Henny is offline
Junior lid
Model: HP Pre2
 
Geregistreerd: 18 september 2011
Berichten: 1
Hallo, goed verhaal. Ik heb mijn Pre2 in Nederland geactiveerd en kan dus niet bij betaalde apps. Hoe kan ik dit herstellen, ik will SplashID, eWallet of een andere password en PIM manager installeren.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 18 september 2011, 17:26
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Als ik het verhaal van rx_shorty lees, en speciaal de tweede regel, denk ik dat dit niet te herstellen valt.
Met citaat reageren
  #4  
Oud 18 september 2011, 17:52
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henny Bekijk bericht
Hallo, goed verhaal. Ik heb mijn Pre2 in Nederland geactiveerd en kan dus niet bij betaalde apps. Hoe kan ik dit herstellen, ik will SplashID, eWallet of een andere password en PIM manager installeren.
Herstellen is inderdaad niet meer mogelijk met een Pre2. Ik geloof dat er een omweg is door via een TouchPad een correct profiel aan te maken wat je dan ook op je Pre2 kan laden.
Met citaat reageren
  #5  
Oud 18 september 2011, 20:15
GuyFromNam
Guest
 
Berichten: n/a
.

Laatst gewijzigd door GuyFromNam; 25 september 2011 om 11:18.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 28 september 2011, 22:13
PalmOs_WebOs PalmOs_WebOs is offline
Junior lid
Voornaam: Toine
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 05 september 2011
Berichten: 4
Vraagje:
Is het ook mogelijk om mijn nieuw duitse Veer te activeren met mijn al bestaande palm profile voor mijn TouchPad? (Uk APP store)
Of moet ik dit toch doen dmv van boven staande procedure?

M.v.G.
Met citaat reageren
  #7  
Oud 28 september 2011, 23:33
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Hoi Toine,

De Duitse Veer heb ik hier ook, en ja die moet je ook op de bovenstaande manier activeren.
Doe je dat niet heb je de duitse app catalogus
Ook met je bestaande profiel.
Profiel bepaald niet de catalogus, dat doet het toestel 1 malig helaas.

Gr,

Rob
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #8  
Oud 30 september 2011, 17:10
PalmOs_WebOs PalmOs_WebOs is offline
Junior lid
Voornaam: Toine
Model: Palm T|X
 
Geregistreerd: 05 september 2011
Berichten: 4
Hoi Rob,

Dankje alles is goed gegaan.

M.v.G.

Toine
Met citaat reageren
  #9  
Oud 27 oktober 2011, 11:56
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Hoe zat het nou ook weer. Ik heb een palm profile, die werkt goed, met betaalde apps (UK) op de Touchstone. Later heb ik die ook gebruikt om de met meta-doctor naar 2.1 ge-upgrade Pre te activeren. Toen kon ik ook ineens bij de UK app catalog en betaalde apps, ook al was de pre in NL geactiveerd en had ik voordien alleen gratis apps.

Ik heb nu een nieuwe Pre 3 hier. Die kan ik dan toch gewoon over 3G activeren met m'n bestaande account en hoef ik niet deze omslachtige impostah weg te volgen?
Met citaat reageren
  #10  
Oud 27 oktober 2011, 12:14
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
spud.

Ik zou het wel doen eerlijk gezegd...
Dan weet je zeker dat je welk account dan ook je de UK cat krijgt.

Gr,

Rob
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #11  
Oud 27 oktober 2011, 15:14
marcaussems marcaussems is offline
Forumbikkel
Model: HP Pre2
 
Geregistreerd: 01 februari 2010
Berichten: 142
Ik zou inderdaad de Impostah weg bewandelen al moet ik er bij zeggen dat het er op lijkt dat tegenwoordig het land aan je account is gekoppeld ipv het device (overeenkomstig jouw eerdere ervaring met 2.1)

Op mijn via Impostah geactiveerde Veer kreeg ik als Country NL (dat had mijn vorige Pre veroorzaakt)
__________________
Nokia Lumia 900 & Pre2 & TouchPad
Samsung Galaxy S & iPad (Veer, Pre, iPhone 3G, iPhone 2G, Treo 650, SE P900)
Met citaat reageren
  #12  
Oud 01 november 2011, 10:38
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Toch maar voor veilig en impostah methode toegepast. En ik kan bij betaalde apps uit UK app catalog en heb er ook al eentje gekocht! Enige gekke is dat ik een greyed out preferences & accounts optie heb. Maar die kan ik wel benaderen vanuit de Touchpad. Of is die altijd grayed out als het telefoondeel uitstaat (alleen wifi staat aan)?
Met citaat reageren
  #13  
Oud 01 november 2011, 11:42
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Heb je je toestel na activatie wel even compleet gereset? Anders werkt je HP profiel nog niet helemaal vlekkeloos.
Met citaat reageren
  #14  
Oud 01 november 2011, 23:47
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Ja, gedaan, was inderdaad nodig, een factory reset.
Met citaat reageren
  #15  
Oud 19 januari 2012, 16:29
Lars Lars is offline
Junior lid
Model: Palm Pre Plus
 
Geregistreerd: 19 januari 2012
Berichten: 4
Activeren nieuw toestel lukt niet!

Ik heb net mijn nieuwe Palm Pre ontvangen en weet dat het belangrijk is om deze goed te activeren. Ik kom met #* bij het groene scherm maar na het intoetsen van het nummer en # krijg ik de melding:

USSD request failed. Network failure. Het programma Developer Mode start dus niet.

Wat heb ik hier niet goed gedaan?

