Palmclub forum

Palmclub Forum

alles over je Palm Treo smartphone of PalmOS pda

 
Ga terug   Palmclub forum > Actueel > Nieuws en Reviews

Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 11 september 2011, 23:00
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
[Software] NS Hotspot helpt webOS het internet op in de trein

De kleine groep webOS-gebruikers in Nederland heeft ten opzichte van andere mobiele platformen een achterstand qua ondersteuning en herkenning. Eén opvallend probleem is het niet eenvoudig kunnen inloggen op WiFi hotspots die gebruik maken van een zogenaamde 'captive portal.' In het geval van T-Mobile herkent webOS de captive portal wel maar lukt het niet deze introductiepagina te tonen. Nu is er een oplossing in de vorm van NS Hotspot, een kleine gratis applicatie die helpt door de browser direct naar het IP-adres van de pagina te verwijzen.

Eerder werd al in het forum de oplossing aangedragen: het handmatig uitvogelen van het IP-adres van de gateway, op basis daarvan het juiste IP-adres van de portal bepalen en dit zelf invoeren in de browser. NS Hotspot versimpelt dat tot de druk op één knop. In principe zou dit moeten werken voor alle T-Mobile hotspots, niet alleen die in de trein. Tevens kan je zo ook simpel browsen naar je WiFi router thuis. De naam NS Hotspot is dus eigenlijk wat beperkt.

De applicatie is momenteel beschikbaar via Preware (door middel van een custom feed) voor alle webOS toestellen die versie 2 of hoger draaien. Toestellen met webOS 1.x blijven dus verstoken van een oplossing (de onderliggende manier om het gateway-adres te achterhalen is pas toegevoegd in webOS 2). TouchPad gebruikers kunnen wel rekenen op een licht aangepaste versie.

Installatie

Het installeren gaat via een custom feed in Preware. Open Preware (of lees hier hoe je dat kunt installeren) en ga naar het applicatiemenu linksboven. Selecteer 'Manage Feeds' en vul de volgende gegevens in:

Klik vervolgens op 'Add Feed' om de custom feed toe te voegen en verlaat dit scherm. Preware zal nu alle feeds verversen. Zoek nu vanuit het beginscherm naar 'ns hotspot' en als alles goed is zal er één applicatie verschijnen met de naam NS Hotspot. Kies Install om het proces te completeren.

Er is één vereiste om deze applicatie te kunnen gebruiken: het Homebrew JS Service Framework van Jason Robitaille moet geinstalleerd zijn op je webOS toestel. Kijk daartoe binnen Preware naar de al geïnstalleerde packages onder de categorie 'Linux Applications.' Gebruik je toevallig ook een app als Internalz via Preware dan is dit bestand al aanwezig.

Gebruik

Open NS Hotspot en na enkele tellen zal het huidige WiFi gateway-adres verschijnen. Je kan dan de browser dat adres laten openen d.m.v. de groene knop. Zonder WiFi-verbinding of bij installatieproblemen zal er geen gateway-adres verschijnen. Vraag het gerust in het forum als er onduidelijkheden zijn.

Tot slot

Aangezien ik deze applicatie zelf heb geschreven is dit nieuwsbericht natuurlijk een vorm van zelfbevlekking. Excuses hiervoor, hopelijk ziet een breder publiek zo een mogelijke oplossing voor een irritant probleem. De broncode is openbaar via GitHub.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png 5768-up4a6oep06.png‎ (48,7 KB, 2x gelezen)
Bestandstype: png 5769-kp4jpkqx1o.png‎ (62,4 KB, 4x gelezen)
Bestandstype: png 5770-gnen8huroz.png‎ (95,4 KB, 3x gelezen)

Laatst gewijzigd door domo; 08 november 2011 om 21:02.
Met citaat reageren
(verdwijnt na registratie)
Advertentie
Gesponsorde links

  #2  
Oud 12 september 2011, 06:56
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Hallo Domenique,

Ik ben dit nu aan het uitproberen. Installeren gaat prima, maar ik krijg een webOS alert (via een blauw WiFi logo): 'Captive Portal Detected on WiFi'

NS Hotspot start goed op, toont een IP-adres, dus ga ik verder via de groene knop. Dat opent een browser en daar krijg ik deze melding: 'http://10.161.0.0 Error loading page (110)'

Ik ga nog een poging doen. Edit: zelfde fout. Wat opvalt, ia dat 3G actief blijft. Normaal gaat dat uit als wifi goed werkt.
Bedankt dat je hier mee bezig bent!

