Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Eerste reviews van Palm Centro overwegend positief

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 15 oktober 2007


De nieuwe Palm Centro die twee weken geleden werd gelanceerd in de VS op het netwerk van mobiele operator Sprint, heeft overwegend positieve reviews gekregen op het internet.

De Centro is een kleine smartphone die gericht is op jongeren en mensen die voor het eerst een smartphone willen kopen. Het is kleiner en lichter dan bijvoorbeeld een Treo 680, maar daar tegenover staat dat het scherm en toetsenbord ook een stuk kleiner zijn.

Computerworld schrijft dat veel mensen een Centro wel zullen zien zitten. Met name degenen die niet al teveel geld willen uitgeven, aangezien je met de Centro bijvoorbeeld ook 3G mobiel internet kunt krijgen op Sprint's EV-DO CDMA-netwerk, iets wat Apple's veel duurdere iPhone niet heeft.

David Pogue schrijft in zijn column in de New York Times dat de Centro een totaal ander gevoel overbrengt dan de grotere Treo. Met de Centro heb je niet het gevoel alsof je een heel duur apparaat van kantoor aan het rondsjouwen bent, maar een leuk klein toestelletje van jezelf.

De mensen van Gizmodo zijn voornamelijk kritisch over het toetsenbordje. Ze vinden het toch iets te klein en zeker kleiner ten opzichte van een grotere Treo. Bij OnCentro zijn ze (uiteraard) erg positief over de Centro. Met name de 1.3 mp camera maakt volgens hem betere foto's dan camera's in andere telefoons met meer megapixels.

Infosync vindt de Centro een erg goed instapmodel van Palm, maar redt het qua multimedia toch niet vergeleken met de Blackberry Pearl. CNet ziet de logica van een rode Centro wel in, en denkt dat veel vrouwen aangetrokken zullen worden tot dit model, maar is teleurgesteld over het gebrek aan technische innovatie in dit toestel. En tenslotte zegt PC Magazine dat PalmOS nog steeds (letterlijk) rondjes om het veel tragere Windows Mobile kan rennen, en dat mede daardoor de Centro prettig in gebruik is.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door digilb
15-10-2007 10:24:15

digilb
Ik lees deze reviews met grote interesse en twijfel tussen twee opties:
- mijn TX en Motofone houden tot er een betaalbare Palm-smartphone is met Palm OS II en wifi
- een GSM Centro kopen en mijn TX alleen nog maar thuis als internet-device gebruiken

Wel jammer dat de GSM-variant hoogstwaarschijnlijk de communicatie-technologie van de Treo 680 zal krijgen: dus alleen GPRS (en EDGE wat niet/nauwelijks meer wordt aangeboden door de telecomproviders).
Door Gazpacho
16-10-2007 19:46:48

Gazpacho
Dieter Bohn van Treocentral vindt de Centro goed.

treocentral.com >> Products & Reviews >> Handhelds >> Palm Centro

Over upgraden zegt hij: huidige Treo-gebruikers misschien. En de Centro is wat de Treo 680 had moeten zijn: uiterst goedkoop, 3G-mobiel internet snelheden, mooi klein consumentenmodelletje.

Citaat:
For Treo users on carriers other than Sprint, you should stop and think very carefully about switching carriers. As I have written at our sister site WMExperts and said time and time again in the TreoCast Podcast, there is almost never a time you should pick a device before you pick a carrier. Coverage is just too important and poor coverage will ruin your experience with a smartphone no matter how cool it is. All that said, the Centro is what the Treo 680 should have been. It's small, it's inexpensive, and it's very accessible to the general consumer.

For first-time smartphone users and for people who've never considered a smartphone, the Centro is a great option. Anybody considering getting some random featurephone just because it sports a full keyboard should stop what they're doing right now and head over to a Sprint store to check out the Centro. As I mentioned at the beginning of the review, it is also superior to the Sidekick and the Blackberry Pearl for the average consumer.
Door digilb
28-10-2007 15:31:44

digilb
Nog wat meer reviews:
- Engadget
- 1src
- The Associated Press
Door digilb
15-11-2007 09:20:12

digilb
Er is een review opgedoken van een GSM/Edge Centro. Er wordt niet op de techniek ingegaan, maar de schrijver is vertrouwd met de 680 en daardoor wijst alles er op dat de Centro technisch gelijk is aan de 680. Geen verrassingen dus, helaas.
Bron: Palmdoc
Door RenéD
15-11-2007 15:00:03

RenéD
De Palm 500v staat zelfs in de Veronica gids van de komende week!
Door digilb
15-11-2007 15:05:21

digilb
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RenéD Bekijk bericht
De Palm 500v staat zelfs in de Veronica gids van de komende week!
Met een review of alleen een advertentie?
Door domo
15-11-2007 16:43:38

domo
Nee, zoals gebruikelijk bij de Veronica gids: een korte en vooral onvolledige greep uit het marketing materiaal wat ze opgestuurd hebben gekregen. Iets met mooi en modern design enzo...

Daarnaast een vergelijking tussen OS X Leopard en Windows Vista. Vista heeft ipv het oude alt-tab nu ook 3d weergave van de tabbladen achter elkaar en OS X moet het met Spaces doen... Tja, Exposé anyone?
Door digilb
15-11-2007 16:59:05

digilb

Off-topic
RenéD en Domo hebben blijkbaar de Veronica-gids. Ik had eerder gedacht dat de doelgroepen voor Palm en voor de Veronica-gids elkaar juist uitsloten (Digilb is zelf lid van BNN, VPRO en VARA)

Door domo
16-11-2007 10:46:36

domo

Off-topic
M'n ouders hebben 'm ja, ik zou 'm zelf niet nemen. Ik kijk nooit tv, dus heb er weinig aan. Lees 'm toch voor de strip van Dirk-Jan e.d.

Door postbus31
16-11-2007 10:50:05

postbus31
Hmm, hier Veronica en BNN, onmogelijke combi zeker.
Oh ja, en PalmOS enWM.......
Door digilb
16-11-2007 11:42:53

digilb
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door postbus31 Bekijk bericht
Hmm, hier Veronica en BNN, onmogelijke combi zeker.
Oh ja, en PalmOS enWM.......
Kijk, die combinatie vind ik dan weer wel logisch, want BNN staat tot PalmOS zoals Veronica staat tot WM. Toch?
Door RobB
16-11-2007 12:22:35

RobB
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digilb Bekijk bericht
Kijk, die combinatie vind ik dan weer wel logisch, want BNN staat tot PalmOS zoals Veronica staat tot WM. Toch?
Allebij schreeuwers en weinig inhoud?

Nee, ik gebruik gewoon FBTV
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android