Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Hardware - algemeen > Palm Centro

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 19 januari 2009, 12:12
Huub's schermafbeelding
Huub Huub is offline
Forumbikkel
Voornaam: Huub
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 03 juni 2005
Locatie: Drongen, BelgiŽ
Berichten: 442
Stuur een bericht via MSN naar Huub Stuur een bericht via Skype™ naar Huub
probleem - No Camera

Hey,

afgelopen woensdag kocht ik een nieuwe Centro bij pdashop.be
Op donderdag kreeg ik deze al binnen, schitterende service alvast!

Op vrijdag ontdekte ik, bij toeval de foutmelding bij camera (en video):
Citaat:
Unable to launch camera because no camera is present in the device.
Probleem!
Pdashop.be erkent het probleem en wil dat ik deze opstuur; wat wil zeggen dat ik hem dus kwijt ben (palm treo 680 heeft een defect (geen geluid meer doordat hij denkt dat de audio jack nog inzit - hierdoor horen mensen mij niet aan de andere kant van de lijn (3de maal dat dit zich voordoet!))

Als ik dus een reset doe, kan ik zelf al wat gaan opkuisen?


Ik vroeg me dan ook het volgende af, als ik deze nu reset zou het probleem zich dan nog stellen? Ik heb een hotsync gedaan van de palm treo 680 en merkte dat hij heel wat zaken heeft meegenomen; zonder zich veel vragen te stellen (ook database bestanden?!).

en een tweede vraag; kan ik een vervang toestel / nieuw toestel eisen?
als ik deze opstuur krijg ik geen vervang toestel; maar als ik naar de shop ga kunnen ze misschien wel een toestel bezorgen; of ben ik niet in het recht hier een te vragen?


alvast bedankt!
__________________
(voorheen: d age) Visor deelux (black) - Visor deelux (graphite) - Tungsten T5 - Treo 680 - Centro - Pre - Pre Plus - Touchpad 32gb - PRE3
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 19 januari 2009, 12:24
Huub's schermafbeelding
Huub Huub is offline
Forumbikkel
Voornaam: Huub
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 03 juni 2005
Locatie: Drongen, BelgiŽ
Berichten: 442
Stuur een bericht via MSN naar Huub Stuur een bericht via Skype™ naar Huub
Okay, ik schaam me al dood..
Zelf een reset gedaan en deze werkt nu!
alleen kan ik nu dus geen hotsync doen, want daar zit het probleem..

welke map mag ik dus zeker niet syncen zodat het probleem zich niet weer stelt?


alvast bedankt!!!
__________________
(voorheen: d age) Visor deelux (black) - Visor deelux (graphite) - Tungsten T5 - Treo 680 - Centro - Pre - Pre Plus - Touchpad 32gb - PRE3
Met citaat reageren
  #3  
Oud 19 januari 2009, 13:30
deMol deMol is offline
Forumbikkel
Voornaam: Hennie
Model: Overig
 
Geregistreerd: 20 mei 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 641
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door d age Bekijk bericht
Okay, ik schaam me al dood..
Zelf een reset gedaan en deze werkt nu!
hard of softreset

Citaat:
alleen kan ik nu dus geen hotsync doen, want daar zit het probleem..
welke map mag ik dus zeker niet syncen zodat het probleem zich niet weer stelt?


alvast bedankt!!!
map "backup" niet.
En gebruik de zoekfunctie. Dit probleem is al vele keren besproken.
Met citaat reageren
  #4  
Oud 19 januari 2009, 14:59
Huub's schermafbeelding
Huub Huub is offline
Forumbikkel
Voornaam: Huub
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 03 juni 2005
Locatie: Drongen, BelgiŽ
Berichten: 442
Stuur een bericht via MSN naar Huub Stuur een bericht via Skype™ naar Huub
probleem opgelost; file "CameraLib-camL.prc" gewist uit de backup map.
alles werkt goed nu.
__________________
(voorheen: d age) Visor deelux (black) - Visor deelux (graphite) - Tungsten T5 - Treo 680 - Centro - Pre - Pre Plus - Touchpad 32gb - PRE3
Met citaat reageren
  #5  
Oud 19 januari 2009, 15:44
deMol deMol is offline
Forumbikkel
Voornaam: Hennie
Model: Overig
 
