Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

FAQ: Upgraden naar een nieuwe Palm: kan ik mijn oude user account houden?

Door fransbr Klik op de plaatjes voor een vergrote versie
Publicatiedatum: 17 januari 2006


Gebruikersoverzicht in Palm Desktop
De basis

Een Palm communiceert met je PC via HotSync (download hier de laatste versie). Elke keer als je een hotsync doet, maakt hotsync een backup van alle gegevens, zowel agenda, programma's en instellingen. Mocht je Palm ooit een keer een spontane hard reset krijgen of het geheugen wordt op een andere manier volledig gewist, dan kun je met behulp van HotSync je data en programma's weer terugzetten. Mocht je dit een keer overkomen zijn dan weet je dat je na het drukken op de HotSync knop de vraag voorgeschoteld krijgt of het een nieuwe of een bestaande "User" betreft. Uiteraard kies je dan je bestaande account, en de backup van de laatste hotsync wordt weer op je Palm geplaatst.

"Ik heb een nieuwe Palm gekocht!"

Leuk, gefeliciteerd!

En nu wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Zou bovenstaand truukje nu ook werken, door gewoon de oude useraccount te kiezen?

Bijna, maar let wel op het volgende!

Naast het feit dat je je oude Palm dan niet meer kunt gebruiken op dezelfde computer (wat misschien ook de bedoeling was) kun je hierdoor ernstig in de problemen raken. Veelal gaat het "terugzetten" van programma's wel goed, want oudere programma's draaien vaak ook wel op een nieuwere Palm - maar niet altijd! Deze zul je dus manueel één voor één terug willen zetten en testen. Daarnaast zit in zo'n backup op de PC ook systeem-specifieke databestanden en instellingen. En die zijn bijna nooit compatibel, ook al lijkt dat op het eerste gezicht wel zo. Gevolg kan zijn dat Bluetooth, je netwerk of zelfs je Agenda niet meer werkt. Enige oplossing is dan een harde reset .

Wat je dus eigenlijk zou willen hebben op je nieuwe Palm, is:
 • wél al je gegevens uit de agenda, contactpersonen, taken en memo's overnemen uit Palm Desktop of Outlook
 • niet automatisch alle apart geïnstalleerde programma's van je oude Palm overnemen, vanwege mogelijke incompatibiliteit
 • zeker niet de algemene instellingen van je oude Palm overnemen, die wellicht voor problemen kunnen zorgen.

Volg hiervoor het onderstaande stappenplan om de terug te plaatsen gegevens te scheiden:

 1. Hotsync een laatste keer met je oude handheld
 2. Ga op je desktop computer naar de usermap van je oude handheld. Deze is te vinden in c:\program files\Palmone\{hotsyncnaam}
 3. Zoek hier de map genaamd "Backup" (hier staan alle oude gegevens in)
 4. Geef deze "Backup" map een andere naam, bijv. "BackupOud". Hiermee voorkom je terugplaatsing van incompatible data op je nieuwe Palm
 5. Stop de bijgeleverde installatie CD van je nieuwe handheld in de CD speler
 6. Volg de normale installatieinstructies
 7. Wanneer je gevraagd wordt om een hotsyncnaam voor je nieuwe handheld, selecteer dan je oude hotsyncnaam uit de lijst! Let op: deze stap werkt alleen als je een 'verse' nieuwe handheld hebt, die nog nooit eerder gesynchroniseerd is, of waar je net een harde reset op hebt gedaan waardoor alles gewist is.
 8. Daarna zal je gevraagd worden een hotsync uit te voeren met je nieuwe Palm. Doe ook deze met je oude hotsyncnaam.

Je zult zien dat na afloop van de hotsync, je oude agenda, contactpersonen, taken en memo's prima zijn overgenomen van Palm Desktop of Outlook, omdat je de oude hotsyncnaam aan het gebruiken bent. Verder zijn er geen oude programma's of instellingen van je oude Palm op je nieuwe Palm terechtgekomen, omdat je de Backup map hernoemd had. Precies wat we wilden!

Nu wordt het tijd om de oude programma's één voor één terug te zetten en te testen of die op je nieuwe Palm werken. Je kunt je oude programma's vinden in de eerder door jezelf hernoemde "BackupOud"-map, maar dit is eigenlijk een goed moment om voor elk programma even op internet te kijken of er een nieuwe versie is uitgekomen, want dan kun je gelijk updaten. Veel plezier met je nieuwe Palm!

Mochten er naar aanleiding van dit artikel nog vragen zijn, raadpleeg dan de "Upgrading from a previous handheld"-artikel op Welcome to Palm, Inc., formerly palmOne - Select a Destination (kies support en je nieuwe model Palm). De eerste "recommended" methode die daar beschreven wordt, is gelijk aan het bovenstaande stappenplan. Ook vind je additionele instructies voor de Mac. Ook kun je uiteraard een vraag op het forum stellen, maar vermeldt dan wel precies bij welke stap er wat niet lukt!

Relevante links

Als je dit een handige FAQ vond, ben je misschien ook geïnteresseerd in:

Terug naar het FAQ-overzicht

Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android