Palmclub logo  

Home | Nieuws | Reviews | FAQs | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is sinds november 2000 actief op het Palmclub-forum en heeft sinds die tijd 907 nieuwtjes geschreven.

Gonny van der Zwaag gebruikt in het dagelijks leven een Apple iPhone.

Bekijk alle nieuwtjes van Gonny van der Zwaag

[Nieuws] Nieuwe Opera Mini 2.0 geoptimaliseerd voor Palm en Blackberry

 

Door: Gonny van der Zwaag


Publicatiedatum: 26 oktober 2006


Gebruikers van een Palm Treo kunnen voortaan nog lekkerder browsen, dankzij Opera Mini 2.0. de nieuwste versie van deze browser is geoptimaliseerd voor Treo en Blackberry en kan websites comprimeren tot maar liefst 80%.
Opera Mini is gebaseerd op Java en biedt snellere rendering en goede compressie van websites dankzij een speciale servercomponent. Daardoor verschijnen websites sneller in beeld en betaal je minder kosten voor dataverkeer. Versie 2.0 biedt nog meer extra's, zoals rechtstreeks downloaden van mp3's en foto's naar je telefoon, verwisselbare skins en zoeken via meerdere zoekmachines.
Opera Mini is al vanaf februari dit jaar beschikbaar en wordt al door 7 miljoen mensen gebruikt. Meest populair is Google, gevolgd door Gmail, Friendster, MySpace en Yahoo Messenger. Volgens een topman van Opera gebruiken veel mensen Opera Mini op dezelfde manier als ze op de desktop gewend zijn te werken: om informatie te zoeken, te netwerken en te bieden op veilingsites.
Meer informatie is te vinden op de website van Opera.


bron

Bekijk de reacties of reageer Voeg toe aan eKudos

Door Gazpacho
26-10-2006 23:19:25

Gazpacho
Net even geprobeerd en hij is inderdaad beter en gelikter qua userinterface dan versie 1. Wat voor mij belangrijk is dat alle nuttige knoppen op een bereikbare plaats staan, en dat nutteloze dingen zo ver weg mogelijk weggestopt moeten worden. Daarom had ik liever gezien dat de klok in het midden zou vervangen worden door een "Home" button, want de homepagina van Opera Mini standaard is uitstekend, waarbij je een URL kunt invoeren, iets op Google kunt zoeken, of zelf aangepast iets kunt opzoeken op Wikipedia, Dictionary.com etc.

Het laden van de pagina's gaat inderdaad razend snel, zelfs met plaatjes, over een GPRS connectie.

Een nadeel is dat Opera mini samen met de benodigde IBM Java component nogal groot is, en dat er geen integratie is met andere Palm programma's. Die kunnen dus geen eigen gegevens naar Opera mini sturen, zoals het programma Genius wel doet met andere Palm browsers. Ik had liever 1 .prc file gezien, zonder dat er apart Java op de Palm geinstalleerd moet worden, maar het is niet anders.

Nouja, wel leuk dat het er is uiteraard. Nog even de downloadinstructies, ook te vinden op de site van Opera, maar nog even samengevat:

1) Download, zoals je kunt lezen in de instructies, éérst hier het benodigde Java component van de site van Palm. Invullen van een nep-naam en nep-emailadres is prima.
2) Pak de .zip file uit met de Java spullen op je desktop computer. Ga naar de uitgepakte map /JVM/ARM4T en hotsync de bestanden J9JavaVMMidp20.prc en JavaVMCheck_enUS.prc naar je Treo
3) Download op je desktop computer vanaf hier het .prc bestand voor jouw Palm met de Opera Mini browser en hotsync deze naar de Palm
4) Ga op de Palm naar Prefs >> Other >> IBM Java VM >> Opera Mini >>

Use global preferences: niet aankruisen
Use Double Buffering: wel aankruisen
Use high resolution coordinates: wel aankruisen
<even naar beneden scrollen>
Set memory maximum: 1 MB is stabiel, 4 MB kan grotere pagina's in 1x tonen
Set max. Java Thread Stack Size: 32 Kb

5) Start Opera Mini mbv het icoontje op in de Palm launcher. Klaar.
6) Mocht Opera Mini een keer crashen en is het daarna instabiel bij gebruik, ga dan in Opera Mini naar Menu >> Tools >> History >> Clear All. Verlaat Opera Mini via Menu >> Exit, en start het daarna weer op. Nu zal het weer stabiel werken.
Door Bob_Basli
26-10-2006 23:47:55

Goed bezig Gazpacho

Ik was net aan het puzzelen welke bestanden ik nu nodig had.
Het werkt als een zonnetje op mijn TX
Door Gazpacho
27-10-2006 01:52:03

Gazpacho
Nog een paar leuke nieuwe dingen ontdekt:

- Op de Treo doen de knoppen Q en W en I en J het menu opspringen
- En de knoppen O en P druk je in als je "back" wil

Wat ik wel een flinke misser vind, is dat simpele zaken zoals "Reload" en Forward" verstopt zitten in Menu >> Tools

In de Help-file staan ook nog een aantal handige shortcuts die duidelijk primair bedoeld zijn voor 'echte' telefoons:

#,1: URL invoeren
#,2: Bookmarks
#,3:Go to Top/Bottom Text start
#,4: Home page
#,5: History
#,6: Page info
#,7: Add bookmark
#,8:Settings
#,0: Reload
#,#: Forward
*,*: Change windows size

Op de Treo moet je de blauwe optieknop ingedrukt houden om de shortcuts te kunnen gebruiken.

