Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Opinie] Apple iPhone vs. Palm Treo 650 door de bril van een Apple-fan

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 30 augustus 2007


Palm-fans staan erom bekend dat ze hun apparaten door dik en dun steunen, maar Apple-fanaten kunnen er ook wat van. Op Apple Insider is er een column verschenen waarin de Apple iPhone met de Treo 650 wordt vergeleken.

Wanneer je echt van je nieuwe liefde houdt, is er blijkbaar geen plaats meer voor waardeloze ex'en die achteraf gezien te duur, te dik en te gelimiteerd waren. Hoe heb je het in hemelsnaam zo lang met dat gedrocht volgehouden? Dat is ongeveer de toon van het opiniestuk op Appleinsider - uiteraard waarin de iPhone als glorieuze winnaar uit de bus komt.

Op het gebied van design, interface, scherm, websurfen, mail, multimedia... ja eigenlijk alles zou de iPhone superieur zijn. Zelfs op het gebied waar de iPhone absoluut niet superieur is - editten van Word, Excel en Powerpoint -, is de iPhone superieur, want je wil toch geen Office-bestanden gaan editten op zo'n 'achterlijk' toestel als de Treo 650?

Zouden Palm-fans ook wel eens de reden geweest zijn waarom iemand niet aan een Palm zou willen? Het is een heel, heel lang artikel geworden, maar misschien is het toch goed om het artikel op Apple Insider eens door te lezen. Een feest van herkenning?


Bron: AppleInsider | iPhone Review Series: iPhone vs. Palm Treo 650

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Peter Bulthuis
30-08-2007 10:10:37

Peter Bulthuis
Alleen jammer dat ze een Treo 650 (een product dat niet meer wordt geproduceerd en in de winkel nauwelijks meer te krijgen is) gaan vergelijken met een gloednieuwe telefoon met de laatste snufjes: de iPhone.
Je gaat toch ook geen oude Daf vergelijken met de allernieuwste Mercedes.

Daarnaast: de iPhone heeft geen keyboard en er kan geen third party software op (= waardeloos).
De Treo 650: wel bellen, maar wat minder toeters.
Door Smaus
30-08-2007 13:28:51

Smaus
Citaat:
To get started, you push the red 'off' button. After more than a second of nothing happening, the screen lights up, but wait, it's not ready yet. The screen wakes and then locks, waiting for the user to push the center button to unlock it. If the two buttons aren't hit in sequence with enough of a pause before and after, the unit goes back to sleep.
Pure nonsens, bij mijn Treo 650 gaat het scherm direct aan en ik kan gelijk de Center-button indrukken om het toestel te deblokkeren


Citaat:
Both can be used with one hand, even to type out letters. The iPhone presents a much larger keyboard on the screen, and encourages the use of the pad of the thumb. The physical keys of the Treo are not only much smaller but also much closer together, forcing the user to type using the edge of a fingernail.
Wederom pure nonsens! De Treo 650 heeft meerdere prijzen gewonnen, o.a. vanwege het goede toetsenbord waarmee je heel snel kan tikken.

Citaat:
The Treo offers no corrections when typing, while the iPhone makes immediate error correction easy and natural.
Ik weet niet welke Treo de beste man gebruikt heeft, maar een 650 was het niet. De Treo 650 biedt wel degelijk tekstcorrectie, maar wij Nederlanders vinden die zo irritant dat we een database overschrijven om het uit te zetten.

Citaat:
For users not beholden to corporate email, the iPhone offers a clearly superior email experience. It receives full HTML emails and can send out photos taken from the iPhone. It can also receive standard PDF, graphics, and Word and Excel files and display them. The integrated document viewing software handles email file attachments the same way as Safari handles linked files such as PDF or Word documents linked to a web page. In either case, the document is presented in a resolution independent, zoomable viewer similar to Safari web pages.
Vast wel, maar twee mailtjes tegelijk weggooien kan, aangezien de iPhone geen multiselect ondersteund. Dus als je 50 mailtje wilt dumpen ben je even bezig.

