Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho is sinds december 2002 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 681 nieuwtjes geschreven.

Gazpacho gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gazpacho

[Opinie] InfoSyncWorld heeft een hands-on met de Palm Foleo

 

Door: Gazpacho


Publicatiedatum: 29 juni 2007


De populaire nieuwsblog InfoSyncWorld heeft tijdens een recente presentatie van de Foleo aan journalisten de Foleo onder handen genomen. Hoewel ze in eerste instantie mild positief op de Foleo gereageerd hadden, zijn ze nog niet geheel overtuigd.

InfoSyncWorld was één van de uitgenodigden van de pers, die naar een hands-on presentatie van de Palm Foleo in New York mochten. De redactie was tijdens de presentatie van de Foleo, enkele weken geleden, eigenlijk toch mild positief over het apparaat. Net als sommige andere tech-journalisten, zagen ze wel iets in het concept van een instant-on mini-laptop waarmee je het internet kunt browsen, e-mailen en tekstverwerken.

Volgens InfoSyncWorld is de Foleo zeker dun, licht en klein, maar het voelt toch aan als een laptop. Degenen die al een subnotebook hebben, zullen zeker niet onder de indruk zijn van de Foleo. Qua software is het even wennen op de Foleo. Toen InfoSyncWorld onwennig naar een 'close'-knop zocht in het tekstverwerkingsprogramma Word to Go, moest iemand van Palm hen vertellen dat het 'geen Windows is', en dat je meteen naar een andere applicatie kunt gaan zonder je gegevens kwijt te raken. Veranderingen worden namelijk meteen opgeslagen.

De trackpoint voelt gelijk aan de trackpoints op andere laptops, terwijl het scrollwieltje ook goed aanvoelde. InfoSyncWorld is echter van mening dat een trackpad misschien een beter idee was om mee te navigeren.

Als conclusie schrijft InfoSyncWorld dat ze nog wat skeptisch zijn, maar niet pessimistisch. Voor veel smartphone-eigenaren kan de Foleo een goed alternatief bieden aan een grotere, duurdere en meer gecompliceerde laptop. Het 'always-on' kenmerk van de Foleo behoeft wat meer gebruik in de praktijk, voordat daar een goed oordeel over te vellen valt. Daarnaast blijft het afwachten welke 3rd-party ontwikkelaars voor de Foleo gaan ontwikkelen.

Ondanks dat alles kijken ze bij InfoSyncWorld uit naar komende zomer, wanneer ze graag een reviewunit ontvangen van Palm om er wat uitgebreider mee te kunnen spelen.


Bron: Hands-on with the Palm Foleo - infoSync World

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Mattijzz
29-06-2007 22:56:07

Sja gezien de vele reacties (?) op dit bericht.....lijkt de Foleo slechts een rimpeling in het water.

Best aardig maar een stap voorwaard? Ik vind van niet...

Zelf op de fanboy site Treonauts zag ik deze column:

"The biggest disappointment for me following the original Apple iPhone Wake-Up Call has been Palm’s lethargic reaction – I have not seen or heard anything in the past six months to demonstrate that the company is listening and openly responding to the passionate outcries of its most loyal customers. The Foleo announcement was the wrong product at the wrong time and the rumours of a forthcoming Treo 800 have also left many Treonauts underwhelmed".

Laten we met zijn allen hopen dat Palm met de hulp van Bono een nieuwe hit op de markt zetten.
Door ronnyt
30-06-2007 14:16:12

Maar ....... in het AD van vandaag spreken we over de nieuwe PALM, Poleo ! Zie AD Weekend, blz 37.
Door Gazpacho
30-06-2007 16:18:17

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronnyt Bekijk bericht
Maar ....... in het AD van vandaag spreken we over de nieuwe PALM, Poleo ! Zie AD Weekend, blz 37.
Hoe was hun opinie daarover?

Enne... Poleo?
Door Underdog
01-07-2007 11:18:29

Underdog
Het enige waarmee ze kunnen concurreren is de prijs. Ik heb een 12` sub notebook die niets weegt, waar gewoon vista op draait en waar alles feilloos op werkt. De meerwaarde van de Foleo is dus inderdaad klein. Als het echt goedkoop wordt (< 400 dollar) dan is het leuk, maar daarboven heb je gewoon een "echte" notebook.
Door Underdog
01-07-2007 11:19:07

Underdog
en zelfs dan, je bedient dan een marktsegment wat in mijn optiek niet bestaat.
Door domo
01-07-2007 21:11:10

domo
Ik denk dat Underdog wel een punt heeft, zeker als over een paar jaar laptops ook binnen een seconde of twee aangaan (dankzij RAM dat geen stroom nodig heeft om gegevens vast te houden). Dat is één van de sterke kanten van de Foleo, welke dan wegvalt.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android