Groeten, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee

Laatst gewijzigd door RoelvdV; 12 september 2011 om 07:03.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 12 september 2011, 11:52
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Hmm, gek. Bij mij heeft het tot nog toe goed gewerkt maar ik heb niet zo heel vaak een intercity met internet (doorgaans een ander type trein). De melding over de captive portal is inderdaad gebruikelijk. Normaal gesproken zou je door op die melding te klikken de intropagina moeten krijgen, maar dat gaat dus mis. Omdat je via WiFi nog geen internettoegang hebt blijft 3G actief. Zodra je wel goed verbinding hebt schakelt 3G uit. Zelf heb ik het enkel getest met 3G permanent uit, maar dat is het probleem niet denk ik.

Wat is het IP-adres dat je te zien krijgt? Krijg je er toevallig meerdere (het vak is in feite een keuzelijst)? Ik heb namelijk jouw logica gebruikt zoals hieronder:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RoelvdV
Nodig: een Terminal programma, zelf lukt me dat nu alleen op mijn Pre.
Zet wifi aan en maak verbinding met het TMOBILE-netwerk.
Start Terminal en tik (zonder de quote): 'route -n'
Zie het adres op de voorlaatste regel, dat zal eindigen op .1 of .129
Indien .1 , dan dit in de browser intikken: 10.161.nn.182 , waarbij nn vervangen moet worden door de cijfers net voor de .1
Indien .129 , dan dit intikken: 10.161.nn+1.54 , waarbij nn+1 de cijfers net voor de .129 plus 1 wordt.

Je moet nu de aanmeldpagina te zien krijgen. Vinkje zetten en op 'Maak verbinding met internet' klikken, klaar!
Blijkbaar eindigt het adres niet op .1 of .129 en blijft het IP-adres dus steken op de basisvariant 10.161.0.0, anders zouden die twee nullen aangepast worden. Wellicht zijn er dus nog meer varianten dan die jij hebt ontdekt? Ik heb geen idee hoe je dat trouwens uitgevogeld hebt?

Overigens, als het wél werkt krijg je ook nog een melding dat je eerst een werkende verbinding moet hebben voordat je naar een adres kan browsen. Maar Ok wegdrukken is voldoende om dan alsnog door te gaan.

Iets wat evenmin werkt is uitloggen. Normaliter zou je in de adresbalk 'logout.' in moeten voeren, maar dat pikt de webOS browser niet.
Met citaat reageren
  #4  
Oud 12 september 2011, 12:30
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Ieder treinstel heeft een eigen adres, maar deze eindigen normaliter op .1 of .129
Al deze details heb ik van een collega gekregen.

Vanmiddag weer een poging!

gr, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee
Met citaat reageren
  #5  
Oud 12 september 2011, 13:24
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Wat cool!! Ik ga die app ook gauw proberen.

@domo: Waarschijnlijk een domme opmerking van mij, want nog niet zelf geprobeerd, maar ik neem aan dat je wel eerst je Pre/TP met het T-Mobile netwerk hebt verbonden om zo 3G te overrulen met Wifi connectivity en dan pas de app draait.
Met citaat reageren
  #6  
Oud 12 september 2011, 15:55
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Nieuwe poging, ik krijg dit gatewayadres te zien: 109.33.176.46
Dat ziet er niet bekend uit. Nu even kijken met de laptop. Edit, dan zie ik als standaardgateway: 10.87.60.1 en dat is wel bekend.

