Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Treo's met PalmOS en Windows Mobile gaan gelijkop

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 20 december 2006


Palm heeft gisteren de financiële resultaten bekendgemaakt, waarbij CEO Ed Colligan ook antwoord gaf op de vraag welke Treo's het best verkopen: met PalmOS of met Windows Mobile? De indruk bestond dat Windows Mobile achterbleef, maar volgens Colligan verkopen ze beide even goed.

Dat Windows Mobile minder populair lijkt te zijn, kan te maken hebben met regionale verschillen: in de VS is PalmOS nog steeds het meest populaire besturingssysteem, terwijl er buiten de VS veel meer belangstelling is voor Windows Mobile. Een jaar na de introductie van de eerste WM-Treo heeft deze dus de helft van de PalmOS-verkopen opgesnoept. Klachten over de WM-Treo's zijn er nauwelijks, terwijl er bij de Treo 680 en 700p wel wordt geklaagd.

Ed Colligan maakte ook nog bekend dat er volgend jaar een high-end 'Mercedes-achtige' Treo aankomt, naast een aantal low-end apparaten voor consumenten. De kans is groot dat die luxe Treo op Windows Mobile draait. Nog even terug naar de financiële resultaten: op 1 december werd het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2007 afgesloten. Deze periode liep van 1 september tot 30 november 2006 en in dit kwartaal werden 617.000 smartphones verkocht. De pda-verkoop stelt blijkbaar weinig meer voor, want die wordt in het persbericht helemaal niet meer genoemd. Colligan is blij dat de Treo-verkoop sterk doorzet. Er werden wereldwijd meer Treo-smartphones verkocht dan ooit tevoren. Het netto-inkomen bedroeg $12,8 miljoen en op non-GAAP-basis bedroeg het $17,6 miljoen. De precieze financiële details vind je in het persbericht.



bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Coenox
20-12-2006 17:01:50

Coenox
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Ed Colligan maakte ook nog bekend dat er volgend jaar een high-end 'Mercedes-achtige' Treo aankomt, naast een aantal low-end apparaten voor consumenten. De kans is groot dat die luxe Treo op Windows Mobile draait.
]
Tja, dat snap ik dan niet. In een Mercedes stop je toch ook een Mercedes-motor en geen Hyusung of weet ik veel. Ik was van plan om de Treo 680 over te slaan en voor deze 'mercedes' te gaan. Maar zonder Palm OS weet ik het niet.
Door ghia
20-12-2006 18:26:46

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Een jaar na de introductie van de eerste WM-Treo heeft deze dus de helft van de PalmOS-verkopen opgesnoept.
Alleen de helft van de Treo's is uitgerust met WM. Er worden nog altijd 808.500 PalmOS-toestellen verkocht tov 308.500 met WM.
De verkoop van de Treo 680 ligt blijkbaar boven verwachting, want op verschillende plaatsen in de VS zijn reeds bepaalde kleuren uitverkocht.
Citaat:
Deze periode liep van 1 september tot 30 november 2006 en in dit kwartaal werden 617.000 smartphones verkocht. De pda-verkoop stelt blijkbaar weinig meer voor, want die wordt in het persbericht helemaal niet meer genoemd.
De PDA wordt met 500.000 stuks nog steeds goed verkocht en de verkoop gaat nog in stijgende lijn (+10.000 stuks tov Q1FY07). Door de duurdere toestelprijs maken de smartfoons wel het grootste gedeelte (72% tov 28%) van de omzet uit. Dus PDA's, WM Treo's en PalmOS Treo's maken ieder ongeveer een derde van de omzet voor Palm.
Citaat:
Ed Colligan maakte ook nog bekend dat er volgend jaar een high-end 'Mercedes-achtige' Treo aankomt, naast een aantal low-end apparaten voor consumenten. De kans is groot dat die luxe Treo op Windows Mobile draait.
Dat WM daar het OS voor wordt is spekulatie. Na de aankoop van de bronkode van Garnet is er zelfs reden te meer om het topmodel met PalmOS uit te rusten.
Er werden ook nog low-end toestellen aangekondigd bedoeld voor de konsument en een meer gediversifieerd produktaanbod. 2007 belooft alvast een goed Palm-jaar te worden, met heel wat nieuwe dingen om naar uit te kijken.
Door Smaus
20-12-2006 21:33:03