En tenslotte ook nog een bug: als je een willekeurige pagina via een hyperlink laadt, en je wacht na het klikken van de link 2-3 seconden terwijl Opera Mini "Processing..." aangeeft, en je drukt dan op "Stop" aan de rechteronderkant van het scherm, dan hangt de Palm.
Door Gazpacho
27-10-2006 17:43:47

Gazpacho
De gratis download is alleen beschikbaar als je als je een handheld hebt aangegeven die daarvoor kwalificeert.

Citaat:
Only users of Tungsten T5, Tungsten E2, and Zire 72 handhelds or a Treo 650 smartphone, or a LifeDrive mobile manager, are eligible to download the software at no cost.
Heb je een ander model, dan heb je twee mogelijkheden:

1) Je neemt de betaalde versie voor jouw model Palm, 5 EUR.
2) Je neemt de betaalde versie niet

Door Gazpacho
27-10-2006 19:03:27

Gazpacho
Heb iets leuks ontdekt

Een van de redenen om Opera Mini niet op de Palm te gebruiken als je weinig RAM hebt, is omdat het installeren van de Java component zo'n 1,5 MB in beslag neemt. Maar daar is een oplossing voor.

MSMount5 saves the day! MSMount5 maakt het mogelijk om bepaalde bestanden op de geheugenkaart te plaatsen, op een manier dat het voor de Palm net lijkt alsof ze wel in het RAM staan. Anders dan bijv. PowerRun hoeven deze bestanden niet eerst traag naar het RAM gekopieerd te worden.

Het werkt voor de twee grote Java bestanden:

- J9 MIDP Bundle.prc (700 KB)
- J9 Java VM.prc (800 KB)

0) Installeer Java en Opera Mini met de instructies van een paar berichten terug, controlleer of alles werkt
1) Download en hotsync MSMount5 naar je Palm
2) Gebruik Filez of een andere filemanager om de twee bovengenoemde Java bestanden van het RAM naar /Palm/Programs/MsMount op de kaart te verplaatsen. Let op: de bestanden moeten uit het RAM verdwenen zijn!
3) Enable MSMount5 in Prefs >> Other , controleer of het zegt: "Mounted DB's: 2"
4) Start Opera Mini op de Palm en klaar.

Caveats:

- De .prc bestand van Opera Mini zelf moet wel in het RAM blijven.
- Prefs >> Other >> IBM Java IM werkt niet meer nadat je MSMount5 hebt gebruikt, dus het is wel nodig eerst de juiste instellingen te maken, en daarna de DB's te verplaatsen en te mounten met MSMount5.
- Ik krijg hem niet stabiel met grotere webpagina's. De Palm crasht, en de Java bestanden moeten opnieuw in het RAM geinstalleerd worden. En meteen daarna weer verwijderd, en dan doet alles het weer
Door Pasulu
27-10-2006 22:21:19

Heb de IBM java VM geprobeerd te dl-en maar ontdekte inderdaad dat de TX niet gratis ondersteund wordt. Nou heb ik gelukkig ook een LifeDrive, dus een ramp is dat niet. Waar ik wel benieuwd naar ben, maar nog niet geprobeerd heb, is of de versie voor de LD het mogelijk ook doet op de TX. Enige kans daarop?
Door Gazpacho
27-10-2006 22:46:26

Gazpacho
Zie bericht 5

Niemand kan jou zeggen wat je wel of niet moet doen thuis, dat is namelijk je eigen verantwoordelijkheid. 't is alleen dat je geen support hoeft te verwachten op het forum als het niet werkt, snap je.

Ik ben weer een stapje verder. Ik heb nu alleen het bestand J9 MIDP Bundle.prc (700KB) met MSMount5 gemount op de kaart, en hij draait vooralsnog stabieler dan wanneer beide bestanden van bericht 6 gemount worden.

Kan iemand dit bevestigen?
Door rudyheidenis
27-10-2006 22:47:05

rudyheidenis
Ik heb Opera goed draaiend op mijn TX, alles gewoon van het Net gehaald, legaal en wel en ik had hiervoor alleen een LifeDrive. Geen idee hoe ik het toen aangepakt heb, nu heb ik Gaz' link gevolgd en een versie voor de TX gedownload. Java had ik al.
Door rudyheidenis
27-10-2006 22:48:38

rudyheidenis
@Gaz: met je huidige Sony wellicht een ander verhaal maar met mijn TX mis ik die 1.5 mb niet zo erg...
Om een reactie te plaatsen moet je
geregistreerd en ingelogd zijn.
Home | Nieuws | Reviews | Tips | Shop | Channel Navigator | Nieuwsbrief | Forums

© Copyright Nederlandse Palmclub Stichting   Over deze site

iCulture | Alles over Google Android