Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Opinie] Palm gaat heus geen iPhone-killer ontwikkelen

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 12 maart 2007


Soms trekken mensen wel heel gemakkelijke conclusies: Dell huurde een voormalig Motorola-topman in, dus moest het bedrijf wel bezig zijn met mobiele telefoons. Hetzelfde gebeurde bij Palm: Paul Mercer komt van Apple en zal dus bij Palm wel een iPhone-concurrent gaan ontwikkelen.

Twee jaar geleden was elke nieuwe mp3-speler een potentiële iPod-killer, vorig jaar kwam het ene na het andere bedrijf met de ultieme BlackBerry- of Treo-killer en nu is er weer een product waaraan anderen zich kunnen spiegelen. Met als gevolg dat nieuwe ontwikkelingen hardnekkig als reactie op dat ene product worden geïnterpreteerd. Lukt het niet linksom, dan maar rechtsom.

Tweakers wist het afgelopen weekend zeker: Mercer heeft kennis van gebruikersinterfaces, Palm moet drastisch iets aan het gedateerde besturingssysteem gaan doen en aangezien 1 + 1 nog altijd 2 is, moet Mercer dus wel bezig zijn met... Nee, niet met een nieuwe gebruikersinterface of een nieuw besturingssysteem, maar met een iPhone-concurrent! Die logica ontgaat me, en gelukkig laten andere websites een heel ander geluid horen: Palm gaat helemaal geen iPhone-killer ontwikkelen. Tenminste..., niet nu. Dat lijkt me een veel realistischer standpunt. Enerzijds omdat de iPhone niet echt bedreigend is voor Palm. De iPhone richt zich op multimedialiefhebbers, niet op de smartphonegebruiker en ook niet op de zakelijke markt waarin Palm erg actief is. Concurrenten zoals Samsung en LG zullen veel eerder de hete adem van de iPhone in hun nek voelen en veel sneller met een iPhone-achtig apparaat op de markt komen. Zij werken voor de massa, kunnen razendsnel nieuwe toestellen ontwikkelen en hebben de afgelopen maanden laten zien dat ze erg veel nadruk leggen op lifestyle en design. Precies de groep waar ook de iPhone zich op richt. LG en Samsung hebben hun iPhone-kloon trouwens al klaar, met de LG Prada en de hieronder afgebeelde Samsung Ultra Smart F700.

Maar er is nog iets anders: Jeff Hawkins zei in een interview dat het ontwikkelen van een nieuw product bij Palm ongeveer 2 jaar in beslag neemt. Tegen die tijd zijn er al genoeg iPhone-klonen op de markt en het zou buitengewoon dom zijn als Palm over anderhalf jaar ook nog eens met een iPhone-achtig apparaat op de proppen zou komen. Nu maakt Palm regelmatig blunders, ook wat het productaanbod betreft (LifeDrive, ontbrekende Wi-Fi op de Treo, slechte batterijduur van de Treo 680), maar zo gek is zelfs Palm niet.

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door domo
12-03-2007 12:45:12

domo
Ach ja, Tweakers... In dat bericht stond ook dat Palm het PalmOS dood heeft verklaard en noodgedwongen flirt met Windows Mobile totdat ALP uitkomt. Dat Palm de rechten op PalmOS heeft gekocht hoorde je weinig over.
Door Jozz
12-03-2007 14:27:20

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo Bekijk bericht
Ach ja, Tweakers... In dat bericht stond ook dat Palm het PalmOS dood heeft verklaard en noodgedwongen flirt met Windows Mobile totdat ALP uitkomt. Dat Palm de rechten op PalmOS heeft gekocht hoorde je weinig over.
Dat wist ik overigens ook niet. Ik las dat ook op Tweakers. Zijn er wat dat betreft ook nog ontwikkelingen bekend?
Dan is misschien de kans dat er over een tijd(geen idee hoe lang) misschien 3 mogelijke besturingssystemen zijn voor Palm devices. PalmOS, ACCESS Linux en Windows Mobile.
Door Gazpacho
12-03-2007 14:30:37

Gazpacho
Palm heeft niks, nada, niente te doen met Access Linux Platform. Ze zijn niet eens licensienemer. Verwacht dus geen Palms met ALP.

Vanaf het begin had ik me al afgevraagd waarom in hemelsnaam ALP als 'opvolger' van PalmOS werd gepresenteerd door de pers. Zelfs bij Access zelf zeiden ze dat het geen opvolger voor het PalmOS zou zijn, maar dat er slechts een compatibiliteitslayer te vinden zal zijn in ALP.

Meer nieuws kun je vinden in het nieuwsarchief van de Palmclub, zie de nieuwslink bovenaan.
Door RobB
12-03-2007 15:33:10

RobB
Palm programma's draaien op ALP komt overeen met oude NES-games op je Wii
Door Gazpacho
12-03-2007 15:49:13

Gazpacho
Oh, zijn die ook zo

[marketingstem]

intuitief, stabiel en eenvoudig in het gebruik waardoor je in geen 10 jaar meer een echte fatsoenlijke update van de UI nodig hebt gehad?

[/marketingstem]
Door rudyheidenis
12-03-2007 15:56:03

rudyheidenis
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Nu maakt Palm regelmatig blunders, ook wat het productaanbod betreft (LifeDrive, ontbrekende Wi-Fi op de Treo, slechte batterijduur van de Treo 680), maar zo gek is zelfs Palm niet.
Het enige stukje in je betoog waar ik vraagtekens bij zet...
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android