Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > PalmOS - Algemeen > Internet en communicatie

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 03 januari 2007, 18:51
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Telfort internet werkt...maar doe ik iets fout?

Vandaag ben ik aangesloten op het Telfort netwerk, 300 minuten/mnd en een 1 Gb "actie" internettoegang, totale maandkosten ongeveer 19 euro.

Omdat alles, d.w.z. de installatie en het eerste gebruik, probleemloos verliepen ben ik gaan twijfelen of alles wel correct is en ik nadien geen torenhoge rekening krijg.

Wat heb ik gedaan na het plaatsen van de SIM.

Ik heb de mail instellingen zoals ik die ook thuis op de pc heb staan in versamail gezet. Ik heb het dan over gebruikersnaam, password en de pop & smtp servers (beide van hetnet)

Onder "network" in de prefs heb ik uit het pulldown menu alleen "telfort internet" gekozen.....meer niet....en that's it....alles werkt. Dat ging me dus dermate makkelijk af dat ik e.e.a. dus niet vertrouw

Kijkend op deze site zie in instellingen inzake inlognaam en password....zou beide "telfort" moeten zijn (heb ik niet gedaan)
Op de site van telfort staat een veelheid in informatie over allerlei instellingen zoals IP adressen, gebruik van poortnummers en POP en SMTP adressen met een "telfort" toevoeging, proxy etc. (heb ik niet gedaan)

gaat het nou inderdaad zo makkelijk of moet ik komende maand mijn auto als onderpand aan telfort aan gaan bieden
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 03 januari 2007, 18:53
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Ik vrees dat dit het is ja.

Je APN is wel "internet"?

Laat even weten hoe de snelheden zijn, en hoe het een en ander gaat met het roamen op het KPN netwerk.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #3  
Oud 03 januari 2007, 19:01
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Ik vrees dat dit het is ja.

Je APN is wel "internet"?

Laat even weten hoe de snelheden zijn, en hoe het een en ander gaat met het roamen op het KPN netwerk.
Waar kan ik dat zien van die ANP?

De snelheid die ik haal is enkel GPRS snelheden. Ik woon in de achterhoek en klaarblijkelijk is de Telfort ontvangst hier niet zo geweldig aangezien ik de hele dag het woord "roaming KPN NL" in het scherm heb zien staan. Aangezien het KPN netwerk geen EDGE kent zal het voor mij voorlopig niet sneller gaan....maar da's voor mij geen probleem.
De dekking en de kwaliteit van de verbinding was voor mij vandaag gewoon goed.
Met citaat reageren
  #4  
Oud 03 januari 2007, 19:03
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Het laatste invoerveldje onder "Network" is APN (Access Point Name).

Ik vind dat toch belacheloos hoor eigenlijk: je hoort gewoon EDGE te kunnen hebben. Nu hebben ze dat roaming gedoe open gezet bij KPN en zit je in plaats van het Telfort netwerk de hele dag op het KPN netwerk.
__________________
FoleoCentral.com

Laatst gewijzigd door Gazpacho; 03 januari 2007 om 19:09.
Met citaat reageren
  #5  
Oud 03 januari 2007, 19:07
Bram's schermafbeelding
Bram Bram is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 24 januari 2003
Locatie: onder het tapijt
Berichten: 5.300
Maak anders een nieuwe verbinding aan: in de FAQ staat hoe.
__________________
Lezen is ook een FAQ - Freeware PalmOS
Met citaat reageren
  #6  
Oud 03 januari 2007, 19:11
fransbr's schermafbeelding
fransbr fransbr is offline
FBTV: Palm TV Gids
Voornaam: Frans
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 22 oktober 2003
Locatie: Sleen
Berichten: 1.450
Aan het Telfort abonnement (Sim only) valt inderdaad niets in te stellen.
Gewoon APN = internet. Thats it. Zelfs als je aan het KPN-roamen bent log je met GPRS ook gewoon in op Telfort.

Maak je dus vooral geen zorgen.
__________________
FBTV 2.2.6: De HiRes TV Gids voor PalmOS (27/03/07) nu met een nieuw narrow lettertype.
Laat ontwikkeling / support van FBTV niet in de steek: FBTV is donateware!
Met citaat reageren
  #7  
Oud 03 januari 2007, 19:11
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Het laatste invoerveldje onder "Network" is APN (Acces Point Name).

