Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Handhelds maken mensen minder productief

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 22 november 2006


We wisten het natuurlijk al lang: mobiele apparaten zoals BlackBerry's kosten alleen maar tijd en maken mensen minder efficient. Uit een onderzoek van IABC blijkt dat handheldgebruikers veel meer tijd kwijt zijn aan het beantwoorden van e-mail.
IABC deed onderzoek onder 1.700 zakelijke professionals, waarvan 85% van mening was dat e-mail overload soms nadelig was voor hun productiviteit. Dat percentage is zelfs 93% onder gebruikers van Blackberry's en andere PDA's. Bij gewone gebruikers klaagt 62% over teveel e-mail, terwijl dat onder PDA-gebruikers 75% is. Maar ze zijn zelf ook de boosdoener: 44% vind dat ze zelf teveel e-mail verzenden (PDA-gebruikers: 56%).
De grootste bron van e-mail overload zijn externe nieuwsbronnen en professionele abonnementen (61%), gevolgd door collega's (39%), professionele netwerken (34%), team/afdeling (29%) en mededelingen van management en HR (23%). Op de vraag hoe vaak mensen hun e-mail controleren, zegt 81% dat ze voortdurend hun e-mailprogramma open hebben staan.
Gedetailleerde cijfers en grafieken zijn hier te vinden. Opvallend in onderstaande grafiek is dat BlackBerry-gebruikers dagelijks meer tijd kwijt zijn aan het beantwoorden van e-mail. Dat sluit aan bij het feit dat BlackBerry-gebruikers vaker klagen over e-mail overload. Kortom: doe de handheld de deur uit leven met meer vrije tijd en minder stress.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door domo
22-11-2006 17:17:13

domo
De vraag is of er een verband is tussen mensen met een grote e-maildruk en het bezit van pda's en Blackberry's. Dat zou dan impliceren dat dergelijke technologie niet de oorzaak maar het gevolg is van e-maildruk. In dit geval gaat de gehele conclusie onderuit, want dan zijn het dus niet de handhelds die mensen productief maken. Het is immers de oorzaak niet.

Dat is me niet helemaal duidelijk. Maar het lijkt aannemelijk dat mensen die er meer last van hebben hun toevlucht hebben gezocht tot handhelds of dit zijn opgedrongen door hun bedrijf.

Off-topic
Bedrijven zouden ook eens kunnen kijken naar hun e-mailetiquette zogezegd. Sommige bedrijven / instellingen hebben nogal een spam-mentaliteit. Zo krijg ik hier (bij de National University of Singapore) dagelijks ongeveer zes mails binnen van allerlei studentengroepen en universiteitsdiensten met in principe nauwelijks toegevoegde waarde. Op de Technische Universiteit in Eindhoven is hiervoor toestemming nodig van het college van bestuur en krijg je dergelijke mails misschien tien keer per jaar. Een minimalistischer beleid kan volgens mij de boel al aardig drukken. Dus minder tijd aan het lezen en versturen van mails; wordt iedereen gelukkiger van.

Door gast
22-11-2006 23:22:10

Goed punt ik gooi m gelijk weg !
Door Lindoras
22-11-2006 23:30:19

Lindoras
Is het ook niet zo dat mensen meer tijd verdoen met bellen,
sinds de meesten altijd een mobieltje bij zich hebben.
M.a.w. als je iets hebt en je gebruikt het, kost je dat altijd tijd.
Toen er nog geen email was, werd er druk gefaxed,
daar wordt nu toch weer veel minder tijd aan besteed,
dus tijdwinst
Door george
23-11-2006 02:03:22

george
Ik denk wel dat je nu meer doet, op momenten dat je vroeger niets KON doen.
Zoals in de trein, in de bus, op de airport enz.
Geo
Door ghia
23-11-2006 02:10:47

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo Bekijk bericht
De vraag is of er een verband is tussen mensen met een grote e-maildruk en het bezit van pda's en Blackberry's. Dat zou dan impliceren dat dergelijke technologie niet de oorzaak maar het gevolg is van e-maildruk. In dit geval gaat de gehele conclusie onderuit, want dan zijn het dus niet de handhelds die mensen productief maken. Het is immers de oorzaak niet.
Precies! Ik had bij het lezen van het artikel ook het gevoel van een kip en ei situatie.

Maar samenwerken door veelvuldig informatie met elkaar te delen, kan ook zijn voordelen hebben, zo heeft een recente studie uitgewezen.
Citaat:
A new study among 400 US/UK business leaders by Cambridge Judge Business School found that there is a clear link between company morale and how technology is used to collaborate at a work team and company level. Employees want to communicate - to be more productive, and have better relations with their peers.
Three quarters of those interviewed reported that their companies deploy collaborative technology to enable people to share information quickly and easily. Used effectively, mobile technology leads to highly collaborative workplaces and employees who feel empowered and productive.
- 86% say that interactions between themselves and others helps spark new ideas
- 82% say that people in other work locations support them in their work
- 75% say that when they need additional help they get the best person to help, wherever they are
- 74% say they would not be able to do their job if they couldn't work with people outside of their own work team
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android