Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] CES 2010: AT&T gaat GSM WebOS-toestellen van Palm verkopen

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 06 januari 2010


Momenteel is de Consumer Electronics Show 2010 aan de gang in Las Vegas, het evenement waar Palm verleden jaar de comeback aankondigde met het WebOS. Ook dit jaar is er nieuws: het Amerikaanse AT&T gaat met Palm in zee.

Voor Palm is het noodzakelijk om zoveel mogelijk toestellen te verkopen. Momenteel wordt het een beetje gehinderd door het exclusiviteitscontract dat het bedrijf heeft met de relatief kleine operator Sprint.

Hier gaat verandering inkomen: de CEO van AT&T heeft op CES 2010 verklaard in de eerste helft van dit jaar met WebOS-toestellen te komen. Potentieel goed nieuws voor Nederlanders: het zullen GSM-toestellen zijn, en wie weet kunnen ze makkelijk geïmporteerd worden voor Nederlands gebruik.

Analisten verwachten dat AT&T wel wat, maar niet heel veel gaat bijdragen aan de verkoop van Palm's toestellen, omdat veel AT&T abonneehouders al overgestapt zijn naar de iPhone die AT&T exclusief aanbiedt in de VS.

Bron: AT&T Chief Says Two webOS Devices Due

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Ce
07-01-2010 10:38:48

Ce
en nu je het er toch over hebt...de PRE PLUS heeft volgens een gelekte "specsheet" 16 Gb intern geheugen gekregen en de PIXI PLUS heeft Wifi gekregen....Wooohoooo. Ik moet eerst even een half uurtje gaan liggen of een kopje pittige soep om hier van bij te komen
Door joblamie
07-01-2010 10:40:28

Was dit het grote nieuws van Palm op CES 2010 of komt er nog meer? Geen idee wat het programma is van CES 2010 namelijk...
Door Gazpacho
07-01-2010 10:58:48

Gazpacho
@Ce 16 GB is fijn en denk ik tegenwoordig minimaal. Ik heb onlangs een iPhone 3GS 16GB aangeschaft, en het zit tjokvol met mijn muziek en 1.5 GB aan applicaties. Had ik eerst niet verwacht, aangezien een 4GB kaartje het grootste was wat ik in mijn Treo's had.

Leuk ding trouwens, die iPhone, maar kan nog veel aan verbeterd worden. Met name menunavigatie (waar is mijn Back knop!), multitasking en notificatieberichten (stomme popups).... en laat dat nu net die drie plekken zijn waar WebOS goed in is. Ik zie echt nog wel een toekomst voor Palm, ondanks - zou ik willen zeggen - dat ze steeds dingen fout blijven doen of matige kwaliteit hardware leveren. Maar dan moeten ze dubbel zo hard werken en niet te arrogant worden. Apple heeft nog wel immer het voordeel van de iTunes muziekcollectie.

@joblamie: er komt nog meer!! Ik verwacht dat ze Verizon (CDMA, geen GSM) ook gaan aankondigen, en dat ze de officiële lancering van de App Catalog en de Developer Program gaan doen. Met name dat laatste zal hopelijk een mijlpaal zijn: er zijn momenteel 1000 applicaties voor het WebOS en dat steekt nogal karig af tegen de 20.000 voor Android en 100.000 voor iPhone.

Het zijn andere tijden tegenwoordig met totaalpakketten, want ik kan me nog een dag herinneren dat het PalmOS 30.000 apps had en de iPhone 0.
Door Asjemenou
08-01-2010 21:05:33

Asjemenou
Citaat:
ik kan me nog een dag herinneren dat het PalmOS 30.000 apps had en de iPhone 0.
Dat eerste is nog steeds zo toch ? OK de meerderheid wordt niet meer geupdate sinds 2004...

Maar ik gebruik nog steeds PalmOS naar tevredenheid. Mijn muziek staat op m'n Nokia op 2GB (nee dat is niet alles....)

Als ik nog aan de smartphone ga wordt het een Pre punt. Eigenlijk hoop ik dat er nog een PDA komt met webOS of een FoliOS. Kans daarop is niet heel groot denk ik. Palm is nogal aan het overleven als ik de berichten mag geloven.

Toch wel cool dat Palm technisch een aantal andere bedrijven overtroeft. Toch raar dat je met een iPhone nooit wat uit hoeft te leggen en met een T|X......
Door Gazpacho
09-01-2010 10:55:57

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Asjemenou Bekijk bericht
Dat eerste is nog steeds zo toch ? OK de meerderheid wordt niet meer geupdate sinds 2004...
Ah, heel scherp! Je hebt gelijk.

PalmOS heeft meer applicaties dan Android.
Door Palmcool
15-01-2010 11:43:17

Interessant om weten hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat...
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android