Ik vind dat toch belacheloos hoor eigenlijk: je hoort gewoon EDGE te kunnen hebben. Nu hebben ze dat roaming gedoe open gezet bij KPN en zit je in plaats van het Telfort netwerk de hele dag op het KPN netwerk.
Ik heb onder 'prefs-Network" geen invoerveldje staan, enkel "service", "username" en "password". Klik ik op modify kan ik alleen een ip adres aanpassen. Verder helemaal niets.

Het feit dat ik nu de hele dag op het KPN netwerk zit en eigenlijk geen EDGE heb vind ik geen bezwaar. De andere optie was T-Mobile maar die hebben in deze regio een matige dekking. de datapakketten van KPN zijn voor mijn gebruik gewoon te duur. Ik heb dus nu weliswaar dataverkeer op GPRS snelheid....maar wel een prima telefoondekking.
Met citaat reageren
  #8  
Oud 03 januari 2007, 19:18
Gazpacho's schermafbeelding
Gazpacho Gazpacho is offline
Moderatorsoep
Voornaam: Karel
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 24 december 2002
Locatie: Eindhoven
Berichten: 10.385
Aha okee.

Lijkt me helemaal goed zo dan.

Je kunt ook even met de klantenservice :') van Telfort bellen, kijken of zij kunnen zien of je datakosten hebt gemaakt.
__________________
FoleoCentral.com
Met citaat reageren
  #9  
Oud 03 januari 2007, 19:19
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bram Bekijk bericht
Maak anders een nieuwe verbinding aan: in de FAQ staat hoe.
Bram, jouw FAQ ken ik, prima stuk!! heb ik al vaak gebruikt om collega's op weg te helpen.

overigens allen bedankt voor de hulp!!!!!!!!!!

Laatst gewijzigd door Bram; 09 april 2018 om 14:09.
Met citaat reageren
  #10  
Oud 03 januari 2007, 19:19
jean-paul's schermafbeelding
jean-paul jean-paul is offline
Admin
Voornaam: Jean-Paul
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 22 november 2000
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.828
Stuur een bericht via ICQ naar jean-paul Stuur een bericht via Instant Messenger naar jean-paul Stuur een bericht via MSN naar jean-paul Stuur een bericht via Yahoo naar jean-paul Stuur een bericht via Skype™ naar jean-paul
Carel: je kunt de Treo handmatig vastzetten op Telfort via Phone > Menu > Select Network > NL Telfort. Hou dan uiteraard wel in de gaten of je wel bereikbaar blijft.
Met citaat reageren
  #11  
Oud 03 januari 2007, 19:37
Bram's schermafbeelding
Bram Bram is offline
Forumbikkel
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 24 januari 2003
Locatie: onder het tapijt
Berichten: 5.300
Zelf maak ik in ieder geval liever een nieuwe verbinding aan en kijk ik of alles goed staat. T-mobile zet hem standaard op T-Zones (GPRS staat er niet eens tussen), waardoor je na een harde reset op moet letten. In ieder geval goed dat het erop lijkt dat Telfort dat netter doet.
__________________
Lezen is ook een FAQ - Freeware PalmOS
Met citaat reageren
  #12  
Oud 03 januari 2007, 19:47
metck's schermafbeelding
metck metck is offline
Moderator
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 21 april 2003
Locatie: N 5147 / E 552
Berichten: 4.926
Volgens mij kun je op de site van Telfort inloggen op je eigen account waardoor je onder meer kunt controleren of je datakosten hebt gemaakt.

Off-topic
Zo, ik geloof dat nu elke moderator in deze thread wel heeft gereageerd...
Mijn nederige excuses: Smaus, Koek en Domo hebben nog niet gereageerd...

__________________
What the FAQ?

Laatst gewijzigd door metck; 03 januari 2007 om 21:12.
Met citaat reageren
  #13  
Oud 03 januari 2007, 20:07
jean-paul's schermafbeelding
jean-paul jean-paul is offline
Admin
Voornaam: Jean-Paul
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 22 november 2000
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.828
Stuur een bericht via ICQ naar jean-paul Stuur een bericht via Instant Messenger naar jean-paul Stuur een bericht via MSN naar jean-paul Stuur een bericht via Yahoo naar jean-paul Stuur een bericht via Skype™ naar jean-paul