Geregistreerd: 20 mei 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 641
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door d age Bekijk bericht
probleem opgelost; file "CameraLib-camL.prc" gewist uit de backup map.
alles werkt goed nu.
Of het inderaad de oplossing is betwijfel ik.Volgens mij maakt "CameraLibcamL" deel uit van het OS en dus zul je straks wel ergens anders een probleem gaan krijgen. Het "zomaar" wissen zonder te weten wat je wist kan natuurlijk nooit de oplossing zijn

Daarbij merk ik op dat je het in je OP hebt over
1:de Centro
2:de Treo 680 waarbij je (ook) al in 2007 een vastloop probleem had

Alhoewel bij een Treo680 (v1.12)werd ook dat bestand gewist om problemen te voorkomen, zie hier

Echter ga ik ervanuit dat als je een hardreset uitvoert dat het bestand weer teruggezet wordt vanuit het ROM.Ook vond ik nog dit
"
Voorbeeld: Upgrade de camera-applicatie (die standaard te veel stroom verbruikt): CameraLib-camL v.3.0 naar v.3.1", link

Mogelijk de oplossing voor diegene met een groot stroomverbruik van hun Treo 650/680 of Centro
Met citaat reageren
  #6  
Oud 20 januari 2009, 16:15
Huub's schermafbeelding
Huub Huub is offline
Forumbikkel
Voornaam: Huub
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 03 juni 2005
Locatie: Drongen, BelgiŽ
Berichten: 442
Stuur een bericht via MSN naar Huub Stuur een bericht via Skype™ naar Huub
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deMol Bekijk bericht
Of het inderaad de oplossing is betwijfel ik.Volgens mij maakt "CameraLibcamL" deel uit van het OS en dus zul je straks wel ergens anders een probleem gaan krijgen. Het "zomaar" wissen zonder te weten wat je wist kan natuurlijk nooit de oplossing zijn
zomaar wissen is een beetje veel gezegd.
dit bestandje is er opgekomen nadat de sync er alles van de treo 680 had opgezet, nu zie ik dat het bestand niet op centro voorkomt, dus kon het veilig weg.
Camera werkt nu perfect... zonder enige probleem of foutmelding...


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door deMol Bekijk bericht
[/u]Echter ga ik ervanuit dat als je een hardreset uitvoert dat het bestand weer teruggezet wordt vanuit het ROM.Ook vond ik nog dit
"
Voorbeeld: Upgrade de camera-applicatie (die standaard te veel stroom verbruikt): CameraLib-camL v.3.0 naar v.3.1", link
misschien is er een andere centro gebruiker die even kan nakijken of die camerLib er dus wel standaard opstaat?!
Volgens mij niet, daar deze niet terug op het apparaat kwam na een hard reset, nog bij een sync.
Iemand die dit kan bevestigen?


voor mij is het probleem opgelost, gelukkig!
__________________
(voorheen: d age) Visor deelux (black) - Visor deelux (graphite) - Tungsten T5 - Treo 680 - Centro - Pre - Pre Plus - Touchpad 32gb - PRE3
Met citaat reageren
  #7  
Oud 20 januari 2009, 18:16
deMol deMol is offline
Forumbikkel
Voornaam: Hennie
Model: Overig
 
Geregistreerd: 20 mei 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 641
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door d age Bekijk bericht
zomaar wissen is een beetje veel gezegd.
dit bestandje is er opgekomen nadat de sync er alles van de treo 680 had opgezet, nu zie ik dat het bestand niet op centro voorkomt, dus kon het veilig weg.
Camera werkt nu perfect... zonder enige probleem of foutmelding...
Kijk daar komt de aap al uit de mouw. Je hebt de backup map van je Treo 680 met je Centro gesynchroniseert. Je had toen dus al die backup map eruit moeten gooien en daarna pas synchen met de Centro.

Solution ID : 4024

Er zal dus nog wel meer rommel van de 680 op je Centro staan. Dat bestand "CameraLibcamL"schijnt TREO 680 specifiek te zijn.

Inieder geval opgelost.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:07.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019