Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm-gebruikers zijn het meest tevreden

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 01 december 2006


IDC heeft een zes maanden durend onderzoek afgesloten, waaruit blijkt dat er een rechtstreeks verband is tussen gebruikerstevredenheid en het besturingssyteem dat op een smartphone draait. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 4000 gebruikers uit 5 landen.

De gebruikers waren afkomstig uit China, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wi-Fi en GPS of locatiegebaseerde gegevens zijn het meest belangrijk in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Voor mensen in China, Duitsland en India zijn opslagcapaciteit, muziekfuncties en fotokwaliteit het belangrijkst. Bij smartphonebezitters in de VS blijft PalmOS de nummer 1. In de andere landen is Nokia de grote winnaar. Palm is niet alleen het favoriete besturingssysteem voor smartphones in de VS, maar het is ook het favoriete toestelmerk. Ongeveer 76 procent van de Palm-bezitters zijn zeer geneigd om hun smartphone aan te bevelen bij anderen. Bij Samsung is dit 75%, bij Sony Ericsson 69%, bij RIM BlackBerry 67%, bij Motorola 54% en bij Nokia 54%.

In het Verenigd Koninkrijk voldoet PalmOS het best, terwijl Duitsers en Chinezen tevredener zijn over Windows Mobile. Ook in India was men blij met Windows Mobile, maar het aantal respondenten met smartphone was te laag om betrouwbare uitspraken te doen. Ondanks het enorme marktaandeel van Symbian (zie de oranje vlakjes in onderstaande, tamelijk onleesbare grafiek) blijkt de tevredenheid van dit besturingssysteem toch nietzo hoog te zijn.

In alle onderzochte landen namen de maandelijkse (abonnements)uitgaven toe, wanneer mensen van een gewone telefoon naar een smartphone overstapten. Alleen in Duitsland bleven de maandelijkse uitgaven gelijk. Het originele persbericht vind je hier. De volledige resultaten van het onderzoek worden op de CES in januari 2007 bekendgemaakt.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door fransbr
01-12-2006 10:34:50

fransbr
Wat is EMEA (Europa/Micronesie/E?/Australie ofzo)?
Kijk goed naar de verdeling in de VS: daar is Palmsource nog steeds de koploper!
Door ghia
01-12-2006 10:52:52

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fransbr Bekijk bericht
Wat is EMEA (Europa/Micronesie/E?/Australie ofzo)?
Ik denk Europe - Middle East - Africa. Australië zal met Oceanië in de rest van Azië zitten.
Citaat:
Kijk goed naar de verdeling in de VS: daar is Palmsource nog steeds de koploper!
Dat is ook wat ik al aangegeven heb in de [Opinie] Ontwikkeling PalmOS te traag t.o.v. Windows Mobile? thread en bleek uit het [Nieuws] Smartphoneverkoop stijgt 50% in eerste halfjaar 2006 nieuwtje.
Door fransbr
01-12-2006 11:16:28

fransbr
EMEA: via google Had ik kunnen weten....

Hoewel Palm in de VS blijkbaar populair is, denk ik dat opmerkingen zoals deze nog niet zo raar zijn. Soms heb ik het idee dat Europeanen nog Amerikaanser zijn als Amerikanen zelf, zeker als het gaat om Bill Gates in de k*nt kruipen .....
Door Chamsin
01-12-2006 12:24:40

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fransbr Bekijk bericht
EMEA: via google Had ik kunnen weten....
Is een veelgebruikte term. Niet alleen door Mickey$oft Zie Wikipedia
Door gonny
01-12-2006 13:06:17

gonny
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fransbr Bekijk bericht
Hoewel Palm in de VS blijkbaar populair is
Behoorlijk ja. Als je naar een conferentie gaat waar veel techminded Amerikanen komen, loopt de helft daarvan met een Treo rond. Vorig jaar was ik op een Microsoft-conferentie in de VS en daar was de Treo ook overal te zien (naast de BlackBerry ). Als de Amerikanen ons mee hadden moeten slepen in hun enthousiasme voor de Palm, had dat bij de Treo 650 al lang gebeurd moeten zijn.

Mij lijkt het weer het klassieke kip-en-ei-principe: in Europa stelt Palm niks voor, dus daar stop je ook geen geld in. Eigenlijk is dat marketingtechnisch wel zo verstandig, want je kunt een marketingdollar beter besteden aan het behouden van klanten, dan aan het overhalen van nieuwe klanten. Misschien schokkend, maar we zouden als Palm-gebruikers samen met Windows Mobile (en straks Linux) eigenlijk een front moeten vormen tegen de oprukking van Symbian.
Door fransbr
01-12-2006 13:25:10

fransbr
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Eigenlijk is dat marketingtechnisch wel zo verstandig, want je kunt een marketingdollar beter besteden aan het behouden van klanten, dan aan het overhalen van nieuwe klanten. Misschien schokkend, maar we zouden als Palm-gebruikers samen met Windows Mobile (en straks Linux) eigenlijk een front moeten vormen tegen de oprukking van Symbian.
Marketingtechnisch is het m.i. slimmer om klanten die nu een "normale" GSM hebben over te halen een smartphone te kopen dan om bestaande smartphone bezitters te behouden.
Als je dan de eenvoud en uitbreidbaarheid van Palm afzet tegen de beperkingen van Symbian en de slechte UI van WM, moet het toch niet zo moeilijk zijn om zieltjes te winnen? (Hoera voor Vodaphone)
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android