Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] CES 2010: Uitgebreide samenvatting van de Palm Keynote

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 07 januari 2010


Ook dit jaar heeft Palm weer een Keynote tijdens CES 2010. Vorig jaar was er de presentatie van WebOS en de Pre. Dit jaar is het iets minder spectaculair, maar bevat het wel enkele verrassingen en bemoedigende nieuwtjes.

Het eerste kwartier spreekt Jon Rubinstein over hoe het afgelopen jaar zeer hectisch was voor Palm. De wedergeboorte van het bedrijf met de lancering van het WebOS-platform en de Pre, het zich als bedrijf totaal richten op het 'web', tot en met de lancering van de Pixi.

Daarna komt Palm ten tonele met de nieuwtjes. Er wordt meer aandacht gegeven aan Europa. In Frankrijk hebben ze een deal gesloten met operator SFR, waarvan de eigenaren Vivendi en Vodafone zijn. Tot nu toe waren er alleen Europese deals met operator O2, met eigenaar Telefonica.

Vervolgens is er goed nieuws voor ontwikkelaars: de Palm Developer Program wordt uit de betafase gehaald en is nu toegankelijk voor iedereen. Palm verwacht dat het aantal applicaties voor WebOS (momenteel zo'n 1000) dit jaar 'explosief gaat groeien'. Palm pleit voor een 'open catalogus' waarin onder meer aan iedereen wordt laten zien hoe vaak een applicatie gedownload is. Een voorbeeld hiervan is op de website Project Appetite te zien.

Palm lanceert ook iets wat ze 'Plugin Development Kit' noemen. Hiermee kunnen bestaande programma's geschreven in C/C++ (hallo Apple iPhone) makkelijk naar het WebOS geporteerd worden. Zélfs 3D games, waarvan iemand van EA Games een paar voorbeelden laat zien op het podium, waaronder Sims 3. De Need for Speed-lek van een tijdje geleden bleek dus waar te zijn. Het lijkt erop dat gamen op WebOS even leuk zal zijn als gamen op de iPhone, en dus véél heftiger dan gamen op Android.

Na het gamen presenteert Palm een andere functie waar veel mensen op gehoopt hebben: video recording. Tevens is het mogelijk om de video te bewerken op het toestel zelf, en naar uploadsites te sturen, zoals YouTube of Flickr. Deze functie komt in februari naar de WebOS-toestellen.

Hierna komt er nog een verrassing: Flash 10 is beschikbaar voor de WebOS-browser, iets waar Google met de Nexus One het nog over had, de dag ervoor.

Tenslotte presenteert Palm twee 'nieuwe' toestellen. Ten eerste de Palm Pre Plus, waarvan de homebutton verdwenen is, en 16GB opslagruimte is ingebouwd. Ten tweede hebben we de Palm Pixi Plus, met WiFi, in heeeeleboel vrolijke kleurtjes. Er wordt ook een nieuwe applicatie gelanceerd: Mobile Hotspot, waarmee je van je WebOS-toestel een WiFi-router maakt voor maximaal 5 andere apparaten. Beter dan tethering, dus! Beide zijn CDMA-toestellen (dus geen GSM) en worden de komende tijd exclusief bij operator Verizon in de VS verkocht.

Hiermee kunnen we concluderend afsluiten: Palm heeft wéér een jaar overleefd om met mooie dingen te komen. Jammer dat er geen nieuws over een Nederlandse Palm Pre of Pixi was. Hopelijk wordt 2010 een goed Palm-jaar hier op de Palmclub!

(Bron foto's: Electronista)



Bron: Live from Palm's CES 2010 Event! | PreCentral.net

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door gast
08-01-2010 15:58:35

Grappig hoe hij steeds op de autocue kijkt
Door ishpuini
08-01-2010 16:50:26

Tja, Rubinstein is niet de beste redenaar... Maar is dat echt nodig? De speech is gelukkig wel relatief goed geschreven.

