Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Software] Opera Mini v4.1 beta uitgebracht

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 07 april 2008


De browser Opera Mini heeft een update gekregen vaar versie 4.1 beta. Palm-gebruikers kunnen deze uitstekende browser na installatie van extra Java-software op hun toestel gebruiken.

Opera Mini is een van de succesvolste, en in mijn ogen ook een van de beste browsers voor mobiele toestellen. Aangezien het Java-gebaseerd is, kunnen de makers van Opera Mini heel eenvoudig het programma aanbieden op tal van OS-platformen. Wel zul je als PalmOS-gebruiker eerst de Java VM voor Palm moeten downloaden.

Verbeteringen in versie 4.1 beta zijn onder andere de mogelijkheid om webpagina's offline op te slaan, eenvoudigere bediening van de adresbalk, en een verhoogde weergavesnelheid. Dit laatste wordt gebracht door de upgrade van proxyservers bij Opera in Noorwegen, aangezien Opera Mini van deze aparte servers gebruiktmaakt om webpagina's eerst te comprimeren alvorens ze naar je toestel te sturen.

Helaas is Opera Mini niet heel stabiel of verfijnd te noemen op het PalmOS. Door het gebrek aan ondersteuning door Palm of IBM en de ouderdom van PalmOS hebben de makers bij Opera vaak grote moeite om Opera Mini compatible te houden met Java op PalmOS.

Opera Mini 4.1 beta is te downloaden op http://mini.opera.com



Bron: Opera Mini v4.1 Beta Released

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
07-05-2008 20:35:25

Gazpacho
Heeft iemand Opera Mini 4.1 geinstalleerd en ook last van de enorme T R A A G H E I D die de eerste keer verbinden met zich meebrengt?

Als je OM 4 opstart, en een link aanklikt, krijg je meer dan een halve minuut connecting ... ... .. voordat een pagina wordt geladen. Maar daarna als je verder surft, gaat alles gewoon prima snel.

Iemand?
Door domo
07-05-2008 21:21:13

domo
Jaha, ik had het toevallig vandaag ook. Erg vervelend en op m'n Treo 650 ga ik er dan vanuit dat Opera Mini crasht (gebeurt vrij vaak). Deze keer ging 'ie inderdaad na bepaalde tijd verder.

Gisteren had ik er overigens geen last van, dus het zou mogelijk een server probleem kunnen zijn. Ik las daarstraks op Tweakers.net dat Opera iets nieuws heeft uitgebracht t.b.v. website ontwikkeling, waarvoor je de nieuwste beta van Opera moet downloaden (desktopversie, 9.5 beta). Misschien dat daar een run op is geweest waardoor de Opera Mini proxy server het zwaar kreeg... Maar tot zover de speculaties
Door Gazpacho
07-05-2008 23:18:15

Gazpacho
Maar voor de rest is OM 4.1 altijd snel geweest op je Palm?

Ik heb OM 4.1 retestabiel draaien op de Treo 750, maar heb de Palm-versie altijd een beetje onstabiel gevonden (Stabielst: 1 MB Java geheugen, 32 KB stack, Double Buffering en HiRes Coord aan)
Door domo
08-05-2008 00:27:26

domo
Ik gebruik Opera en/of Blazer niet zo heel erg veel (geen data abonnement). Maar Opera is qua data ophalen en renderen redelijk vlot, voor zover mogelijk met een GPRS verbinding. M'n gebruik beperk ik zodoende dan ook tot het opzoeken van actuele vertrektijden van de NS, dat soort kleine dingetjes. Ik vind beiden niet helemaal top in het gebruik en ik wissel eigenlijk per website van browser, afhankelijk van welke ik het prettigste vind. Meestal Opera, maar ik heb een hekel aan dat inzoomen e.d.

Wat betreft de betrouwbaarheid: zowel Blazer als Opera hebben de neiging te crashen, de laatste wel meer (maar de complexere pagina's bezoek ik veelal met Opera, dus dat zou een reden kunnen zijn). Het probleem lijkt in het beschikbare geheugen te zitten, tenminste dat gevoel heb ik. Jouw settings zal ik eens proberen, kijken of dat helpt.
Door Gazpacho
08-05-2008 00:47:18

Gazpacho
Je kunt in OM 4 (je gebruikt toch 4, niet 3?) kun je in Menu >> Tools >> Settings >> Mobile View inschakelen. Dan heb je dat irritante zoomen nooit meer.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android