Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Palm-CEO Ed Colligan lacht om iPhone

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 21 november 2006


In de San Jose Mercury News staat een kort interview met Ed Colligan, CEO van Palm. Colligan denkt nogal luchtig over dreigende concurrentie van de iPhone, de mobiele telefoon die Apple komend jaar op de markt gaat brengen.
"Is Apple een serieuze concurrent?" was de vraag die New York Times-correspondent John Markoff aan Colligan stelde. Die lachte het idee alleen maar weg dat een bedrijf - zelfs Apple - zomaar klanten zou kunnen winnen in de kieskeurige smartphonesector. Colligan's reactie:
Citaat:
"We've learned and struggled for a few years here figuring out how to make a decent phone. PC guys are not going to just figure this out. They're not going to just walk in."
Wat als Apple toch een iPhone zou uitbrengen? Volgens Colligan zal er dan waarschijnlijk Wi-Fi-technologie inzitten en via de Apple Stores worden verkocht, waardoor de telefoons niet via dezelfde mobiele operators zullen worden verspreid als de Treo.
Maar Colligan mag wel oppassen voor die "PC guys", want ook Microsoft is van plan om in 2007 een telefoon op de markt te brengen, als uitbreiding van de ZUNE-lijn.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Coenox
21-11-2006 10:31:09

Coenox
PR-matig is het nooit verstandig om de concurrentie uit te lachen. Er is ongetwijfeld ook om gelachten toen Apple aangaf een 'MP3-speler' uit te brengen. Apple weet meestal een hoop goede te maken met vorm en marketing. Ik weet zeker dat een hoop consumenten naar de Apple store rennen als er een combinatie iPod-GSM komt.
Door gonny
21-11-2006 12:01:02

gonny
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Coenox Bekijk bericht
Ik weet zeker dat een hoop consumenten naar de Apple store rennen als er een combinatie iPod-GSM komt.
Zeker weten! Ik heb eens nagedacht wat er in zo'n iPhone zou moeten zitten om het voor mij aantrekkelijk te maken. Vanuit het perspectief van de huidige pda/smartphonegebruiker (wat geldt voor de meeste mensen op dit forum) heeft zo'n iPhone te weinig software/uitbreidings/tweakmogelijkheden dus stelt het misschien niet zoveel voor. Maar je ziet aan de populariteit van de SonyEricsson-walkmantelefoons dat het grote publiek echt wel op muziektelefoons zit te wachten, ook al kunnen ze verder niet veel.
Door Lindoras
21-11-2006 12:57:23

Lindoras
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gonny Bekijk bericht
Maar je ziet aan de populariteit van de SonyEricsson-walkmantelefoons dat het grote publiek echt wel op muziektelefoons zit te wachten, ook al kunnen ze verder niet veel.
Ach ja, voor de meesten blijft het waarschijnlijk toch ook gewoon primair een telefoon met een extra functie.
In dit geval gemakkelijk dat het ook een mp3 speler is.
Zoals het eerst bijzonder was dat je er foto's mee kon maken.
Als je echt meer wilt, kies je toch al bewust voor een pda.
Door ghia
21-11-2006 14:06:39

ghia
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Coenox Bekijk bericht
PR-matig is het nooit verstandig om de concurrentie uit te lachen.
Uitlachen zal wel enige journalistieke overdrijving zijn. Colligan is wel iets slimmer dan dat.
Citaat:
Ik weet zeker dat een hoop consumenten naar de Apple store rennen als er een combinatie iPod-GSM komt.
Ongetwijfeld, maar ik denk niet dat daar veel Treo 650-eigenaren of mensen uit de smartfoondoelgroep gaan tussenzitten. En een goede smartfoon maken is nog wel iets anders dan een featurephone. Op die punten heeft Colligan wel gelijk. De iPhone zit op een heel ander marktsegment om een konkurrentie te vormen voor Palm en om er een 'iSmart' van te maken zal Apple nog veel moeite moeten doen, wat uiteindelijk misschien niet lonend wordt.
En dat geldt ook voor de MS Zune-telefoon.
Door domo
21-11-2006 14:45:51

domo
Mwa, alsof ze bij Apple niet weten hoe je een goed besturingssysteem maakt dat simpel is in gebruik. De iPods en Apple computers in het algemeen worden vooral geroemd vanwege de gebruikservaring. Dat is meer dan puur uiterlijk.

Dus stel dat ze het doen zijn er een paar zaken. Qua uiterlijk ontwerp kan Apple de concurrentie echt wel aan, ook marktwerking hoef je ze niet uit te leggen... Techniek zal ook nauwelijks een probleem vormen. Houd je over een goede bediening en functionaliteit. Het eerste valt ook wel te doen voor Apple, zie ook wat ze tien jaar geleden al hadden met de Newton en de huidige iPods. Functionaliteit, dat zal niet zomaar lukken omdat je mensen eerst voor je platform moet zien te winnen. Daar gaat tijd overheen. En de rest kan ook wellicht een paar jaar duren om het helemaal goed te krijgen. De eerste Treo's waren ook nooit populair, al zal ontwerp en bedieningsgemak daar vooral debet aan zijn.

Maar de vraag is hoeveel functionaliteit mensen eigenlijk écht willen hebben. Database en office software is overkill voor velen. Met bellen, sms, camera, muziek, agenda, contactlijst, to do en goede e-mailondersteuning kom je al een heel eind. Lang niet alle mensen die een Treo hebben gebruiken alles ervan en kunnen dus wellicht af met een iPhone. Als Apple daar al op zou mikken natuurlijk...

Misschien is het wel gewoon een soort Skype telefoon, waarmee je helemaal niet op een gsm netwerk kan bellen. Dus gewoon een iPod + WiFi met Skype/VoIP functionaliteit. Maar goed, dat moet eigenlijk in de iPhone geruchtenthread denk ik zo
Door ghia
23-11-2006 02:23:51

ghia
Op RIMarkable vind men de iPhone wel bedreigend voor RIM, omdat deze met hun nieuwe BlackBerry Pearl wel meer op de featuremarkt zit.
Door fransbr
23-11-2006 10:29:16

fransbr
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door domo Bekijk bericht
Functionaliteit, dat zal niet zomaar lukken omdat je mensen eerst voor je platform moet zien te winnen. Daar gaat tijd overheen.
Niet helemaal. De iPod en de iMac waren meteen al enorme successen, terwijl de iMac qua functionaliteit minder kon dan de standaard (Mac-)PC en de iPod qua functionaliteit gewoon een ordinaire MP3 speler was.

De kracht van Apple zit 'm in design (en kwaliteit). En omdat de iPod de wereld al heeft veroverd heeft Apple al een behoorlijke voorsprong in het "winnen van mensen voor je platform" als het gaat om een GSM met MP3 functionaliteit. Wedden dat er binnen een maand al meer iPhones verkocht zullen worden dan dat er ueberhaupt SonyEricsson "Walkman Phones" zijn?
Door domo
23-11-2006 12:46:35

domo
Ja, maar marktaandeel en zieltjes winnen is niet hetzelfde als functionaliteit. Ik doelde eigenlijk meer op ontwikkelaars die er ook brood in moeten zien. En huidige smartphone gebruikers zullen waarschijnlijk wel naar de geboden functionaliteit kijken.
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android