Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm presenteert kwartaalcijfers Q1Y07 met verlies

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 02 oktober 2007


In een live-gesprek met analisten heeft Palm bekend gemaakt dat het dit fiscale kwartaal voor het eerst in bijna drie jaar een kleine verlies heeft gemaakt.

Zoals gebruikelijk gaven Palm CEO Ed Colligan en financiële topman CFO Andy Brown acte de présence tijdens een webcast voor financieel analisten van verschillende investeringsbanken. Goed nieuws was er dit kwartaal in principe niet te melden: eerder had Palm al een winstwaarschuwing uitgebracht, en uit de definitieve cijfers blijkt, dat Palm een klein verlies van $0,01 per aandeel heeft geleden. Dit is het eerste verlies in bijna drie jaar van Palm. Ter vergelijking: vorig jaar in hetzelfde kwartaal meldde Palm nog een winst van $0.16 per aandeel.

Het aantal verkochte Treo's daalde afgelopen kwartaal naar 689.000 stuks, vergeleken met 750.000 stuks het jaar ervoor. De omzet steeg wel licht naar $360.8 miljoen, wat een toename van 1.8% betekent. Dit zijn relatief zwakke cijfers, aangezien de markt voor smartphones nog steeds explosief aan het groeien is, en Palm hier in tegenstelling tot de concurrentie niet in meegroeit. Analisten zeggen dat de sterke iPhone (met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren) en RIM (met 3,18 miljoen exemplaren Blackberries) marktaandeel van Palm wegsnoepen.

Palm's kosten voor ontwikkeling en advertenties stegen een kwart vergeleken met het jaar ervoor, en daarnaast zijn er veel kosten voor de stopzetting van de Foleo afgeschreven.

Marktanalisten denken dat Palm pas weer flink winst kan maken als ze snel met meerdere nieuwe modellen op de markt komen die de concurrentie met RIM en Apple aankunnen.


Bron: http://www.bloomberg.com/apps/news?p...gtk&refer=home

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Mattijzz
02-10-2007 09:35:21

Wat een verschil tussen wat Rim en Apple verkoop (1 smartphone) en Palm.

Ik kwam gisteren iemand met een treo 680 tegen. Was toch zeer tevreden. Maakte zich niet druk over multitasking e.d. Zijn collega's begrepen niet wat hij doet met zo'n baksteen. Sja de Centro lijkt mij een prima laatstse oplossing. Kleiner en ook voor de 650'ers zoals ikzelf een upgrade vanwege de internet snelheid. Hier in Europe zal het waarschijnlijk bij Edge blijven...icm Palm os.

De Centro zet met zijn prijs de marges iets verder onder druk net zoals de 500. Palm gaat uit van 30 procent. De afgelopen jaren waren beter dan dat, maar dat was meer gelukkig. Het aandel zal langzamerhand zakken omdat de divident erin is meegerekend van Elevation. Veel 'zogenaamde' kenners verwachtten dat het aandel naar de 9 gaat.

De vragen van de analisten en inversteerder bij de confrence call gingen over de volgende onderwerpen:
- Mindere vooruitzichten voor het volgende kwartaal
- Lage marges
- Lagere voorspelling aantallen verkochte apparaten van de goedkope telefoons
- Iphone concurentie
- Behoorlijke kortingsacteis op oudere modellen
- En dus ook de daling van de gemiddlede prijs van de telefoons

Ok een aantal oude trouwe palm gebruikers hebben nu redenen voor een upgrade. De Centro en eventueel de 755p. En misschien nieuwe gebruikers met de Centro. Goede zet. In Europa zetten ze in op WM. Ook slim want wat de boer niet kent...Voor nu een goede strategie, maar in mijn ogen ook een noodgreep. Wat kunnen ze anders dan overleven tot Palm II eindelijk op de markt verschijnt?.

Jammer voor Palm liefhebbers hier. Met UMTS werkt Palm niet en een upgrade zit er dus niet echt in. Kleiner kan wel...sneller niet. Wij zullen nog veel geduld moeten hebben....
Door Gazpacho
02-10-2007 09:39:32

Gazpacho
De nieuwe Treo's zoals de 755p zijn juist duurder dan de nieuwe modellen van het kwartaal ervoor (Treo 680).

Uiteraard zijn de allernieuwste el cheapo modellen (Treo 500, Centro) niet van invloed op bovenstaande cijfers.
Door Mattijzz
02-10-2007 09:45:12

Natuurlijk dat is waar....)
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android