Hopelijk kun je hier wat mee.

gr, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee

Laatst gewijzigd door RoelvdV; 12 september 2011 om 16:05.
Met citaat reageren
  #7  
Oud 12 september 2011, 16:46
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door spud Bekijk bericht
@domo: Waarschijnlijk een domme opmerking van mij, want nog niet zelf geprobeerd, maar ik neem aan dat je wel eerst je Pre/TP met het T-Mobile netwerk hebt verbonden om zo 3G te overrulen met Wifi connectivity en dan pas de app draait.
Je moet sowieso eerst verbinden met het WiFi netwerk, maar omdat je nog in de wachtkamer zit voordat je echt internettoegang krijgt schakelt het toestel de 3G verbinding nog niet uit.

Wat de app doet is in feite de kernel IP tabel opvragen d.m.v. het linux commando 'route -n' en daar dan de gateway adressen uitvissen. Het is een enorme hoeveelheid werk om zoiets simpels als een WiFi gateway op te vragen (route commando is niet toegestaan dus moet de node.JS service die dit opvraagt als root draaien én ook dat mag natuurlijk niet), maar goed, dat stukje werkt nu eindelijk na lang proberen.

Omdat ik zelf momenteel geen data-abonnement heb (moet ik weer regelen als ik tijd heb) heb ik het niet getest als ik ook 3G aan heb staan. Misschien dat er daardoor meer dan één gateway verschijnt, maar dan zou je daartussen moet kunnen kiezen. Kon dat bij jou Roel of kreeg je enkel 109.33.176.46 te zien? Dat andere adres zou namelijk ook moeten verschijnen als het op je laptop ook naar voren komt.

Ik vraag me trouwens nog steeds af waarom webOS niet gewoon zonder problemen werkt... het echte probleem heb ik nog niet kunnen vaststellen.
Met citaat reageren
  #8  
Oud 12 september 2011, 16:51
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Nu ook met mijn TouchPad, terwijl ik al verbonden ben... En dat werkt perfect!
Met citaat reageren
  #9  
Oud 12 september 2011, 21:38
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RoelvdV Bekijk bericht
Nu ook met mijn TouchPad, terwijl ik al verbonden ben... En dat werkt perfect!
Mooi Ik heb 't met m'n TouchPad nog niet geprobeerd maar goed om te horen dat het programma in de basis in ieder geval werkt. Ik zal het morgen ook weer eens proberen in de trein, kijken of er probleemgevallen te ontdekken zijn.
Met citaat reageren
  #10  
Oud 13 september 2011, 06:18
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Vanmorgen zonder problemen online met mijn TouchPad. De Pre3 blijft een verkeerd adres tonen.

gr, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee
Met citaat reageren
  #11  
Oud 13 september 2011, 16:24
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Bij mij gaat het meteen goed met de Pre3. Het ligt wellicht toch aan het aanwezig zijn van andere gateways vanwege de 3G verbinding. Iemand zou eens kunnen proberen die dataverbinding tijdelijk uit te schakelen en dan dit programma te openen. Ik hoop dat het dan werkt. Dan is het nog steeds raar dat het juiste adres niet getoond wordt, maar goed, dan weet ik waar ik moet zoeken.
Met citaat reageren
  #12  
Oud 13 september 2011, 16:40
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Dat is de oplossing met de Pre3: Aeroplane mode aan, dan wifi aan. Nu krijg ik wel het juiste adres!

/me happy

gr, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee
Met citaat reageren
  #13  
Oud 22 september 2011, 21:36
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Update 0.9.3

Ik heb een kleine update gedaan naar versie 0.9.3, die is nu beschikbaar via bovenstaande Preware (custom) feed.

Veranderingen:
  • Betere aanwijzingen voor gebruik
  • App probeert een geschikte gateway als eerste keus te nemen (IP beginnend met 10.x.x.x)

Ik weet nog niet of de tweede aanpassing het gemakkelijker maakt om te verbinden via een T-Mobile WiFi hotspot terwijl je ook via 3G een verbinding hebt. Dat is in ieder geval wel het streven. In het ideale geval hoeft er dan geen Aeroplane mode aan te pas te komen.
Met citaat reageren
  #14  
Oud 10 oktober 2011, 19:38
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Broncode beschikbaar

Ik heb de broncode inmiddels beschikbaar gesteld via GitHub, voor wie interesse heeft.