Helaas is er één voor ons niet zo leuk stukje dat ik onthield. Op een gegeven moment maakt hij gewag van het openstellen van de app catalog naar alle landen waarin de toestellen beschikbaar zijn, dus niet heel Europa... Bovendien kan je op de ProjectAppetite website enkel apps versturen naar telefoonnummers in die landen... We vallen dus blijkbaar wel uit de boot voor wat betreft de app catalog. De upgrade naar 1.4 wordt dan weer wel beschikbaar voor iedereen op de planeet met een Web OS toestel, dus dat zal wel lukken. Helaas zullen we noch de 3D-games, noch de flash plug-in die vanaf dan zullen werken kunnen downloaden, want die zitten dan weer in de app catalog. Enkel video recording dus...

Wim
Door Gazpacho
08-01-2010 17:22:50

Gazpacho
Alle presentaties tegenwoordig zijn met autocue. Erg Amerikaans. Was vorig jaar ook zo met de Pre.
Door gonny
08-01-2010 19:53:52

gonny
Waanzinnig bedankt Gaz, voor deze samenvatting! Nu weet ik ook wat er gebeurd is (want de liefde van Palm voor Europese bezoekers is zo'n beetje tot het nulpunt gedaald). Ben benieuwd of ze in Barcelona nog iets gaan doen, of ze die in 2010 maar gewoon overslaan. Met 3 landen waar de Pre verkrijgbaar is, schiet het niet op.

Wat die autocue betreft: Obama is toch de kampioen van de autocue? Tijdens presentaties steeds afwisselend van links naar rechts kijken, precies waar die twee doorzichtige autocue's staan. Rubinstein kijkt tenminste nog een beetje rond (maar gaat dan wel opvallend zitten 'afkijken' in zijn ooghoek).
Door gast
09-01-2010 11:55:04

Inderdaad Obama is de kampioen van de autocue!

Blijft spijtig dat de vooruitzichten voor Europa niet echt concreet zijn. Zag vandaag trouwens dat de rubriek "palm" bij pdashop helemaal verdwenen is
Door Huub
09-01-2010 12:45:16

Huub
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door huplahoi Bekijk bericht
Blijft spijtig dat de vooruitzichten voor Europa niet echt concreet zijn. Zag vandaag trouwens dat de rubriek "palm" bij pdashop helemaal verdwenen is
de rubriek is inderdaad verdwenen, maar de producten staan wel nog online (gevonden via zoekfunctie)
Door Gazpacho
09-01-2010 12:59:02

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Waanzinnig bedankt Gaz, voor deze samenvatting! Nu weet ik ook wat er gebeurd is (want de liefde van Palm voor Europese bezoekers is zo'n beetje tot het nulpunt gedaald). Ben benieuwd of ze in Barcelona nog iets gaan doen, of ze die in 2010 maar gewoon overslaan. Met 3 landen waar de Pre verkrijgbaar is, schiet het niet op.
Kleine moeite hoor, om tijdens het volgen van de presentatie gelijk een artikeltje mee te tikken.

Wat ik leuk vind om te zien is dat ondanks de rustige activiteit van de Palmclub en van Palm er toch zoveel lezers zijn die elke keer weer reageren. Hulde aan de lezers.
Door gast
09-01-2010 14:02:39

En ook hulde aan de mensen die dit nog blijven onderhouden voor de palmfans. Want het blijft kriebelen, ook al heb ik bijna gezworen geen palm meer te kopen. Als ik nu hoor dat ie toch steviger gemaakt is (de plus)...
mmm, misschien begin ik alvast te sparen
Door domo
09-01-2010 14:24:03

domo
Ik ben de keynote nu aan het bekijken en moet zeggen dat alles er toch wel aardig uit begint te zien. Ik neig nu toch weer meer naar webOS dan Android. webOS ziet er toch wat afgewerkter uit, al is het wellicht wat minder breed qua functionaliteit.

Maareh, Rubinstein is inderdaad iets te opzichtig naar de autocue aan het staren en zie de screenshot van die EA-man: "I couldn't be more excited..."

Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android