Off-topic
Ik mis Smaus, Koek en Domo nog

Met citaat reageren
  #14  
Oud 03 januari 2007, 21:00
fransbr's schermafbeelding
fransbr fransbr is offline
FBTV: Palm TV Gids
Voornaam: Frans
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 22 oktober 2003
Locatie: Sleen
Berichten: 1.450
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bram Bekijk bericht
T-mobile zet hem standaard op T-Zones (GPRS staat er niet eens tussen), waardoor je na een harde reset op moet letten. In ieder geval goed dat het erop lijkt dat Telfort dat netter doet.
Telfort heeft als services: Telfort CSD WAP, Telfort Internet en Telfort MMS.
Ik ga er van uit dat de instellingen van die services op de SIM staan en na een harde reset niet verloren gaan. Gewoon Telfort Internet kiezen voor GPRS en klaar is ... Carel.

Inderdaad heel netjes dus. Het enige dat je merkt van "Telfort Spot" is dat met browsen volgens mij wap.telfort.nl als startpagina gekozen wordt.
__________________
FBTV 2.2.6: De HiRes TV Gids voor PalmOS (27/03/07) nu met een nieuw narrow lettertype.
Laat ontwikkeling / support van FBTV niet in de steek: FBTV is donateware!
Met citaat reageren
  #15  
Oud 03 januari 2007, 22:05
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
Die smtp instelling, moet dat niet die van Telfort zijn? smtp.telfort.nl of zoiets? Bij mij wel in elk geval.
Met citaat reageren
  #16  
Oud 03 januari 2007, 22:07
jean-paul's schermafbeelding
jean-paul jean-paul is offline
Admin
Voornaam: Jean-Paul
Model: Apple iPhone
 
Geregistreerd: 22 november 2000
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.828
Stuur een bericht via ICQ naar jean-paul Stuur een bericht via Instant Messenger naar jean-paul Stuur een bericht via MSN naar jean-paul Stuur een bericht via Yahoo naar jean-paul Stuur een bericht via Skype™ naar jean-paul
Dat ligt eraan of de betreffende server authenticatie ondersteunt (zoals bv. XS4ALL). Als dat zo is kun je gewoon de smtp-server van je provider blijven gebruiken.
Met citaat reageren
  #17  
Oud 03 januari 2007, 22:31
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rudyheidenis Bekijk bericht
Die smtp instelling, moet dat niet die van Telfort zijn? smtp.telfort.nl of zoiets? Bij mij wel in elk geval.
Ik heb in ieder geval een HetNet account met bijbehorende settings en dat gaat goed in combinatie met Telfort internet.
Met citaat reageren
  #18  
Oud 04 januari 2007, 02:23
rudyheidenis's schermafbeelding
rudyheidenis rudyheidenis is offline
Fan van anonimiteit
Voornaam: Rudy
Model: Palm Treo 650
 
Geregistreerd: 08 september 2002
Locatie: Amersfoort
Berichten: 1.918
Bij Casema werkt dat niet. Die Telfort setting wel. Oplossing stond ergens op de site van de Palmclub. Toevallig, h?
Met citaat reageren
  #19  
Oud 06 januari 2007, 15:51
Underdog's schermafbeelding
Underdog Underdog is offline
Ys
Voornaam: AJ
Model: Palm Treo 680
 
Geregistreerd: 15 juni 2003
Locatie: Groningen city
Berichten: 724
Stuur een bericht via ICQ naar Underdog
bij mijn 680 zette hij hem standaard op Telfort CSD WAP, waarna hij geen verbinding kon maken. FF 1x op telfort internet en het werkte meteen.

Gaat toch wel makkelijker dan vroegah met BT telefoon en Tungsten|T
__________________
There is no need to fear ---
Underdog is here!
Met citaat reageren
  #20  
Oud 06 januari 2007, 16:18
Ce's schermafbeelding
Ce Ce is offline
Forumbikkel
Voornaam: Carel
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 15 januari 2001
Locatie: Lichtenvoorde
Berichten: 896
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Underdog Bekijk bericht
bij mijn 680 zette hij hem standaard op Telfort CSD WAP, waarna hij geen verbinding kon maken. FF 1x op telfort internet en het werkte meteen.

Gaat toch wel makkelijker dan vroegah met BT telefoon en Tungsten|T
Klopt en zoals in een andere thread al besproken is, de treo zet 'm na een reset ook terug op CSD WAP...even aan denken zodra je weer 't net op wilt. Verder werkt het prima.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:43.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019