Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Voor het eerst: hands on met de Palm Pre

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 19 februari 2009


Mobile World Congress in Barcelona: het moment om nieuwe toestellen in real life te zien. Behalve bij Palm: want terwijl je bij fabrikanten als Samsung, Acer, HTC en LG de nieuwe toestellen van dichtbij kon bekijken moest je bij Palm een uitnodiging hebben om uberhaupt de standruimte te mogen betreden.

Dankzij Ivo Philipsen van NOW-Mobile lukte het om de Palm Pre van dichtbij te bekijken. In de standruimte waren 3 desks ingericht waar de Palm Pre werd gedemonstreerd. Palm probeert op deze manier een buzz te creëren, door niet alle informatie vrij te geven. Het was toegestaan om het toetsenbordje te proberen, maar alleen als de demonstratiemedewerker het toestel nog met twee vingers bleef vasthouden. Opgeklopte hype? Misschien, maar wat we te zien kregen was toch wel behoorlijk indrukwekkend.

De Palm Pre heeft een scherm, dat doorloopt tot onder de ronde knop onder het scherm. Daar bevindt zich een aanraakgevoelig gedeelte, waarmee je vingerbewegingen kunt invoeren. Zo kun je bijvoorbeeld bladeren door onderlangs het scherm te vegen. De informatie, bijvoorbeeld geopende webpagina's, worden getoond in panels die je met een vingerbeweging kunt 'weggooien' door de naar boven te slepen. Even ging het mis, toen iemand probeerde de Maps-applicatie te starten. Die bleek nog niet te werken.

Door de gebogen vorm ligt de Palm Pre lekker in de hand. Hij is kleiner en dikker dan de iPhone. Als je het toetsenbordje uitschuift krijgt het toestel een wat gekromde vorm. De inductielader voor op je bureau was er ook. Je kunt de Palm Pre daarop neerleggen om te laden. Bij het opleggen schoof het toestel wel iets omlaag, maar bleef daarna door de magneetfunctie 'hangen'. Palm liet op Mobile World Congress de GSM-versie van de Pre zien, die geschikt is voor HSDPA tot 3,6 Mbps. De verpakking was ook al te zien, met de inhoud daarvan: telefoon, batterij, lader, micro-usb-synckabel, stereo headset en nog wat verplichte kost (een recyclesticker en gebruiksvoorwaarden). Een handleiding is blijkbaar niet nodig en meegeleverde software op cd ook niet.

In onze Flickr-set MWC 2009 zijn een hoop foto's te zien van de Palm Pre.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
19-02-2009 16:17:36

Gazpacho
Leuk Gonny.

Die handleiding en software zit er bij de Treo Pro ook al niet bij. De eerste keer dat je het toestel aansluit op de computer, wordt de software van internet gedownload.
Door koekiemonster
19-02-2009 22:24:37

koekiemonster
Leuk hoor. Jammer van die overijverig aanwezige medewerkers. Maargoed getuige de niet werkende Maps-applicatie zijn het nog echte preproductiemodellen (aardige woordspeling). Ze zijn klaarblijkelijk bang voor slechte berichten van journalisten die op allemaal niet of half werkende programma's stuiten.
Door Huub
19-02-2009 23:19:42

Huub
mooie foto reeks!
vandaag bracht ik mijn centro (een maand oud...) binnen wegens defect bij de Coolbleu shop in Antwerpen en daar wisten ze me te vertellen dat de Palm Pre zal uitkomen eind april.. Zou dit kunnen kloppen of is er nog een model dat uitkomt (windows?)?

Ik sta in elk geval al te watertanden,
al hoop ik van harte dat de problemen met het geluid opgelost zullen zijn...
Door koekiemonster
20-02-2009 22:04:28

koekiemonster
Citaat:
de Palm Pre zal uitkomen eind april.. Zou dit kunnen kloppen of is er nog een model dat uitkomt (windows?)?
Als zij zeggen dat de Palm Pre eind april uitkomt dan lijkt dat mij de enige echte Palm Pre met het nieuwe WebOS. Van de Pre bestaan twee versies, de Amerikaanse versie die werkt op het cmda-netwerk en de Europese versie die werkt op het gsm-netwerk.
Als er al een Windows-versie komt dan gaat daar een redelijke tijd overheen, een van de noviteiten van de Pre is juist het nieuwe besturingssysteem.
Door Huub
21-02-2009 00:59:23

Huub
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koekiemonster Bekijk bericht
Als zij zeggen dat de Palm Pre eind april uitkomt dan lijkt dat mij de enige echte Palm Pre met het nieuwe WebOS. Van de Pre bestaan twee versies, de Amerikaanse versie die werkt op het cmda-netwerk en de Europese versie die werkt op het gsm-netwerk.
Als er al een Windows-versie komt dan gaat daar een redelijke tijd overheen, een van de noviteiten van de Pre is juist het nieuwe besturingssysteem.
dat dacht ik ook.. maar ik geloofde mijn eigen oren niet, zo snel al?!
Vandaar de vraag, is er (zoals ik ergens anders heb gelezen) geen windows model dat uitkomt binnenkort?! stel u voor dat ze zich vergissen bij pdashop (kan toch niet?! )...
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android