Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm kondigt eigen softwarewinkel Palm Catalog aan

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 14 januari 2009


Palm heeft aangekondigd dat de Palm Pre een eigen softwarewinkel krijgt: de Palm Catalog. Deze winkel verkoopt WebOS-applicaties die natuurlijk ook voor toekomstige webOS-toestellen geschikt zijn. Ontwikkelaars die in de shop applicaties willen verkopen kunnen daarvoor webOS SDK gebruiken.

Het punt is alleen: de SDK met codenaam Mojo komt pas vlak voor de lancering van de Palm Pre beschikbaar. Ontwikkelaars zullen daarom erg hun best moeten doen om bij de lancering van Palm Catalog erbij te kunnen zijn. Palm heeft al bevestigd dat de SDK diversie libraries bevat waarmee ontwikkelaars toegang krijgen tot de meeste interne functies van de telefoon.

Toch zal de nadruk niet alleen op software liggen: Palm zei namelijk tegen Engadget dat de nadruk op webdiensten, messaging en communicatiesoftware ligt. Games krijgen een lagere prioriteit. Palm kiest daarmee een andere aanpak dan Apple met de iPhone, waar games, entertainment, accelerometerbediening en grafische mogelijkheden (bijvoorbeeld 3D) veel meer voorop staan.

Bron: Palm's app store christened App Catalog, games not a priority - Engadget Mobile

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door gast
14-01-2009 17:55:20

Als de funfactor (games) minder belangrijk is, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Dat wil zeggen dat ze dan extra hun best zullen doen voor de zakelijk markt (hoop ik)...
Door IrmaG
14-01-2009 18:10:02

IrmaG
Hmmmm, je wil niet weten hoe vaak ik al sudoku heb gespeeld op mijn palmpje...
Door gast
14-01-2009 18:13:30

Dat wel, maar niet de zware 3D games....
(bejeweld of zoiets, prima)
Door IrmaG
14-01-2009 18:45:13

IrmaG
Nee dat klopt, ik kom ook niet verder dan spider en sudoku. Voor de zware games leen ik wel de nintendo van mijn dochter...
Door MendriX
14-01-2009 21:02:01

Toch ben ik benieuwd waar (initieel?) de grens echt zal liggen. Ik heb ook wel adventures enz. gespeeld, maar vergen die echt veel rekenkracht? 3D enz. verwacht ik eigenlijk toch niet zoveel van op zo'n klein schermpje, maar misschien vergis ik me en is dat geweldig. Heb er geen ervaring mee.
Door Gazpacho
14-01-2009 21:09:30

Gazpacho
3D spelletjes op de iPhone zijn geweldig. Je weet werkelijk niet wat je ziet als je dat voor de eerste keer speelt. Ik weet echter niet hoe erg gaming een pre ( ) is voor kopers van een Pre of een iPhone om daar hun keuze van af te laten hangen.
Door MendriX
14-01-2009 21:21:56

Ok. Ik zal 's informeren bij iPhoners die ik ken. Dat zou ik wel 's willen zien. Gamen is voor mij geen pré. Eerder een plezierige tijdsbesteding met soms wat spijt naderhand. Doe het niet veel. Hoogstens wat puzzels, in de trein.
Door digilb
15-01-2009 08:50:13

digilb
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door huplahoi Bekijk bericht
Als de funfactor (games) minder belangrijk is, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Dat wil zeggen dat ze dan extra hun best zullen doen voor de zakelijk markt (hoop ik)...
Palm moet opletten dat ze niet opnieuw in dezelfde valkuil trappen, namelijk dat zij beslissen wat goed c.q. genoeg is voor de klant. Toen Windows Mobile en de Sony Clie's al kleurenschermen en MP3-weergave hadden, bleef Palm beweren dat de klant daar helemaal niet op zat te wachten.

Volgens mij moet Palm functionaliteit aanbieden als dat (a) betaalbaar is en (b) de concurrentie het heeft. Dus ook al zet Palm de Pre niet als gaming-device in de markt, dan nog is het verstandig om de Pre II een eigen grafische processor mee te geven, net zoals de iPhone en iPod Touch die hebben (waarmee deze grafisch ongeveer even sterk schijnen te zijn als de Sony Playstation Portable).

Ik zit niet op handheld gaming te wachten, maar als het kan en er zijn andere mensen waarvoor het wel doorslaggevend is bij de aanschaf, dan is er geen enkele reden om het niet aan te bieden, toch?
Door MendriX
15-01-2009 09:47:17

Jawel er is wel een reden om het niet aan te bieden. De reden is geld. Door eerdere keuzes hebben ze dat niet. Ik denk dat ze veel geleerd hebben van hun fouten. Ik denk ook dat die nieuwe mensen (van o.a. Apple) een frisse kijk zullen geven op de zaken en benadrukken wat nodig is. Helaas zijn ze genoodzaakt alle must-have's op volgorde van prioriteit uit te voeren, i.p.v. gestuurd door het juiste moment. Anders hadden we vast nu al een SDK beschikbaar. En directe Outlook sync, i.p.v. een belofte. En Flash. En... En... Afwachten dus. Ik geef ze een goede kans. Ik ga sowieso een Pré kopen. Interessant genoeg.
Door digilb
15-01-2009 11:01:13

digilb
Natuurlijk begrijp ik dat Palm in een first-generation-device niet meteen alle denkbare functionaliteit stopt. Maar ik schreef dat de Pre II (dus de opvolger in 2010 ofzo) over functionaliteit moet beschikken die de concurrentie wel heeft, en de Pre I nog niet. Een aparte grafische processor is hier een voorbeeld van, en wat jij noemt (Outlook Sync, Flash etc.) ook.

Waar het mij vooral om gaat is dat Palm vroeger bepaalde functionaliteit niet toevoegde omdat ze vonden dat de klant dat niet nodig had. En dat ik hoop dat ze die arrogante houding nu hebben afgeleerd.
Door Gazpacho
15-01-2009 11:41:58

Gazpacho
Op zich vind ik dat niet zo'n slechte houding, onzinnige dingen eruit laten. De eerste Palm Pilot had geen backlight, alhoewel Colligan dat er wel in wilde hebben (Hawkins niet).

Het punt is dat Palm op een gegeven moment *teveel* ging weglaten. WiFi? GPS? Nee joh, heb je niet nodig. Dunne devices? Nee joh, dikke koelkast is prima. Etc.
Door Lupake
15-01-2009 17:11:19

Ik geef jullie wel gelijk.
Maar ik vrees ook een beetje dat er wel wat klanten zijn overgestapt naar de concurrentie het afgelopen jaar omdat de nieuwe Palm wat te lang op zich liet wachten.
Willen ze deze mensen terugwinnen dan zullen ze toch niet te veel moeten weglaten op de Pre.

Misschien kunnen ze beter de keuze laten aan de koper, als de koper 3D games wil spelen dan zou die mogelijkheid er gewoon moeten zijn op de nieuwe Pre, wil je dit niet, ook goed, maar dan kan je tenminste de keuze zelf maken.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android