Alvast bedankt!


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rx_shorty Bekijk bericht
Als je pas gekochte toestel binnen krijgt is het heel erg belangrijk dat je deze goed activeerd, zodat je gebruik kan maken van de App catelogus met je Nederlandse creditcard.

Helaas is dit zo geregeld dat je ieder toestel maar 1 keer kan activeren.
Dit word gedaan bij de eerste keer opstarten.

Mocht je dus een nieuwe apparaat binnen hebben gekreeg lees dit eerst!
  1. Start je toestel op ZONDER simkaart.
  2. Als hij is opgestart laat hij zien dat je er een simkaart in moet doen, doe dit NIET.
  3. Druk nu via je toetsenbord in: #*
  4. Nu komt het groene scherm tevoorschijn en typ dan in: 3386633# Nu zal er #*3386633# staan en druk op groene knop om te bellen. (Dit alles nog steeds zonder simkaart!)
  5. Nu start het programma: Developer Mode. Kies voor Turn on. En voer GEEN wachtwoord in. Het apparaat zal herstarten.
  6. Als het apparaat is opgestart zul je connectie moeten maken met een Wifi netwerk met internet toegang.
  7. Installeer Preware (KLIK HIER voor een handleiding)
  8. Via Preware installeer je Impostah.
  9. Open Impostah en ga hier naar Activation (rechtsbovenin)
  10. Pas hier het volgende aan. Country: United Kingdom en Language: English .
  11. Log nu in met je Palm Profile via Impostah
  12. Sluit de telefoon af en stop de simkaart erin.

Als dit alles gedaan is kun je in de UK App Catalog dingen kopen met je Nederlandse creditcard.

De BRON
Met citaat reageren
  #16  
Oud 19 januari 2012, 17:55
Lars Lars is offline
Junior lid
Model: Palm Pre Plus
 
Geregistreerd: 19 januari 2012
Berichten: 4
Ik heb inmiddels gezien dat de aangegeven wijze van activeren niet voor de Pre Plus geldt
Met citaat reageren
  #17  
Oud 19 januari 2012, 18:12
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lars Bekijk bericht
USSD request failed. Network failure. Het programma Developer Mode start dus niet.
Het lijkt alsof de telefoon je verzoek beschouwt als iets dat naar het gsm-netwerk verzonden moet worden (zoals gebruikelijk is met de #*getal# codes). Weet je zeker dat je de goede code hebt genomen? Ik heb het zojuist eens geprobeerd met m'n Pre3 (in principe is dat telefoonscherm hetzelfde, zie screenshot in bijlage) en dat werkte gewoon. Als ik een foute code intypte kreeg ik dezelfde foutmelding als jij kreeg.

EDIT
Oh, ik zie net je laatste post. Even vergeten dat webOS 1 activeren inderdaad fysiek in het juiste land zal moeten.

Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png phone_2012-19-01_190811.png‎ (78,7 KB, 4x gelezen)
Met citaat reageren
  #18  
Oud 19 januari 2012, 20:37
Lars Lars is offline
Junior lid
Model: Palm Pre Plus
 
Geregistreerd: 19 januari 2012
Berichten: 4
Wanneer ik mijn telefoon (Pre Plus) nu in Nederland activeer, welke apps heb ik dan wel tot mijn beschikking? Oftewel hoe vervelend kan dat zijn? Ik heb geen plannen om naar de UK of naar Duitsland te gaan op korte termijn.
Met citaat reageren
  #19  
Oud 19 januari 2012, 20:41
rx_shorty's schermafbeelding
rx_shorty rx_shorty is offline
Pre 3!
Voornaam: Rob
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 19 juli 2004
Locatie: Barendrecht
Berichten: 496
Hoi Lars,

Het vervelendste wat kan gebeuren is dat je dus een appstore hebt zonder betaalde apps.
Denk hierbij aan angry birds, office apps, vrijwel alle betaalde apps staan niet in de NL appstore.

Gr,

Rob
__________________
Life is sweet...!
Met citaat reageren
  #20  
Oud 13 september 2013, 07:34
Gespy's schermafbeelding
Gespy Gespy is offline
Forumbikkel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 27 april 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 139
Bedankt rx-shorty voor de beschrijving. Ik heb sinds vandaag er een HP Veer bij. Gekocht in de US, dus geactiveerd voor de Amerikaanse app catalog. Ik heb jouw beschrijving gevolgd en dat ging helemaal goed, tot de laatste stap. De SIM kaart zit er nu in en ik ben ingelogd via Impostah. Alleen als ik de App catalog opstart, zie ik nog dollar tekens staan, i.p.v. de pond. Ik kan ook geen free app installeren. Ik krijg 'Install failed'. Ik heb al de datum terug gezet, om het certificaat probleem te omzeilen.

Als ik op de telefoon bij accounts kijk, zie ik bij Palm Profile ook 'Dr. Skipped Firstuse' staan, i.p.v. het ingevulde account. Is het daarom dat ik geen apps kan downloaden? Hoe krijg ik daar het juist pofile?

Ik zit er ook aan te denken de telefoon te docteren naar versie 2.2.4. Moet ik daarna weer Impostah doorlopen? Of krijg ik dan weer de 'first use' schermen, waar ik dan het reeks aangemaakte profiel in kan vullen? Misschien dat ik dan ook van 'Dr Skipped Firstuse' af ben en wel de UK catalog heb (als ik het profiel bekijk op de palm site, zie ik wel UK catalog staan).

Veel vragen, ik hoop dat iemand daar een antwoord op heeft. Alvast bedankt.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:13.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019