Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Nieuws] Palm lanceert de nieuwe Centro smartphone

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 17 augustus 2007


Palm heeft een nieuwe smartphone aangekondigd in de VS, die niet de merknaam Treo zal dragen. De nieuwe Palm Centro lijkt op de Palm Gandolf uit de eerdere geruchten en zal voorlopig exclusief beschikbaar zijn op het CDMA-netwerk van operator Sprint.

De nieuwe Palm Centro werd enkele uren geleden gepresenteerd bij de Sprint Tech Summit in de Amerikaanse staat Virginia. Er is nog niet veel informatie beschikbaar, maar ooggetuigen melden dat het toestel qua uiterlijk erg veel lijkt op de Palm Gandolf die al maanden in het geruchtencircuit wordt genoemd. Het zal op Sprint's CDMA-netwerk werken, en dus niet bruikbaar zijn in Nederland, waar we een GSM-netwerk hebben.

Volgens de eerste berichten is het toetsenbordje werkelijk erg klein, net als het toestel zelf. Het is de kleinste smartphone die Palm ooit gebouwd heeft. Ooggetuigen zeggen dat ze grote moeite hadden met het typen op zo'n klein toetsenbordje, maar volgens Sprint hoort dit zo, aangezien de Centro gericht is op jongeren die voor het eerst een smartphone gaan kopen en wat makkelijker met kleine toetsen om kunnen gaan.

Het toestel gaat volgens de eerste berichten $99 kosten, inclusief abonnement. Wanneer er meer informatie vrijkomt over het toestel, zullen wij er uiteraard over berichten.


Bron: treocentral.com >> Stories >> Business >> Palm Shows the Palm Centro to Select Audience at Tech Summit in Virginia

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door MendriX
17-08-2007 10:11:44

Leuk dat ze een andere doelgroep proberen aan te boren naast tweakers en professionals, maar de eerste berichten zijn dat typen op dat ding alleen mogelijk is als je de vingers van een 5-jarige hebt. Ben benieuwd wat dat voor ze gaat betekenen. Vind het wel bemoedigend dat dat ding niet het high-end model wordt. Ik zou een groter scherm willen, geen kleiner.
Door Gazpacho
17-08-2007 10:13:49

Gazpacho
Laat ik nou net de vingers hebben van een 5-jarige.

Door MendriX
17-08-2007 10:40:05

Niet liegen, ik heb ze gezien toen ik een case van je kocht.
Door MacJozzz
17-08-2007 11:03:59

MacJozzz
Hoop dat hij in het echt wel mooi is, zo op de foto vindt ik hem leliljk.
Er zullen er zat zijn die er anders over denken.
Door Gazpacho
17-08-2007 11:04:47

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MendriX Bekijk bericht
Niet liegen, ik heb ze gezien toen ik een case van je kocht.
Ik kwam niet eens boven je schouders uit.

Maargoed... wat valt er meer over te zeggen. Het design is... eh... nieuw.
Door Bram
17-08-2007 11:09:41

Bram
Sony-Ericsson heeft ook toestellen met veel te kleine toetsen, en die verkopen volgens mij ook niet slecht. Voor $99 biedt het een leuk alternatief voor de Z22, en in smartphoneland is het een erg lage prijs. Het is nog wachte op verdere specificaties, maar ik denk dat er flink wat verkocht zullen worden.
Door MendriX
17-08-2007 11:36:05

@Gazpacho: "Boven schouders uit." Ach, als je later groot bent dan lach je erom! "Het design is... eh... nieuw." Wow, ik heb je in tijden niet zo enthousiast meegemaakt.

@Bram: Palm is niet helemaal stom, ze verkopen best aardig bepaalde zaken in de VS, maar het ding is inderdaad niet duur voor wat ie vermoedelijk gaat bieden. Maar toch he...het kan zoveel beter met weinig moeite. Natively een Simpsons film + CorePlayer meeleveren en een paar MP3's enz., dan zouden ze zoveel beter scoren.
Door Gazpacho
17-08-2007 12:02:07

Gazpacho
Ja, een Q-killer en Blackjack-killer.

Als ze dan ook nog in Wal-Mart worden verkocht net als de Zire dan is het wel leuk. Er zit waarschijnlijk vrijwel geen marge op dit product, dus ze moeten er wel veel van verkopen. Ook weer net als de Zire.
Door postbus31
17-08-2007 13:13:05

postbus31
Blackjack killer?????? grapjas, ga de mijne echt niet ruilen voor dit Palm gedrocht..........
Sorry hoor, ben best Palm fan, maar wat ze hier mee denken te bereiken.
Door Gazpacho
17-08-2007 14:38:04

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door postbus31 Bekijk bericht
Sorry hoor, ben best Palm fan, maar wat ze hier mee denken te bereiken.
Zie het als een ultieme test of je de puberteit bent ontgroeid of niet _O_

Als Palm hiermee de Treo smartphone - sorry Centro smartphone - niet aan de massa krijgt, lukt het ze nooit meer. Met de Zire was het ze min of meer gelukt, maar daar was geen concurrentie voor, ook vanwege de kleine marges. Hier heeft de Centro concurrentie van de Q (en straks de Q2) en de Blackjack (en straks de Blackjack 2).

Het model is wel een stuk nauwer dan de concurrerende modellen... misschien valt dat in de smaak. Ik mis nog wel een Apple logo erop: dan had iedereen hem gekocht. :X
Door Mattijzz
19-08-2007 13:39:58

Apple log erop/ Kom op...Apple maakt mooiere spulletjes en meer bruikaar. Een bijna onbruikbaar qwerty keyboard....ummm nou weet ik niet hoe groot de gemiddelde amerikaansse 16 jarige is incl, zijn vingertjes...maar die zijn niet zo klein denk ik...Ben benieuwd en hoop dat het aanslaat voor Palm.
Door digilb
20-08-2007 13:22:19

digilb
Zou hij verkocht gaan worden in een combinatie-pakket met de Foleo? Dan zijn die priegeltoetsjes alweer een stuk minder erg. Aan de andere kant: de doelgroep is wel erg verschillend. Misschien met een donkergrijze i.p.v. witte Centro?
Door RoelvdV
20-08-2007 16:16:47

RoelvdV
Kom op jongens (en meisjes ), iets flexibeler denken graag: die minitoetsen gewoon bedienen met de speciaal vormgegeven stylus. De ene kant is een standaard styluspunt en de andere kant past precies op die priegeltoetsen

(ik ben duidelijk geen zakenman, want anders was ik nu al in onderhandeling met stylusfabrikanten voor dit idee)

gr, Roel.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android