Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > Actueel > Nieuws en Reviews

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 18 februari 2008, 11:45
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
[Software] Deluxeware Weather (freeware): weer een mooi weerprogramma

Hoe koud is het vandaag? Er bestaat al een aantal programma's die de weersvoorspellingen laten zien op je PalmOS-toestel, maar Deluxeware Weather is nieuw.

Deluxeware Weather is nu nog in betafase (en gratis), maar dat is eigenlijk niet te merken. Het programma is niet in Spartaanse PalmOS-stijl gemaakt, maar ziet er heel artistiek luxe uit. Toch doet het gewoon wat het moet doen, namelijk de weersvoorspelling voor je stad naar keuze van het internet plukken.

Installatie was geen probleem. Ik heb het rechtstreeks vanaf de website van Deluxeware op mijn Treo geplaatst, en bij de installatie mijn woonplaats ingegeven. Het programma gaat dan (met een GPRS of Wi-Fi internetverbinding) op zoek naar de juiste gegevens, en dat was het eigenlijk wel zo'n beetje voor de installatie. Uiteraard moet je nog wel even de eenheden op graden Celcius zetten.

In het hoofdscherm zie je heel mooi grafisch alle belangrijkste items weergegeven. Of het regent of de zon schijnt, de temperatuur, windrichting en windsnelheid, etc. Er staat ook duidelijk aangegeven wanneer de laatste weerupdate is geweest. Daarvan kun je de interval zelf instellen.

Een extra'tje is, dat je een verkorte versie van het weerbericht op je Keyguard-scherm kunt plaatsen. Dan heb je elke keer dat je je Palm opstart zicht op het weer.

Bron: DeluxeWare.com Impressive Power in Your Hands. Quality software and games for Smartphones and Handhelds
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 5060-gyj4u6ro7b.jpg‎ (8,0 KB, 19x gelezen)
Bestandstype: jpg 5061-8kxj5n2f70.jpg‎ (9,2 KB, 7x gelezen)
Bestandstype: jpg 5062-z4n9r48xsj.jpg‎ (6,5 KB, 7x gelezen)
Met citaat reageren
  #2  
Oud 18 februari 2008, 11:52
postbus31's schermafbeelding
postbus31 postbus31 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Jeroen
Model: Overig
 
Geregistreerd: 04 augustus 2005
Locatie: De mooie provincie Groningen
Berichten: 673
Ziet er goed uit, straks maar eens installeren op de 680



Off-topic


Karel, zie ik dat goed in je profiel? Je huidige device is een Centro?



__________________
Toon mij uw Ipod, en ik zeg u wie u bent
Klik: Postbus31 TechBlog

Met citaat reageren
  #3  
Oud 18 februari 2008, 15:41
gebruiker
Guest
 
Berichten: n/a
Ziet er leuk uit! Alleen... Ik heb het programma net geinstalleerd op mijn Treo 680 (na het rechtstreeks op de Treo te hebben gedownload). Tijdens de installatie werd niet om een stad gevraagd. Nu ik alsnog een stad probeer toe te voegen beweert het programma geen toegang tot internet te hebben. Terwijl mail en internet gewoon werken! Iemand een idee voor een oplossing?
Met citaat reageren
  #4  
Oud 18 februari 2008, 15:52
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Even de GSM radio aan en uit zetten?
Met citaat reageren
  #5  
Oud 18 februari 2008, 17:21
gebruiker
Guest
 
Berichten: n/a
Helaas, dat lost het probleem niet op!
Met citaat reageren
  #6  
Oud 18 februari 2008, 19:46
Ruud3121's schermafbeelding
Ruud3121 Ruud3121 is offline
Senior lid
Voornaam: Ruud
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 56
Bij mij werkt het

ik heb het aan de praat gekregen op mijn TX. Even lastig was het begin: na menu/city select moet je je stad intikken, in jouw geval "den Haag" naam aanklikken (high-lighten) en dan op add drukken.

Vervolgens "today" en hatsiekiedee!

Met zulke leuke programma's heb je helemaal geen nieuw OS of nieuw type meer nodig!
Met citaat reageren
  #7  
Oud 18 februari 2008, 20:04
postbus31's schermafbeelding
postbus31 postbus31 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Jeroen
Model: Overig
 
Geregistreerd: 04 augustus 2005
Locatie: De mooie provincie Groningen
Berichten: 673
Inmiddels staat het ook hier op de 680, en zowel intern als op de geheugenkaart werkt het perfect.

Enige minpuntje is dat het weerbericht maar voor 1 dag opgehaald wordt, en niet voor b.v. 5 of 7 dagen.
Met citaat reageren
  #8  
Oud 18 februari 2008, 20:05
RenÚD's schermafbeelding
RenÚD RenÚD is offline
treofiel
Voornaam: RenÚ
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 04 april 2004
Locatie: Hilversum Media-capital
Berichten: 125
Stuur een bericht via ICQ naar RenÚD Stuur een bericht via MSN naar RenÚD
Citaat:
Gazpacho:[Software] Deluxeware Weather (freeware): weer een mooi weerprogramma
Werkt het programma ook bij slecht weer?????
__________________
Groeten van een blije palm gebruiker, RenÚ

Treo 650 is helemaal top , de T3 is nu mijn multimedia device. (mijn vriendin heeft nu ook een T3!en een 650 )
Ik sla de 680 maar over en wacht op de Pre
Met citaat reageren
  #9  
Oud 18 februari 2008, 20:09
Ruud3121's schermafbeelding
Ruud3121 Ruud3121 is offline
Senior lid
Voornaam: Ruud
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 56
Smile

Tja dat was leuk geweest.

Wellicht in de betaalde versie? Ik zie niet een e-mailadres waar je/we zoiets terug kunnen rapporteren.