Straks meer, ik moet nu weer even aan het werk...
Door eric40
30-08-2007 13:50:49

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peter Bulthuis Bekijk bericht
Alleen jammer dat ze een Treo 650 (een product dat niet meer wordt geproduceerd en in de winkel nauwelijks meer te krijgen is) gaan vergelijken met een gloednieuwe telefoon met de laatste snufjes: de iPhone
Dit verhaal is opgezet door een Treo 650 bezitter, niet een aantal mensen, die het zat was om nog langer op een waardige opvolger van Palm te wachten.
Na overstap op de iPhone verteld hij nu zijn beleving van zijn nieuwe aanwinst.
Door Smaus
30-08-2007 13:54:47

Smaus
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eric40 Bekijk bericht
Na overstap op de iPhone verteld hij nu zijn beleving van zijn nieuwe aanwinst.
Geen probleem toch? Maar dan wel de waarheid vertellen en niet zaken die jou kant van het verhaal beter maken weglaten...
Door eric40
30-08-2007 14:05:59

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Smaus Bekijk bericht
Ik weet niet welke Treo de beste man gebruikt heeft, maar een 650 was het niet. De Treo 650 biedt wel degelijk tekstcorrectie, maar wij Nederlanders vinden die zo irritant dat we een database overschrijven om het uit te zetten.
De Treo heeft alleen een database van meest voorkomende typefouten. Daarvan is voor o.a. Nederland een correctie gekomen waar woorden zoals 'wel' vervangen werd door 'well'. Maar als ik moyor intype i.p.v. motor dan wordt dat niet vervangen, en dat is denk ik wel wat hier bedoeld wordt. Ik maak hierop uit dat de iPhone een volledige woordendatabase heeft i.p.v. enkele woorden zoals bij de Treo.
Door eric40
30-08-2007 14:19:26

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Smaus Bekijk bericht
Geen probleem toch? Maar dan wel de waarheid vertellen en niet zaken die jou kant van het verhaal beter maken weglaten...
In zijn beleving kan dat de waarheid zijn.
Zijn Treo kan problemen hebben met opstarten.
Hij kan dikke vingers hebben waar hij met de iPhone geen last van heeft. Ik type zelf ook met de nagels van mijn duimen, omdat ik anders zoveel toetsen voel dat ik bang ben meerdere toetsen tegelijk in te typen, terwijl dat niet zo is.
Door fransbr
30-08-2007 15:45:19

fransbr
Ach, ik kan zonder veel aanpassingen het artikel overschrijven en "iPhone" vervangen door "Treo 650" en "Treo 650" door "Philips Nino 300" (Windows CE 2.0) of "Cassiopeia" (idem). Ik kan dan gaan bazelen over de snelheid, kleurenscherm, Bluetooth, GSM functie, camera. En ik kan dan heel bewust de hogere prijs van de Treo stil houden. Maar ik zie de relevantie niet zo.

Feit is dat technologie zich ontwikkelt. De Treo 650 zit in z'n EOL (End-of-Life), de iPhone in z'n BOL (verzin-zelf-maar). Logisch dus dat de iPhone technologisch verder is. Dat aangevuld met een aantal zeer subjectieve observaties (toetsenbord, geheugenkaartjes, al dan niet 3rd party software) maakt het artikel volkomen nietszeggend ....

Als ik (geld voor) een iPhone had gehad had ik ook zoiets kunnen schrijven, maar ik denk dat ik eerder had gekozen voor een wat integere insteek waarbij ik de functionaliteit en prijs van de Treo 650 in de juiste tijd had geplaatst. Ik zou bijv. de Pilot 1000 nu volkomen kunnen afkraken, maar voor zijn tijd was het een geweldig apparaatje (de Apple Newton ook, maar die was weer veel te groot, duur en vrat batterijen).
Door Asjemenou
31-08-2007 00:20:38

Asjemenou
Jaaaa,

Ik kom niet door dat artikel heen hoor..

Iphone is een mooi ding maar zo wordt het allemaal wel erg vermoeiend.

Palm liefhebbers zijn niet vermoeiend voor Palm liefhebbers...

We zijn toch realistich ?
Door Peter Bulthuis
04-09-2007 21:13:28

Peter Bulthuis
De batterij van de iPhone blijkt na vierhonderd keer laden al aan z'n EOL te zijn. En zo makkelijk vervangen als de batterij van de Treo 650 is er niet bij.
Door domo
04-09-2007 21:49:02

domo
Maar vierhonderd keer laden is wel erg veel. Daarbij, dat geldt voor iedere lithium-ion polymeer batterij, dus ook die van Treo's en alle andere gsm's / pda's. Dat lijkt me nogal een zwak argument om de iPhone als inferieur af te doen, er is immers geen verschil buiten het niet kunnen vervangen van de batterij. Voor de zware gebruikers zal dat pijn doen, maar daar is de iPhone ook niet voor bedoeld denk ik.
Door Peter Bulthuis
04-09-2007 21:52:01

Peter Bulthuis
Vind je? Als je ongeveer dagelijks moet opladen, dan zit je daar na een jaar anderhalf jaar toch al aan.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android