Smaus
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia Bekijk bericht
Dat WM daar het OS voor wordt is spekulatie. Na de aankoop van de bronkode van Garnet is er zelfs reden te meer om het topmodel met PalmOS uit te rusten.
Net zo goed speculatie

Citaat:
De kans is groot dat die luxe Treo op Windows Mobile draait.
Bovendien, ik heb altijd geleerd dat een zin die begint met 'De kans is groot' een zin is die een speculatie gaat weergeven in plaats van een voldongen feit.
Door Gazpacho
20-12-2006 22:49:46

Gazpacho
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ghia Bekijk bericht
Alleen de helft van de Treo's is uitgerust met WM. Er worden nog altijd 660.000 PalmOS-toestellen verkocht tov 160.000 met WM.
Per jaar? Per kwartaal? Welke tijdsperiode?

Citaat:
De PDA wordt met 500.000 stuks nog steeds goed verkocht en de verkoop gaat nog in stijgende lijn (+10.000 stuks tov Q1FY07). Door de duurdere toestelprijs maken de smartfoons wel het grootste gedeelte (72% tov 28%) van de omzet uit.
Interessant. Bron?

Feit is dat met het aantrekken van een WM licensie en het maken van WM producten Palm zichzelf prima in de markt houdt. Zo'n uitstekende strategische beslissing waarbij je je "Palm-trots" en afkomst als management even opzij moet schuiven voor het groeien en overleven van je bedrijf is zeer bewonderenswaardig.
Door ghia
21-12-2006 01:58:01

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Smaus Bekijk bericht
Net zo goed speculatie
Bovendien, ik heb altijd geleerd dat een zin die begint met 'De kans is groot' een zin is die een speculatie gaat weergeven in plaats van een voldongen feit.
Omdat het in een nieuwtje wordt gepresenteerd tussen de feiten, vond ik het een verduidelijking dat te benadrukken, te meer daar er in de bron hierover niet wordt gesproken.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gazpacho Bekijk bericht
Per jaar? Per kwartaal? Welke tijdsperiode?
Q2 FY07. (De cijfers zijn verbeterd: het is PalmOS 808.500 en WM 308.500, met de 50/50 Treo aanname)
Citaat:
Interessant. Bron?
Investors call.

Maar is het wel 50/50 voor de Treo's met WM en PalmOS?
Dit is wat Colligan heeft geantwoord tijdens de investors call op de volgende vraag:
Citaat:
Charlie Wolf - Needham & Co.

Listening to your comments, it appears that the 700w may have been a disappointment. I was just curious as to how that product is selling versus the 700p. Then I have a follow-up.

Edward T. Colligan

Charlie, I would not categorize it that way at all. I think our Windows Mobile products are actually doing quite well. When you line them up against the Palm OS products, they are head to head at this point, you know, the 700w, the 700p.

Now, we have more Palm OS products. The 680, $199 new product coming out. That is certainly driving some sell-through numbers. They have not gotten to the range of being 50-50 in our product line, but it really has been a successful product for us. Frankly, internationally, it is the biggest seller.

I would not categorize it at all that way. If there is anything that you could look at and say we would like to see it happening faster, it is probably the adoption of exchange active think and that side of the e-mail solution that Microsoft delivers by larger businesses, really looking at that and saying yes, I want to adopt that and making that a more seamless, easy sale. Perhaps we expected that to happen a little more easily, but that has been mitigated by the fact that we have a wide range of solutions we work with.

In the end, I think we are pleased with what has happened with Windows Mobile. Our key thing is getting our differentiation across in the marketplace. We have put a significant investment in differentiating those products. People who use them recognize that differentiation. We have to rise above the noise and that is part of our marketing efforts, is to rise above the noise and make sure our differentiation is understood by the user going in to buy a Windows Mobile based product. That is what we have to make happen.
Ik kan het er niet uit maken. (Hij heeft het over het gelijklopen van de verkoop voor Treo 700p en 700w.) Eerder dat het niet zo is. (They have not gotten to the range of being 50-50 in our product line) Echt officiele cijfers van Palm over het aandeel WM ontbreken voorals nog.
Internationaal zou WM wel beter verkocht zijn. Dit geeft de verkoop weer van de nieuwe Treo 750v tov de Treo 650 (de Treo 680 was nog niet uit).
Door Gazpacho
21-12-2006 02:13:41

Gazpacho
Citaat:
Investors call.
Je hebt aan de lijn gehangen of is er ergens een transcript te vinden?
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android