Waar halen ze dit soort gegevens eigenlijk vandaan?

Laatst gewijzigd door Ruud3121; 18 februari 2008 om 21:16.
Met citaat reageren
  #10  
Oud 18 februari 2008, 20:10
Ruud3121's schermafbeelding
Ruud3121 Ruud3121 is offline
Senior lid
Voornaam: Ruud
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 56
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RenÚD Bekijk bericht
Werkt het programma ook bij slecht weer?????


Daar is vandaag bij ons nog weinig van te zeggen.
Met citaat reageren
  #11  
Oud 18 februari 2008, 20:11
Ruud3121's schermafbeelding
Ruud3121 Ruud3121 is offline
Senior lid
Voornaam: Ruud
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 56
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ruud3121 Bekijk bericht
Enige minpuntje is dat het weerbericht maar voor 1 dag opgehaald wordt, en niet voor b.v. 5 of 7 dagen
Tja dat was leuk geweest.

Wellicht in de betaalde versie? Ik zie niet een e-mailadres waar je/we zoiets terug kunnen rapporteren.

Waar halen ze dit soort gegevens eigenlijk vandaan?
Met citaat reageren
  #12  
Oud 18 februari 2008, 20:24
postbus31's schermafbeelding
postbus31 postbus31 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Jeroen
Model: Overig
 
Geregistreerd: 04 augustus 2005
Locatie: De mooie provincie Groningen
Berichten: 673
4cast haalt ze b.v. van yahoo weather, andere programma's halen het ook wel van weather.com
Met citaat reageren
  #13  
Oud 18 februari 2008, 21:06
gebruiker
Guest
 
Berichten: n/a
Ruud, hoe selecteer je de tekst in het programma?

Ik heb het programma opnieuw geinstalleerd maar krijg het nog steeds niet werkend. Hoe ik de tekst ook invoer of op ok druk, ik blijf de melding terugkrijgen dat de internetverbinding niet goed is
Met citaat reageren
  #14  
Oud 18 februari 2008, 21:37
RolfY's schermafbeelding
RolfY RolfY is offline
Forumbikkel
Voornaam: Rolf
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 14 juni 2005
Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 241
Zelfde probleem hier, ook mijn internet verbinding (t-mobile) schijnt niet goed te zijn (wel goed genoeg voor opera en blazer). Ook mijn timesync met palmary clock wireless doet het op dit moment niet (iets met de dns server?)
__________________
Vroeger: M500 - T3 - Treo 680
Nu: Pre, Centro electric blue (als backup) en Flashdrive (16 Gb)
Reserve: Nog een Centro (zwart)
Met citaat reageren
  #15  
Oud 18 februari 2008, 21:48
Ruud3121's schermafbeelding
Ruud3121 Ruud3121 is offline
Senior lid
Voornaam: Ruud
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 56
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gebruiker Bekijk bericht
. . . hoe selecteer je de tekst in het programma?
Ik klik op het vlak waar staat: "enter a city or Zip code" (dat laatste moet je niet doen want het programma kent alleen de amerikaanse postcodes)
Vanzelf opent zich een toetsenbord. Stadsnaam intoetsen 'enter' gebruiken of 'find'. Het programma zoekt even. Vervolgens de naam selecteren dan 'add'. That does it for me.

Ik heb met de TX een ander apparaat. Wellicht is een andere Treo gebruiker die het probleem heeft opgelost?

In ieder geval succes er mee!
Met citaat reageren
  #16  
Oud 18 februari 2008, 21:52
postbus31's schermafbeelding
postbus31 postbus31 is offline
Forumbikkel
Voornaam: Jeroen
Model: Overig
 
Geregistreerd: 04 augustus 2005
Locatie: De mooie provincie Groningen
Berichten: 673
Ik had geen problemen met het invoeren v/d plaatsnaam. Gewoon met de navi knop, of hoe dat ding ook heet, het juiste veld selecteren.

b.t.w. als je nu eerst verbinding maakt en dat weather pas start, vind ie dan wellicht een actieve verbinding? Met Orange nergens last van.
Met citaat reageren
  #17  
Oud 18 februari 2008, 22:05
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Wacht, T-Mobile gebruikt die speedmanager oid, daar werkte bijvoorbeeld Mundu Radio ook niet mee.

Iedereen die last heeft werkt met T-Mobile?
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #18  
Oud 18 februari 2008, 22:10
Ruud3121's schermafbeelding
Ruud3121 Ruud3121 is offline
Senior lid
Voornaam: Ruud
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 01 april 2005
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 56
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht

Iedereen die last heeft werkt met T-Mobile?
Slim bedacht. Voor wat het waard is: Ik heb KPN (-planet) en dat werkt.
Met citaat reageren
  #19  
Oud 18 februari 2008, 22:20
RolfY's schermafbeelding
RolfY RolfY is offline
Forumbikkel
Voornaam: Rolf
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 14 juni 2005
Locatie: Heerhugowaard
Berichten: 241
Steeds als ik find doe dan krijg ik: No responce. Please check your internet connection

Edit: Beetje laat, volgens mij heeft speed manager (&*^ding) er niets mee te maken want die staat uit, maar ik zal het een checken.
__________________
Vroeger: M500 - T3 - Treo 680
Nu: Pre, Centro electric blue (als backup) en Flashdrive (16 Gb)
Reserve: Nog een Centro (zwart)
Met citaat reageren
  #20  
Oud 18 februari 2008, 22:23
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Als er nog een paar anderen T-Mobile hebben, dan weer je dat het daar aan ligt. Krijg je af en toe ook de speedmanager scherm voor je als je Blazer probeert te gebruiken?
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:51.


Apple iPhone en iPad
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2021