Ik heb het hierboven besproken 3G + WiFi probleem nog niet kunnen bekijken, weinig treinen met WiFi gezien de laatste tijd.
Met citaat reageren
  #15  
Oud 11 oktober 2011, 11:37
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
De App werkt prima op mijn TouchPad en op mijn Pre3 moet ik eerst Aeroplane Mode inschakelen (lees: 3G uitschakelen), zodat de Wifi verbinding wel goed werkt.

gr, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee
Met citaat reageren
  #16  
Oud 18 oktober 2011, 13:43
JanB JanB is offline
Lid
Voornaam: Jan
Model: HP Pre2
 
Geregistreerd: 19 augustus 2003
Locatie: Zwolle
Berichten: 44
Stuur een bericht via Skype™ naar JanB
ns hotspots

Mooi werk! Helaas krijg ik al een foutmelding als de feeds worden verversd. Er gaat iets mis met de ns hotspot applicatie als preware die wil downloaden.
Jan
Met citaat reageren
  #17  
Oud 18 oktober 2011, 14:13
RoelvdV's schermafbeelding
RoelvdV RoelvdV is offline
Administrator
Voornaam: Roel
Model: Overig
 
Geregistreerd: 22 oktober 2001
Locatie: Scheveningen
Berichten: 5.156
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanB Bekijk bericht
Mooi werk! Helaas krijg ik al een foutmelding als de feeds worden verversd. Er gaat iets mis met de ns hotspot applicatie als preware die wil downloaden.
Jan
Gewoon later nog een keer proberen. Eerst Luna herstarten wil ook wel eens helpen, of probeer het met een stabiele Wifi verbinding.

gr, Roel
__________________
FairPhone 3 (Android)

Ik kan iedereen KEMDEM aanraden : Kijk Even Mee, Denk Even Mee
Met citaat reageren
  #18  
Oud 18 oktober 2011, 18:40
domo's schermafbeelding
domo domo is offline
Administrator
Voornaam: Doménique
Model: HP Pre3
 
Geregistreerd: 25 februari 2002
Locatie: Sydney
Berichten: 3.499
Ik krijg zelf ook geen foutmeldingen. Weet je zeker dat je bij het toevoegen het schakelaartje bij IS COMPRESSED op Yes had staan? Ik kan me herinneren dat dat tot foutmeldingen kan leiden. Helaas moet je daartoe de feed opnieuw toevoegen.

Mocht het niet lukken kan je ook proberen direct de applicatie package te downloaden. Die staat namelijk nog altijd online, daar zit het probleem dus niet. Geef dan als adres het volgende op: http://project.sinds1984.nl/appfeed/..._0.9.3_all.ipk
Met citaat reageren
  #19  
Oud 18 oktober 2011, 21:17
JanB JanB is offline
Lid
Voornaam: Jan
Model: HP Pre2
 
Geregistreerd: 19 augustus 2003
Locatie: Zwolle
Berichten: 44
Stuur een bericht via Skype™ naar JanB
ns hotspots

probleem opgelost. Oorzaak tikfoutje in de url. @roel en @domo: dank voor het meedenken.
Met citaat reageren
  #20  
Oud 06 november 2011, 02:42
spud spud is offline
Forumbikkel
Model: Palm Pre
 
Geregistreerd: 10 mei 2004
Berichten: 182
Ook ik heb de app eindelijk kunnen gebruiken op m'n touchpad. Top, werkte perfect.

Is het voor de Pre 3 eigenaren niet voldoende om alleen je data over GPRS/UMTS uit te zetten ipv je hele telefoon? Daar is een patch voor, krijg je ook een switch in je systeem menu (rechts boven). Anders ben je niet bereikbaar met aeroplane mode.
Met citaat reageren
Reageren

Favorieten/bladwijzers


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)
 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:32.


Apple iPhone en iPad | Android (Google Android)
(c) Nederlandse Palmclub Stichting 1999-2019